Отговори
# 645
Да и аз скоро смятам да започвам малко по малко да си стягам багажа за болницата,може да е рано още,но след 1 седмица влизам в 7-ми месец и вече всичко е възможно,така че по-добре да съм подготвена...въпреки че силно се надявам да си изкарам до 9-ти месец Wink
Иначе за бебочка не съм купила нищо още,но голямото пазаруване ще започне съвсем скоро!
Много ми е интересно,чела съм на доста места,че някои мами в началото,да речем първия месец,не къпят бебето с никакви препарати,само с вода...това ми е доста странно...нещо като миене ама с мокри кърпички  Grinning
На мен познати уж ще ми дават бебешки дрешки,ама няма да е зле да е по-скоро да прегледам какво ще ползвам,за да знам и какво ще купувам Wink

# 646
Здравейте момичета, Честита нова Година и от мен. Днес си взех болничния от Шейново, добре че издебнах секретарката да е там, че на 28ми си беше тръгнала в 11 часа и само напразно се разкарвах, а не ми беше и написан тогава да си го взема само, доктора забравил да отбележи че искам болничен, макар че му казах  #2gunfire
От сутринта пак ме наболява нещо вдясно долу корема и едвам отидох до болницата, после до работата да си предам болничния, и сега ще си почивам вкъщи да видим дали ще ми мине  Confused
Искам да питам мамите, които са раждали наскоро в Майчин дом и Шейново (последните 2-3 години), с какви впечатления са, от лекари, от персонал, условия...В Шейново ми е по познато вече за условия и персонал, но като гледам Епидуралната упойка се плаща отделно и е 300 лв.!!! струва ми се много скъпа, като се има предвид че в Майчин дом май си влиза в цената на избор на екип, но от Майчин дом нямам никакви впечатления, а като че ли ми се струва, че там са по-добри специалисти от Шейново, а мнения в нета намерих много стари от преди 3-4 години най-рано, затова да питам тук за по скорошни мнения, и предварително се извинявам ако по назад в темите сте писали за това  Rolling Eyes

# 647
Alaska, раждах в МД, септ2010, не че е много скоро, раждах в старото родилно точно преди ремонта, но да си призная не ми пукаше как изглежда, че едната стена беше оръфана малко, благодаря на страхотните хора там, че се справихме бързо и леко родих Simple Smile
да ти кажа, че МД - Майчин дом е университетска болница,
Скрит текст:
така че на моето раждане въпреки че бях с избор на екип имаше и 3-4 още наблюдаващи такива дето се учат още, специализират, една акушерка и двама доктори, единия от Мароко, другия не помня откъде точно. Но единия ми помогна като побутна накрая бебо като натисна под гръдния ми кош общо взето, когато доктора му каза.
но имах пълна вяра на док, т.к. го избрах предварително. Раждах при д-р Дяволов, акушерките израждат по принцип, док само се намесват, ако има нужда.
Всъщност в другите отделения на родилното раждаха други жени, поне едната я чух след като ме шиеха, че не можеше да напъва и помагаха с вакуум, нещо подобно, но и тя после благодари на доктора-жена беше, така че явно е доволна била и тя Wink
сега не съм се обаждала на доктора, но мисля да съм при него. ако той е възпрепятстван и не поеме ангажимента, както и не ми препоръча друг, на който той да има доверие, мисля да съм без избор на екип пак в МД, защото не познавам никого там, дори и акушерка да си избера.
впечатленията ми като цяло са добри като обслужване и условия, грижа за бебето и за мен - отлични.  в предродилна колкото с по-голямо разкритие отидеш, толкова по-добре, че там е кофти, не като обстановка, а като усещане, освен контракциите, куп декларации, които да подпишеш, постоянни проверки за разкритие, но да си призная всичко е индивидуално, както и според случая, говоря ти за нормално раждане. с мен раждаха още две жени, преди мен жената роди близнаци, нормално, бях в предродилна тогава, всичко се чуваше... май затваряха вратите, ама ние искахме нашата да е отворена, бяхме открехнали прозореца да влиза свеж въздух, после приеха една жена и за секцио, когато родих чувах една жена как още не беше родила, че не може да напъва и й помагаха с вакуум, не помня много, но имаше много народ на етажа.

сега знам, че са ремонтирали родилното, випа също, предполагам ще има открит ден на отворени врати в родилното, мисля пак да се запиша, че и за мен ще е ново, живот и здраве Wink
това много ми помогна да се ориентирам при раждането и да не се панирам, все пак видях за пръв път наживо магаре в открития ден Wink някак по-добре ми беше.

kotarache, аз съм от тия майки, не помня в началото колко седмици, някъде около месец наистина, къпех малката само с вода над мивката, после мажех с олио, това всеки ден.
не съм я бърсала с мокри кърпички.
всичко това по съвет на акушерката в родилното, както и педи ми каза същото на първата консултация вкъщи.
имахме си цялата козметика, после включих постепенно по две-три капки душ-гел в къпането и т.н. доволна съм.

# 648
Мерси Jos, за инфото, сега в МД няма  ден на отворените врати, заради ремонтите,които още текат по етажите, силно се надявам да месец-два да възобновят тази практика, защото ми се иска да видя как е обстановката, а за лекари съм се насочила вече към 2-3ма и ще видя да избера един от тях  Rolling Eyes

# 649
И аз не съм я къпала дъщеря ми с нищо различно от вода даже доста по-дълго.. може би до към 7-8 месец, когато косата й се смени и почнах да й слагам шампоан
само мажех с мляко на себамед всяка вечер след къпане от първите дни.
Да си призная и до ден днешен дребната се къпе само с вода, освен когато си мие косата с шампоан.
Аз се къпя по същия начин  Peace

за мд - раждах 2009 там. ако лекаря ми не беше заминал, щях отново да съм там, всички бяха страхотни
този път ще съм в тина киркова, заради лекарката, която избрах .. надявам се пак да съм толкова доволна

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 15:26 от aguto

# 650
Alaska, силно се надявам да има, май четох нещо в сайта им, по-натам пак ще гледам, ще има Wink може да се уговорим, ако разбера нещо.

# 651
Да, и аз ще проверявам редовно дали ще има пак ден на отворените врати в МД  Wink даже може да звънна да питам тези дни.
Иначе моята бебка е доста активна, даже на Нова Година вечерта се въртя доста, ритка...всеки ден си я усещам през половин -1 час, тук там има промеждутъци от 2-3 часа, когато явно спи, ако е такава и като се роди направо не ми се мисли, ще забравим за сън и почивка въобще  Grinning но да е жива и здрава, това е най-важното  Flutter

# 652
Ама защо си мислите, че бебетата ритат само когато са будни. ))) Те си се въртят и подритват постоянно. ) В 90% от времето спят в момента.

# 653
  • Калифорния
Аз прекарах няколко дни в МД преди два месеца. В отделението по рискова бременност, което явно служеше и за предродилно на планираните секцио. Не мога да кажа много за лекарите, но обстановката не ме впечатли много положително.

Личи си че скоро е ремонтирано, дори в два от дните когато бях там по 5-6 часа бръмчаха с бормашини и се разхождаха майстори по коридорите. Стаите са боядисани и чаршафите са шарени и нови.

Всички съществени според мен неща обаче бяха под всякаква критика: хигиената беше ужасна - минаваше веднъж на ден една санитарка да замаже с един и същ парцал всички стаи, тоалетните не се затварят и не са ремонтирани от сто години, первазите на прозорците са целите нацвъкани от гълъби и никога не се чистят. Бях си оставила раницата до леглото и през нощта като ставам и гледам нещо мърда около чехлите. Вдигам раницата и под нея изкачат 3 хлебарки.

А имайте предвид, че това се води за едно от най-стерилните отделения в болницата - все пак е за рискова бременност и предоперационно. През живота си съм лежала в 4 различни болници и за първи път виждам толкова лоша хигиена. Хем 2 от тях също бяха държавни и дори неремонтирани, но имаха приемливи тоалетни и никога не съм виждала хлебарки в тях.  Rolling Eyes

# 654
Ще нося само лична карта, чехли, четка за зъби.
Педиатърът си ни остава същият, много съм доволна, нищо, че ми е на другият край на Сф.
От бебешката козметика ползвах душ-гел, т.мляко /олото е за зимата/ и крем за подсичане на Бюбхен, сега мисля да е Мустела.

# 655
Ох, аз сега се прибирам от покупки. Вече съм готова с покупките за бебо, остана количката да ми докарат края на месеца и да вземем един бейбибокс,който ще ни подаряват. За дрешки .... само вече,ако нещо сега по намаленията намеря изгодно. Не съм купувала още козметика,но много е вероятно в началото и аз да го къпя с чиста вода, ще видим.Остава за мене си да взема 1-2 сутиена за кърмене (ама чак накрая ще ги купувам) и разните му там компреси и щуротии за кърмене.
Трябва обаче да лепя тапети в детската и всички мебели в нашата спалня трябва да се разместят, за да може кошарката в началото да е до мен.
Аз преди малко така се задавих с едно парче баница,че от кашляне имах чувството,че ще родя.  Mr. Green Моя мъж каза,че съм ядяла като невидяла.  Mr. Green

# 656
Е, не мога да намеря време да се включа.. На всички честита Нова година - много здраве и любов в семейството и най-вече леко раждане на здрави прекрасни бебета!
Все се чудя защо никой не ми пожелава леко раждане - може би се подразбира  Laughing
Аз направих поръчка за стотина лева на бебешки дрешки от първа необходимост, имам и подарени, така че мисля това да са дрехите. Кошче за спане имам, но трябва да поръчам чаршави. После остава количка и стол за колата - там ще има мислене. Но пък има много време, не бързам да раждам  Wink

# 657
Ние се прибрахме от разходка,скапани и двете,аз така и не спах тази нищ-забравих да се оплача...събудих се в 1ч и до 6ч гледах филм.Опитах се да поспя но не успях.Като се приберем в Пловдив и като си дойде мъжът ми ще извадя дрехи да видя какво имам.

# 658
Хайде честита нова година и от мен.Да сте ми живи и здрави,усмихнати,щастливи и на април със здраво,пухкаво бебче в прегръдките Hug
За покупките ние сме почти готови,даже днес взехме и нагревател за шишенца и буркани.Остана ми само за мен,количката(която е набелязана) и коритцето.
Момичета да ви питам,кога трябва да си взема сутиен(за кърмене) за родилното.
При нас всичко е наред,като изключим кисилините,които получих след нова година.Легнахме си към 3:30 и сед 1час станах от гадното чувство,че и стомаха ми се беше разстроил и до тоалетната ходих,че и после пак ooooh!
А сутринта проблем с хемороидчета-външни,че и малко кръв-бледо розова по хартията.Направо ужас #Cussing out

# 659
Аз за сутиена за кърмене мисля съвсем в последния момент,защото може да взема да се поналея накрая.. кой знае.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт