Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 678
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте момичета,

нуждая се от съвет. Как се процедира при некоректно отношение от страна на клиент, относно заплащане. От месеци работим заедно, и досега не сме имали проблеми. От 18 дни обаче очаквам заплащане, и нищо... крие се, не отговаря на мейли и тн. Към legal advice bureau ли да се обърна? Ако някоя мама има идея какво да правя, моля за съвет.

# 451
  • Bristol
Да ти кажа страх ме е да питам как успяваш, че да не се почувствам съвсем несръчна  Laughing Blush   Hug
Не си само ти с подобни чувства  Laughing Аз едвам успявам с моите, които са две и то поотраснали. Стигнах до там, че днес в обедната почивка, вместо да седна на лафче с колегите, търчах до в къщи да простра прането  hang А докато шофирах напред назад, за да не губя време, се свързах с ATG, защото синът е с приятели на театър тази събота, а още не съм получила билетите. Така да не ми достига времето  Rolling Eyes Сега пия едно капучино и сърфирам из нета, моето време. После ще хвърча по извънкласни мероприятия с малката, задачи със сина, вечеря и хайде денят минал Confused Няколко пъти ми се обаждаха българи за събиране вечерно, но аз пасувам. Мине ли 8 пм едвам гледам, какви събирания  Tired

tanzen, добре си дошла! Къде в Бристол са твоите хора?

# 452
Привет мами.Незнам дали съм на точното място с въпроса си.
Вчера ходих на лекар заради ушичките,но на връщане (пеша)и малко багаж  ме заболя ниско долу.Болката е  импулсна и тази сутрин отново я имах  до този момент .Н е епостоянна ,но ме ритеснява.Миналата седмица ходих на лекар за косултациа и от там ми казаха,че болката която тогава имах е била нормална (беше различна от сегашната) В момента е като импулсни,стрелкащи и най-веротно след 40 мин пак ще ми напонят ,че ги има.
Бременна съм в 18 седм.и четох в Бг мама ,но там в България разбрах ,че се изписва магнезии и желязо.Тук дори и витамини не ми препоръчват... Малко съм с недоверие към тукашните  коснултации.
Притесних се ,защото това ми е първа бременност и незнам кое е нормално и кое не е!
Дано има някоя мама, която скоро да е минала този период. Thinking

# 453
Merry, в Southmead са. Отскоро са в едно много симпатично кварталче с нови къщи. Преди три седмици им се роди бебече Simple Smile
През пролетта ще отидем да ги видим (или по-точно ще дойдем), надявам се да поостанем поне няколко седмици.

# 454
  • На село (близо до Лондон)
Майка им на тези моите държи да са на каишка. Simple Smile

Едно време ми се струваше ужасно да си виржеш детето като кученце. Сега ми се струва необходимост при повече малки деца. Но пак да кажа ако извеждаш три малки деца сама на разходка, ще ти трябва двойна количка. Дори така на каишка няма да можеш

GI, ти си герой в моите очи!   bouquet Съвсем ли никаква помощ нямаш? Да ти кажа страх ме е да питам как успяваш, че да не се почувствам съвсем несръчна  Laughing Blush   Hug
eva_82, нямам помощ с мъжа ми сами си ги гледаме. Първо дете най-трудно се гледа Wink. Аз немога да кажа, че успявам да огрея навсякъде и си предсенявам възможностите.

pepcheto,  кои го болят ушичките че неразбрах. За болките долу, може матката да се разтяга и затова да придърпва. Нямаш нужда да пиеш желязо освен ако не си анемична. Успех

# 455
   Малката Госпожица Мърморана напомняш ми на мен преди да имам деца  Mr. Green Много ги обичам, исках да уча за учителка,  да ставам Child minder  Crazy Сега като ида да взимам малката от градина и ако седя повече от три минути там и се изнервям. Детските центрове ме докарват до тиха лудост и не искам да виждам дори две на едно място, камо ли три  Laughing Но наистина с две е по-лесно, отколкото с едно. Миналата седмица гледах на една приятелка детето. Те си играха с Мишел цял ден, аз минах две нива на пасианса  Laughing Само приспиването беше проблемация, но се справих. Ако съм сама с малката ме прави дива калинка  Crazy
   pepcheto мен си ме боля и придърпва корема през цялата бременност. За мен не е притеснително, но не съм лекар. Почивай повече  Peace

# 456
  • UK
Ами те двете големи деца са на три и половина, тоест аз като отида ще са на четири. Те си нямат количка доколкото знам, само малкото.

Аз исках днес да си изпратя документите, но единственото фото наблизо упорито ме саботира. Трябват ми снимки, а то все е затворено. Тъкмо сега ще ходя до близкия пазар с надеждата там да намеря...

# 457
  • Folkestone, UK
Привет и от мен  Hug
Реших да се завърна в редиците, че това бебе ми спира тока и до тук незнам от кога не съм стигала, а се оказа, че се търколили 4 темички, та сега - в петата.
С пожелания за повечко английско слънчице и лека и приятна седмица   love001

# 458
  • Bristol
Merry, в Southmead са. Отскоро са в едно много симпатично кварталче с нови къщи. Преди три седмици им се роди бебече Simple Smile
През пролетта ще отидем да ги видим (или по-точно ще дойдем), надявам се да поостанем поне няколко седмици.
В района са значи  Grinning Сигурно знаят, но за всеки случай да споделя, че си имаме група на българите в Бристол във ФБ и от време на време се организират събирания, Bulgarian Society Bristol. Групата е разнородна, семейни, несемейни, с деца на различни възрасти, без деца, студенти, възпитани и невъзпитани, всякакви ги има  Laughing

# 459
eva_82, да си кажа правата искаме и второ (мъжо е по-голям мераклия, отколкото аз), но съм решила, че преди да купим къща няма да бременея Simple Smile малкия сега си има 12+ други другарчета да си играе с тях в яслата Simple Smile

Иначе брат ми вече е в БГ, аз заминавам в Неделя (купени са билетите и всичко). Малко ни е едно СТРЕСИРАНО на всичките. Баща ми днес уж щяха да го приемат в СБАЛО в София, а те го препратили към Пирогов, а от Пирогов пък във Военна болница и утре ще го оперират. Операцията, която му правиха миналата година (махнаха му жлъчката) се оказва, че не е направена както трябва и утре ще го отварят наново: нещо трябвало да му сложат (не можахме да разберем и ние какво, но от раз разбрахме, че не се покрива от здравната каса и, че ще струва 1000 лева ... в последното лекаря бил най-ясен в обясненията). От там нататък ще решават може ли да се оперира панкреаса (миналата седмица ни казаха от болницата в Добрич, че има рак на панкреаса и съответно след ТЕЛК–а в Петък ни посъветваха да се приберем възможно най-бързо да се видим с татко). Ние съответно тръгнахме да търсим други лекари и мнения. В София на няколкото болници където звъняхме, всички ни дадоха повече надежда, отколкото в Добрич, че може да се оперира и така ...  крив ми е света тези дни ... + аз все още болна, малкия и той си хвана моя вирус, мъж ми 2ра седмица го боли стомах долу в ляво. Едва в Събота успяха да го приемат за преглед, но само урина са му взели и на 27ми има час за кръвен тест. Вчера и днес обаче не можел да търпи на болки, нашия лекар го нямало, но друг му предписал 2 антибиотика след разговор по телефона и без преглед, което за мен не е правилно (ако беше нашия лекар, който го прегледа в Събота е ок (поне е запознат лично със случая)). Както и да е: лудница на макс, както обикновено ... седя и се чудя какво ще е следващото дето ще ни го сервира живота ...

smile3514

# 460
  • London
eva_82
 От там нататък ще решават може ли да се оперира панкреаса
 smile3514

Добро утро Ев,
аз имам същите проблеми като твоя баща. Sad
Искрено ти препоръчвам да се допитате до професор Пожарлиев в Окръжна Болница (ако имате вариант за това)  един от най-добрите и признат на всякъде специалист в областа на жлъчка, камъни, панкреатити ... просто един друг вариант.
Успех и здраве на всички болката е невероятна при болки в панкреаса.

# 461
Имам молба към всички пишещи и четящи в темата.  Hug Ако сте ползвали услугите на Ситизенс Адвайс Бюро на лични да ми напишете с две думи дали сте доволни от отношението и съветите/помоща която са ви указали и да уточните само дали става въпрос за бюро в Англия, Уелс или Шотландия.  Hug

При вас пече ли слънце? Тук как се е затоплило от вчера още малко ще си помисля, че съм мигрирала в сънят си без да се усетя.  Laughing

# 462
Тук не е валяло от 5 дни. Сигурно това ще ни е слънцето за цяла година, така че да му се порадваме максимално.

# 463
Здравейте UK мами!

Аз съм съвсем нова в този форум, разгледах полезните линкове, които сте дали в началото, тъй като мислим със мъжа ми и беба да се местим при вас. С риск да стана досадна или да съм пропуснала нещо в темите искам да ви помоля да споделите как стои въпроса с детските градини или ясли..не знам как се водят там точно. Нашата беба ще стане на 2 год. скоро и след това живот и здраве ще се местим там. Колко струват? От колко годишна можем да я дадем? Бихте ли ме насочили към сайт за търсене на работа? И за наемане на жилище? Насочили сме се към някой по-малки градове като начало. Много балгодаря на всички ви, които ще отделят време! Поздрави от БГ!  Hug  Simple Smile   bouquet

# 464
  • След завоя в дясно
Здравейте момичета,

нуждая се от съвет. Как се процедира при некоректно отношение от страна на клиент, относно заплащане. От месеци работим заедно, и досега не сме имали проблеми. От 18 дни обаче очаквам заплащане, и нищо... крие се, не отговаря на мейли и тн. Към legal advice bureau ли да се обърна? Ако някоя мама има идея какво да правя, моля за съвет.

Консултирай се  тук http://www.citizensadvice.org.uk/ безплатно е можеш да им пишеш емайл, да се обадиш или да отидеш на място.

nana_cool- ползвала съм ги няколко различни локации всички са в Англия, доволна съм. Понякога отговорите са посредствени, но информацията беше достоверна.

Общи условия

Активация на акаунт