Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 669
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
 Съгласна съм с maimunka за старта на предизборната кампания на Бойко . Не съм голям фен , но направо изтръпнах като разбрах че подават оставка , като знам кой идва след него . Снощи говорих с една приятелка по скайпа , че ще идва на екскурзия в Лондон , тя ми каза че вчера след като се е оттеглило правителството бензина рязко е ръгнал на горе .
 Искам да ви питам някои летял ли е с Изи Джет , купихме билети за 14 март , че ни се наложи за 10 дни да се върнем до Бг , а те бях най- изгодни . Мъжът ми каза , че не можем да вземем храна за малката , аз мисля , че не е така  newsm78 . Нали можем за нея вода , бурканче с храна , знам че те карат да го опиташ.Знам ги че ниско-тарифните са непредсказуеми, но имаше голяма разлика в цените.

# 481
  • Лутаща се
Здравейте!
Извинете, че нахлувам так в темата ви. Влязох, с една огромна молба за помощ!

За да е по ясно за какво става дума ето линк към една моя вчерашна тека: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=704879.msg24421277#msg24421277

Много ми е притеснено дали тази агенция, която използвахме не е измамна.
Децата имат възможност в срок от 24 часа да прекратят договора. Ще загубим по 260 лв, но няма да се набутаме с повече.
Ако някоя от вас е чувала нещо, моля да сподели!
И другият ми въпрос е, как можем да проверим дали хотелът или ресторантът, в който ще изпратят дъщеря ми да работи е действителен и дали наистина там ги чакат?

# 482
Най лесния начин е да чукнеш името на хотела/ресторанта в Гугъл и да видиш от там какво ще кажат. Ако искаш пък да провериш дали ви чакат вдигаш телефона и им се обаждаш  директно  Peace

# 483
Момичета, аз като находяща се в България мога само да кажа - не вярвайте на това, което се пише по вестници и се казва по медии. Обстановката е много по-спокойна от това, което казват.
Явно изпълнението за "Оскар" беше за да си подаде оставката. Simple Smile

Благодаря за линка към българската общност в Бристол, добавям се !

# 484
  • Виена, Варна
Здравейте, момичета! Пише ви една развълнувана мама на пораснало момиче. Simple Smile Имам нужда от съвет и затова се обръщам към вас. Тази седмица получихме потвърждения от три университета от острова, че дъщеря ми е приета да прави магистратура по Финанси. Сега идва и трудното- кой да изберем...дали Брунел в Лондон, дали Кент в Кентърбъри или университета в Кардиф. Моля ви, ако някоя от вас е учила в тях или има познати, които са учили там да даде съвет. Или просто има мнение- ще се радвам да ми пишете. Опитваме се да не се ръководим от класациите, защото и трите са в топ 20 на университетите, в които има финанси. Благодаря ви предварително!!!

# 485
Пенка, аз бих сравнила първо класациите. После бих се замислила къде ще е най-скъпо да се живее (Лондон) и къде не (Кардиф). След това бих погледнала как е транспортът (полети, влакове) от/до мястото, където тя ще се прибира за ваканциите (Виена?). В идеалния случай, ако академичната част ви се струва съпоставима и може да си позволите разходката, бих обиколила трите университета, за да видя ей така, като моментна снимка, обстановката, какви хора учат там, какви са преподавателите, какви са общежитията и т.н.

# 486
Съгласна съм с maimunka за старта на предизборната кампания на Бойко . Не съм голям фен , но направо изтръпнах като разбрах че подават оставка , като знам кой идва след него . Снощи говорих с една приятелка по скайпа , че ще идва на екскурзия в Лондон , тя ми каза че вчера след като се е оттеглило правителството бензина рязко е ръгнал на горе .
 Искам да ви питам някои летял ли е с Изи Джет , купихме билети за 14 март , че ни се наложи за 10 дни да се върнем до Бг , а те бях най- изгодни . Мъжът ми каза , че не можем да вземем храна за малката , аз мисля , че не е така  newsm78 . Нали можем за нея вода , бурканче с храна , знам че те карат да го опиташ.Знам ги че ниско-тарифните са непредсказуеми, но имаше голяма разлика в цените.

Аз съм ги ползвала. Всичко свързано с малки деца е позволено, даже ще Ви качат първи на борда.

# 487
  • UK
 Благодаря !
 Досега с детето не сме пътували със самолет , а четох в една тема доста негативни мнения за ниско-тарифните компании.

# 488
Благодаря !
 Досега с детето не сме пътували със самолет , а четох в една тема доста негативни мнения за ниско-тарифните компании.
Е, много ясно. Друго е да си платиш пълната цена на билета и да се радваш на прекрасно обслужване, да не се тревожиш дали багажа не ти тежи повече от позволеното. Аз нямам негативи към нискотарифните.  Даже като гледам хората с деца какви преференции имат ми се иска и аз да си имам едно.  Laughing Първи те качват, гледат да ти е удобно, ако детето ревне се редуват стюардесите да го успокояват. Носят му играчки и водичка. Храната е платена и не съм виждала да им носят, но самите родители си ги хранят със солетки и каквото са взели там. Baby on board - голям кеф Simple Smile Даже количка, ако имаш и багажа на детето не се броят - то си го пише в описанието на багажа.

# 489
Здравейте,
аз и семейството ми-мъж, дъщеря на 2 и майка ми за първоначална помощ, се преместихме в Ливърпул преди 4 месеца, след като бях приета за докторантура. Мъжа ми още не може да си намери никаква работа, макар упорито да търси, да е португалец с идеален английски и да идва от прекрасна работа в един от офисите на IBM България. Искаме да запишем дъщеря ни на градина, ама засега е непосилно скъпо и се гледат вкъщи, за нейно нещастие. Децата и игрите в България много и липсват.
Искам да питам има ли мами около нас за срещи? Около настъпилите събития в страната ни ми е още по -тежко и много бих се радвала да имам някой сънародник, да не ми е толкова самотно. Мениджъра на банковия ми клон е млад българин-Тодор Колев Simple Smile ама ми е неудобно да ходя да го занимавам с мойте истории някак. Преди Коледа двама възрастни българи ни спряха в супермаркета и си говорихме, но не разменихме никакви координати. Казаха, че имало българска група, ама те щели да ни намерят.
Ние дойдохме тук с Изи Джет-количката беше препълнена, да ползваме мястото Simple Smile Носих някакви бисквити, шоколад и вода, но никой не прави проблем за храната, само течностите те карат да опиташ. Не е прекрасно, ама се преживява.
Това е около нас тук, ще се опитам да ви чета назад и да пиша, ако има нещо, което ви интересува за нас, питайте!
Поздрави!

# 490
Angela_vesi, аз се включвам първа след поста ти, защото и аз много трудно понесох първите месеци тук. За детенцето потърсете плейгрупа наблизо, в някоя зала, в библиотека, в зала на църква (без ангажиране към църквата) - има такива групи, майките се събират веднъж седмично с деца, има един кош с играчки и децата да се помотат малко, докато майките побърборят. От дума на дума, доста неща ще научиш. Освен това от местната библиотека си вземи брошури за това какво можеш да правиш с детето - има малки музикални групи (с ръководител, пеят песнички, дрънкат с дрънкалки, срещу малко заплащане). За малки деца има и плуване в басейните с треньор (срещу малки такси). В почивните дни вече с билети и съответните разходи - ферми за животинки, пазари с кътове за деца, сега като се затопли ще почнат и панаирите, а в град с размера на Ливърпул ще има и "градски" тип забавления за децата. Ако сте с по-ограничени доходи в момента, от 2 години нататък се полагат безплатни часове на определени деца в градинка (мисля, че е 10 часа на седмица за 2 годишни и 15 часа за 2,5 годинки), проучи да сте готови и да се запишете по-раничко. Но се приготви за болести, сополиви истории и кашлици. От вашата здравна посетителка (health visitor) също ще получите инфо какво да правиш с детето - питай я, ако е някоя замотана и си трае сама. И като намериш други българи на пътя, направо питай за телефон и ти бъди инициаторът да се виждате.  Wink

Успех на момчето ти с търсенето на работа, колкото и да е трудно, все нещо ще излезе като предложение. Успех и на теб с докторантурата!

# 491
  • Bristol
angela_vesi, Мари ти е дала много хубави съвети! За мъжът ти, да не се предава, не се намира лесно работа, ако нямаш опит тук. Да свали малко летвата първоначално или да се хваща на контракти за по няколко месеца. Хубаво е, че имате помощ с гледането на детето, така сте по-флексибъл. Питай и тук за българи в Ливърпул, не може да няма и както Мари те е посъветвала, направи ти първата крачка Simple Smile Честно да си кажа, аз не искам номерата на непознати, давам моя и те да си преценят искат ли да комуникират с мен или не. Държа да ми уважават личното пространство и поради тази причина и аз уважавам това на хората около мен, познати и непознати Simple Smile
aniji, наистина страхотен беше Оливър! Добре, че ми каза, че имало малко страшни моменти та психически бях подготвила малката. Ние с нея и книжката прочетохме, преработена версия за нейната възраст. Но другото момиченце много се страхува, чак към края събра кураж и слезе от скута на баща си  Laughing
tzvetak, как беше ски почивката на Чепеларе  Grinning

# 492
  • Лондон
 Simple Smile Донесохме се тази вечер, с 3 куфара мръсни дрехи и куп емоции от всякакъв вид... добро приятелче ни прибра от Хийтроу, мисля повече полетите с прекачване да ги избягвам Confused

Детенце се влюби в ските, оказа се и талантливо, та ще трябва да развиваме още един спорт... Чепеларе ни разочарова, но пък Пампорово беше наблизо и много ни хареса ...
Много слънце имаше и над метър сняг, страхотно гледки и съответно снимките станаха страхотни....

"Чайни" до пистата, където можеш да си хапнеш Снежанка с червено вино в 11 сутринта и никой да не те гледа опулено Laughing

Имаше и много нашенски изпълнения, мислех по едно време да си записвам, да не изпусна нещо, не знам как въобще правим международен туризъм, но пък за нас купонът беше голям Grinning Хем не съм от този край, хем познати на всяка крачка, отделно всички си станахме накрая едни такива близки Laughing сервитьори, ски учители, лелките в тоалетните (с вход 1 лев)... абе голям смях Simple Smile

Политическите събития ни завариха в гората Confused нямаше и редовен интернет.. но настроенията като цяло не са добри, всички май се питат "и сега какво" Confused

Греша, или наистина четейки последните страници тук, човек остава с впечатлението, че митовете и журналистическите писания май са реалност и доста хора са се засилили насам на "търси се" newsm78

Penka Chavdarova, само странично наблюдение - офисът ми е до Брунел и да ти кажа, че първо, районът е много кофти, шеста зона на Лондон, далече е от всичко, второ - много ниска класа хора, и самите студенти, които съм виждала наоколо, ми изглеждат ниска класа... не зная какви са му резултатите на университета в областта на финансите, но аз не бих си пратила детето там Peace

# 493
Само да кажа за Брюнел, че изобщо не е толкова кофти по мое лично мнение.
Мои познати, с които учих бакалавър записаха там магистратури и бяха доволни от базата, състудентите и обучението. Колеги на работа учили някога в Брюнел също имам, също доволни. Шеста зона на Лондон е, но има директна (Пикадили) линия до центъра, а в самият Брюнел има всякакви магазини, кино и ресторанти.
Наемите са много по-ниски отколкото в по-централен Лондон и аз лично го виждам като приемлви вариант посредата между това да си точно в Лондон и извън Лондон.
Моите впечатления са добри, но пак казвам са придобити предимно чрез други хора. Ходила съм в Брюнел няколко пъти за по няколко часа, и в града, и в университета, но не мога да твърдя от личен опит как е да се живее и учи там все пак Peace

# 494
  • Лондон
е, няма да спорим неделно... за 7 години работа в този офис, мисля, че познавам кварталът и твърдя, че не е въобще добър за живеене Peace Той се казва Uxbridge, между другото, Брунел е само университетът...

Мари, ти не работеше ли на времето в този университет, кажи мнение на жената, да не раздуваме въпросът излишно

Кой как изкара ваканцията?

Толумбата, дай един подробен БГ отчет, как беше този път Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт