Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 164
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета.
Аз съм пред голяма дилема с количката,незная каква да взема.
Давайте някакви идеи.

# 136
Да се похваля,че моя син от 2 дни е на детска градина.Още 1 ден и после заминаваме за Варна.
След 1 месец пак към Лондон.

# 137
sladkata2, нашата е graco symbio  и съм повече от доволна   Heart Eyes Лека и  много маневрена  Heart Eyes
Единствения минус и е че коша отдолу не е голям.  Simple Smile
Направихме грешката и купихме на друга марка  кош за колата  доста преди количката и не си пасваха, но преживях го  Grinning и без това вече ще купваме нов по голям, че този ни е малък  Grinning

# 138
Ако се стигне до това-работила съм там три седмици.
Не, не го броя за стаж, защото  три седмици са нищо.

И аз съм на това мнение, future74  Simple Smile

# 139
Zlatnata tolumba, Sonnia, мерси за съветите.

# 140
futyre 74 Какво значи да излъжа?Нали ако те хванат ти губиш.Кажи истината.

# 141
Titi888, не става въпрос да излъжа, а да си спестя информацията. Не си и помислям да лъжа, който и да било. Просто, ако ме питат имаш ли ЮК стаж, да кажа не. То 3 седмици не е никакъв стаж.

# 142
Остави това, кажи кога да стискаме палци за новото интервю  Peace

Признавам си..искам да завали един хубав сняг (може и не толкова хубав),
но да е училищозатварящ  Whistling
И като съм отворила темата за неработещи училища, синдикатите ни проучват за стачка.
Очаква се учителите да стачкуват масово тази година, заради предложените промени на заплащане.

# 143
  • UK
дано го организират около февруарската ваканция  Laughing в нашето училище досега веднъж не са стачкували  Crossing Arms

# 144
Пътуваме за бг сутринта.
Във Варна има сняг.О ,хич не обичам студа.Да го гледам от вкъщи на топло.
Има ли затваряне на училища и ваканции и тук?

# 145
Здравейте  кажете кой автобус ходи до бг посолство?

От Оксфорд - 9 и 10, а от Виктория -52.

# 146
Здравейте момичета Simple Smile
Пуснах една тема във форума,защото имам много въпроси  Rolling Eyes
Предстои аз и детето ми да емигрираме в Англия.Предстои ми също и развод,има вероятност и да е в Англия.За да не се повтарям,пускам линк към темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697892.msg24056454#msg24056454

Ще сте ми много полезни с всякаква информация и съвети  Hug

# 147
  • Лондон
За подробностите по развода в Англия нямам представа, предполагам, че няма начин да е за по -кратко време, като знам колко са натоварени съдилищата, поне в Лондон, освен това адвокатските хонорари със сигурност са по-високи в пъти... За да го започнете тук трябва единият от вас да има адресна регистрация...

Не разбирам от поста ти ти с какво ще се занимаваш, когато дойдете в Лондон, как ще се издържате и т.н? Предполагам знаеш, че ти трябва разрешително, за да работиш?

Записването на детето на училище става с адресна регистрация, като детето наистина трябва да живее на посоченото място, защото държавните училища обикновено проверяват... Поради липса на места дадено училище може да откаже да приеме детето, но от учебния отдел към общината, където ще живееш, са длъжни да ти намерят място. Тогава, специално за Лондон, излиза рискът детето да се отзове в някое не добро училище, да не се изразявам по-кофти... По отношение на езика мисля, че ако си със сериозни намерения да се местите, по-добре детето да започне по-скоро да учи език, колкото по-интензивно, толкова по-добре. Учебната година започва през първите дни на септември.
Надявам се да съм ти била полезна...

# 148
На мен ми звучи абсурдно български граждани да ги развеждат в Англия.
Кой ще ви разведе тук? Мисля че това си става в страната, където си е регистриран брака.
Моято решение за развод 6 месеца го проверяваха в адвокатска фирма,
дали отговаря на местните изисквания и на края пак решиха,
че зависи от аланглето дали ще ме вземе.

Вариантът за развод го виждам или ако си платите на адвокат и съдия
да ви разведат бързо, прескачайки обичайните процедури.
Или да си наемете адвокати, които да ви представляват в БГ, докато вие сте тук.

# 149
  Под статут в онази тема са те попитали за разрешително да работиш в Англия, не омъжена-неомъжена. Поговори с бившия ти мъж най-добре, пресметни си разходите тук, какво смяташ да работиш, може ли да го съчетаеш с детето, ако няма кой да ти помага и тн. За брака и аз съм чувала, че много хора не се развеждат тук, защото нямат пари, разберете се кой ще го плати това, дори и да е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт