Bad Food

• 11 445
  • 144
  •   1
Отговори
# 75
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Браво,бе Титина. Ти, която си от Тексас, колко му е да завъдиш 2 крави и 3 телета?  Simple Smile

# 76
Нови изследвания за obesity при децата 2-4г. е по-малко в последните години, тук повече.

Според Mirielle Guiliano(авторката на "French Women Don't Get Fat") освен застоялият начин на живот, сме започнали да се храним много бързо, средно 6-9 минути, а трябва да отделяме поне 20 минути.
Като се добави и размерите на порциите от тази страна на океана, дори без полуфабрикати човек лесно трупа +килограми.

Синът ми посещава частно католическо училище и менюто е ужасно-пица, нъгетс, хотдог, бургери, мак&чийз, всяка седмица. Има опция да се носи снак и обяд от вкъщи. Отделно през 3-4 седмици имат фъндрейзъри с Burger King и на всички деца им сервират хамбургери и пържени картофи, родителите плащат предварително. Първите два пъти платих, на третият "забравих", но пак му дали. Предлагат вариант да се дарява директно на училището и да не се закупуват неща от фъндрейзърите, от който се възползваме за други неща и не знам дали за това не са решили, че детето заслужава бургер.

На национално ниво Мишел Обама прави много с Let's Move Campaign .

# 77
  • в едно миланско село
след горния пост и монтесорското меню, започвам да разбирам защо аз не се ужасявам от един хамбургер с пържени картофи от време на време.
не влиза в ежедневието ни просто, редовното меню е задоволително балансирано.

между другото, само за сравнение с една Франция дето сме на 2 крачки, и която не може да се обвини в липса на кулинарни традиции, останах изумена от разнообразието на полуфабрикати и то, в квартален супер. на момента завидях дори малко, но май по-добре, че сме леко изостанали в това отношение.

# 78
т.е. отричаш, че има термин "пристрастеност към хляб" само защото не си го чувала и/или не си го изпитвала лично или виждала по други хора

е, аз пък лично съм ги изпитала и за мен това е същото, което за някои е с цигарите да речем

но си права, темата не е за това

Това към мен ли е? Аз не отричам, че съществува проблем с въглехидратите и цитираните от теб автори са прави за много неща, но наистина не е мястото тук. Може би съм прекалила с хранителните теми.

# 79
  • Boston, MA
Аз явно съм в малцинството, но не ме ужасява хамбургер или спагети, мак§чийз и всичко останало. Не случайно има термин "comfort food" - храната, която е несофистицирана и леко безвкусна дори. Проблемът идва, че повечето от тези неща се приготвят от полуфабрикати, наблъскани с консерванти, захар - незнайно защо във всичко, и допълнителни овкусители. Сварени прости макарони, с масло и хубав настърган кашкавал, с една прясна зелена салата отстрани, подправена със зехтин и лимон - какво му е? Приготвя се за 3 минути. Но народът си е свикнал от кутията, в това отношение има много път да се извърви, да се обясни, че освен вкусно и полезно, е и много лесно. 

# 80
Аз явно съм в малцинството, но не ме ужасява хамбургер или спагети, мак§чийз и всичко останало. Не случайно има термин "comfort food" - храната, която е несофистицирана и леко безвкусна дори. Проблемът идва, че повечето от тези неща се приготвят от полуфабрикати, наблъскани с консерванти, захар - незнайно защо във всичко, и допълнителни овкусители. Сварени прости макарони, с масло и хубав настърган кашкавал, с една прясна зелена салата отстрани, подправена със зехтин и лимон - какво му е? Приготвя се за 3 минути. Но народът си е свикнал от кутията, в това отношение има много път да се извърви, да се обясни, че освен вкусно и полезно, е и много лесно. 

Наистина става за 20 минути такава вечеря и не е свръх калорично. Но както казваш хората като че ли са забравили как се готвят основни неща. Средностатистическият американец гледа два часа телевизия на ден, но не може да сготви една манджа за вечеря.

Онзи ден бяхме на сватба в кънтри клуб. Бяхме заявили вегетарианска вечеря. Леле, какво ни сервираха. Дребна паста със сос от буркан и сурови едри парчета лук. Просто като става дума за нещо различно от месо на грил и печен картоф, готвачът явно засича...

# 81
  • T"A
На мен обаче ми се вижда, че не само полуфабрикатите са проблем в този случай (без да омаловажавам и това). Просто в менюто, към което Титина е дала линк, липсва и разнообразие (поне през моята призма - вижда ми се твърде много тестени, другите зърнени култури са пренебрегнати, и твърде много пържено...).
Това е странно, при положение, че има толкова много национални кухни в САЩ (и като разнообразие на етно ресторанти, и като идеи за фюжън рецепти, които наблюдавам в мрежата).

Иначе и на мен пържените филийки са ми комфорт фуд, свързвам ги с глезенето на баба и т.н., но това ни е била закуската в събота - далеч не всяка сутрин сме яли това...  Simple Smile

П.С. Не мога да се сдържа да покажа една снимка, която направих вчера в двор на тукашна общинска/държавна градина (в момента правя огледи на градини): ето тази (карфиол и марулки, които децата от градината отглеждат)

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 13:48 от Mentha

# 82
...
П.С. Не мога да се сдържа да покажа една снимка, която направих вчера в двор на тукашна общинска/държавна градина (в момента правя огледи на градини): ето тази (карфиол и марулки, които децата от градината отглеждат)

super идея
браво

# 83
Много интересна тема, но все пак не всички имаме еднакви стандарти какво е джънк фуд или бед фуд и за да можем да си говорим по темата, би трябвало да си споделим вижданията  Peace

Във връзка с по-горе написаното, аз не виждам никаква разлика между МакДоналдс, така набеден като най-големия джънк-фуд и всяко едно заведение за бързо хранене навсякъде по света. Т.е. не виждам защо МД е по-лош от който и да е друг ?? Даже последните години виждам, че там се предлагат пресни салати, сирена и плодове, ако това е отговорът на "здравословна храна". Алиса май беше пуснала някакви връзки към какво си взимали за обяд колегите й - нещо от сорта на японска кухня, която на мен лично ми изглежда супер изкуствена, измислена и псевдонатурална. Също не смятам, че е върхът на сладоледа пресни плодове и зеленчуци, когато няма основно ядене, което е съставено от основните храни - месо, яйца, сирена, добри мазнини. Децата не са преживни животни, за да рупат по цял ден Laughing Дали нещо е готвено или не, също не е гаранция за здравословна храна, за съжаление  Naughty Само като се замисля, че всичко е бъкано с мононатриевият глутамат ... бляк  ooooh!

Много е трудно да се възпитават и не ми се отдава на мен само домашно възпитание. Докато са малки, как да е, ама като станат тийнове искат да са като другите - да ядат точно като другите и това е кул ... Забраните за по-урсус диванетата не действат и когато не знаем се тъпчат точно с това, което им забраняваме ... Личен пример, може би действа. Надявам се  bowuu

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 18:56 от greendream

# 84
http://www.news-press.com/section/school_lunch
...
Пресен спомен ми е Джейми Оливър и подсладеното мляко в Калифорния. половината смятаха, че е прав, другата половина не виждаха нищо лошо, нали е мляко, без да отчитат, че съдържа захар, колкото една кутийка кола...

Обаче, примерно, мляко се сервира в стола само нормално прясно, никакви подсладени и ошоколадени.

Какъв е този зор да се пие мляко с яденето? newsm78

# 85
Е може да не е мляко да е сирене, кисело мляко и т.н.

Аз също не предлагам прясно мляко за пиене Simple Smile

# 86
Ивенце, аз конкретно за САЩ, от филмите ( Laughing ) често съм виждала как семейството сядат да вечерят и в чашите им - мляко. Сега и от линка на Кейси забелязах, че абсолютно всяко обедно меню включва мляко, Бубка и тя за млякото говори. Явно, че има някакво традиционно вярване, че е хубаво да се пие толкова много и често мляко (което аз не споделям) и ми е интересно да чуя как е обосновано това там?

# 87
След като публикувах си помислих и аз, че може това да имаш предвид Simple Smile
И на мен ми е правило впечатление. Дори големи хора да го правят.

Изключително странно ми е.

# 88
Благодарение на силното лоби на производителите на мляко, в САЩ е прието, че остеопорозата ще пипне всеки, който не пие по 1-2 чаши мляко на ден. Калций и вит. Д от други източници не се признават и докторите винаги питат колко прясно мляко пиеш. Тече една вечна кампания "Пиете ли си млякото?" в която звезди се снимат с мустак от мляко. Препоръките на министерството на здравето е децата да пият мляко с всяко хранене. Възрастните да пият обезмаслено мляко.

Броят на заболели от остеопороза не пада обаче.

# 89
Ивенце, аз конкретно за САЩ, от филмите ( Laughing ) често съм виждала как семейството сядат да вечерят и в чашите им - мляко. Сега и от линка на Кейси забелязах, че абсолютно всяко обедно меню включва мляко, Бубка и тя за млякото говори. Явно, че има някакво традиционно вярване, че е хубаво да се пие толкова много и често мляко (което аз не споделям) и ми е интересно да чуя как е обосновано това там?

е да, ако казваш на мляко с 1% мазнина, мляко. Аз го вьзприемам като тебеширена вода. Проблема е че млякото не е дори истинско мляко. Може би за това хората имат проблеми с лактозна нетолерантност.
Hear Again аз сьм била в подобна ситуация, мед сестра ми каза че не приемам достатъчно калции, защото не пия мляко. Аз бях доста изумена че медицинско лице има такива ограничени познания.

Общи условия

Активация на акаунт