Отговори
# 15
Като толкова искате да правите "кариера", има достатъчно кастинг агенции в България, които набират статисти и лица за участие в реклами, филмчета и т.н. Заплащането не е никак лошо.

# 16
  • София
Хърмаяни, аз, без да съм юрист, мисля, че са си опекли добре работата. Като чета колко измамени има по тази схема и никой няма заведено или спечелено дело, а едва ли не са се консултирали с адвокат  Peace Но нека (както казваш) да отиде на един разговор с юрист.

Like_Smoke, според мен тук не става дума за кариера. Използват голямата безработица и зарибяват хората с добри доходи. Те, в безизходицата си, тръгват с ясната надежда, че най-после ще имат добри доходи (кой връща заеми, кой иска жилище и т.н.). Отчаяният човек най-лесно се лъже.

# 17
Депозита бил с цел съхранение на лични средства до момента на тръгване. Гледах предаването "Хрътките" и там видях същия офис кадето ходих , същите имена замесени в такава измама... толкова ми улекна че разбрах, че тази фирма е некоректна. Бях готова да преведа и другата сума заблудена от желанието ми за работа.  Благодаря на всички тук дали ми съвет от които отчаяно се нуждаех понеже бях много объркана и дори глуповато наивна. Имам фактури от фирмата и бележки от еконт за сумите които съм платила общо 480лв , но знам че никои няма да ми ги върне, да са живи и здрави , но просто им се чудя как спят спокоино тези хора , как се разхождат сред обществото където случайно може да попаднат на измамени от тях , как се прибират при семействата си , децата си , ако имат такива изобщо и какви примери им дават с какви пари ги хранят.......  Господ си знае работата за такива хора ... Оставям темата отворена за да я прочетат колкото се може повече хора и дано да няма повече измамени..........

# 18
Дария, не е лошо да дадеш линк към Хрътките, ако предаването е качено някъде в нета. Така хората ще видят и физиономиите. От линковете на missence става ясно, че често сменят името на фирмата.

# 19
http://www.btv.bg/action/predavania/hratkite/videos/video/205121 … _obeshtaniya.html  този господин които стои в офиса не съм го виждала на живо, фотографа беше друг (нисък и пълен) Боян Боянов , имаше и стилистка една много мила и симпатична блондинка. Фирмата се подвизава постоянно с различни имена "Регистрация България" , "Вижън Ентернешънъл"  , "Ред моделс" , "Фреш фешън" и кои знае още колко, последния ми контакт с фирмата беше преди два дена и името от бележката от еконт беше "Вижън Ентернешънъл" имам и актуални телефони които ако се наложи ще дам.

# 20
  • Deutschland
Едно познато момиченце беше кадър на тази "Фреш фешън". Родителите й бяха принуждавани да пращат смси защото им бяха казали че първите трима с най- много изпратени смса ще участват в ревюта. Е, това така и не стана, макар че бяха пратени много на брой съобщения на цена 2,40. Бащата е полицай. Как не се е усетил за далаверата, нямам понятие!

# 21
  • София
dpv, спят си спокойно и си живеят добре, не ги мисли. Хора всякакви. Според мен вероятността законово да им се случи нещо е малка  Confused Дано има по-малко излъгани  Rolling Eyes

# 22
  • Deutschland
Лошото е, че хората продължават да им вярват. И на тях и на такива като тях.

# 23
 #2gunfireабе хора аз познавам това ужилено девойче то е малко наивничко но иначе е много добричка и е от провинцията все парици са му в главата помогнете му ако можете с нещо  hahaha
Вече си им "подарила" 400 лв., купи си нещо с останали 594 лв., вместо да ги пращаш на измамници.

# 24
но понякога нали знаете човек в нужда са захваща и за най-малкото като удавник за сламка и все пак надеждата умира последна..... моля ако има и други ''избрани'' за този проект да споделят мнение !!!!!!!!!
Всеки, който плати 400 лева ще бъде избран, дори да прилича на картоф. Какъв човек в нужда си ти, след като ръсиш с лека ръка 400 лева? Сега какво ти остава? Освен да отидеш в Англия и да береш ягоди. Ако искаш да си римлянка, отиди в Рим.

# 25
  • София
#2gunfireабе хора аз познавам това ужилено девойче то е малко наивничко но иначе е много добричка и е от провинцията все парици са му в главата помогнете му ако можете с нещо  hahaha
Вече си им "подарила" 400 лв., купи си нещо с останали 594 лв., вместо да ги пращаш на измамници.

И се регистрира само, за да ни уведомиш, че я познаваш лично  Tired Тя не е отправила зов за помощ, но ти реши веднага да я охарактеризираш  ooooh!

# 26
  • Deutschland
Вероятно е представител на" модната агенция"  Grinning Grinning Grinning

# 27
За съжаление, авторката няма шанс да си получи обратно парите, но това не означава, че срещу мнимата агенция не могат да се предприемат едни други действия...
Такива измамници едва ли завличат само граждани, но и държавата със сигурност... Замислете се сега.
Който върши едни измами, няма начин да не върши и други...

П.П. Още по темата:

Това измама ли е според вас - агенция за подбор на модели, статисти и др.

# 28
Здравейте, ето аз до какво се добрах:
OANDA GROUP LLC
15 Street N.W, suite 401
Washington 1023
District of Columbia 20005 USA
Christopher Victor Blythe
e-mail: oandagroup123@yahoo.com

Ако някой има механизми и възможности за повече информация, моля да сподели!
Аз съм от потърпевшите от българската фирма, които действат единствено по телефон и с куриери - разбрах, че всички, с които разговаряме, като например Рая Костадинова и Александър Иванов /не съм сигурна за фамилиите/ са всъщност работници в кол-център /телефонен център/.
Боян Боянов от www.photosesia.com , който прави снимките и изработва Портфолиото на всеки участник твърди, че вече няма общо с тази агенция, а до скоро е бил в Управителния съвет. Неговото ателие се намира в административната сграда на НДК, ет. 12, офис 10. Рая Костадинова заявява, че вече не е в тази Агенция, защото излизала в майчинство. Човек, който твърди, че познава Рая, казва, че била пълна и не можел да каже дали наистина е бременна. За Александър пък ми обясняват, че бил доста неорганизиран и разсеян, затова не си изпълнявал уговорките... Всички отказат да се срещнат наживо с нас, въпреки неколкократните "уговорки" за това.
Писала съм на е-майла на ОАНДА ГРУП във Вашингтон, но според това, което "не откривам" за тази фирма, си вадя заключение, че те са нещо подобно като българската Редмоделс.
Смятам да пиша до българското посолство във Вашингтон за съдействие и проверка на тази фирма.
Това е засега! Ако получа повече информация, ще пиша отново!

Общи условия

Активация на акаунт