Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 49

• 63 969
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
  • Живее на Луната
ние не сме с мъжки фактор, но въпреки това ни го поискаха преди опит. доколкото ми е известно може и на перфектна спермограма, да излезне проблем с SDI теста. според мен е хубаво да се направи, защо не говориш за това с лекаря си? Скъпичко идва и някои лекари го спестяват предполагам.

# 286
  • София
ние не сме с мъжки фактор, но въпреки това ни го поискаха преди опит. доколкото ми е известно може и на перфектна спермограма, да излезне проблем с SDI теста. според мен е хубаво да се направи, защо не говориш за това с лекаря си? Скъпичко идва и някои лекари го спестяват предполагам.
при нас също.

# 287
Да така е искат го днес говорих с лекаря, така че другата седмица живот и здраве с микробиологията ще правим и теста.благодаря момичета

# 288
Аз на ММ съм му го назначила SDI  Grinning ,ама още се ослушвам със записването на час.Питането ми е,кога го искат да се прави преди да се стартира процедурата ли или може и преди това.

# 289
Подарявам 300Е Гонал Ф,остатък от 400Е.Смесени са сухо и течно на 31.01.13г.
Подари ми го друга мацка,която е бременна вече Simple Smile.При мен нещата се проточват и няма да мога да ползвам Гонала в момента,за това бързам да го дам на някой друг.
Пожелавам на всички много късмет,леки и успешни процедури Hug.

# 290
Здравейте, момичета!
Искам да ви питам как се действа при стартиране на процедура: Да приемем, че в късния следобед ми идва цикъла, на другия ден се чувам с док. и на по-другия се виждам с док.
Предварително благодаря!
Успех на всички!

# 291
Здравейте, момичета!
Искам да ви питам как се действа при стартиране на процедура: Да приемем, че в късния следобед ми идва цикъла, на другия ден се чувам с док. и на по-другия се виждам с док.
Предварително благодаря!
Успех на всички!

Хубаво е да отидеш при док. преди да ти започне цикъла, за да може да ти определи по кой протокол ще бъдеш. При дългия протокол има блокиращи препарати, които се започват от около 20 ден на предния цикъл. Доктора ти назначава препаратите, с които ще ти е стимулацията и ти дава график за първите 4-5 ден, както и какви дози да си биеш.
Успех.

# 292
Благодаря за бързия отговор Диаманда Simple Smile
Аз бях на преглед миналата седмица и док каза къс протокол от 2 или 3 ти ден. Времето наближава и аз започнах да се шашкам, да се чудя... Това е общо взето моята история - уж все внимавам, все записвам, накрая така се обърквам. Simple Smile

# 293
и аз ще съм по къс протокол. Оказа се, че имам задържан фоликул и ако не се пукне по време на менстр. ще отложим старта с 1 месец.

# 294
моя преглед е в петък и тогава ще  разбера с какъв пртокол ще бъда.Ева вие с мъжки фактор ли сте? питам защото сме при един доктор и се чудя дали няма да бъда и аз по къс протокол, но ще стане ясно на 1ви

# 295
моя преглед е в петък и тогава ще  разбера с какъв пртокол ще бъда.Ева вие с мъжки фактор ли сте? питам защото сме при един доктор и се чудя дали няма да бъда и аз по къс протокол, но ще стане ясно на 1ви

И с мъжки и с женски. При него лоша морфология, при мен са прекъснати тръбите (хидросалпингс) + миома. Засега това.  Късия ми го назначи заради миомата newsm78

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 19:05 от eva_dox

# 296
  • София
Благотворителната кампания на „Тройка на разсъмване“ и радио „Витоша“ продължава да сбъдва мечти и да дарява надежда за бебе на десетки български семейства. Тази година кампанията „Повече българчета за България“ отново е в партньорство с фондация „Искам бебе“, а паралелно ще тече и дарителската инициатива „Човечността има лице”.
Основни акценти в благотворителния проект са:
- донорство на генетичен материал;
- участие на водещите клиники в страната с дарение на ин витро процедури;
- събиране на средства за Клиниката по нефрология и диализа към Университетската детска болница и изграждане на първият и единствен у нас кабинет за функционална диагностика.
За четвърта поредна година водещи репродуктивни центрове се включват с дарения на ин витро процедура и с включени медикаменти. Желаещите могат да се записват на имейлtroika@bssmedia.bg, всяка една двойка има право да участва за процедура в една от клиниките в кампанията.
МБАЛ за женско здраве "Надежда" - пет ин витро процедури с донорски материал, с включени лекарства;
АГ болница "Селена" , Пловдив - три ин витро процедури с донорски материал до бременност с включени лекарства;
Медицински център (МЦ) "Репромед", Плевен - една ин витро процедура с мъжки фактор (донорско) с включени лекарства и изследвания, и една инсеминация, отново донорска с мъжки фактор;
МЦ "Св. Иван Рилски" , Тутракан - една ин второ процедура с включени лекарства и изследвания;
"Виена ин витро център", София – една ин витро процедура с включени медикаменти и изследвания;
МЦ "София 2000" - четири инсеминации за една двойка (нужните за кандидатстване в държавен фонд ин витро, ФАР);
АГ център "Салманида", Пловдив - по 4 инсеминации на две двойки и 4 инсеминации донорски на една двойка;
МЦ "РепроБиоМед", София - по три донорски инсеминации на две жени, с включени медикаменти и изследвания;
МЦ "Св. Иван Рилски", Шумен - две вътрешноматочни инсеминации и една донорска;
Таня Стивасарева и нейният съпруг даряват сумата за една ин витро процедура в "Репромед", Плевен.
На 25 март дарените от клиниките ин витро процедури, както всяка година, ще бъдат раздадени чрез жребий в ефира на радио „Витоша“, в присъствието на нотариус, представител на фондация „Искам бебе“, партньори и представители на клиниките.
До този момент кампанията има изключителен успех по каузата за донорството. За последите 18 месеца близо 170 жени и мъже са дарили генетичен материал. Част от тях ще бъдат представени с лицата и професиите си в ефира на сутрешния блок „Тройка на разсъмване“.
Миналата година, отново в резултат на кампанията, беше открита първата в България биопсична нефрологична лаборатория за деца. Благодарение на неуморните усилия на доц. Буева беше реализирано и първото национално изследване на деца за скрити бъбречни заболявания, чрез което се намаляват рисковете от сериозни заболявания на по-късен етап.Прегледани са близо 5000 деца в цяла България, като на 1300 от тях е оказана своевременна и наложителна помощ. „Тройка на разсъмване“ продължава набирането на средства за създаване на кабинет за функционална диагностика, в който родителите безплатно ще изследват децата си. За целта е отворена сметка: Сибанк, BIC: BUIBBGSF, IBAN: BG12BUIB98881099163201; Основание за плащане: Повече българчета за България.

# 297
  • София
Здравейте момичета. Реших да ви дам рецептата на моя мъж за неговия шейк, тъй като той редовно си го прави и винаги преди пункция си го пийва , че да бил силен и да има хубав материал.
За сега материала ни винаги е идеялен, дали е от шейка незнам Simple Smile , дано помогне и при вас.
В блендер за шейк си слага 1-2 банана, налива си прясно мляко, слага си мед  ако имаме  и пчелен прашец, различни сурови ядки като орехи, кашу и тн (каквото имаме) и няколко зърна какао (продават ги по био магазините и е доста полезно). Всичко се мискира хубаво и си го изпива сутрин за закуска.
Аз лично го намирам за ужасно това и не го пия, но той си го пие редовно.

# 298
  • Варна
Какво трябва да пратим като информация на посочения е-майл, за да участваме ?

# 299
br, и аз това се питам  newsm78 Търсих тук-там по net-а, но никъде не се конкретизира. Така че съм намислила да си напиша трите имена, телефон, какъв вид донорсто искам и каква процедура искам. Струва ми се, че това би ги интересувало.  Евентуално и какъв ми е проблема и през какви АРТ процедури съм минала досега. 

Общи условия

Активация на акаунт