Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 49

• 63 768
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Тия холандци май не спират да пушат, та даже и като бачкат Simple Smile

valentin@ честито и от мен, но и аз съм пропуснала новината за две чертички Confused.
Леко бременеене. Ех, как се радвам на такива резултати и въпреки, че времето навън е много студено, тези новини ми стоплят душата.

# 76
много ви благодаря за топлите думи и подкрепата Hug надявам се с вас да споделя най- накрая и успешна бременност.  newsm10

# 77
За мен опита е неуспешен .
Останаха ми 2 опаковки Овитрел, които подарявам, ако имате нужда ми пишете на лични  Hug

# 78
прахче....много съжалявам Hug

# 79
ех, прахче  spoko

# 80
  • СОФИЯ

Прахче говорили с доки  newsm78
Не ми се иска да е така  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
мила  Hug Hug Hug

# 81
Звезден Прах много съжалявам  Cry.  С всеки опит се трупа информация как да походиш следващия път. Поне при мен е така след 3 опита и вече ни е ясно че трябва някакъв индивидуален подход. Ще стане ще видиш.  Hug  Hug  Hug

# 82
  • Варна
Звезден^Прах  Weary Hug

# 83
Не съм говорила с доктора, на 28 последно си правя кръвен/както е по схема/, до тогава така или иначе съм на лекарства- няма да спирам прогестерона, само овитрела  и му ще му се обадя с резултата, за да потвърдим отрицателният резултат.

Ин витро едва ли ще правя скоро в близките години. По-скоро ще се насоча натам , за да намерим  причината за лошият мъжки фактор и защо има проблем с ембрионите, че не оцеляват след имплантацията. И този път, както предишните ми две химически имаше имплантация, но след това спират да се развиват и то много рано, за много кратко е покачването на чхг-то, хванах го само с кръвен тест и симптомите ми, плюс че при самото ембрионално отглеждане, при ин витрото сега ембриоложката каза, че много ембриони са дали фира, при много хубави яйцеклетки, което означава, че най-вероятно са фрагментирали  Tired.  Каза СЪЩО, че е имало само около 0,5 процента функционална сперма, при все , че имаме на спермограмата не лоша бройка и морфология, но пък оценката на ембриоложката определено ми се струва по-достоверна.  

На какво се дължи мъжкият ни фактор, все още е мистерия за нас, повечето лекари твърдят че е физиологично, тъй като мъжът ми не пуши, не пие, спортува и се храним доста здравословно/винаги може повече разбира се/, работата му не е физическа или такава, която би оказвала влияние. Общо взето нямаме много голяма идея какво да правим, Кацаров само ни изписваше подсилващи отвари, след пиенето им направих двете химически, но явно нещо в днк-то е проблема. Предложиха ми да правим SDI тест , но аз лично не виждам голям смисъл, защото дори и да ми кажат , че коефициентите са ниски.....какво от това, ние така или иначе го подозираме, а лечение -няма.

Няма да правя ин витро, защото според мен резултата ще е същият, при подобен проблем като нашият, особено като само ми предлагат тестове , без да има лечение, разчитам повече на природната селекция, според мен ще стане , но ще отнеме години, просто ще ни трябват повече опити, за да може да ни се вдигне шанса, един нормален сперми да достигне яйцеклетката, ако ли пък не стане след 4-5 години ще помисля за ИМСИ в Турция или дай боже до тогава да са се развили и нашите специалисти .....това е

# 84
Съжалявам Прахче!
Хубавото е, че имате план за действие! Ще успеете, вярвам в това. Hug

# 85
Прахче помислете за ИМСИ. Има страхотни отзиви. И при нас ако не се получи ще се насочим натам.
У нас няма ли клиника да прави ИМСИ? Доколото знам няма разлика в цената(в Гърция и Турция).
На мен днес ми беше пункцията и този път хванхме яйцеклетката newsm44 Утре ще ми знам дали се е оплодила  Praynig.
Като попитах дали е добра яйцеклетката ми казаха е трябва да я "почистят" от някакви клетки и тогава ще разберат, но всичко ще стане ясно утре.
Всички яйцеклетки ли ги "чистят" или само ако са изкарани рано Confused  Thinking ?

# 86
Другото в което се подозирам е, че имам някакъв проблем с имунната система аз , вижте на каква информация попаднах, вие имате ли някакви мнения по този въпрос или опит?

http://sofia.domino.bg/firmi/ivf-todorovi/nav/iso.htm

# 87
  • СОФИЯ
Прахче каквото и решение да вземеш знам, че ще е правилното  Hug Hug Hug
За ембрионите и имплантацията  ме интересува и мен. Задавам си хиляди въроси но сама не мога да си отговоря. Жалкото е, че и докторката ми в която имам пълно доверие и обичам също не може да ми отговори. За теб не знам но аз нямам време за губене и трябва веднага/т.е. следващата година най късно/ да разбера какво става и да намерим решение на проблема. Затова ще потърся и друго мнение.

Още веднъж те  Hug Hug Hug силно и се надявам новата 2013г. да ти донеса само щастливи мигове  Hug Hug

линка за имунната сега ще го чета  Peace

# 88
При един от опитите ми док ми каза, че в 1-вите дни до бластоцид отговорността за лош ембрион се пада на яйцеклетката. В последващите дни вече се включвал и сперматозоида. Затова се насочихме че яйцеклетките при мен не са добри, защото на 3-ти ден имахме само 2 ембриона и то с фрагментации. Не от най-лошите, но не и добър. И при къс и при дълъг протокол ситуацията беше същата.
Мен са ме изследвали за автоимунни заболявания, кариотип и т.н., но нямам засега. Имам приятелка с автоимунно заболяване, която 3 пъти загуби плода в 10 седмица.

# 89
Не е задължително да е само яйцеклетката. При мен извадиха перфектни яйцеклетки/според ембриолога/, но сме с тежък мъжки фактор и дадоха голяма фира ембрионите още до 3ти ден, за това ги върнахме.
Аз имам и две химически, веднага след имлантацията, някъде около дните ми за менструация го губя, така и сега, имаше имплантация, тръгна чхг-то , след това силни болки, спазми и чхг-то спада .....един и същ сценарий.

Общи условия

Активация на акаунт