Помогнете ми да спася едно неродено дете от изоставяне

• 1 994
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, пише Ви една отчаяна майка.Имам спешна нужда от Вашата помощ .
Няма да се впускам в излишни обяснения .Накратко имам дъщеря на 20 г. която от две години е в  престъпна компания и стана като тях - забърка се в куп престъпления ...Няма да обяснявам, че преди да се забърка с тези хора беше дете мечта и  за  това ,че не успя да завърши училище и за битката която водих и водя да я върна в правия път е ужасно тежка  и продължава и сега когато нея я няма - тя  се изнесе от вкъщи през април и до ден днешен отказва да се прибере и живее със един криминално проявен  от който забременя .Не я виждам ,често не идва, крие се ,не поддържаме почти никаква връзка  , ужасно се тревожа , че ще остави детето или  по лошо може да го продадат .Не ,не се шегувам страхувам се да не го продаде или да не го остави за  осиновяване.То е част от нея и знам ,че един ден ще се промени и  ще страда за него и няма да  има как да си го върне . Затова моля ви - дайте ми спешно координати  на много добър адвокат в София  да ми каже как мога да  предотвратя евентуален изоставяне .Знам, че има време едвам 6 месец  е ама ако не взема мерки сега после може да  се окаже късно ..  Готова съм  да го осиновя ако закона позволява  на всичко съм готова само да го спася от лоша съдба . Тя не го обича и не го иска  а аз не мога да допусна късче от нея да бъде изоставено там  някъде ...

# 1
Пфффф много кофти работа  Sad
Първо отивате в РДСП по постоянния адрес на дъщеря Ви. Разказвате случая, заявявате желанието да се грижите за детето. Вижте там какво ще ви кажат.
Говорете и с дъщеря си ... да не дава господ да е решила да продаде детето си. Това става така:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48152.0

# 2

Първо отивате в РДСП по постоянния адрес на дъщеря Ви. Разказвате случая, заявявате желанието да се грижите за детето. Вижте там какво ще ви кажат.

Да, точно така.
      По -точно трябва да отидете в Отдел Закрила на детето, който е отдел на РДСП( Районна дирекция Социално подпомагане).

В този сайт

http://sacp.government.bg/za-agenciata/kontakti/,
 отворете страницата  Отдели '' Закрила на детето'' в страната.

Или ни кажете от кой град сте, за да ви дадем адрес и телефон.

# 3
Когато има заявено желание от страна на майката да изостави детето, Отделите "Закрила на детето" започват проучване на всички близки и роднини по права линия за възможността те да полагат грижи за детето, като същите попълват съответните декларации. При заявено желание от ваша страна, и ако служителите преценят, че имате необходимите условия за отглеждане на дете, те могат да го настанят при вас първо със заповед, а впоследствие и със съдебно решение.

Детето може да бъде вписано в Регистъра за пълно осиновяване при подадена нотариално заверена декларация от майката, но не по-рано от 1 месец след раждането и при подписани декларации от близките, че не могат или не желаят да полагат грижи за детето, или нямат условия и възможности за това.

С други думи няма начин детето да бъде дадено за осиновяване без социалните да са се свързали с вас. 

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 22:26 от TraYkovA

Общи условия

Активация на акаунт