Bad Food

• 11 445
  • 144
  •   1
Отговори
# 90
Благодарение на силното лоби на производителите на мляко, в САЩ е прието, че остеопорозата ще пипне всеки, който не пие по 1-2 чаши мляко на ден. ... Възрастните да пият обезмаслено мляко.

Броят на заболели от остеопороза не пада обаче.

как ще пада при такива безумни "съвети"
най-лошото е, че ги дават уж професионалисти
 ooooh!

колко тъп и ограничен трябва да си, за да вярваш, че нискомасленото хомогенизирано мляко помага за усвояване на калция и вит. Д

# 91
  • На остров
Аз не смятам, че тук (Швеция)храната е лоша и в училището на сина ми и като цяло. Изчетох темата и се замислих, никой ли не е ял като малък, попара или филия с сладко за сутрешна закуска, супа топчета и картофена манджа за обед, филия с лютеница за следобедна закуска и пиле с ориз за вечеря да кажем. И компоти съм яла и циганска баница с олио и пипер заедно с всички останали деца. Не се ужасявам нито от порция пържени картофи нито от парче пица или хот дог. За мен основната разлика е не толкова в начина на хранене, колкото в количествата и активността. Не си спомням като ученичка да е имало някой в цялото училище да е бил с наднормено тегло, може би само едно момиче и то поради здравословни причини.

# 92
  • Boston, MA
... Какъв е този зор да се пие мляко с яденето? newsm78

Не бях се замисляла, че е дошло от лобирането, и Хиър сигурно е права, ние всички обичаме мляко и в нас се пие поне литър и половина на ден - децата ми след като спряха кърменето, пиеха огромни количества формула, после си минаха на мляко и досега. Аз също, и мъжът ми. Пием пълномаслено, въпреки препоръките, другото не мога да го понасям. Но те докторите и на сирене се ужасяват, а за мен сирената са страхотно удоволствие...

Предпочитам да сервират мляко за пиене, отколкото каквото и да е друго, и вода, разбира се. Децата какво пият, освен вода, по другите места? Соковете имат толкова захар, колкото и содата.

# 93
  • в едно миланско село
Децата какво пият, освен вода, по другите места? Соковете имат толкова захар, колкото и содата.

вода, или чай (приготвен в къщи, не купешки). в къщи, след като престанах да пият от биберона, прясно мляко не са вкусвали. аз също не съм му фенка, в кафето сутрин една глътка, и много рядко, студена чаша да изпия. снощи една приятелка ме сбърка, че подрастващият и син пиел по литър и кусур на ден  Shocked

за сирената... признавам, че трябва да си налагам ограничения, защото бих яла постоянно  Embarassed

# 94
  • T"A
Бубка, вода  Peace

Аз не бях забелязала, че се пие/предлага много мляко в САЩ; не знаех и за лобито...
При нас ме дразнеше свръхпредлагането на т.нар. млечни деликатеси (подсладени млека) в болницата, но тук голяма фирма е спечелила конкурс за доставка на храна и нейното по-силно звено са млечните. И затова изобилстват. Не знам какъв е контролът от друга инстанция (на ниво изпълнителна власт), но диетолозите (в самата болница) правят менютата, съобразявайки се с каквото има, и ако напр. има много млечни, а няма сусамов тахан, и те трябва да включат продукт с калций, ще включат млечните.

Пия около чаша мляко, само с кафето (просто си пия кафето в голяма чаша). Вкъщи пием и много чай зимата, подслаждаме с мед. Добре, че зимата е кратка  Mr. Green Лятото сме на вода.

# 95
  • Boston, MA
Да, вкъщи и чай може да направиш, и сок да изстискаш, ясно. В училище, в ресторанти, навън, питам.

Аз, честно казано, на моите деца захар и мазнини не ограничавам, единият е доста кльощав, а вторият върви на ръст с година по-голям, сега и той взе повече да изтънява, та каквато калория в повече мога да им пробутам, стига да не е ужасен джънк, го правя. Ядат салата и плодове всеки ден, та това балансира.

Та така де, млякото по-скоро ми е сред полезностите, виждам деца на тяхната възраст, които пият швепсове и коли и ...

# 96
Предпочитам да сервират мляко за пиене, отколкото каквото и да е друго, и вода, разбира се. Децата какво пият, освен вода, по другите места? Соковете имат толкова захар, колкото и содата.
В Австрия според мен масово разредими сокове. От тях има и био, обаче според мен повече се пият обикновени, продават се в бутилка от литър и се разреждат 1:7 май. Естествено, и традиционния 'натурален' сок.
Винаги се изненадват, че моето пие вода ( 'ама чиста вода ли'). Аз лично за съжаление хич нямам навика д апия вода, затова у дома наблягаме на чайовете. Така повече се сещам ( естествено, слагам и захар).
Друга популярна напитка е т.н. molke- суроватка с плодов сок, което уж няма оцветители и изкуствени подсладители, захар сигурно има колкото и в повечето натурални сокове.
В содата захар няма, както и в разнообразните газирани води с вкус на круша, пъпеш, бъз, ябълка и кой знае какво още.
Мляко (с какао) се пие и предлага за закуска, но не и към обяд/вечеря.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 21:34 от Рокси

# 97
В училище, в ресторанти, навън, питам.

Само вода. Освен ако не е някое мероприятие с елемент на парти, там вече присъстват всякакви глупости. Simple Smile)))

В содата захар няма, както и в разнообразните газирани води с вкус на круша, пъпеш, бъз, ябълка и кой знае какво още.

Сода, по американски = газирана и сладка безалкохолна напитка,
а ти май имаш предвид сода на български = газирана вода.

# 98

Hear Again аз сьм била в подобна ситуация, мед сестра ми каза че не приемам достатъчно калции, защото не пия мляко. Аз бях доста изумена че медицинско лице има такива ограничени познания.

Много са им странни познанията по хранене на медицинските лица в САЩ... Не мисля, че лекарите и сестрите получават кой знае колко обучение по хранителни науки, а самите хранителни специалисти се обучават само по масовата програма: калций само от мляко, всички мазнини са лоши, яйцата са лоши и т.н.

Аз имам от много време проблеми с киселини и от 10 години борба с тях знам, че много захар и много въглехидрати ми отключват криза. Като го казах това на специалист по хранене в една болница, където ходя редовно, тя започна да спори с мен: "Не, хлябът не причинява киселини, избягвай доматите и цитрусовите."  Все едно всичко им е ясно и няма какво повече да научат.

# 99
...
Аз имам от много време проблеми с киселини и от 10 години борба с тях знам, че много захар и много въглехидрати ми отключват криза. Като го казах това на специалист по хранене в една болница, където ходя редовно, тя започна да спори с мен: "Не, хлябът не причинява киселини, избягвай доматите и цитрусовите."  Все едно всичко им е ясно и няма какво повече да научат.

моят 1/2 се бори с такъв кисел проблем едно 6год
получи какви ли не "ценни съвети" от уж лекари и дълги списъци с храни, които да избягва
а се оказа лека форма на глутенова непоносимост
и сега яде всички храни от онзи списък без проблем
избягва ли глутена, е ОК
забрави ли, че има напр в кюфтенцата, които сервират за обяд и проблемите почват наново
диагностицира се сам и после лекарят само потвърди, че е прав

относно поста за училищната храна в Швеция - зависи от училището и общината
тъй като синчето смени вече 3 училища
в първите 2 храната беше тип кетъринг, с качество подобно на замразените полуфабрикати
като в първото даже се доставяше от кухня на 120км от града
сега в гиназията си имат истински готвачи, който произвеждат обяда от нула и е супер доволен и яде нормално, за разлика от преди, когато се прибираше умрял от глад

относно млякото - тук всички пият мляко, вкл и в училище има автомати за мляко
което за нас е  Sick Sick Sick
ама на хората им харесва явно

# 100
Холандските деца пият много мляко, възрастните също.
Направо си е норма, поне две чаши на ден трябва да са мляко.

Абе, и хляба и млякото са номер едно тук. Grinning

# 101
  • Германия
Информация за храненето в основно училище в Източна Германия:
всяко дете си носи закуска в кутийката + напитка /вода, чайк, сока- това решават родителите/
В училището се доставя мляко, ако родителите и детето искат, могат да се запишат и детето да пие подсладено мляко с аромат, струва 0,30 €
Класната държи в кутията да има задължително плод или зеленчук и критикува даването на сладки десерти. Обядът се доставя от кетърниг-кухня, детето избира какво да яде и заявява предварително месечното си меню.
Ако навън не влинее ураган или порой, децата се изкарват навън през големите междучасия. Следобяд в занималнята карат на чай и кой каквото му е останало в кутията; възпитателката раздава бонбони за прилично поведение  Shocked. Наблизо до училището има 2 пекарни, децата, ако имат пари могат да си вземат питка или нещо хлебно- това също се критикува от класната, но част от родителите не се вълнуват от това явно.

Идват поне веднъж в годината от една от здравните каси и правят ден на здравословното хранене и движението. Горе долу същото положение е и в градините ни.

В "големите" училища от 4-ти клас нагоре не знам как е положението, НО носенето на храна от къщи в кутия и напитка е нещо обичайно.

# 102
...Аз имам от много време проблеми с киселини и от 10 години борба с тях знам, че много захар и много въглехидрати ми отключват криза. ...

би ли споделила кои са тези храни, ако искаш и на ЛС

# 103
Сутринта слушах по телевизията за някакво изследване.
Французите много си държали на киселото мляко. (За сиренето всички знаем Simple Smile). Важно било поне по едно млекце (125г) на ден да си хапват.

Да де - ама те го ядат с 2 пакетчета захар вътре. Направо припадам всеки път.
И много се чудят как могат до го консумирам без Simple Smile
Към прясното няма май голям афинитет.
Децата до 3г са на адаптирано такова, после по-скоро май кисели.

# 104
Сутринта слушах по телевизията за някакво изследване.
Французите много си държали на киселото мляко. (За сиренето всички знаем Simple Smile). Важно било поне по едно млекце (125г) на ден да си хапват.

Да де - ама те го ядат с 2 пакетчета захар вътре. Направо припадам всеки път.
И много се чудят как могат до го консумирам без Simple Smile
Към прясното няма май голям афинитет.
Децата до 3г са на адаптирано такова, после по-скоро май кисели.

и аз сьм кисело мляко addict Grinning, но без да прибавям захар. Купувам си от това с 3.8% масленост. Ако не ям известно време много ми липсва.

Общи условия

Активация на акаунт