Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 169
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  Ето условията за еднокрадната помощ от 500 паунда https://www.gov.uk/sure-start-maternity-grant/eligibility В част 4 има формата, ако отговаряш на условията. Едно време даваха 190 паунда на всички, но го спряха преди 2 години  Peace
  Мамма на Ани имате право. Различно е по принцип, зависи къде живеете. При нас просто си попълваме една форма, на места искат доказатлества за адрес и тн. Иди до най-близката клиника и попитай, те ще ти дадат информация най-точно.
   Ние изпратихме гостите и сега почивам. Нещо много ми дойдоха гостите от октомври до сега  Crazy

# 121
За много години момичета. Да ни е спокойна и да сме здрави през 2013!
...Този път сме в БГ защото учителя на децата е там. Тъкмо и паспорти ще изкараме, а ако Яна не желае да се учи, имам опции да я оставяна отглеждане Mr. Green

Какво ще ги учи този учител? На ски ли ще сте?

На сноуборд Simple Smile Две години се суркаха по  Австрийските пистите на въженце. Има още какво да учи, но Боян вече свободно си кара с нас. Сега е ред на дребния звяр. Миналата година се возиха предимно на шейна, защото твърдо му отказа да се качи на сноускейт. Но тази година няма да има специални писти за шейни  Mr. Green

# 122
  • UK
Miss Fine, благодаря!

# 123
Здравейте  кажете кой автобус ходи до бг посолство?

# 124
ох ние се опаковахме Simple Smile 3:45 идва таксито да ни води до гарата - влакчето - Гетуик - Краков = почти 3 седмици мързелуване Simple Smile

Днес ни се наложи да ходим до банката (че нали сме си с късмет моя мъж забутал дебитните карти и не можем да ги намерим - знаем, че са в къщи, но никаква идея къде Simple Smile ). И понеже трябваше да слезем с асансьор надолу, сме се наредили и си чакаме да се отворят вратите и се появява някаква ти бабка англичанка, избутва количката, в това време се отварят вратите, тя си влезе и натиска копчето да се затвори след нея. Моя мъж обаче се шмугна с количката, а аз по стълбите, че асансьора тесен. Срещаме се долу, а той моя червен, побеснял. Бабата в асансьора го наругала, че е ''bloody foreigner'' и като се отворили вратите (понеже тя е отвътре и трябва да го изчака да слезе) се опитала да мине прескачайки количката с малкия вътре. Та с 2 думи голяма симпатяга и ''типичен'' пример за английско възпитание и любезност.

Иначе аз с моите ремонти още не съм свършила, но останаха за февруари прозорците и изолацията (там сме били in the waiting list).

И така Simple Smile годината започна добре и плодотворно при нас и дано така и да си свърши.

Лека ви седмица и бързо да оздравявате болните (ние с малкия бяхме на легло последната седмица и хич не е хубаво).

bouquet  bouquet  bouquet

# 125
Добро утро момичета и за много години.
Искам да попитам скоро родилите мами взимали ли са еднократната помощ при раждане, ако да каква е процедурата за тях?

За първо дете дават еднократна от £500. Какви са условията обаче не помня. Аз взех с второто, но сега нещата са различни. Апликация се взема от Job Centre Plus for Sure Start Maternity Grant.
не съм взимала, работя и не ми се полага. Но ти питай аку6ерката си, тя знае най добре.

# 126
Весела и успешна нова година на всички ,
момичета сина ми става на 6 години в петък и като го оставих за последния момент ,сега се оказа че няма къде да го заведа да си отпразнува р.д. Не живеем сами ,така че дори и  приятелчета не можем да си поканим.
Томас ленд и разни подобни ,до март са затворени;Лего ленд след април ,ледените пързалки са до 06,01 кината нямат след 16 ч прожекции на детски и се изчерпах.Моля ви дайте идея ,ако сте ходили на някъде .Много ще съм ви благодарна .Има ли детски център ,в който може да кара кунки или да се катери или да се забавлява да се плаща на част ,например.

# 127
Ади, за кой квартал става въпрос, дай ориентировъчно? Кино на следващия ден, боулинг семейно ако имате зала наблизо, кънки има сега навсякъде: пред Natural History Museum, Hampton Court, Tower of London, Somerset House, има вътрешни пързалки много из града.

# 128
Миишолина, благодаря .До Стратфорд сме ,пързалките ги знам ,но пише че са до 06,01.Имали вътрешна  някъде в East london как да търся боулинг зала?

# 129
  • Лондон
Динозаврите в National history museum и London transport museum са добра алтернатива, следващите две недели в последния има обиколки с парен локомотив....

# 130
Момичета дайте съвет - досега казвах, че нямам ЮК опит, защото нямах. Сега май ще ходя на интервю и казах, че нямам предишен опит в ЮК. Обаче днес от онази фирма (където работих 3 седмици) ми изпратиха формата P45 и веднага ще се засече, че съм работила и излиза, че съм ги излъгала. А а з съм забравила - това просто не го броях за стаж, а и ако се обадят .......хм няма да има дадат добра обратна връзка.
Както и да е-какво обяснение мога да дам? Може ли да кажа, че това е било просто платен стаж? А и какво да отговоря, ако искат да контактнат фирмата??? Много се обърках, не знам какво да направя.

# 131
 Ади, външната пързалка на Канари Уорф работи до 13-ти януари, точно пред офиса ми е, аз затова мислех  че и другите са отворени. Това ти е много близо, на две спирки с метрото.

Гугъл казва, че има боулинг в големия мол, Westfield Stratford City, сигурно ще трябва резервация, и в страницата им виж цените. All Lanes Bowling.

# 132
Искам да попитам скоро родилите мами взимали ли са еднократната помощ при раждане, ако да каква е процедурата за тях?

За първо дете дават еднократна от £500. Какви са условията обаче не помня. Аз взех с второто, но сега нещата са различни. Апликация се взема от Job Centre Plus for Sure Start Maternity Grant.
не съм взимала, работя и не ми се полага. Но ти питай аку6ерката си, тя знае най добре.

И аз работих (работИх или работЕх  Laughing) но взех, това преди 4г обаче.

# 133
  • Bristol
Цитат
You could get a one-off payment of £500 to help towards the costs of having a child. This is known as a Sure Start Maternity Grant.

You usually qualify for the grant if:
    - you’ve no other children - unless you’re expecting a multiple birth (eg twins)
    - you get certain benefits

Eligibility

Usually, to qualify for a Sure Start Maternity Grant there must be no other children in your family and you must get one of these benefits:

Income Support
    income-based Jobseeker’s Allowance
    income-related Employment and Support Allowance
    Pension Credit
    Child Tax Credit at a rate higher than the family element
    Working Tax Credit that includes a disability or severe disability element

You must claim by the deadline.
Exception

If you already have children you won’t get a grant unless you’re expecting a multiple birth (eg twins or triplets).
If you’re not giving birth

You can also get a grant if you’re not giving birth, eg you’re adopting or becoming a surrogate parent.

You must claim the grant within 11 weeks of expecting the baby or within 3 months after the birth.

How to claim

Send form SF100 to the address below by the deadline. There’s a different form and postal address for Northern Ireland.

Този грант винаги е зависел от доходите. Взех информацията от тук, Benefits (Includes tax credits and eligibility). Може би е добре да прикачим и този линк към първия пост. Тепърва предстоят много промени, предполагам този сайт ще го ъпдейтват редовно, все пак е gov.uk

# 134
Момичета дайте съвет - досега казвах, че нямам ЮК опит, защото нямах. Сега май ще ходя на интервю и казах, че нямам предишен опит в ЮК. Обаче днес от онази фирма (където работих 3 седмици) ми изпратиха формата P45 и веднага ще се засече, че съм работила и излиза, че съм ги излъгала. А а з съм забравила - това просто не го броях за стаж, а и ако се обадят .......хм няма да има дадат добра обратна връзка.
Както и да е-какво обяснение мога да дам? Може ли да кажа, че това е било просто платен стаж? А и какво да отговоря, ако искат да контактнат фирмата??? Много се обърках, не знам какво да направя.

Аз бих казала истината. Ако се стигне до това-работила съм там три седмици.
Не, не го броя за стаж, защото  три седмици са нищо.
Не искам да са ми контакт за препоръка, не бях доволна от нея работа, толкова.
Да въртя, мажа и лъжа, няма да ми се получи. Истината по-добре.
Фокусирай се върху интервюто си. Не я мисли тази работа.

Общи условия

Активация на акаунт