Не желае да оцветява и да учи на 5г

• 16 794
  • 262
  •   1
Отговори
# 225
  • София
а аз откакто няколко пъти видях как точно след следобедния сън децата са по гащи и потници и се моткат необлечени, потни и затоплени, прозорците на стаята и тоалетната правеха много хубаво течение при почти зимни температури навън. Направо красота! Зная, че сега живеещите в чужбина ще кажат, че от течение не се настива.

# 226
Учителките обличат децата със зимните якета на 20 плюс, защото после родителите се сърдят, че детето не е облечено с това, с което е доведено. Няма как да му измислят тънко яке,ако няма такова.
Аз не виждам голяма драма и в мокрите чорапи. С часове съм стояла като дете мокра навън, пък не съм се разболявала от това.
а и това за прозорците -всеки ден родители настояваха да бъдат затворени. После защо децата си разменят вируси, как въобще ще се проветри...

# 227
Никой не облича децата, те само го правят, а учителите просто нехаят. Да, да зная, че има невероятни хора от професията, но някои ме потрисат.

П.П. А колегите ми, бъдещи учители в голямата си част за вас биха били кошмарни.

# 228
Зависи от учителКИТЕ И от родителКИТЕ. Различни са. Има и Адекватни. Това е простичък факт. То и прекаленото обгрижване не е панацея, че кекавото няма да се разболее и непотно, не по гащи и без течение. Mr. Green Няма пълно щастие и угОда. Ако ги изведе-защо не му е сложила шапката , или защо му е сложила....Зайко-с шапка или без шапка-все виновен излиза.... Crazy Mr. Green

# 229
Зависи от учителКИТЕ И от родителКИТЕ. Различни са. Има и Адекватни. Това е простичък факт.

Точно!

# 230
То е ясно, че зависи, но в тази професия условности не са позволени- или си професионалист, или не си.

# 231
Времената ни позволяват всичко....от достатъчно дълго време в почти всички области и сфери се шири  явна непрофесионалност-от политици, през лекари, минем и през "народните" професии продавачка , сервитьор и таксиметров шофьор (професионалиста навремето ме питаше просто за адрес и ме докарваше, днес се нуждаят от личната ти навигация по-често)...та какво остава за градинските учители. Допускаме го.

# 232
То е ясно, че зависи, но в тази професия условности не са позволени- или си професионалист, или не си.

Което се отнася в същата степен и до лекари, юристи, журналисти, а дори и готвачи.
За съжаление, реалността е друга.

Скрит текст:
Ей сега ще дойде пак Ели да ни навика да се придържаме към заглавието и с право. Simple Smile

# 233
Аз не виждам голяма драма и в мокрите чорапи.

Драма е, водят до поява на микози например.

Усилията си отдавна ги впрегнах в това да науча детето си само да се грижи за себе си, а не да разчита на 1 госпожа, която има още 30+ деца.

# 234
  • В заешката дупка
Професионализмът е едно, но трябва и да има условия за неговото проявления. Ако наистина 1-2-ма души трябва да се помагат на 30 деца да се обличат (когато са малки) и внимават кой какво слага (когато се обличат сами), честно казано мога да си представя как нещата могат да не се случат съвсем "професионално".

# 235
  • Kопенхаген
Прочетох мнения от последните две страници и както става обикновено темата се е изместила от същинската  Grinning

Интересно ми е как се е развила историята с детенцето на авторката, искаше ми се да и задам някой друг въпрос, като например:

В детската градина не са ли заложени в програмата творчески занимания?

И в къщи не му ли е било предоставяно на детето да ,,рисува,, или дори да си драска хаотично преди да навърши тази възраст?

Тук в началото когато синът ми тръгна на градина и аз подобно на някои майки тук бях в потрес.

Спят по потничета и гащички, на дюшечета- спални чувалчета на земята, прибират се после за да се превърне в стая за игра.

Ходят самостоятелно до тоалетна, виждала съм боси дечица по бельо след сън.

Редовно ходят без пантофи, а през лятото съм виждала и боси. Тук много държат да си каляват децата.

Коридорите са посипани с пясък, защото се влиза с обувки, а този пясък се разнася.

Имат игри на двора, по всяко време на годината стига да не е екстремно.

Редовно се прибира кален, ако на вън е било мокро, а да и с мокри крачета понякога.

Предоставят им творчески занимания: рисуват, апликират, изрязват, нижат мъниста. Имаме си богата колекция от подобни произведения на изкуството  Grinning

Храната основно е суха. Черен хляб като кирпич имат си един такъв традиционен, намазан с масло или крема сирене, плодове, зеленчуци за междинни закуски.

Иначе обяда се осигурява от родителите и пак трябва да е съобразен например сандвич, зеленчуци, плодове.

За нашенски манджи и дума да не става  Grinning

# 236
Мадам, писано е. В градината е заложена програма. Детето е отказало, госпожата е споделила с майката, че отказва.Вкъщи е опитвано да се занимава (детето по-рядко е ходило на градина), но специално за рисуването е отказвало. Нищо кой знае колко драматично.
ПП. Дъщеря ми също ходи без пантофи, боса притичва до тоалетна по гащички самостоятелно, виждала съм ги след сън децата-точно боси, рошави и сънени да тичат да пишкат. Нищо различно, само дето спят на легла, а по места ги мързи да ги извеждат просто...а храната им е супа, основно и плод.

# 237
  • Kопенхаген
Мадам, писано е. В градината е заложена програма. Детето е отказало, госпожата е споделила с майката, че отказва.Вкъщи е опитвано да се занимава (детето по-рядко е ходило на градина), но специално за рисуването е отказвало. Нищо кой знае колко драматично.
ПП. Дъщеря ми също ходи без пантофи, боса притичва до тоалетна по гащички самостоятелно, виждала съм ги след сън децата-точно боси, рошави и сънени да тичат да пишкат. Нищо различно, само дето спят на легла, а по места ги мързи да ги извеждат просто...а храната им е супа, основно и плод.

Jizzlobber, благодаря за отговора  Grinning Откровено да си призная, не ми се четяха 16 страници, а късно видях темата за да я проследя.

Надява се това да се преодолее от детето, нека да му се предоставя възможност само да се занимава, да има винаги на разположение неща за рисуване.

Да се поощрява, че се справя прекрасно колкото и абстрактни да изглеждат рисунките му.

Дори да се сложат в рамка на стената, имаме си такава за коледен подарък от градината, лично рисувана от сина ми.

Не знам дали забрани от рода: ,,Не драскай тук, не рисувай там,, биха могли да провокират подобна реакция в детето.

# 238
Оставам с пречатлението, че родителите не изискват достатъчно нито от себе си, нито от учителките в градината. Не разбирам какъв е проблемът да осигуриш подходящо облекло за излизане - като се очаква да стане 20 градуса през деня, е нормално да се занесе второ по-тънко яке, с което детето да бъде облечено. Работата на учителките пък е да се съобразят с това и да облекат детето адекватно. Ако не го направят, е работа на родителите да им го напомни. Същото се отнася за всички останали занимания. Родителите заемат обаче по-удобната позиция „ами не ги извеждат“ и така се освобождават от досадните задължения около осигуряване на адекватно облекло, разговори с учителки и т.н.
Не се изисква достатъчно и от децата, умения като да се облича само, да се храни чисто и прочие, би трябвало да са по подразбиране.

# 239
Родителите се притесняват, че дори и да занесат подходящите дрехи, няма да бъдат сложени на децата. Ако става въпрос за по-големи, те сами се обслужват, но от яслена и първа група не очаквайте това.
Отделен е въпросът, че някои от площадките на групите са на слънце. Години наред гледам как се пържат децата през лятото. И не, не е само в градината пред блока ми.

Общи условия

Активация на акаунт