Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 515
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, как се казва на англ.език девисил? Мисля да правя рибена супа и ми трябва. Ще се пробвам за първи път, ако някой има изпитана рецепта, да сподели Simple Smile
Погледни в готварския форум тук - има много рецепти. Аз бях готвила преди време по една шотландска рецепта, но не мога да я намеря в момента.

# 526
# 527
  • Нотингам/Пловдив

Баба Марта днес разнася пълна кошница с цветя, и на всеки на ръката връзва някаква мечта. С пожелание за здраве, радост и много сбъднати мечти! Честита Баба Марта момичета!

# 528
Честита Баба Марта на всички  Hug  bouquet

Аз бях на кратка ваканция до България и се върна силно носталгично настроена. На работа ме ядосват цяла седмица и изобщо не ми помагат. Та си ходя леко депресирана  Tired
Затова и си купих билет за следващата ваканция до България  Laughing

Някой знае ли читав сервиз на лаптопи в Лондон? Искам да си сменя харддиска на лаптопа, но имам няколко близки срещи със сервизите в района и от нито един не съм доволна  Crossing Arms Искам нещо по-сигурно от кварталния "хакер"  Crazy

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 16:36 от Славейче

# 529
  • Варна
Честита Баба Марта Wink и един въпрос харесахме си апартамент тип студио, като за начало с идеята, че все пак е самостоятелно жилище а цената е приемлива, но сме с две деца на 8г и почти на 4г. Четох някъде назад в темите, че можело да имаме проблем със социалните затова, че децата нямат самостоятелна стая сега не мога да открия точно къде беше. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Трябва ли задължително да търсим къща с 1 или 2 спални, което определено си е по добре от към удобство, но на първо време приоритет ни е цената?? Май беше във връзка, че идвали на проверка по повод кандидатстване за училище newsm78

# 530
Честита баба Марта!

Борикс, при нас не се получи номера със студио, а сме с едно детенце. Директно ни насочваха към 2 bedroom. Просто такива са законите и се спазват много стриктно... Ако се намери някакъв начин би било чудесно.

Славейче, за съжаление сме си в България в момента, иначе бих могла да ти препоръчам съпруга ми. Ползвам "услугите" му от години и не мога да се оплача  Mr. Green
Но пък ако лаптопа ти е закупен в UK, и ако е все още в гаранция, можеш да се обърнеш директно към сервиз на марката и да ги помолиш да ти пратят човек за upgrade.

# 531
А какви са законите за семейство с 3 деца - 3 bedroom или 4 bedroom ?

# 532
  • Bristol
Тези правила за спалните май са измислени по-скоро за ситуациите, когато общината дава къща на социално слаби. Ако къщата си е твоя или наемаш, си зависи само от финансовата ситуация и твоите разбирания. Друг е въпросът, ако наемаш студио и хазяинът те види с две деца да се дръпне и да каже не може, това си е лично негов избор и преценка. Но ако няма нищо напротив, аз лично не съм виждала писани закони. Ако някой знае, моля да пусне линк.

# 533
Май се изразих грешно набутвайки думата "закон". Сега се разрових и не откривам такова нещо.
На нас са ни отказвали one bedroom под предтекст, че детето трябва да си има негова собствена стая. Това от агенции  Confused

За съжаление нищо не откривам в google, освен това, незнам колко е актуално и достоверно:

http://www.funadvice.com/q/parental_child_living_legalities

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 00:20 от madelix

# 534
  Моя приятелка англичанка ми казва, че деца над 11 години от различен пол трябва да са в различни стаи. Не съм го виждала написано, не съм го и търсила, незнам дали е вярно. Ако са от еднакъв пол може да са в една стая. Познавам хора живеещи по 10 човека в къща с деца и тн и никой нищо не им е казвал, а са идвали и от училището и хелт визитърки и тн. Но предполагам има нещо написано някъде, заради консулските къщи, нали скоро гръмна пак по весниците, че някаква и построили имение, че имала 11 деца или нещо такова и искала подобаващ брой спални за всичките деца. Явно има правило. Та за начало наемете, ако ви дадат, каквото може да си позволите, с времето ще го смените  Peace
  Честита баба Марта!!!

# 535
  • Варна
ОК Мерси за споделеното. Ще се пробваме тогава. Може би всичко е въпрос на късмет. А ако не стане тогава ще търсим 1 или 2 bedroom Wink

# 536
  • Bristol
Добро утро! Сложихте ли си мартенички вчера Simple Smile
madelix, било е лична преценка на служител в агенцията или от опит агентът е знаел, че собственикът ще е против.
Всеки си има лични разбирания от каква възраст да оставя децата сами в къщи, в колко спални да спят, какви ваксини да им слагат. Това е интересното в Англия, че не ти го налагат със закон, а само съветват и препоръчват.
Преди време гледах документален филм, 11 годишно момче от много бедно семейство, делеше спалня с родителите си, спечели стипендия в Harrow. Родителите му бяха много щастливи не само от факта, че ще учи в престижно училище, но че ще има и повече прайвъси за първи път в живота си Simple Smile

# 537
Ние миналата седмица направихме над 70 мартенички гривнички + няколко големи Пижо и Пенди. Моите хлапета искаха да завържат на всички деца от година 6 и година 4 , както и на учителите и директора. Занесахме информация за празника и директорът беше подготвил малка презентация, която са гледали по време на асемблито. Хлапетата казаха че мартениците са пожънали голям успех и в понеделник ще носят бели и червени конци, за да покажат как сме ги направили Simple Smile
Аз завързах на колегите с които сме по-близки.

# 538
Golden и при нас беше нещо подобно. Направихме за всички деца от класа на Боян гривни. Пижо и Пенда за 5 учителя + директорката, по една голяма за класните стаи и на двамата. В на Яна училището показах на главната леля как се правят гривните и тя каза че ще покаже на децата. Боян занесе конци за правене и децата много са се забавлявали. Като го взимах видях учителите, за които бяхме направили, че са се закичили с тях. Нарочно не носих информация за четене, защото много от нещата които намерих не ми харесаха. Прочетохме какво пише в няколко издания и така се подготви да разкаже. Легендата за Хан Аспарух я имаше в няколко варианта и аз реших че ще я пропусне. Както и това със слагането на мартеницата под камък.

# 539
Славейче, за съжаление сме си в България в момента, иначе бих могла да ти препоръчам съпруга ми. Ползвам "услугите" му от години и не мога да се оплача  Mr. Green
Но пък ако лаптопа ти е закупен в UK, и ако е все още в гаранция, можеш да се обърнеш директно към сервиз на марката и да ги помолиш да ти пратят човек за upgrade.

Жалко...
Иначе лаптопа си ми е от България купен и отдавна му е изтекла гаранцията... Но пък си е здрава машинка и нямах оплаквания... до скоро  Mr. Green
Гледах на сайта на Дел, но само предлагат диагностика (която минах и показа, това което и аз си мислех) и продават хард дискове, но нищо не казват за поставянето.

Общи условия

Активация на акаунт