Отговори
# 615
Добро утро!
Мен гледането не ме плаши, а раждането. Дребният имаше колики до 5месец, т.е. минали сме го.
Точно на 31.12, когато влязох да си взема душ и се оказа, че бойлера се развалил, и мъжът ми предновогодишно го ремонтира. Добре, че обича да майстори и се занимава с подобни неща и нямахме драми.
Не бях пила газирано, не помня от кога. На първата глътка,  не поех правилно въздух, захълцах, и ужасно ме заболя, после ми прималя, причерня, и накрая сякаш ми се качи кръвта в главата. Това за кратко, но беше неприятно.
Дребният голямо танцуване му удари.

# 616
  • Варна
Честита Нова Година newsm18

Аз от вчера съм съм със зверски болящо гърло:( и това само от водата, която пих на Нова година, а уж не беше студена.
Сега се тъпча с чай, мед, лимони, сода с мед, прополки... но нищо не помага. Ако някой знае нещо по-ефективно да сподели.

# 617
Честита Нова година и от мен

# 618
привет и от мен,
yara, дано не те е хванал някой вирус. и аз пия студена вода, лимонада чат-пат ако ми е гаден вкуса сега, забъркай си една лъжица зехтин екстра върджин, една лъжица ракия и една мед, нагладно глътни по една лъжица 3 пъти през деня, после половин час нищо не пий и яж.
дано ти помогне. от ракията нищо няма да му стане на бебо Wink малко количество е.  Praynig оправяй се!

моят шеф пък днес е болен, сума лекарства на бюрото му  #Crazy направо настръхнах...

Kotarache, по моя списък не бях взела много неща,
бях подготвила два багажа, едния взех с мен,
другия беше за след раждането да ми го донесат.

за приемането с мен взех една раница ташев 30л и не беше пълна, лека беше, имай предвид, че и ти можеш да я разнасяш насам-натам при приемането, след раждането ще я сложат сигурно с теб на количката и няма да я мъкнеш, но преди това може, така че не я тъпчи с разни неща.
Да знаеш, че другите неща могат да ти ги донесат по всяко време, по акушерка да ги пратят дори  Peace

На път за родилното:

1. Лична карта.
2. Обменна карта и направление за хоспитализация от ЖК
3. Документи и изследвания, които са ти правени през бременността, резус фактора ти да има!!!
4. Нощница и една резервна. (някъде дават техни... но аз бях с моята)
5. Джапанки или чехли (най-добре джапанки, но аз бях със сабо)

(тия 5 неща директно при приемането ми ги искаха, освен нощницата помолих да съм с моята, пък и май нямаше време да ходя да получавам долу друга и тн... всички дрехи и обувки дадох на мъжа ми, влязох по нощница, джапанки и с раницата ми - МД)

в раницата имаше още:

6. Тоалетна хартия руло (и мокри кърпички) плюс едно сапунче.
7. Шише 0.5 л вода. (за след раждането)
8. Пакет солети и половин бисквити. (за след раждането)
9. Хавлиена кърпа не много голяма.
10. Еднократни бикини пакет - продават по 5бр. в пакет, много са тънки.
11. 5-6 бр. дамски превръзки (4-5 капки) (ако знаех, щях да взема и лигнин, там после не дават по много).
12.GSM (ако не е пълна батерията, сложи си и зарядно)
13. Четка и паста за зъби.
14. Ластик за коса.
15. Малко тефтерче с химикалка.
16. 2 лв. и една лъжица с пластмасова чаша в джоба на раницата.

от твоя списък добавям това, за който има нужда:
15.. Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително)) ако не си направила тоалета предварително!
16. Лещи или очила (ако имате такива)

Във втория багаж имах повече неща:

1.Суитчер, потници 2бр., пак еднократни гащи.
2. Пакет мокри кърпи.
3. Вилица, лъжица, купичка и чаша.
4. Хавлиена кърпа по-голяма.
5. Помпа за кърма с две шишета.
6. Шише отвара от смрадлика, която ми приготвиха за подмиване 2л.
7. Шоколад, кисело мляко (които си поисках и хапнах с голямо удоволствие, освен ако нямате забрана нещо...)
8. Шампоан флакон за пътуване от малките.
9. Четката ми за коса.
10. 2 бр. чорапи.
11. чершаф и калъфка (помолих да ми донесат)
12. Голямо шише вода.
13. Подложки за кърмене половин пакет.

14. 8-9 памперса за бебо
15. Мокри бебешки кърпи
16. Едни ританки, една камизолка, една шапчица (за всеки случай, но не ги ползвахме, дрехите за изписването донесоха чак тогава, както и за мен дрехи и обувки да се облека).

успешен ден и здрава щастлива година!

# 619
Добър ден и от мен. ))))

Аз утре съм при лекарката да ми издаде болничния. Това ще ми е последния пълен, тоест 30дни.) На 20ти февруари трябва да ми издаде 45дни преди термин. )

За тези обменни карти, изследвания и др. щуротии, това ако си раждате в нормалния срок. Изследванията по време на бременността обаче не виждам за какъв дявол са им, те са длъжни при приемането да ви направят нови.

Ако сте секцио, първите 24часа изобщо не дават да се яде, и тези вилици, лъжици и др. подобни са излишни. Но е хубаво да имате минерална вода.
Реално после всичко може да ви донесат.
Но чаршафите си ви трябват още при приемането, за да могат да ви ги сложат и да си легнете на тях.
Еднократните бикини са ужасни, да не говорим че е най-добре всичко по вас да е памучно.
Едни бикини са по 2-3лв., по-добре си купете 4-5чифта и после ги изхвърлете ако са толкова изцапани.

# 620
Добър ден и от мен. ))))

Аз утре съм при лекарката да ми издаде болничния. Това ще ми е последния пълен, тоест 30дни.) На 20ти февруари трябва да ми издаде 45дни преди термин. )

За тези обменни карти, изследвания и др. щуротии, това ако си раждате в нормалния срок. Изследванията по време на бременността обаче не виждам за какъв дявол са им, те са длъжни при приемането да ви направят нови.

Ако сте секцио, първите 24часа изобщо не дават да се яде, и тези вилици, лъжици и др. подобни са излишни. Но е хубаво да имате минерална вода.
Реално после всичко може да ви донесат.
Но чаршафите си ви трябват още при приемането, за да могат да ви ги сложат и да си легнете на тях.
Еднократните бикини са ужасни, да не говорим че е най-добре всичко по вас да е памучно.
Едни бикини са по 2-3лв., по-добре си купете 4-5чифта и после ги изхвърлете ако са толкова изцапани.

правилно за чершафите, щото аз помолих да ми донесат, наистина по-добре в началото още да са си ваши. хм, трябва да си променя списъка Wink
а еднократните бикини при мен бяха памучни, доста скъпи ми бяха, но предпочетох тях пред това да пера там или друго...
иначе какви еднократни бикини има? явно съм попаднала на памучни, може би затова ми се сториха и доста скъпи, но ги взехме  newsm78
и аз не си представям друго освен памучно Simple Smile

а изследванията на мен лично ми ги искаха като питаха за алергия към нещо и да видят изследванията за това, както и ме питаха за резус фактора и го въведоха на компа пред мен.
после в предродилна пак ми взеха кръв за изследвания, така е.
не съм се интересувала защо искат изследванията, от ЖК ми казаха да ги нося, но аз правих КАП и може би затова  Wink

# 621
jos, тези които аз съм виждала, че и купувала са от някаква странна, полунайлонова материя от вън. А от вътре е пак някакво синтетично такова.
Пък и не е нужно да се перат в болницата, аз ги давах на майка ми всеки ден като идваше.  Тя переше на висок градус и после гладеше (със секцио бях). А и реално почти няма как и с какво да се изцапат (само първия ден с йод, тъй като целия си омазан, а иначе си с дамска превръзка. (пак говоря за секцио).

# 622
ЧНГ на всички! Аз вчера поплувах в открит минерален басейн въпреки заплашителните "недей, ами бебето!", и гледам, беба в корема не се оплака от смяната на температурите и от топлата минерална вода.

Пожелавам на всички повече весели емоции и хубави мисли!

Тази година за всички нас ще е адски специална  Heart Eyes

# 623
Yara-аз бях така по Коледа...забърках си мед и лимон и по цял ден си хапвах.Освен това си правех гаргара с отвара от смрадлика-много дезинфекцира...само с прополки не стана,запшочнах да редувам с хексоралетен( в листовката пише,че може за бременни).Та за 6 дена се преборих.

# 624
Добро утро.За болницата предния път носех само паста и четка за зъби,чехли,дрешки за бебето за изписването,превръзки.Сега мисля,че пак ще е така.Ние след малко излизаме на разходка.

# 625
Много зависи в каква болница ще се ражда.
За частна, 90% от списъка е излишен.
За държавна, си е ок.
Както трябва да се добавят и памперси, мокри кърпички и дрешки за детето. ) Също изпрани и изгладени.

# 626
jos, тези които аз съм виждала, че и купувала са от някаква странна, полунайлонова материя от вън. А от вътре е пак някакво синтетично такова.
Пък и не е нужно да се перат в болницата, аз ги давах на майка ми всеки ден като идваше.  Тя переше на висок градус и после гладеше (със секцио бях). А и реално почти няма как и с какво да се изцапат (само първия ден с йод, тъй като целия си омазан, а иначе си с дамска превръзка. (пак говоря за секцио).
добре напомняш за тия бикини Simple Smile ако не намеря такива като преди, ще си взема по-широки памучни няколко чифта, аз в МД прах това-онова със сапунчето, което бях взела. иначе пращах в торби прането и аз Wink
за нормално при мен ли беше само така не знам, ама първите часове си беше ту спокойно, ту хоп - мокро под мен Wink
Скрит текст:
имаше и една подложка там, помагаше де, дамски превръзки, лигнин... на втория ден всичко се нормализира, ама първо като излязох от раждането с йода сложиха ми лигнин и така стоях, сменях на 2 пъти лигнина, веднъж сестрата ми смени като ме настаниха, в първите минути нямах желание да се надигна...
след около час чак се надигнах, видях, че съм добре, нямам т, казаха ми да не ставам, но имах сили, отидох в банята, обух си бикини, че не ми беше ок така и сложих превръзка после седейки на леглото в стаята. не си представям наистина да имах някакви найлонови бикини на мен  #Crazy
скараха ми се, че съм ставала до банята, подпирах се тук-там де, имаше и жена с мен в стаята, родила преди два дни та набрах смелост;)
извинявам се за подробностите.

съгласна съм с Mirama, аз затова писах по-горе - МД Wink

# 627
Да, и на мен ми искаха лигнин, много е гаден. )))

В Метро продават памучни бикини по 4-5бр. в опаковка, аз от там си купувах предния път. Сега също ползвам едни такива, материята е качествена.
Особено за секциото е много важно там където са превръзките да "диша", а не да се задушава с някакви силонови, найлонови материи.

# 628
Да, и на мен ми искаха лигнин, много е гаден. )))

В Метро продават памучни бикини по 4-5бр. в опаковка, аз от там си купувах предния път. Сега също ползвам едни такива, материята е качествена.
Особено за секциото е много важно там където са превръзките да "диша", а не да се задушава с някакви силонови, найлонови материи.

благодаря Simple Smile и аз май такива ще взема, по-добре отколкото ония скъпите 29лв бяха тогава. как ми се е набила цената!  Mr. Green
алигнинът наистина е ужасен и по една топка слагаха, че иначе не попива, затова бързах да си сложа превръзка от моите Joy

# 629
  • София
Аз съм се насочила към Токуда и за там до колкото видях няма какво да нося освен - нощница, чехли, кърпи(лице, ръце, тяло), тоалетни принадлежности. Но да както каза Мира в не държавните не ти искат списък.

Общи условия

Активация на акаунт