Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 862
  • 726
  •   2
Отговори
# 345
И тук на патерици : честит рожден ден на Golden.

Мерси на всички за отговорите и линковете относно аутизма. Аз май него ден доста се бях и изнервила, и притеснила. И както каза Толумбка съвсем забравих да напиша какви са й на педиатърката мотивите за подобно твърдение. То се започна като цяло от говоренето (или по-точно липсата на такова), което аз просто го отдавам на факта, че сме с 3 езика вкъщи. Преди да почна работа миналата година той беше почнал да си свързва думички, беше се поотпуснал да говори повече (не много, но беше почнал). После като почнах работа и той беше с момичето, което го гледаше, спря напълно да говори. Това е другото притеснение на педиатърката. За мен обаче причината е момичето: прибирала съм се 3/4пм от работа, а тя все още по пижами се излегнала пред телевизора да гледа сериали, а той си прави каквото си иска; на една групична не искаше да го заведе; не го изкарваше от къщата; не се занимаваше с него като цяло. Да вмъкна само, че това почна последните около 2 месеца, първите 3 / 3 и нещо всичко си беше ок, и ние и малкия бяхме щастливи с нея. В един момент той почна да пищи и да ми реве само докато я види и не искаше да седи с нея, проверяваше дали тя е в стаята преди да влезе, ако беше там бягаше и се криеше в спалнята и аз не знаех какво става. На мен обаче ми причерня като го удари пред мене и то за глупост (и го направи така по инерция без дори да се замисли, та ме наведе на мисълта, че го е правила и преди това). Аз за това напуснах работа, а нея я махнахме от къщата. Сега като сме си двамата пак почна да си говори, пак казва думички, но по мои, и на хората около нас, наблюдения е не, че не може, а че не му се иска да говори (както и да е това си мисля аз). Но педиатърката каза, че според нея това (с детегледачката) може да е повлияло, но според нея не е истинската причина, за това да спре да говори ''просто защото това не е нормално''. Хвана се за това, че той като иска нещо те хваща за ръка и те води и ти показва какво иска, но не го казва. 50/50 не поддържал контакт с очите. И не винаги реагира като му говориш. Последното, че е така, така си е, но е в ситуации, в които нещо му е привлякло вниманието и го иска, а при педиатърката имаше огромен гардероб с играчки, тя му показа какво има вътре и от там нататък каквото и да се опитваше да го накара да направи, той просто искаше всички играчки да се изкарат от гардероба и това е (като си науми нещо си упорства до последно). Другото е, че като си нареди играчките в редичка, не търпи никой да му ги мести и си ги връща в позицията, в която той си иска. Та в общи линии това са главните притеснения на педиатърката и върху това се базира твърдението и, че е аутист.  
Ние пристигнахме 30 минути преди часа ни и малкия докато си играеше аз се зачетох в брошурите за аутизъм по стените. Като влязохме в кабинета, тя си почна като по брошурка да ме пита за всички симптоми - дали правим така или не. В един момент я попитах '' Мислите, че е аутист, така ли да го разбирам?'', отговора беше ''Ами имам съмнения, но на този етап не мога твърдо да кажа, но искам да продължа да го виждам. Има some nice qualities: great pretend play, sociable, picks new things fast, but still his lack of concentration, communication and eye contact are my key worries and I believe further examination is needed." И съответно си ми даде още брошурки за аутизъм, да съм ги прочетяла и да съм го наблюдавала и ако съм имала притеснения да й се обадя.
Както и да е: мен самата идея ме стресира. И предполагам не е толкова до това дали детето ми е аутист или не, а просто до това, че ми насадиха нещо в главата, за което не спирам да мисля. Престанах с четенето в Интернет. Колкото о да го наблюдавам, не мисля, че е аутист, но да видим дали педиатърката ще се съгласи с мен Май месец. Както спомена Толумбка е хубаво, че му обръщат внимание, но това са очен, ушен, педиатър, логопед (където тепърва ще ходим на 18ти) и първите 3 прегледа не минаха както си го бяха предвидили лекарите и сега от март месец пак наново един по един ще ги минаваме - за очния съм съгласна (и двамата с мъжа ми сме с вродени проблеми с очите), но всичко друго можеше да поизчака докато е малко по-голям. Но вече сме се метнали на хорото, няма къде да ходим.
Поне официално ни изписаха от Стоук Мендвил Хоспитал: доволни са от вида на белезите ни и решиха, че няма нужда да ни преглеждат повече. Simple Smile

Така Simple Smile като обясних това, мога да си отдъхна Simple Smile

Във вторник се връщам на работа. Малкия почва nursery в Сряда (точно между нас и хотела е и имат места) -утре ще подписваме документите и ще го оставим за settling session. Хазяина ни намали наема + си предложи услугите да ни помогне с покупката на къща (някой ден) Simple Smile.
За момента от нищо не мога да се оплача Simple Smile годината ми почна добре и се надявам и така да си остане.

Иначе днес една глупава статия ме ядоса: http://www.express.co.uk/news/uk/376733/Millions-of-poverty-stri … o-move-to-Britain (обърнете повече внимание на снимките). Имигрант съм от 10тина години, отдавна вече не проявявам толкова голям интерес към ставащото в България (не ме разбирайте погрешно: обичам си страната), но тази ми ти гнусна и мръснишка пропаганда на ЮК спрямо страната ни и на мен взе да ми бърка и аз не знам къде.

Лудница, какво да ви кажа Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 18:20 от ev:)

# 346
Ев, радвам се че си се поуспокоила. Аз имам само откъслечни спомени от студентските години. За мен основното е че избягва да поддържа контакт с очи и подреждането на предмети в редица.
Показва ли с пръст ако го попиташ "Къде е масата?" Не е нужно да каже думата, достатъчно е да покаже с пръстче.

Мерси за поздрава   bouquet

# 347
Здравейте момичета , за първи път влизам в темата и надявам се да не наруша конфорта на общуването ви с въпроса ми: Необходима ми е фирма доставчик до България, планувам да изпратя колет на родотелите си , но всичко в гугъл е на баснословни цени- някакви идеи и препоръки / колет в рамките 5-10кг/. Благодаря ви за мненията и времето

# 348
Здравейте момичета , за първи път влизам в темата и надявам се да не наруша конфорта на общуването ви с въпроса ми: Необходима ми е фирма доставчик до България, планувам да изпратя колет на родотелите си , но всичко в гугъл е на баснословни цени- някакви идеи и препоръки / колет в рамките 5-10кг/. Благодаря ви за мненията и времето

Някой,по напред в темата, беше дал тези фирми за превоз на багаж:

http://portokal.co.uk/contacts/

http://www.cargobghome.com/

# 349
  • UK
Момичета, искам да ви питам ей така, съвсем неделнишко - давате ли на децата си - малки, да пият английски/черен чай???  Mr. Green После ще обяснявам защо питам, сега заминавам да преглеждам обявите за работа  Whistling

# 350
Момичета, искам да ви питам ей така, съвсем неделнишко - давате ли на децата си - малки, да пият английски/черен чай???  Mr. Green После ще обяснявам защо питам, сега заминавам да преглеждам обявите за работа  Whistling
Не, не им давам. Също така не им давам кафе и кока кола.

# 351
  • Лондон
За моето дете чай означава сварен джоджен, тоест супер неприятно нещо, и като последствие не пие чай Mr. Green Оставила съм на английските й приятелчета да я научат на обноски по отношение на пиенето на чай...

# 352
Аз не давам ('щото няма на кой  Mr. Green ), но племенниците ми си пият (англичанчета, на по 12г. са  Crazy )

ev:) много силна прегръдка за теб  Hug Мисли позитивно  Hug

# 353
Здравейте дами!  Simple Smile
За първи път пиша в темата, но с голям интерес ще я следя, защото скоро ми предстои заминаване в Англия. Ще прегледам предишните теми, за да не задавам вече коментирани въпроси!  Wink Желая на всички усмихната и успешна нова седмица! Simple Smile

# 354
  • Русе
Момичета, отново моля за съвет. Какво да искам от личната на децата в бг, което да представя на личния в UK? Да снимам картоните им и да го дам за превод или тя да ми напише какви ваксини са им слагали, боледувания?
Благодаря!

# 355
  • Лондон
Аз донесох само списък на ваксините, преведен... Друго за толкова време не ми е потрябвало

# 356
Аз бях снимала картона и ваксините, съответно ги преведох и това е. Картонът никой не ми го е искал, но ваксините ги гледаха информативно, за да знаят кога какво е правено точно.

# 357
  • UK

kokoni  купи си   "Имунизационен паспор " от някоя книжарница . ЛЛ ти го попълва и подпечатва , после го превеждаш . Картон няма да ти трябва . Аз преди седмица попълвах документите за  лекар тук . Моят имунизационен паспорт не е преведен и сама написах датите на ваксините . В сърджерито ме попитаха дали има официален документ за ваксините , аз им казах че чакам превода от Бг , но тя ми каза, че няма нужда стига да са коректни датите .Но като ми пристигне превода , ще им го занеса .
 Аз имам проблем с ччубрицата , казаха ми да търся по турските магазини . Няколко обиколихме , вчера бяхме в едни голям на Катфорд , но пак не намерих . Дали просто не се казва по друг начин ? Добре , че онлайн има всичко, та си поръчах.
 Английският чай ,не е черен или зелен  newsm78 , не би трябвало да се дава на деца . Така мисля аз де.

# 358
  • Bristol
Mira90, добре дошла си  Grinning
Момичета, искам да ви питам ей така, съвсем неделнишко - давате ли на децата си - малки, да пият английски/черен чай???  Mr. Green После ще обяснявам защо питам, сега заминавам да преглеждам обявите за работа  Whistling
Понеделнишки да отговоря  Laughing не давам, но и никой в къщи не пие. Гледам обаче сред местните е популярно да дават такъв чай на децата си и то не говоря за тинейджъри, а по-малки. Аз не знам защо си мисля, че има кофеин и не е много редно. Те и без това кипят от енергия, остава допълнително да ги стимулирам  Laughing
Късмет с търсенето на работа! И аз уж преглеждам обявите и кандидатствам за това онова. Хем искам нещо по-интересно и удовлетворяващо да работя, хем не ми стиска да си разбърквам режима, консерва съм си  Rolling Eyes

Аз се оглеждам за билети до България за Великденската ваканция. Надявам се на втора ски почивка този сезон  Embarassed Синът обаче категорично отказва да дойде с нас, иска да си седи тук. Разбирам го, приятелите са му тук, в България му е скучно, пък и вече е във възраст, когато има нужда да се отдели от мама и тате. Но пък се притеснявам 2 седмици сам да остава  Thinking

# 359
  • UK
Абе то много смешно се получи  Mr. Green Преди няколко вечери, сме се захванали семейно да майсторим робот за домашното на малката - най-вече аз, де  Mr. Green Викам му на моя англичанин, направи по един чай, че беше ми донесъл някакъв чай да опитам - ванилия с канела, и ми беше любопитно. Той пита съответно малката дали иска и тя чай, тя съответно вика да и така. Прави си той, ама аз съм с гръб и майсторя въпросния робот и не го виждам какво прави. Пита ме след малко колко захар да и сложи на малката. аз викам,а, захар,не, аз мед и слагам. При което го поглеждам, а той миличкия, със страхотно учудена физиономия ме гледа, ама нали знае, че с мен не се спори  Mr. Green Слага там, дава на малката чая, тя отпива и я чувам как веднага вика 'Пффффууу'  Laughing Поглеждам я - тя  Sick Хахахаха Поглеждам чашата и - абе нещо много мътен ми изглежда тоя чай...  Обръщам се към моя и го питам - Абе ти какъв чай и направи? А той с най-невинната възможна физиономия на света ми вика - Ми от моя!!!  Joy Т.е. английски черен чай. Аз паднах. Викам му, първо - виждал ли си ме да и правя друг чай освен лайка, и второ - как ще даваш кофеинова напитка на /почти/ 6 годишно дете??? И то в 7 вечерта  Mr. Green А той продължава да ме гледа невинно и ми вика - Че аз от малък си го пия тоя чай, баба ми го правеше със 7 захарчета, и нищо ми няма!!  Mr. Green И ми се хили! хахахахаха Ей, паднах с него ви казвам, тогава схванах, 'що така странно ме изгледа човечеца като му казах да сложи мед в чая  Laughing То пълен бълвоч се е получил.
Та така де, понеже се зачудих дали и на вас ви се е случвало, понеже за него нищо лошо не е станало, тъй като така е отгледан, предполагам както и всички англичанчета Simple Smile Пък за мен не е правилно.
Извинявайте за дългия пост   bouquet

П.С. Мерси  Merry, то ще е сложно, че мога само като малката е на училище да работя, та ще видим. От известно време преглеждам, но нещо резултатите не са окуражаващи.

Общи условия

Активация на акаунт