Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 103 280
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • София
.....Впечатление ми прави тази година самоувереността на водачите в рейтинга.  Първите 7 в класирането са уверени в силите си и не смятат за необходимо да се явяват на пробни изпити. (М/у тях има и две деца, които не са от София и явно това е причината при тях за неявяване)

А може би въобще не искат да кандидатстват в СМГ Wink

Може и да ходят в Междучасие на курс, а не в СМГ и там да се явяват.

Може ли някой да ми даде урока и домашните от днес /трети клас, Златилов

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 14:35 от *Ирина*

# 91

Неуместен коментар...
Малко са децата от София, които се явяват на математически състезания и не искат да кандидатстват в СМГ. За деца от държавни училища, броят клони към нула, при частните е по-различно, поради много причини, които не им е тук мястото да се коментират.
Изключение е посещението на подготвителни модули в СМГ, за което е тази тема и нежелание за продължение на образованието в гимнзията.
За да не си говорим празни приказки, както съм написал, от 7-те водачи, двама не живеят в София. Какво ще направят... не е ясно. Един е от частно училище - също има голяма вероятност да бъде омаян, че то е по-добрия избор.
Останалите 4.... изключваме 1 като допустима статистическа грешка, залагам, че останалите ще са ученици в СМГ от следващата година, стига да има прием разбира се...

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 17:21 от kodbg

# 92
"Останалите 4.... изключваме 1 като допустима статистическа грешка, залагам, че останалите ще са ученици в СМГ от следващата година, стига да има прием разбира се..."
     Благодаря ви за класацията която правите.
Съмнявате ли се , че ще има прием тази година ?

# 93
  • България, София
Може и да ходят в Междучасие на курс, а не в СМГ и там да се явяват.
Групите в Междучасие са малко на брой. Тези дни си мислех за броя деца, който ще кандидатстват. Всяка година са около 600 +/- 50. Преброих 20 групи за 4ти клас с СМГ! Това са приблизително 500-600 деца. Като добавим тези от Междучасие и децата, които не посещават курсове и ми се получиха много деца.  Grinning
А на изпити се явяват под 400.

# 94
  • София
Ще си позволя да си повторя въпроса.

# 95
  • столицата
Ирина, ние сме при друг преподавател, но се надявам все някой родител и от вашата група да се  включи.
Аз пък имам такъв въпрос - ползват ли се с приоритет  при записване в първия модул за 4 клас децата, които в 3 клас са ходили на курсове?

# 96
...
Аз пък имам такъв въпрос - ползват ли се с приоритет  при записване в първия модул за 4 клас децата, които в 3 клас са ходили на курсове?

Не. Всички желаещи за записване(стари и нови) се редят на една опашка за 4-ти клас.

# 97
Да, ако не сменяте преподавателя.
Пример: Записани сте в трети клас при учител X  и искате в четвърти клас също да сте при него. Говорите с учител Х да запази мястото на детето Ви.
Друг е въпросът, че много преподаватели, които водят четвърти клас, не преподават на трети.

# 98
.....Впечатление ми прави тази година самоувереността на водачите в рейтинга.  Първите 7 в класирането са уверени в силите си и не смятат за необходимо да се явяват на пробни изпити. (М/у тях има и две деца, които не са от София и явно това е причината при тях за неявяване)

Ние точно затова не се явяваме. Но на курсовете му харесва и догодина вероятно пак ще се запишем. Освен ако Магнет не направят курс за четвъртокласници, че и тях много ги уважавам. Някой, ако има впечатления от тези Междучасие, може ли да ми напише на лични нещичко, за да не спамя темичката?

# 99

Неуместен коментар...
Малко са децата от София, които се явяват на математически състезания и не искат да кандидатстват в СМГ. За деца от държавни училища, броят клони към нула...

Напротив, много си е точен! Първото и шестото дете са от 107-мо, рейтингът там включва същите състезания, а оставането на децата в училището зависи от този рейтинг. Така че те се явяват и без да кандидатстват за СМГ, просто защото правилата в тяхното училище го налагат.

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 03:00 от Когато...

# 100

Взели са темата за "Фердо Мравката ..."
За домашно имат първите 3 задачи от учебната тетрадки /първата страница/.
За нас /Златилов - 3 клас/ последното занятие от втория модул ще бъде следващия път /заради пропуснатото на 16.02/ и ще имаме родителска среща  Rolling Eyes

# 101
  • София

Взели са темата за "Фердо Мравката ..."
За домашно имат първите 3 задачи от учебната тетрадки /първата страница/.
За нас /Златилов - 3 клас/ последното занятие от втория модул ще бъде следващия път /заради пропуснатото на 16.02/ и ще имаме родителска среща  Rolling Eyes
Благодаря!

# 102
Явно задачите са затруднили четвъртокласниците. Няма много високи резултати, което е нормално на този етап.
Задача 20 от теста са решили само 10-ина от тях.
Не ги е затруднила, а не им е стигнало времето на тези,  които са започнали от първа задача, защото в дадените отговори не фигурирал  верният отговор и това ги е накарало да се върнат да я пререшават,  докато квесторите си поправят грешката и това им е изяло от времето. Сигурно е ужасно стресиращо да  видиш, че не можеш да се справиш с първата, най-лесна  задача от теста.

# 103
Сигурно е ужасно стресиращо да  видиш, че не можеш да се справиш с първата, най-лесна  задача от теста.
Всъщност е просто част от играта. Когато една задача не ти се получава просто я зарязваш и минаваш на следващата, която евентуално би могъл да решиш. Ако накрая имаш време се връщаш на тази, която не ти се е получила.

# 104
  • софия
Промяна в курсовете на 02.03.13г  не за всички обаче  Wink http://smg-bg.info/index.php?option=com_content&view=section … 13&Itemid=181

Общи условия

Активация на акаунт