Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 868
  • 726
  •   2
Отговори
# 330
Браво на нея.
Значи дори и да не искат сертификати, езикът трябва да се знае-хубаво е да го знаят идващите.
Не е като при малките ученици да ги учат тепърва.

Ако не питам много-как се адаптира дъщеря ти?
Тук обикновено споделят за по-малки деца, интересно е за по-големите..

# 331
  • Bristol
Ев, дано напразни са били притесненията ти  Hug
neli@, ако твоята чак септември навършва 16, най-вероятно следващата учебна година ще й е последната в гимназията преди колеж или така наречения sixth form. Не искат никакви сертификати за език. Ако детето има затруднения, обикновено препоръчват и осигуряват посещения на допълнителни уроци по английски.
Mrs. Lovett, какво записа да учи щерката в колежа? Синът много се чуди колеж или sixth form в неговото училище да избере и накрая, след дълго умуване, реши да остане в училището си.

# 332
  • София - Варна
Извинявайте, че се намесвам, но имам молба. Синът ми е студент в Кардиф и има самолетен билет до България от летище Станстед с easyget в 6.00 ч. на 23.03. Проблемът е, че днес разбра, че ще ходят на практика за 5 дни до 22.03 в Shrewsbury /Шрюсбъри?/ и по програма трябва да се върнат на 22.03 в 19.30ч. Автобуси от Кардиф няма. Има само 2 влака - в 21.25 и 21.30 до Падингтън. Въпросите ми са:
1. Ако вземе влак до Падингтън, как да се придвижи през нощта до Станстед? Гледахме, че автобусите са от Ливърпул стрийт и Виктория. И ако влакът закъснее...
2.При вариант да пътува от Шрюсбъри до Лондон ми излиза много скъпо - около 60 паунда /билета до БГ е 35/. Има ли някакъв по-евтин транспорт от Шрюсбъри до Бирмингам например? От Бирмингам има Megabus до Виктория, което е добре. Благодаря предварително.

# 333
  • UK
http://www.stanstedairport.com/transport-and-directions/stansted … to-central-london
виж линка за опции, доколкото видях Easybus имат автобуси през ноща от Бейкър Стрийт
така че от Падингтън с метрото до Бейкър Стрийт и от там автобус ми се вижда добър вариант

# 334
  • ENGLAND
sss197 може направо с влак от Шрюсбъри до Лондон, ако се реши на този вариант. Има смяна в Бирмингам или някой друг град, но ще му излезе по евтино ако отделно пътува с влак до Бирмингам и от там до Лондон.Има и евтини билети в момента точно за тази дата следобед - 11 паунда. http://www.thetrainline.com/buytickets/combinedmatrix.aspx?Command=TimeTable Само не знам къде е тази гара в Лондон, но да използва сайта и ще се ориентира как да стигне до Станстед.
Автобуси директни до Бирмингам има само с нейшънъл експрес, но са само сутрин.

# 335
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
Браво на нея.
Значи дори и да не искат сертификати, езикът трябва да се знае-хубаво е да го знаят идващите.
Не е като при малките ученици да ги учат тепърва.

Тук обикновено споделят за по-малки деца, интересно е за по-големите..

Дъщеря ми започна училище след Коледната ваканция. Справя се много добре, дори повече от добре. Имаше едно изчакване, макар, че дойде през лятото и и беше доста притеснително, когато другите започнаха през септември. Тя е по специален случай, защото е с инвалидност и се наложи наново да се мине освиделстване и намиране на подходящо училище. Освен това и се наложи да премине и тест за ниво английски. Благодаря на Бога, справи се блестящо. Материалната база за деца в нейното положение е повече от перфектна, имайки предвид какво беше в Бг. За сравнение и дума не може да става.
Сега навакса много бързо и няма никакви затруднения. На 13 години е .

# 336
  • София - Варна
Doret, maimunka
Благодаря ви!

# 337
  • Sf
Браво на нея.

Благодаря. Simple Smile Да, добрият английски е непременно условие.
Адаптира се вече, има приятели и учи с удоволствие. Щастлива е, че не й се налага да учи по география, примерно... Такива, детски неща.  Simple Smile

Mrs. Lovett, какво записа да учи щерката в колежа? Синът много се чуди колеж или sixth form в неговото училище да избере и накрая, след дълго умуване, реши да остане в училището си.

Тя учи арт специалности. Graphic design, Fine art, Film studies и Media studies. Като догодина последното ще отпадне.

По нейни отзиви, понеже и в България учеше подобни неща, тук наблягат повече на творческата част, докато в България - на техническата. Тя е много добре подготвена в програмите, с които работи, и това определено й осигурява предимство пред съучениците й. Много се надявам да успее да влезе в добър университет по изкуствата, което разбира се е основната ни цел.

# 338
  • ENGLAND
Mrs. Lovett а с каква диплома ще кандидатства в университет? Доколкото знам се искат GCSEs за тука училите или диплома за средно образование за българите като чуждестранни студенти.
Мойта е още малка, но аз се замислям още отсега.

# 339
  • Sf
Doret, В колежа казаха, че е ок, няма проблем за GCSE. Явно има варианти, но повече ще мога да ти кажа след няколко месеца, когато нещата се случат. Очевидно хората, които влизат в системата точно преди колежа, са много малко и всеки твърди различно. Когато лятото се запътихме насам, само една девойка от фирма за обучение в чужбина - бяхме на консултация при нея - та само тя каза, че можем да успеем. Всички останали твърдяха, че грешим и нещата няма да станат. Надявам се да станат, само това мога да кажа.

# 340
  • Bristol
Щастлива е, че не й се налага да учи по география, примерно... Такива, детски неща.  Simple Smile
И моят с нетърпение чака момента, когато ще учи само предмети, които той си е избрал Simple Smile
Аз до колкото знам, с резултатите от AS levels се подават документите за университет. На база на тях университетът преценява и прави предикшън за резултатите ти на А levels, правят ти оферта или ти отказват. Затова може би са ти казали, че не е възможно и рисковано сега да я местиш. Май или юни тя ще положи тези изпити, септември ще има резултатите и можете да стартирате с кандидатстването за университет Simple Smile Хубаво е още сега да прелистите желаните специалности и университети, за да знае какви резултати да гони на изпитите тази година и на какво да наблегне, за да няма неприятни изненади. Наистина, ако не ти е проблем, дръж ни в течение Hug  На повечето тук тепърва им предстои да минават по този път, а за съжаление няма много майки с по-големи деца в тази тема.

# 341
Не правят предикшън. Оферта ти правят на база интервю (conditional offer), което означава, че когато ти излязат резутатите август и не покриват entrance requirements, си оттеглят офертата. В много рядки случай дават (unconditional), t.e вътре си и не ги интересува повече какви ще ти бъдат оценките от AS.

# 342
  Честит рожден ден на Голден! Много здраве, успехи и щастие!
  Ние сме добре, чакам Sonnia днес на гости  Simple Smile
  Весели почивни дни и успех на учащите  Simple Smile

# 343
miss Fine, благодаря Simple Smile моите хлапета са днес цял ден на регионално състезание по шах. Довечера може да отидем да хапнем някъде и после на кино - нищо особено. Ще си получа подаръкът едва в началото на април - 8 дни в Исландия Simple Smile

# 344
golden, честит рожден ден  Hug
Страхотен подарък! Със сигурност си заслужава чакането  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт