Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 598
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Влизам на бързо да ви кажа Добро Утро. Нашата баба тази сутрин потегли за БГ след 3 месеца и половина престой. Добре си изкарахме и хубаво се разходихме.Дано и другата зима пак да дойде. На мен ми е едно тихо и празно сега в къщи. Погледнах билетите на Уиз еър и днес имат 20% намаление и както ми е скучно сега ще взема да си букна лятната почивка в БГ. Целия август ще си го изкараме на топло и на морето. Ех нямам търпение вече. Тук вали сняг лудо време  Peace

# 676
  • Варна

Ивка27, аз по принцип ползвам този сайт, не знам дали ще ти е полезен, виж го.
http://www.nationalrail.co.uk/

Аз там проверих но нещо не мога да се ориентирам, къде какво да взема. Embarassed
Аз не живея в Лондон и ми трябва някой да ми обясни по подромно, може и на лични.  Praynig

Виж автобуси 507 или 211 от  Waterloo до Victoria bus station , маршрута можеш да видиш тук : http://www.tfl.gov.uk/tfl/gettingaround/maps/buses/ . После с Еasybus от Victoria до Лутън.
В подфорум "На път" има тема и за Уиз еър и за Лондон , можеш да питаш и там ,момичетата отговарят доста подробно  Peace
Благодаря ти много.  bouquet
Сега ще проуча това което си ми пратила, че не остана време.

# 677
  • Лондон
ле ле, Анджи, какъв сняг Shocked , не че при нас се е стоплило, де... Много дълга ми се стори тази зима, толкова не съм студувала май. Особено се усеща сутрин на гарата, когато чакаме влака  Confused стуууд голям...

Този уикенд и аз организирах морето, че май само това ми оправя настроението напоследък... Лятото не обичам да ходим в БГ, та сега се чудя какво ще правим с останалите 4 седмици ваканция Thinking

Sonnia, хубаво е, че се разписа, и ще се радвам да се обадиш, когато дойдете за Уимбълдън Heart Eyes

Толумбата, много ти е форумско нещо, какво си приготвила за ваканцията Hug

# 678

Толумба, как е новата къща? Сезонът на ремонтите идва май..

Благодаря, хаос  Crazy Оставила съм аланглето да се вихри, а той ме изненада с ентусиазма си.

Толумбата, много ти е форумско нещо, какво си приготвила за ваканцията Hug

Ох, не ме подкачай, странни неща се пишат из този форум  Confused
Ще спя. Много.

При нас вярно вали цяла сутрин сняг на парцали.

aniji,
ще ти е тихо и празно до 3, да се върнат децата от училище  Whistling

# 679
Здравейте мами, аз съм в Twickenham, има ли някой наблизо?

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 15:34 от da_ra

# 680
А по повод на времето, мисля, че Баба Марта се разсърди така, защото в училището на моя син го карат да си залепва мартеницата на ръката с лейкопласт, защото било опасно да се носят гривни. (?) Децата се закачали на детската площадка или нещо такова, но бабе'то никак не хареса идеята и май ще продължи да се мръщи така до самия край на месеца... Simple Smile)

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 15:32 от da_ra

# 681
tzvetak гледам го още това с морето и се чудя кои дати да запазя.Аз обичам да си го карам в БГ все пак ми е на 30-40 мин с кола.
zlatnata tolumba аз така съм си оплътнила дните, че хич не ми е скучно, но свикнах да има някой около мен за компания.  Peace

# 682
Да обсъдим наближаващия Великден Simple Smile - ще ходите ли някъде? Ние  сме тук за Великден (даже съм поканила някои приятели на обяд) и после летим за Исландия, защото тук явно не ни е достатъчно студено Wink
Какво ще приготвите за Великден? Аз мисля да опеча агнешко и да направя гъби с ориз и печени картофи... във връзка с което ми трябва пресен джоджен - някой да даде идея къде мога да намеря? Смятам да напрявя също великденска салата и да се пробвам с домашен козунак. Боята за яйца вече е купена. Една колежка германка също ще боядисва и ми е много интересно да видя какви яйца ще направи.

# 683
  • Bristol
golden, тукашния Великден го празнувам като местните  Grinning Easter egg hunt с шоколадови яйца, hot cross buns и печено агнешко. Козунаците и истинските боядисани яйца ги правя за нашенския Великден. Не мога, а и не искам два пъти годишно да боядисвам яйца и меся козунаци, а все още ми се иска и нашенския да си го отбелязвам.
Снощи с малката си играхме и декорирахме едно истинско яйце. В училището й организират изложба на великденски яйца и ще избират най-оригинално декорирано яйце.
А днес прибрах щерката супер щастлива от училище. Писаха писма до известни личности, на които биха искали да подражават. Моята е запалена по животните, иска изследовател да става и много чете на тази тема, избра да пише на Jane Goodall. Днес е дошло писмо за Елена отговор от Jane! Мисля, че това е страхотна мотивация за едно дете! Дано и другите дечица получат отговори, нейното писмо било първото получило отговор  Grinning

# 684
  • Лондон
golden, нашето семейство сме православни, и тукашният Великден въобще не го отразяваме, още повече, че последните години все сме в България по това време.
Тази година за БГ Великдена ще си боядисаме яйца и се надявам да вземем козунак от близкия БГ магазин. Аз не съм по геройствата като теб, тези в кухнята имам в предвид Simple Smile

Хубавото за БГ Великдена е, че 6.5 пак е почивен ден и ще можем да го усетим повече като празник. За пореден път съжалявам, че няма действаща църква в Лондон, не съм вярваща, но на такъв празник ми се иска да отида, а няма къде Confused

ЗА БГ сме планирали един Сандански с плахата надежда да се стоплим, пък ще видим

Анджи, твоите деца кога свършват училище? Нашето училище затваря на 12.7 и аз взех билети да пътуваме веднага на 14.7, с надежда да изпреварим другите туристи,поне тези от Англия, и да не е много тъпкано...

da_ra, ние сме в Brentford, но за съжаление не ни остава време да излизаме много в квартала

# 685
tzvetak ние свърваме на 19.07. Аз ще изчакам за билети до последния момент. Днес звънях на Балканхолидейс че East Midlands летището ми е най-близко но ми искат около 1300 паунда за полет за 4 седмици.  Peace

# 686
  • Манчестър
tzvetak ние свърваме на 19.07. Аз ще изчакам за билети до последния момент. Днес звънях на Балканхолидейс че East Midlands летището ми е най-близко но ми искат около 1300 паунда за полет за 4 седмици.  Peace

Гледай Уиз Еър...днес купих билети за връщане на 1-ви Септември по 150 лири на човек..
Иначе за към БГ на 16.07 ( свършват училище на 18ти) ги купих края на Септември миналата година по 70 лири на човек.

# 687
Ave от вчера ги гледам, но и там са около 1000 паунда с 2 куфара. Peace

# 688
   Ние на Англ. Великден сме канени на гости. Аз не съм католичка, та не правя нищо. Ще си боядисвам яйца на нашия. Мисля да направя торта за гостито.
   Зачудих се, има ли традиция да се подарява нещо на децата. На работа имаме две деца, аз ще работя на Великден и се чудих да им занеса шоколадови неща. Предполагам се носи, щом по магазините е толкова пълно  Rolling Eyes
  Билети купих за октомври. Доста са скъпи от Манчестър през лятото и не ми се дават пари само за билети, за тия пари можем да идем на почивка в Испания. Но ако идем в Испания родата от БГ ще наддаде вой, та така..
  И да помрънкам, писна ми от този студдддд!!!!! Утре го дават сняг отново...Градината ми миналата година беше пълна с цветя, сега едни теменужки берат душа, два зомбюла са напъпили, а другите си мислят, че е зима  #Cussing out

# 689
Аз нямам нищо против да приготвя и за двата празника Simple Smile В никакъв случай не става въпрос за чудеса от кулинарен героизъм - хлапетата обожават да боядисват яйца, а малкият много ми помага в кухнята особено когато правим сладкиши. Та пак да попитам - как е джоджен на английски и виждали ли сте го по магазините?
Нашата ваканция започва рано - на 4 юли. Още не съм купила билетите ... При нас е малко сложно... Отивам с малките, оставям ги и се връщам обратно - това трябва да стане в рамките на един уикенд. Много ми се искаше да летя в един и същи ден т.е. сутринта летя за Бг, предавам хлапетата на бабите и дядовците на летището и летя веднага обратно. За жалост за сега не съм намерила подходяща комбинация на полети, трябва да имам достатъчно време между двата полета... ще видим.
В края на август ще отида пак до Бг, ще остана една седмица и после си летим заедно обратно.
За мен ще е най-лесно ако хлапетата са си тук цяло лято,но няма начин, обещала съм да ги заведа и вече има изготвена предварителна програма за техните забавления Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт