Отговори
# 600
Честита нова 2013 и от мен ,Нека за всички ни ,тя да бъде незабравима ,и изпълнена само с положителни емоции  bouquet  bouquet  bouquet

# 601
Честита нова година,коремчета,нека новата 2013 ни донесе много здраве,щастие и усмивки. Hug

# 602
Честита и от мен 2013година, нека бъде изпълнена с много усмивки, здраве , незаменимо щастие и любов  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 603
за много години  Hug

# 604
Честита нова година!

и от мен с пожелания за здрави бебчета да се родят,
здраве, щастие и просперитет  за вас и семействата ви! Simple Smile

# 605
  • Shumen, Bulgaria
Честита нова година!!! Пожелавам на всички ни здрави бебечета, мнооооого любов,здраве и сбъднати мечти и безброй звезди в очите!

# 606
честита нова година и от мен! много здраве,късмет и само положителни мисли и събития да ви се случват! много ритничета и на финала по едно здраво бебче!  Hug

# 607
честита нова година и от мен! много здраве, любов и само положителни емоции, а след няколко месеца по едно здраво бебче!   santa2  newsm32

# 608
Здравейте,тумбачета!За много години и от мен! sohappy
Да попитам тези от вас,които са наясно...какво ще ми трябва за болницата(имам предвид само за мен,не за бебето)Намерих някакви списъци в нета...ама нещо ми се видяха доста неща като например 2 нощници , 2 сутиена за кърмачки и т.н.....а иначе нямам идея болницата,в която ще раждам какво точно искат да си носиш!

# 609
kotarache_87, първо виж в болницата в която ще раждаш, повечето си имат техни списъци.
Иначе, 2бр. нощници е разбираемо, често едната заминава директно за боклука след раждането, или най-малкото да можеш да си я смениш.
Бельо задължително, хубаво е да е памучно, дълбоки бикини.
Подложки за леглото, да не си цапаш чаршафите.
Чаршафи също така (ако ще си в държавна болница, повечето са мизерни).
Тоалетни принадлежности, кърпа.
Дамски превръзки.
Помпа за кърма евентуално

# 610
kotarache_87, първо виж в болницата в която ще раждаш, повечето си имат техни списъци.
Иначе, 2бр. нощници е разбираемо, често едната заминава директно за боклука след раждането, или най-малкото да можеш да си я смениш.
Бельо задължително, хубаво е да е памучно, дълбоки бикини.
Подложки за леглото, да не си цапаш чаршафите.
Чаршафи също така (ако ще си в държавна болница, повечето са мизерни).
Тоалетни принадлежности, кърпа.
Дамски превръзки.
Помпа за кърма евентуално

Да,определено трябва да проверя, благодаря все пак! WinkПросто изведнъж ми дойде на ум,че не знам какво точно ми трябва за самата мен за болницата,та реших да попитам Simple Smile

# 611
Иначе ето какъв списък намерих...доста голям ми се струва! Simple Smile
Списък за майката – на път за родилното:
Документи:
1. Лична и обменна карта
2. Направление за хоспитализация
2. Документи и изследвания, които са Ви правени
Принадлежности:
1. Тоалетна хартия
2. Сапун
3. Хавлиена кърпа
4. Мокри кърпички
5. Джапанки
6. Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително)
7. Бельо (проверете за еднократни гащи – може и да са Ви удобни)
8. Превръзки – силно абсорбиращи, нощни за препоръчване
9. Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)
10. Мобилен телефон
11.Четка за зъби и паста
12. Ластик за коса (ако имате нужда)
13. Лещи или очила (ако имате такива)
Списък с нещата, които да Ви донесат на първото посещение:
За Вас:
1. Нощници – 2 броя с копчета (ако случайно кърмата Ви дойде още там)
2. Зарядно за телефона
3. Подплънки за кърма (ако Ви тръгне кърмата)
4. Сутиени за кърмачки – 2 броя
5. Помпа за цедене, ако решите да се опитате да стимулирате кърмата
6. Минерална вода
7. Чорапи за Вас
8. Халат или подобна връхна дреха
9. Химикалка, тефтерче
10. Дребни пари
11. Крем за подготовка на зърната Ви
12. Вашата козметика, която е добре да ползвате при изписването  За една красива щастлива мама поне малко червило и руж е добре да имате.
13. Отвара от смрадлика 1,5 литра (много полезно за подмиване, противовъзпалително)
14. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин – използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
15. Акт за граждански брак, ако имате такъв с бащата на бебето (служи за издаване на акт за раждане на бебето).
16. Крем за уморени и отичащи крака
17. Кърпи за гърди
18. Чаршафи за еднократна употреба

# 612
Иначе ето какъв списък намерих...доста голям ми се струва! Simple Smile
Списък за майката – на път за родилното:
Документи:
1. Лична и обменна карта
2. Направление за хоспитализация
2. Документи и изследвания, които са Ви правени
Принадлежности:
1. Тоалетна хартия
2. Сапун
3. Хавлиена кърпа
4. Мокри кърпички
5. Джапанки
6. Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително)
7. Бельо (проверете за еднократни гащи – може и да са Ви удобни)
8. Превръзки – силно абсорбиращи, нощни за препоръчване
9. Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)
10. Мобилен телефон
11.Четка за зъби и паста
12. Ластик за коса (ако имате нужда)
13. Лещи или очила (ако имате такива)
Списък с нещата, които да Ви донесат на първото посещение:
За Вас:
1. Нощници – 2 броя с копчета (ако случайно кърмата Ви дойде още там)
2. Зарядно за телефона
3. Подплънки за кърма (ако Ви тръгне кърмата)
4. Сутиени за кърмачки – 2 броя
5. Помпа за цедене, ако решите да се опитате да стимулирате кърмата
6. Минерална вода
7. Чорапи за Вас
8. Халат или подобна връхна дреха
9. Химикалка, тефтерче
10. Дребни пари
11. Крем за подготовка на зърната Ви
12. Вашата козметика, която е добре да ползвате при изписването  За една красива щастлива мама поне малко червило и руж е добре да имате.
13. Отвара от смрадлика 1,5 литра (много полезно за подмиване, противовъзпалително)
14. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин – използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
15. Акт за граждански брак, ако имате такъв с бащата на бебето (служи за издаване на акт за раждане на бебето).
16. Крем за уморени и отичащи крака
17. Кърпи за гърди
18. Чаршафи за еднократна употреба

Сравнително верен е списъка. Аз бих променила следното- чиниите, чашите и вилицата ако наистина ги искат да са във втория списък. От втория към първия да отидат връхната дреха, втора нощница, зарядното за телефона, минералната вода, дребните пари. Последното - чаршафи за еднократна употреба не са ми искали- в болницата всички легла бяха заредени с найлонови подложки срещу петна. Крем за отичащи крака също не ми е трябвал- първите дни доста се излежаваш и това влияе добре на отичането. Акта за брак ако няма такъв се заменя с декларация от бащата пред нотариус. Също са забравили пакет памперси и мокри кърпички за бебето.

Един съвет- пробвайте джапанките предварително Wink. Аз си бях взела нови няколко номера по-големи, но така и не ги обух вкъщи и при приемането се оказа че изобщо не мога да си напъхам отеклите крака в тях. В последния момент съпружеското тяло обикаля по съседните магазини за размер 'гигант', за да не ме приемат боса Wink

# 613
Честита Нова Година и от мен!

АЗ да ви се оплача..нещо взе да ме хваща шубето и то не заради самото раждане...дето се вика за 1-2 дена ще мине ,а за после-забравила съм какво е да държиш малко бебе...като дойдат едни колики,зъби,борба за кърмене,шишета,температура,къпане,пъпове....някакси когато ти е второ дете и знаеш какво те чака е друго.Надявам се,скоро да ми мине това състояние,че като гледам околните не ми влизат в положението....

# 614
Mамчета честита нова година и от мен, нека през нея ни се случват най - хубавите неща, пожелавам ви много здраве, щастие, любов и късмет и през април да гушкаме нашите сладки бебчовци!!! breastfeeding

Общи условия

Активация на акаунт