Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 608
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Записвайки детето си на спорт, не очаквам да стане спортист. Трябва да мине време, за да се прецени дали има данни. Интересуваше ме ако искам детето ми да се научи да плува добре, или пък да се занимава със спорт, който да възпита у него дисциплина, силен дух и тяло е необходимо да го водя допълнително. Към училищата има ли организирани школи?
Това зависи много от нивото на училището. Много училища имат плуване към часовете по физическо, но не всички.Като цяло колкото е по-добро едно училище, толкова по-добър избор на спортни занимания има. В нашето училище има:
- 2 часа плуване седмично -занимават ги доста сериозно (баткото, който е на 10г в момента учи бътърфлай)
- cross country
- крикет
- футбол
- хокей на трева
- ръгби.
Всичко изброено до тук е в часовете по физическо, които са са около 6 часа седмично. Отделно по всичките тези спортове има училищни отбори, където може да тренираш допълнително. Освен това,  срещу заплащане,  училището предлага : тенис, ски (има изкуствена писта) и конна езда. Мисля че има и тренировки по някакво бойно изкуство.
Всичко е много относително. Първо се ориентирайте в кое училище ще бъде, в какъв район ще живеете и т.н.

# 631
Записвайки детето си на спорт, не очаквам да стане спортист. Трябва да мине време, за да се прецени дали има данни. Интересуваше ме ако искам детето ми да се научи да плува добре, или пък да се занимава със спорт, който да възпита у него дисциплина, силен дух и тяло е необходимо да го водя допълнително. Към училищата има ли организирани школи?
Това зависи много от нивото на училището. Много училища имат плуване към часовете по физическо, но не всички.Като цяло колкото е по-добро едно училище, толкова по-добър избор на спортни занимания има. В нашето училище има:
- 2 часа плуване седмично -занимават ги доста сериозно (баткото, който е на 10г в момента учи бътърфлай)
- cross country
- крикет
- футбол
- хокей на трева
- ръгби.
Всичко изброено до тук е в часовете по физическо, които са са около 6 часа седмично. Отделно по всичките тези спортове има училищни отбори, където може да тренираш допълнително. Освен това,  срещу заплащане,  училището предлага : тенис, ски (има изкуствена писта) и конна езда. Мисля че има и тренировки по някакво бойно изкуство.
Всичко е много относително. Първо се ориентирайте в кое училище ще бъде, в какъв район ще живеете и т.н.

Благодаря ти, тази информация много добре ме информира. Точно това исках да знам, защото в Бг е едно постоянно водене прибиране, от училище на спорт,английски и т.н . Ако искаш детето да се развива тичаш от едно място на друго като пожарна.    bouquet

# 632
  • Bristol
Благодаря ти, тази информация много добре ме информира. Точно това исках да знам, защото в Бг е едно постоянно водене прибиране, от училище на спорт,английски и т.н . Ако искаш детето да се развива тичаш от едно място на друго като пожарна.    bouquet
То и тук е така, ако детето реши да задълбае в даден спорт и той не е особено популярен в Англия. Например, синът обича баскетбол и единственото място, където може да играе по-интензивно е една спортна академия. Баскетболът в училището и спортния център е на много аматьорско ниво, както Вили е казала, по-скоро за фън Simple Smile Щерката вече 3 години ходи на плуване, веднъж седмично по 30 мин, но тя и не е фен на този спорт. Вече е 5то ниво, всички стилове е минала и покрила 100 метра, прогресът е бавен. Но пък акробатическата гимнастика е много популярна и там 7,8 годишно, ако има добри физически данни, може да има тренировки 8-10 часа седмично плюс състезанията, изключително натоварващо. Футболът е популярен и от рано оформят отбори и ги мъкнат по състезания. Тенисът (скуош) също, но там зависи много от родителят, защото за повечето състезания записванията са индивидуални.

# 633
Като цяло впечатлението ми е че тук има повече възможност за спортуване към училището отколкото в България - това на базата на моя опит в Пловдив и тук в Уелс.

Разбира се има много особености според вида на спорта, училището и даже в кой район на УК си - ние сме на морето и ги бяха водили няколко пъти на тренировки по sea kayaking (100% съм сбъркала спелуването), защото от догодина в Senior School ще могат да тренират сериозно ако искат. Бяха ги водили няколко пъти и на скално катерене - това всичко в часовете  по физическо... но нашият район си е такъв - има силно присъствие на морски спортове и скално катерене (защото сме буквално до Snowdon).

# 634
  • Лондон
Според мен тук ти4ането е пове4е, най-малкото заради разстоянията в Лондон. У4или6тният спорт за нас е
недостатъ4ен. Зависи от желанията и целите, плуването в кварталния басейн е ок, но нямам виждане, 4е детето ми 6те става плувкиня, просто е добре да може да плува...виж тенисът е друга работа
 Laughing

# 635
  • Bristol
По принцип в часовете по физическо са включени много спортове, но целта е по-скоро детето да се раздвижи и да има някаква представа за този спорт. След училищните клубове са супер за социализация и да навлезеш малко по-навътре в спорта плюс движение, но те са до определено ниво. От там нататък зависи изцяло от родителите и желанието на детето. Синът за сега няма планове да става спортист, но му носи удоволствие баскетбола и определено търси предизвикателството, което след определено ниво в училищния клуб за него вече липсваше. Същото важи за футболните и клубовете по гимнастика. Плуването при нас е веднъж седмично само за 3-4 месеца, повече от недостатъчно за моите разбирания.

# 636
  • Варна
Момичета след три седмици се пребирам в БГ.
Имам самолетен билет от летище Лутан.
С влак ще сляза на Ватерлоо.
Как да се предвижа до летището, ако може някой да ми помогне с инфо.
И там на кой терминал  са полетите за БГ.
Ще пътувам с Уизеър.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 637
Аз да питам за градините: моята малка ще стане на 3 г. през август и разбрах, че има 15 часа безплатни от 3 годишна. Така ли е? И въпросът ми е, къде и кой информирам, че ги искам тези 15 безплатни часа, къде подавам документи? И още, когато ходеше на градина, плащахме за 2 сутрини седмично, в началото на месеца. И ако се разболееше (както ставаше) не ни връщаха пари.

Сега като го ползваме тези 15 часа (така или иначе ще ходи само сутрин), ако се разболее и не ходи, предполагам не би трябвало да има проблем. И възможно ли е да не ходи всяка сутрин, а напр. 3 пъти седмично? Т.е като са безплатни имам ли право на някакъв избор?

Мерси предварително.
Има ли някой да живее около Peterborough, ние май ще се местим там? И ако знаете кои са хубави квартали, че търсим къща ще съм ви благодарна.

Ивка27, аз по принцип ползвам този сайт, не знам дали ще ти е полезен, виж го.
http://www.nationalrail.co.uk/

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 02:53 от future74

# 638
  • Манчестър
Аз да питам за градините: моята малка ще стане на 3 г. през август и разбрах, че има 15 часа безплатни от 3 годишна. Така ли е? И въпросът ми е, къде и кой информирам, че ги искам тези 15 безплатни часа, къде подавам документи? И още, когато ходеше на градина, плащахме за 2 сутрини седмично, в началото на месеца. И ако се разболееше (както ставаше) не ни връщаха пари.

Сега като го ползваме тези 15 часа (така или иначе ще ходи само сутрин), ако се разболее и не ходи, предполагам не би трябвало да има проблем. И възможно ли е да не ходи всяка сутрин, а напр. 3 пъти седмично? Т.е като са безплатни имам ли право на някакъв избор?

Мерси предварително.
Има ли някой да живее около Peterborough, ние май ще се местим там? И ако знаете кои са хубави квартали, че търсим къща ще съм ви благодарна.

Тук за разлика от България за градините се плаща и ако детето не ходи пари не се връщат. аз съм плащала за моя 700 лири за месец, докато той в същото време е в БГ, но като искам да му се пази мястото.....
Безплатните часове за ползват със започването на следващия school term, не е от датата на раждане. По принцип градините имат лимит колко деца да гледат,така,че ако се договориш,че ще ходи 5 дена сутринта за тази безплатни часове, не можеш да я заведеш след обед защото на теб така ти е удобно,освен ако не си се договорила предварително.

# 639
Само да допълня,че и  в България детската градина не е безплатна.Месечната такса в момента е 100лв.

# 640
  • Варна

Аз там проверих но нещо не мога да се ориентирам, къде какво да взема. Embarassed
Аз не живея в Лондон и ми трябва някой да ми обясни по подромно, може и на лични.  Praynig

# 641
  • Варна

Аз там проверих но нещо не мога да се ориентирам, къде какво да взема. Embarassed
Аз не живея в Лондон и ми трябва някой да ми обясни по подромно, може и на лични.  Praynig

Виж автобуси 507 или 211 от  Waterloo до Victoria bus station , маршрута можеш да видиш тук : http://www.tfl.gov.uk/tfl/gettingaround/maps/buses/ . После с Еasybus от Victoria до Лутън.
В подфорум "На път" има тема и за Уиз еър и за Лондон , можеш да питаш и там ,момичетата отговарят доста подробно  Peace

# 642
Аз съм наясно, че ако кажа сутрин, не мога да я заведа следобед. Мисълта ми беше, че ако я запиша 5 дни (само сутрините напр.), а ходи само 3 или 4, ще има ли някакви "глоби", а и ако се разболее и не ходи 1 седмица, ще и се пази ли мястото?
И кой уведомявам, за тези 15 часа?

# 643
Здравейте,
копирам си и тук питането от другата тема, ще съм много благодарна ако някой може да ми отговори

Здравейте,
отново имам питане
От този  сайт за комбинирани билети
http://www.londoneye.com/TicketsAndPrices/Packages/Attractions/L … rium/Default.aspx

за окото и аквариума ми дава някаква специална цена,но пише за посещения между 9 и 28 март.
*Prices listed are based on single adult price.
**Sale tickets are only valid for use from 9th March until the 28th March inclusive.

но продължавам по стъпките на резервирането , отбелязвам един възрастен и едно дете - и ми дава обща цена 61.20  паунда за дати до 27 март.После цената става 47.10  .  Понеже ми трябва за м.април и там си пише пак 47.10 паунда   .  И какво излиза - че април е по-евтино отколкото м.март с тия 30 %  ли?

https://secure.londoneye.com/webapp/wcs/stores/servlet/MEProcess … essVisitDateSetup

Но пък нали пише че тази оферта е до 28 март? А ми позволява да резервирам за април , и то на по-изгодна цена.  Нещо не мога да ги разбера. Ако резервирам на 47.10 паунда  после може  ли да направят проблем на място?

# 644
  • На острова
И въпросът ми е, къде и кой информирам, че ги искам тези 15 безплатни часа, къде подавам документи?
future74,  мен точно това ме интересува.

Във всички градини ли могат да се ползват тези часове или има определени градини? Документите на място ли се подават или?

И трябва да са пет дена по три часа, доколкото разбирам, няма ли да може три дена по 5 часа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт