Проблеми след лазерна корекция на зрението...

• 235 793
  • 411
  •   1
Отговори
# 390
Не виждам откъде разбрахте, че разчитам на късмет или съм наивна, заради това, че имам доверие на някой лекар или пък си мисля, че мечтата ми да си махна диоптъра може да се сбъдне без да стане нещо ужасяващо.
Темата е от 26 страници. Прочети я от първа до края и пак кажи не разчиташ ли на късмет. Ясно, че има хора с успешна корекция без проблеми. Но прочети какво казват тия, които не са имали късмет - всички казват "защо заради едни очила стигнах дотук". Не мисля, че всички са ходили при некадърни лекари - просто на тях се е паднал лошият процент.
А не си ли давате сметка, че тук пишат хора с проблеми. Ако всичко Ви е наред, едва ли ще влизате в този форум, така че това, което се пише тук не е лакмус за успеха на тези процедури.

# 391
А не си ли давате сметка, че тук пишат хора с проблеми. Ако всичко Ви е наред, едва ли ще влизате в този форум, така че това, което се пише тук не е лакмус за успеха на тези процедури.
Това го разбирам. А ти разбираш ли, че ако операциите са успешни 95%, то това не е никаква утеха за останалите 5%.

# 392
Здравейте, попаднах на темата днес и съм ужасена. Имам насрочена операция в Св Петка Варна, но роговицата ми е тънка. Попитах няколко пъти дали е добра идея да да се подложат на процедурата, но ми казаха, че нямало от какво да се притеснявам. Моля, за мнения за клиниката !

# 393
Моля за инфо - варненска офталмологична клиника (не знам коя) е направила клон и в Плодив..да знете коя е и координати?

# 394
Мисля, че ако диоптрите са малки, не е проблем. Има си апарати, с които се преценя дебелината и специлистите би трябвало да знаят.

Що се отнася до Пловдив, май точно Св. Петка имат клон.

# 395
Едното око е 7.5 другото е 4.5 с такива очила съм, но апаратурата показа, че реално съм 8 и 5

# 396
Мисля, че ако диоптрите са малки, не е проблем. Има си апарати, с които се преценя дебелината и специлистите би трябвало да знаят.
преценяВА

# 397
преценяВА

Щом казваТЕ.

# 398
  • Русе
Йоана16, малко късно се включвам, но аз съм с тънки роговици и диоптри. В Света Петка категорично ми отказаха операция за намаляване на диоптрите, точно защото роговиците са тънки- 300 микрона на едното око, 400 микрона на другото. Направиха ми лазерна процедура за заздравяване на роговиците, за да не се пробият, ако продължат да изтъняват и да се изкривяват. На окото с по-тънката роговица операцията беше преди 12 г., на второто преди 11г. Тези дни отново ходих на преглед. Оказа се, че операцията продължава да действа и роговиците не изтъняват. Всичко това при д-р Стойчева е Св. Петка. Така, че ако ти казват, че може операция при твоята дебелина, вероятно наистина е така.
Колко да дебели твоите роговици?

# 399
на 12 май направих фемто ласик в една клиника и щом се ровя по форуми продължавам да не виждам добре. лекуващите лекари се извиват се като хлъзгави риби говорят уклоничево  и уверяват че хем виждам 100 % хем отблясъците ще изчезнат (може да се каже че виждам добре при ярка светлина , дори на сянка или облачно време зрението се влошава  бях с диоптри 1 далекогледство и 3,8 астигматизъм. има ли някой с подобни оплаквания и кажете отшумява ли с времето неяснота или трябва ако е възможно повторно третиране

# 400
на 12 май направих фемто ласик в една клиника и щом се ровя по форуми продължавам да не виждам добре. лекуващите лекари се извиват се като хлъзгави риби говорят уклоничево  и уверяват че хем виждам 100 % хем отблясъците ще изчезнат (може да се каже че виждам добре при ярка светлина , дори на сянка или облачно време зрението се влошава  бях с диоптри 1 далекогледство и 3,8 астигматизъм. има ли някой с подобни оплаквания и кажете отшумява ли с времето неяснота или трябва ако е възможно повторно третиране

В коя клиника е правена процедурата.

# 401
Ресбиомед

# 402

Здравейте,  астигматизма изцяло ли го коригираха?
Много се надявам вече да сте по-добре, дано е било временно състояние след процедурата.

# 403

Много се надявам вече да сте по-добре, дано е било временно състояние след процедурата.
Не го коригираха на едното остана 1,1 а ддугото го прекоригираха . То стана 0.75 на перпендикулярен градус

# 404

Не го коригираха на едното остана 1,1 а ддугото го прекоригираха . То стана 0.75 на перпендикулярен градус

Чела бях из форумите, че в Турция коригират и само астигматизъм, но честно казано не смея да пробвам, въпреки че ми е голям проблем.
Имам в допълнение и глаукома и сериозно късогледство, та май ще си карам така.
Вие как сте сега, има ли подобрение?

Общи условия

Активация на акаунт