Отговори
# 630
Аз мисля другата седмица да започна да си стягам чантата за болницата. ) Само се чудя в каква точно да тъпча всичко и къде да я държа.) Ама ще го измисля и това.
Тези дни ще се кача на тавана да видя и първите дрешки на щерката и да подбера каквото ще ползвам и да поизпера нещата.
Тъкмо утре ще ми пристигне една голяма пратка от ибей с 10тина пакета, и чакам още толкова и ще събера всички дрехи, които купих от там. ) Ще видя кое ще оставям и кое ще пусна за продаване, че няма смисъл да държа толкова дрехи, а пак се поувлякох.

# 631
ЧНГ на всички! Аз вчера поплувах в открит минерален басейн въпреки заплашителните "недей, ами бебето!", и гледам, беба в корема не се оплака от смяната на температурите и от топлата минерална вода.

...
направо супер! представям си колко добре си се почуствала, ехх, спомени, с малката имах този късмет да поплувам Wink
а пък щом топлината е била поносима за теб, иначе във водата коремчето не се усеща и ти е много леко и приятно да плуваш, едно полюшване само  Peace

Mirama, и аз същото упражнение с дрехите ще правя, ама по-натам.
току-що получих в офиса комплекта за изписване, който поръчах, много е як, нямам търпение вкъщи да го отворя детайлно да разгледам Simple Smile

малчо днес е много кротък, едно две ритничета само.

# 632
а аз чакам шкафа да ми стане готов и започвам пране и гладене,на 10 отивам да поръчам кошарките и в края на месеца да са готови.остана ми само козметиката за купуванемно като гледам на Мустела колко много неща има и се чудя кое по точно.за болницата само чехли,лични неща като паста и четка и това е.ами аз като гледам времето си лети така че ще се стягаме. Hug

# 633
kamito24, това което ползвах на Мустела за щерката беше - душ гел, лосион за тяло, и крем за дупе. Всичко останало ти е излишно. )

душ гела
http://www.kozmetika.bg/show/MUSTELA/46934_%D0%94%D0%B5%D1%80%D0 … 0%B5%D0%BD%D0%B8/
лосиона за тяло
http://www.kozmetika.bg/show/MUSTELA/33272_Hydra-B%C3%A9b%C3%A9% … 1%8F%D0%BB%D0%BE/
крем за дупе
http://www.kozmetika.bg/show/MUSTELA/33250_%D0%92%D0%B8%D1%82%D0 … 1%80%D0%B5%D0%BC/

Имай предвид, че предвид грамажа им, първите две ще ти стигат за около 4-5месеца.
По аптеките в момента има и намаления, поне в Санита и др. подобни от сорта.

# 634
за козметика за бебо първия месец не съм ползвала нищо освен бебешко олио след къпането.
не се е обривала/подсичала, чак като тръгна на градина втория месец, значи на 1г6м купих бочко за подсичане и един крем с ланолин и вазелин правен по рецепта, който й помогна.
при всяка смяна на пампи съм й мила дупенцето с водичка. от това по-чисто няма. после не съм слагала нищо.

и медицинските неща отделно купуваш, спирт, топоцин, кърпички и тн. след това каквото и педи ви каже, капки за колики или друга козметика в звисимост от нуждите.

след първия месец купих душ-гел за тяло и коса. с него миехме и дупето при смяна на пампи.

първия месец и ноктите не се режат, те си падат, косичката също се сменя Wink и става по-гъста по-натам.
 с две думи - олио за тяло, крем за подсичане(за всеки случай), душ-гел (след първите дни можеш да си го ползваш спокойно, и от първия даже),
пампи, мокри кърпички,
медицинската я взехме след първото посещение на педи.

и да споделя, към 8ми месец избрах педиатър.
И това е добре преди раждането да се направи, който желае, защото след изписването до 24 часа педи посещава детето/децата вкъщи Wink  Peace

п.п. Mirama е написала много добре за козметиката Simple Smile

# 635
и аз трябва да правя упражнението с дрехите
и легло трябва да избера
и количка
и столче за кола
 Whistling
а времето си тече.. а мен още не ме е хванала музата за нищо  eat

# 636
kamito24, това което ползвах на Мустела за щерката беше - душ гел, лосион за тяло, и крем за дупе. Всичко останало ти е излишно. )

съгласна съм, това, kamito, купи.
ние бяхме със същите неща, но да бюбхен. кремче не ползвахме в началото, но това бяхме взели, тия 3 неща плюс памперси и мокри кърпички.

# 637
Аз си ползвах козметика от първия ден. А и там след като я извадиха от кувьоза също я миеха с Мустела.
Ползвах и крема за дупе, така се създава един "филм" върху кожата и ако се забави човек със смяната, не е толкова проблем. Колкото и да попиват памперсите, пак си мокрят на дупето. А комбинацията с пиш и съставките в тях може да е много кофти за кожата.

За педиатър, определено си проучете от сега, най-добре разпитайте познати. Подберете такъв, който да е само педиатър (поне е препоръчително), да не му е проблем да прави домашни посещения, когато се налага. (моята примерно я мързи и ни е пращала все в спешен център).
Евентуално проучете и какво им е мнението за кърмене, захранване и т.н., за да не се получават конфликтни ситуации. Също ако имате по-особено мнение за ваксините и това е важно.

Сега много се замислям дали и бебето да е при същия педиатър, или друг. Тази не е толкова лоша, но...си имаме определени търкания. А и не съм много сигурна дали и тя изобщо ще иска да е записано при нея. )

aguto, сега има доста намаления по сайтовете на колички, огледай. )

А леглото, аз не знам какво толкова му се избира, при положение, че има няколко варианта. )  

# 638
и аз трябва да правя упражнението с дрехите
и легло трябва да избера
и количка
и столче за кола
 Whistling
а времето си тече.. а мен още не ме е хванала музата за нищо  eat
ние живот и здраве ще караме първите месеци с преносимата кошара на каката второто ниво, после ще го мислим какво легло, искаме пак дървено Simple Smile

сега се чудя за столчето 0-13кг, на каката, което мисля да ползвам е сиво с една розова линия по средата на покривалото отгоре, чудя се да му пришия ли друг цвят Wink по-момчешки отгоре, не ми се купува друго...
количката ни е масленозелена със сиво и е супер, мислим нея да ползваме.
вие какво ще кажете, добре ли е да "замаскирам" пепела от рози?

# 639
Аз по скоро съм ги набелязала нещата, но трябва да се купуват Simple Smile
количката е x-lander x move

столчето е http://www.detski-sedalki.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0 … B0-klippan-kiss-2

Столчето задължително ще е ново, за количката още имам чудене дали да е тя, защото ако не ни я подарят никога няма да дам тези пари за количка Simple Smile

отделно преносима кошара - от продавалника, но трябва да избера
и люлка кош за спане за спалнята - също ще ровя в продавалника, защото за 6м не ми се дават големи пари Simple Smile

отделно, че скоро трябва да се пренесем в нов апартамент.. но още не можем да свършим с ремонта.. та затова се помайвам. вероятно като се пренесем за 1 месец всичко ще оправя  набързо Wink

# 640
  • София
Честита нова 2013г на всички, дано това е годината на най-много сбъднати мечти Simple Smile)))

Аз имам да купувам 2 креватчета и то за каката ще са, спални комплекти, шишета и още 2-3 дребни неща, всичко друго е на лице.

Mirama пусни после линк за дрешките, които ще продаваш, аз имам за момче 2 комплекта и една ризка, които ще продавам.

Мustela и аз от първия ден съм ползвала, сега пак мисля да направя същото.

aguto
количката е много хубава Simple Smile

# 641
jos, е кой ще го гледа това столче, нали стои в колата.) Голяма работа като имало отгоре розово.)

aguto, а защо не видиш комплект количка със седалка за кола? Сега наистина има добри промоции. Освен ако не държиш точно на тази количка и точно на този стол, които си показала. )

Sunny:), ще ги пусна във фейса, но да пристигне всичко. )

# 642
  • София
Аз с големите покупки съм готова - в смисъл: всичко съм избрала и сега остава само да ги купим, но не точно сега. Леглото - докато съм в болницата, количката може и по рано ( спрях се на тази - http://prodavalnik.com/namalena-nova-mothercare-xcursion-v-3-tsvyata-i14621597# - бежовата ). В магазина цената и е 999 лв., а тук я продават за 399 лв., което смятам, че си е оферта. Хем цвета ми харесва и живот и здраве за 2 дете - момче пак става и няма да се чудя да купувам нова количка.

Столче/кошче за кола - мисля ако не харесам в продавалник да видя по магазините и пак последно да го купим.
Дрешки към февруари - март мисля да купим и тогава да почна да пера, гладя и прибирам в шкафа опаковани да не прашасват.

# 643
jos, е кой ще го гледа това столче, нали стои в колата.) Голяма работа като имало отгоре розово.)

...
и аз това си мислех, хич не ми се занимава Wink така ще го оставя  Mr. Green
пък и пелените са сини, синичко е едното одеалце от каката Wink
и аз си мисля, че не е проблем, но потърсих мнения. още веднъж благодаря Simple Smile

# 644
aguto, а защо не видиш комплект количка със седалка за кола? Сега наистина има добри промоции. Освен ако не държиш точно на тази количка и точно на този стол, които си показала. )

защото имам големи претенции към стола за кола и тези в комплект с количките не ги харесвам .. та това е стола.
Виж за количката нямам чак такива мераци (пак любими са ми x-lander i mutsy де) но пуснах да гледам по сайтовете Wink наистина има не лоши предложения, както и в продавалника  Peace

Общи условия

Активация на акаунт