Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 613
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • London
Моля, кажете ми нещо ефикасно срещу херпес на устната?
Има много кремчета, гелчета, но нещо което някой е ползвал и му е помогнало,моля да сподели!

Zovirax.

Това е е динственото което ми помага.

# 616
На мен само в началото ми помага, веднъж избие ли, безполезен.
Чисто Алое е моят съвет. Излизат ми херпеси и от вятъра..

Аз карти никога не съм активирала и редовно си ги ползвам в БГ.

cocko,

твоите девойки добре ли са с преместването на училището?
Да се позатопли и стане ваканционно, ще те поразходя из централните кафета и сладкарници  Wink

# 617
Моля, кажете ми нещо ефикасно срещу херпес на устната?
Има много кремчета, гелчета, но нещо което някой е ползвал и му е помогнало,моля да сподели!

Следващия път като усетиш, че херпесът ще се появява - половинка на скилидка чесън и я държиш 5минути на мястото. Два-три пъти през деня и няма да се появи изобщо  Peace Изпитано, винаги ми помага. Но изпусна ли го и се появи - се радвам на обемна долна/горна устна, все едно съм със силикон  Joy

# 618
BR1 се попълва, но докато ти издадат въпросния сертификат сигурно ще стане 2014, така че или се научи да си отстояваш правата или се откажи Simple Smile

BR1 е само за Бг и румънци....на нея й трябва ЕЕА.

Ave, тя нали е българка, следователно за синя карта и трябва BR1.

Milena_gunner, доколкото знам това е мейла. Почакай малко, надали си единствената с въпроси.

# 619
  • Нотингам/Пловдив
cocko,
твоите девойки добре ли са с преместването на училището?
Да се позатопли и стане ваканционно, ще те поразходя из централните кафета и сладкарници  Wink
zlatnata tolumba , мерси че попита  Hug
 Добре са, малката тръгна на училище все едно винаги тук си е живяла, никакъв стрес или паника че тръгва на друго училище. Каката ходи, но без желание,все още мрънка за Лондон и за всичките и приятели които останаха там.
 Забелязвам, че и на двете училища са по назад с изучавания материал, от колкото в Лондон. Дори занесох последните неща над които е работила малката и ме помолиха да оставя тетрадките за да видят от къде се получава такова разминаване.
 За другото винаги съм на линия  Simple Smile

# 620
Отговориха ми.Това е отговора им.уж съм освободена от работна карта,а навсякъде я искат.ще си принтирам и ще ходя с това по агенциите....

Exemption from work authorisation

If you have been working in the UK as an employee, for a continuous period of 12 months or more with permission to do so (for example, as a student or an Au Pair), then you would now be exempt from work authorisation and you are not required to apply for the blue card.

However, from an employers perspective, the blue card is the only document that would provide them with a statutory defense against a civil penalty, and therefore, you may find it difficult to find employment without one.

You would also be exempt if:

·        You are the spouse/civil partner of a British Citizen, or

·        You are the spouse/civil partner of a Romanian or Bulgarian national who is self-employed, self-sufficient, a student or the holder of an Accession Worker card, or

·        You are the spouse/civil partner of an EEA national who is exercising residing in the UK with you.

A full list of all other exemptions can be found on the following link.

# 621
  • Bristol
Milena_gunner, като в омагьосан кръг си с тези документи, а както са казали, работодателите се презастраховат, не искат да си усложняват живота. Като си спомня колко трудно започнах първата си работа и то защото нямах НИН. Имах работна виза в паспорта, имах банкова сметка, но нямах НИН. А НИН се вадеше след като отидеш на интервю и покажеш 3 пеислипа от работодател. Работодателят пък се измъква, защото нямаш НИН и така ...  Crazy Та накрая хванах първата ми предложена работа, въпреки че мъжът ми се бъзикаше с мен, че му излизам по-скъпа като работя  Laughing, само и само да го извадя този НИН.
angela_vesi, моята щерка на 2 и половина години я бях записала в едно pre-school по 3 часа два пъти седмично. Хем за социализация, въпреки че на тази възраст плей групите и парка според мен са повече от достатъчни, хем и аз да си почина. После на същото място я взеха с предимство, нали беше техен възпитаник Wink, за безплатните часове, като навърши 3 годинки.

# 622
  • Манчестър
BR1 се попълва, но докато ти издадат въпросния сертификат сигурно ще стане 2014, така че или се научи да си отстояваш правата или се откажи Simple Smile

BR1 е само за Бг и румънци....на нея й трябва ЕЕА.

Ave, тя нали е българка, следователно за синя карта и трябва BR1.

Milena_gunner, доколкото знам това е мейла. Почакай малко, надали си единствената с въпроси.

Тя е фамили мембър на ЕУ ,които не е българин,затова е ЕЕА.
Ако половинката й беше българин или румънец,тогава ВР1.

# 623
Аз си извадих синия сертификат именно с BR1, омъжена съм за англичанин.

# 624
  • Манчестър
Аз си извадих синия сертификат именно с BR1, омъжена съм за англичанин.

Ако беше омъжена за италианец,латвиец и т.н тогава щеше да попълваш ЕЕА.

# 625
Може, беше преди почти две години, вече не ми е прясна материя.

# 626
Здравейте,
извинявам се ако нахлувам в темата ви.  Embarassed
Исках да ви попитам как са организирани спортните дейности в UK? Водите ли децата си допълнително на спорт, или има спорт в училище. Въпросът ми не е за часовете по физическо възпитание, а за профилирани спортове. Какви са таксите, колко пъти седмично ги водите?
Благодаря ви!!!

# 627
Здравейте и от мен,ако мога да помогна  Simple Smile моя приятелка води 9 годишната си дъщеря 2 пъти седмично за общо 5 часа на спортна гимнастика и таксата е 40 паунда.Тук в УК обаче не разчитайте спортните клубове да са на висотата на наще в БГ .Мъжът на сестра ми е спортист и доскоро беше в Манчестър в нац.отбор по борба на УК та от него знам че в детските школи по скоро тренировките протичат под формата на игра и забавления а не както при нас непременно да ги правят силни спортисти.Хубав ден от мен. Simple Smile

# 628
Здравейте,
извинявам се ако нахлувам в темата ви.  Embarassed
Исках да ви попитам как са организирани спортните дейности в UK? Водите ли децата си допълнително на спорт, или има спорт в училище. Въпросът ми не е за часовете по физическо възпитание, а за профилирани спортове. Какви са таксите, колко пъти седмично ги водите?
Благодаря ви!!!
Така зададен въпросът е много общ - за какъв спорт става въпрос? Освен това много зависи каква е целта - сериозни занимания с цел евентуални спортни постижения, участия в състезания или ..?

# 629
Записвайки детето си на спорт, не очаквам да стане спортист. Трябва да мине време, за да се прецени дали има данни. Интересуваше ме ако искам детето ми да се научи да плува добре, или пък да се занимава със спорт, който да възпита у него дисциплина, силен дух и тяло е необходимо да го водя допълнително. Към училищата има ли организирани школи?

Общи условия

Активация на акаунт