Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 6

• 38 152
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Не точно по темата, но ...

Имам календар с написани празниците. Защо Евгени има имен ден на Бъдни вечер?  Shocked За пръв път чувам. 

# 31
  • София
Защото 24 декември е ден на мъченица Евгения. Няма общо с Бъдни вечер и Коледа като традиция.

# 32
Благодаря ти, Атти!   bouquet
За това хич не бих се сетила.  Simple Smile

# 33
  • Бургас
Анисава  и Савалин

# 34
Вячеслав

# 35
  • Пловдив
Вячеслав е руско име. Има и страхотен актьор - Вячеслав Тихонов - играе в много филми, най-известният е "Седемнадесет мига от пролетта".

# 36
Валена във фейсбук мернах.

# 37
  • Най-красивата страна
Филипия

# 38
  • Сопот, Пловдив
Вчера във конкур за детски рисунки, видях Велена, бяха две на брой, от съвсем различни детски градини и градове, аз лично за първи път го чувам това име, а ми беше интересно, че в един конкурс две са се събрали.

# 39
# 40
Справка на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" за 2006:

Сред имената, които българите са избрали за децата си през тази година, са Тарзан и Зоро, Калоян Луи Етиен Мари, Сладун, Страхота, Трепка, Дойка, Боцислава, Мареолина.

Почитател на научнофантастичната литература пък е кръстил
детето си Ихтиандър, като героя на Александър Беляев от книгата "Човекът-амфибия".

литературa: Хамлет, Офелия, крал Артур, Ланселот.

история: Кралица Мария-Антоанета е дала името си в побългарен вариант на момиченце, записано като Мара-Антоанета.

гръцката митология: Афродита, Аполон, Дионис, Галатея.

Момиченце пък ще носи името на любовницата на Ахил - Бризеида, Гея.
християнство: 38 деца са кръстени Исус, четири - Христос, 12 - Мария-Магдалена. 1- Дева-Мария.

шоу: Елвис, Мадона, Мерилин

футбол: Гунди, Пеле

география: Карелия, Етна и Арда.

Птици: Канарче, Славей

http://usmiwka.blog.bg/hobi/2007/12/12/ne-pravete-kato-tiah-da-n … i-za-smiah.142192

# 41
  • Сопот, Пловдив
Аз от тези имена като нищо бих ползвала за следващото си дете Афродита, Дионис, Галатея, Бризеида(както и Хризеида винаги много съм харесвала, че и Ахил  Grinning ), Мария- Магдалена, Мария-Антоанета или  Карелия. За Офелия и Ланселот бих си помислила  Grinning . Явно заради такива като мен се пишат подобни статии и справки  Joy  bowuu .

# 42
Интересното е ,че Калоян Луи Етиен Мари е четворно име на едно момченце.  Rolling Eyes

# 43
Най-вероятно единият родител е французин, аз имах познат французин с 4 имена и 2 фамилии  Crazy

# 44
То Калоян много си отива с другите 3 имена ..  ooooh! Пак добре,че не е Койчо  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт