Любители на Котки Тема 69

• 45 404
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте на всички,

От известно време чета в темата и искам да споделя, че котетата ви са чудесни Simple Smile

Реших и аз да се запиша, като ви представя моите любимци.

Първи е Любослав или накратко Любо - 6 годишен, улегнал и спокоен котарак

Ето я и дамата на дома (макар че никак не се държи като дама) - Мирослава (Мира), още по-известна като Малката, Диването и т.н. - 2 годишна лигла, която е абсолютно неудържима и непрекъснато се чуди как да сътвори следващата си пакост:

Тъй като Малката все дивее, не успява да открие време да се измие старателно, поради което Любо непрекъснато се изживява като грижовна домакиня и я чисти Simple Smile

Ето и още една снимка на двамата, която ми е много любима. Малката изглежда така, все едно ще посреща извънземните:

За кастрацията: Двамата са кастрирани в Добро Хрумване (тъй като видях, че treisy пита за клиника по въпроса). Нямаше проблеми, а при Малката се оказа, че е имала уголемени яйчници, т.е. спестили сме и едни по-нататъшни проблеми. Тъй като тогава беше доста дебеличка, се наложило да и направят и частична липосукция, за да открият важните органи, та в последствие минахме на диета и сега и двамата са елегантни Simple Smile

За храненето: Доста са всеядни, макар че основната им храна са гранули на Роял Канин. В интерес на истината преди Любо беше много капризен и дори пържола ядеше с нежелание, но откакто има конкуренция, реши, че няма нужда от превземки Simple Smile А Мира е прибрана от улицата, след като едни хора я бяха спасили от нападнал я питбул. Та тя никога не е проявявала особен подбор на храната Simple Smile Последно ме досмеша как яде сурова червена леща (чистих леща и бяха паднали зрънца на пода, които тя изяде като бонбони) Simple Smile

# 661
Привет на всички котанчета Hug
Аз да се оплача , че нашите проблеми не спират  Cry Днес пак бяхме на лекар. Забелязах , едно петно без косми на гръбчето , до опашката.... За сега казаха , че е  дерматомикоза или на по разбираемо - гъбички  Shocked Сега се мажем с две мазила , поставиха ни и ваксина... Дали ще мине , как мислите  newsm78 Зная , че тези гъбички са много упорити и трудно минават....

# 662
  • на брега на морето
Минават, минават.   Simple Smile

# 663
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ada_smiles, добре дошла с Любо и Мира! Hug Двамата са просто прекрасни  Heart Eyes, а в оранжево аз се влюбвам от пръв поглед!  Crazy Самите ти снимки са много хубави, та ще се радваме, ако по-честичко плащаш данъци. Laughing

Vivina, спокойно, ще се оправите!  Peace Не се шашкай!

Луди Пеперуди, при толкова котета по улиците и в сайтовете на организациите Анимал хоуп, Анимал рескю и т.н., да не можеш да си харесаш коте значи или очакванията, или претенциите ти са големички. Моля те, не те нападам, а се опитвам да те "приземя". Hug Както и да те стимулирам сама да си изясниш какво точно търсиш, и какво точно очакваш. Пухкави красиви породисти малки котенца, с гарантирано благ характер, много мъркащи, много гушещи се и не правещи бели, не се разхождат по улиците безстопанствено! От кога търсиш коте? Колко малко искаш да е, защото за мен и коте на една година си е малко? Обърни внимание на написаното от ada_smiles! Останах с впечатлението, че искаш да го подариш на дете/деца. Ако са много малки, не биха могли да носят отговорност и да поемат ежедневните задължения за котето, ще трябва да го правиш ти. Иначе е добре че имате кученце, значи децата са свикнали с животни. Впрочем, при asha в момента има една млада котана (Дизелчето  Heart Eyes), която очаква своите осиновители. Има нейни снимчици тук в последните странички. Свикнала е и с куче. Hug Пожелавам ти успех!

П.С. Сега погледнах откъде си. Laughing ИКСИ преди два дни се сдоби с Кичка. Heart Eyes Hug И ти ще намериш! Peace

# 664
  • София
Нашата принцеса днес е на ехограф и ми е много притеснено.
Оказа се, че има кръв в урината и изглежда има някакъв проблем с отделителната система.  ooooh!
А е малка още и не сме я ваксинирали дори. Сега ще чакаме лечение и тогава ваксини и кастрация, че си е на 4 месеца и знам ли кога може да се разгони Rolling Eyes
Преди два дни ни казаха в клиниката, че довели 4 месечно разгонено коте  #Crazy
И котките са полудели  Laughing
А някой имал ли е подобен проблем с коте?

# 665
ada_smiles, третата снимка ме разсмя, какъв поглед само  Laughing

А пък Кичка прилича на едно от котетата, които храним пред блока. Май не съм им пускала снимка тук ...

# 666
  • In a surreal moment!
Имах си аз едно стаено притеснение и ето , че....Разгонения гост се завърна! Откри и Кичка как си хапва пред къщи. Тя танцува, той я души.... Изгорях, сестрици, изгорях  Crazy....стана тя каквато с Маша... Ако някъде наоколо работеха тия безплатните кастрации веднага щях да я заведа , ама няма тук такива екстри, пфуууууу.... пусти  и пари.

Луди пеперуди - ако не бързаш съвсем скоро ще е пълно с котета. Не се форсирай ,ще има да избираш ехеее....
Аз ще изкажа едно друго опасение. Всяко коте си е с характер и е възможно не всяко да се сработи с кучето. Може и от раз да намерите идеалното ,но е вероятно да се наложи да пробвате. В такъв случай мисли за вариант какво ще направиш с това коте, което е поживяло у вас, но не се е сработило с кучето или пък...друг някакъв проблем. Не  е редно да се изхвърля на улицата.

# 667
Нашата принцеса днес е на ехограф и ми е много притеснено.
Оказа се, че има кръв в урината и изглежда има някакъв проблем с отделителната система.  ooooh!
А е малка още и не сме я ваксинирали дори. Сега ще чакаме лечение и тогава ваксини и кастрация, че си е на 4 месеца и знам ли кога може да се разгони Rolling Eyes
Преди два дни ни казаха в клиниката, че довели 4 месечно разгонено коте  #Crazy
И котките са полудели  Laughing
А някой имал ли е подобен проблем с коте?
Мира имаше преди малко повече от година кръв в урината. Заведохме я на лекар в ЦВК при д-р Войчев. От него сме доволни, препоръча ми го сестра ми, която пък имаше куче с много здравословни проблеми преди и той им беше помогнал след като няколко лекаря не можеха да установят какво му има на животинчето. Не мога да дам мнение за останалите лекари в ЦВК.

Прегледа я на ехограф, взе урина за изследване (със спринцовка от пикочния мехур направо, тъй като няма как да го накараш да пишка в шишенце). Не си спомням дали и кръв и взимаха... Оказа се, че има камъни в пикочния мехур и инфекция. Лекувахме я 10 дни с антибиотик, а след това над половин година яде специална лечебна храна. Оправи се, не се е повтаряло от тогава.

В интерес на истината аз бях впечатлена, колко обстойни и внимателно я прегледаха, даже се шегувахме с половинката, че като се разболея следващия път ще ида на ветеринар Simple Smile

Дано установят какво и има и на вашата принцеса и да и мине бързо  Hug

# 668
  • До хладилника, който обичам
Честита Кичка, ИКСИ  Hug

Мира има особено налудничав поглед, много ми е познат  hahaha Маша гледа по същия начин секунди преди да направи дивотия. Научила се е да дебне малкото дете и му скача насреща по метър, колкото е висока и тя - не я напада, скача с безумен поглед и изтърчава нататък, но детето се плаши. Подучвам го като види, че Маша я дебне, да иде и да я плаши тя първа - отива и реве като тигър страшно насреща й; на Маша й е все тая, изобщо не я отразява, но детето добива кураж  Laughing Надявам се на Маша скоро да й омръзне това забавление, но приемам и идеи.

Междувременно котката се опитва да се опакова за изпращане:

# 669
  • Пловдив
Бу много спретнато малко колетче! Ей тея сладурчета - все искат да се напъхат в нещо, дет не им е по мярка  Mr. Green

# 670
  • София

Мира имаше преди малко повече от година кръв в урината. Заведохме я на лекар в ЦВК при д-р Войчев. От него сме доволни, препоръча ми го сестра ми, която пък имаше куче с много здравословни проблеми преди и той им беше помогнал след като няколко лекаря не можеха да установят какво му има на животинчето. Не мога да дам мнение за останалите лекари в ЦВК.

Прегледа я на ехограф, взе урина за изследване (със спринцовка от пикочния мехур направо, тъй като няма как да го накараш да пишка в шишенце). Не си спомням дали и кръв и взимаха... Оказа се, че има камъни в пикочния мехур и инфекция. Лекувахме я 10 дни с антибиотик, а след това над половин година яде специална лечебна храна. Оправи се, не се е повтаряло от тогава.

В интерес на истината аз бях впечатлена, колко обстойни и внимателно я прегледаха, даже се шегувахме с половинката, че като се разболея следващия път ще ида на ветеринар Simple Smile

Дано установят какво и има и на вашата принцеса и да и мине бързо  Hug
Благодаря ти за отговора.
Ние сме в клиниката св. Антим 1-ви в банишора. Казват, че там били добри специалистите.
Урината ни казаха да се изпишка върху леща и така да им я занесем. Тя се противеше и душеше с голям интерес новата си придобивка в тоалетната, но накрая се изпишка.
Ще пиша после какво и има на Рея.  Thinking

# 671
  • На небето
Бу много спретнато малко колетче! Ей тея сладурчета - все искат да се напъхат в нещо, дет не им е по мярка  Mr. Green

Бу, то явно е всеобща мания. И моя котарак е вманиачен по кашоните, но освен, че се навира в тях ами обича и да ги гризе, къса ги на дребни парченца, които се пръскат из цялата стая. Не е приятно няколко пъти на ден да ходиш с метлата, но как да му откажа това удоволствие.

За скачането не знам котката как ще я отучиш, по скоро детето ще свикне и няма да му прави впечатление в един момент.  #Crazy

ИКСИ тук таме кастрират на прилични цени, предлагам ти да потърсиш нещо или поне давай хапчета докато събереш пари за кастрация, да не се напълните с потомство.

Луди пеперуди ако котето е много мъничко, ще се спогоди с кучето. Но дори и да е голямо котето не се бой, има си време на привикване. Животните са много адаптивни, за всичко обаче се иска време.
Не знам от кой град си но котета в фейсбук колкото искаш. Ето една съвсем малка (мъжка) пантера със сини очи. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.486046661435415.111245 … 426974&type=3

# 672
Здравейте отново! Първо да уточня, че като пиша, че нямам  възможност да си купя имам предвид, че нямам възможност да дам наведнъж  100лв и повече за котенце. Иначе съм напълно наясно, че то ще си има разходи за храна, обезпаразитяване...както кучето ми.Ако се разболее-ще намеря начин да му помогна, така както намирам за себе си. Да, днес пак преглеждах обяви-котенцата за подаряване са малко, повечето са по-големички котани. Малките котенца са подарени много бързо, иначе претенциите ми са снижени до пухкава козинка и възраст от няколко месеца-нямам претенции за звят, пол, порода. Аз вярвам, че ще си *позная* моето  котенце от първо виждане, било то и на снимка.Благодаря все пак!
 Estell, има си дом вече, повечето са така. А също така другото затруднение е, че подаряващите не са склонни да се занимават с куриери...така че не е толкова лесно , колкото си мислите.ИКСИ, не бих изхвърлила животно на улицата. За това търся съвсем мъничко котенце, да не е живяло навън, да не е наплашено, моето куче -то е кротко и много мързеливо, когато ни няма у дома, стои у майка ми, която пък има котка-харесват се, макар рядко да  И гостува. Няма да има проблем, надявам се. За терасата вече помислихме. В едно изречение-само котето още се търси Simple Smile.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 16:03 от Луди Пеперуди

# 673
  • виртуално
Луди пеперуди -
ето обява от Продавалника
подаряват котета в Г.Оряховица
дано едно от тези е твоето  Hug
http://prodavalnik.com/podaryavam-malki-kotentsa-i15339469

# 674
Луди переруди, ето няколко сайта, в които можеш да потърсиш коте /момичетата са ги споменали по-горе/. Осиновителите са голяма рядкост, така че със сигурност ще ти се зарадват. Най-добре им пиши, обясни какво търсиш и ако не веднага, то скоро /предстои пролетната "реколта" котета Laughing/ ще откриете своето животинче.

http://www.facebook.com/LetsAdoptBulgaria?ref=stream
http://www.facebook.com/cat.friends.bulgaria?ref=stream
http://www.facebook.com/pomosht.za.jivotni?ref=stream
http://www.facebook.com/BulgarianAnimalLiberation?ref=stream

Навъртай се и тук в темата, може да се появи нещо Wink

Общи условия

Активация на акаунт