Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 597
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
  • Манчестър
Аз нямам нищо против да приготвя и за двата празника Simple Smile В никакъв случай не става въпрос за чудеса от кулинарен героизъм - хлапетата обожават да боядисват яйца, а малкият много ми помага в кухнята особено когато правим сладкиши. Та пак да попитам - как е джоджен на английски и виждали ли сте го по магазините?
Нашата ваканция започва рано - на 4 юли. Още не съм купила билетите ... При нас е малко сложно... Отивам с малките, оставям ги и се връщам обратно - това трябва да стане в рамките на един уикенд. Много ми се искаше да летя в един и същи ден т.е. сутринта летя за Бг, предавам хлапетата на бабите и дядовците на летището и летя веднага обратно. За жалост за сега не съм намерила подходяща комбинация на полети, трябва да имам достатъчно време между двата полета... ще видим.
В края на август ще отида пак до Бг, ще остана една седмица и после си летим заедно обратно.
За мен ще е най-лесно ако хлапетата са си тук цяло лято,но няма начин, обещала съм да ги заведа и вече има изготвена предварителна програма за техните забавления Simple Smile

Тук джоджен с типична нашенска миризма няма, но Mint е достатъчно близо и го ползвам за боб. все пак са от семейство ментови.Във всеки супермаркет/пазар и тн се продава. Значи търсиш Mint.

# 691
Мерси Аве, ментата ще я намеря Simple Smile хранех някаква надежда за джоджен, но щом няма, значи няма.

# 692
  • Манчестър
Сега се сетих , че джоджен съм купувала от турския магазин в Манчестър.

# 693
Сега се сетих , че джоджен съм купувала от турския магазин в Манчестър.
Това е добра идея Simple Smile не се бях сетила.

# 694
  • Нотингам/Пловдив
Ох момичета аз билети за лятото даже и не мисля, с това местене направо луднахме и вече като приключи като че ли не ми се мисли за нищо друго  Confused
 Великдена мисля да го празнуваме два пъти тази година, защото малката трудно понася смяната на училището и ще я занимавам с боядисване на яйца и бъркане на тесто за козунаци за да няма време за друго. Ще организираме и търсене на шоколадови яйца , ще опеча и агнешко но този път по някоя английска рецепта  Wink
 golden аз джоджен си купих от турски магазин в Лондон, но пак не мирише по същия начин като в БГ, а повече на мента.

# 695
  • Bristol
Ореганото също е от семейството на ментовите. Въобще има няколко подправки подобни на джоджена тук, но нито една не е баш като нашенския джоджен  Grinning Пробвайте и което най ви пасне това.
За лятото ние билети нямаме, но синът има и вече се е организирал къде ще ходи и какво ще прави Mr. Green  Crazy Определено вече си има собствени интереси и до нас опира само ако има проблеми или са му свършили парите, то в същност и това си е проблем  Laughing Вече си има НИН и банкова сметка, остава само работа да си намери Wink

# 696
Здравейте от мене Simple Smile

Отново имам да наваксвам с четенето, но утре вече.

Аз за мое съжаление изкарах кажи речи 20 дни в БГ сама, а моите момчета си се гледаха двамата тука. Пусти му и проблеми - идея си нямате как ми писна от всичко, а е само началото на годината. За билети не ми се говори, че на 2 пъти си ходих (между 2те ходения ми се налижи да се прибера за 4 дни в ЮК и днес като сметнах, че съм дала близо 600 паунда за билетите ми се зави свят. Сега за Май месец имаме билети пак за БГ, но не знам дали ще ги ползваме ... времето ще си покаже ...
Иначе докато се върна в ЮК се разболях отново ...  писна ми от гадно време ... искам и аз лято вече ...
А съм на работа, нямам и почивни дни, че много отпуска от раз си взех като се върнах в хотела ... още ми е объркано, не знам кое от къде да захвана ...
Докато се сетя за какво влязох, изписах един куп други работи ... тук мога ли да си взема някакви хапчета за стрес без рецепта ... утре ще се опитам да отделя време да отида до аптека, но да знам какво долу горе да търся, или да търся ли изобщо и да си ходя първо при Джи-Пито ... много ми се насъбра този месец и сама не мога да се позная каква съм топка с нерви ....

Мерси предварително и до скоро   bouquet

# 697
  • ENGLAND
ev:) вземи си валериан от Холанд и Барет, много успокоява.

# 698
Аз вземах за мама хапчета от нашата аптека без рецепта казват се Kalms тя остана доволна  Peace

# 699
Здравейте и днес Simple Smile tzvetak, аз преди години живеех в Brentford Docks, но хазяйката продаде апартамента и новиясобственик искаше да си живее там, затова се наложи да се изместим. Mного си го харесвах кварталчето.

Еv, хомеопатията и природолечението са доста ефективни в това отношение. Чай от лайка или някое хомеопатично на тази основа, мисля, че ще имат доста добър успокояващ ефект. Скорошно стабилизиране и оздравяване пожелавам!

# 700
Здравейте  bouquet
Надявам се приемате нови членове в групата Flutter Сигурна съм,че ще имам нужда от съветите ви,пък ако и аз мога да помогна с нещо ще се радвам Hug
За джоджена да кажа, че съм купувала "нанЕ"(nane) от турски шопове в Лондон и долу горе си беше почти същото като аромат Wink
Приятна вечер Sunglasses

# 701
Момичета ако чуете нещо-
търся работа за почистване на офиси,къщи и апартаменти в района на Ричмънд.Мога да се грижа и за дечица,аз лично имам две.Също така мога да започна като чирак във фризьорски салон,имам диплома за изкаран курс. Английския ми е начално ниво,но се оправям добре.Мъжа ми работи в Ричмънд и не се нуждая от квартира.Заминаване след 6-ти април.Документи ще вадя на място.

# 702
Момичета ако чуете нещо-
търся работа за почистване на офиси,къщи и апартаменти в района на Ричмънд.Мога да се грижа и за дечица,аз лично имам две.Също така мога да започна като чирак във фризьорски салон,имам диплома за изкаран курс. Английския ми е начално ниво,но се оправям добре.Мъжа ми работи в Ричмънд и не се нуждая от квартира.Заминаване след 6-ти април.Документи ще вадя на място.

А документ за детегледачка имате ли т.е изкаран курс

# 703
Момичета ако чуете нещо-

А документ за детегледачка имате ли т.е изкаран курс
[/quo

нямам,за това предимно търся за почистване  Wink

# 704
Здравейте момичета, рядко пиша във форума, но чета по-често. Сега ме интересува мога ли да си купя тетра някъде от Лондон? Или имат ли тук някаква подобна билка. Гледах в гугъл как е тетра на английски, но в аптеките не са я чували тая дума. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт