Парфюмни размисли и страсти - 167

• 43 280
  • 713
  •   1
Отговори
# 90

woody е дървесен , как различавате медицинския от този?
Защото като видя в пирамидата тази съставка знам, че е моите Simple Smile
Но лекарсвената, бакелитна нишка не я понасям и аз. Заедно с кожата.
Когато пише woody - няма проблем, но ако е oud - ето това си е баш бакелит. Mr. Green
ПП Говоря зя мен. Peace

Благодаря Бела  Hug

# 91
  • Велико Търново
Благодаря ти,Атти,за новата тема  bouquet
Връщам се да чета в началото, само да се отчета с един Хелиотроп на Етро Simple Smile - разкошен,коледен аромат-ванилия,бадем....мммм.... Heart Eyes пръскам и се наслаждавам Simple Smile
Освен това,поръчах си реплика на Коко Мадмоазел от сайта,който BBeLLa бе посочила преди време - почти 1:1 е с оригинала,и откъм трайност Peace

# 92
  • София
Цитат
как е правилно да се казва Лолита Лемпика или Лолита ЛемпиЦка. Скоро по ТВ споменаха Тамара Лемпика, от която е заимствана фамилията. Пък това име произлиза от полското Лемпицка. Та се чудя как е правилно да се произнесе.

Французите произнасят Лемпика. Предполагам че "цк" е доста затруднително извън славянските езици. Но не и за нас.
А по повод опасното "чк" се сетих че беше любимият звук на дъщеря ми като бебе. Докато я преобувах я наричах мухиЧКа и тя се заливаше от смях.

Е явно става въпрос за предколедно умиление.

# 93
Хора от адски много време издирвам зеления C-Thru,но ми казаха,че бил спрян. някой все пак виждал ли го е по магазините някъде?

# 94
  • Козлодуй
Цитат
Poison на Dior Peace
Потвърждавам ,само ако ти хареса тази Отрова Laughing,може да се обявиш за туберозофил.
Това е не туберозище ,ами туберозоЧудовище.
Е изглежда само аз съм някакво изключение newsm78 Категорично съм тубофоб,но обичам класическата Отрова и грам тубероза не откривам в нея.Както и Хипнотичната(нея пък кога набедихте за туберозна?),днес цял ден се нося в ароматният и облак Heart Eyes

# 95
Според календара на маите промяната трябва да  е настъпила вече. Grinning
Промяната, която води от материалното към духовното. Hug
Пожелавам на всички тук присъстващи светли и топли взаимоотношения, много съпричастност и разбирателство, любов и толерантност! Парфюмно и всякакво задоволство! И нека приемем общата ни страст, парфюмите, като средство за илюстриране на най-съкровените ни желания!

# 96
  • Козлодуй
Сега се върнах да дочета пропуснатото.Хриси,много сладка историята с малката парфюмирана принцеса Heart Eyes Имам някъде такова малко Мадмоазелче ролон и според мен е ЕДП.

А като говорех за тубероза,пропуснах да ви кажа как ми стана направо зле от Поемата на една приятелка Sick При това тя слага съвсем пестеливо...за мен ето това е едно туберозно чудовище.

# 97
Дами, нямах време да следя, какво сте писали, но пък се включвам от топла Италия след "края"   bouquet
Изпращам ви най-искрени пожелания за прекрасно изкарване на предстоящите празници!

Желая топлина, щастие, здраве и любов в сърцата ви и за всички, които са важни за вас!
  bouquet

# 98
  mrstraetz Ковачева!!!!
Да ми се чуди човек къде съм спала до сега. Днес дойде М7 Oud Absolu. Лелееееееееее, мислех си, че след като спряха Гучи пур хоум, няма вече да изпадам в несвяст от мъжки парфюм. Да, ама не, ей ме на, едвам отлепих нос от китката си, за да напиша този благодарствен пост.
  remybussi Господ здраве да ти дава, Ковачева, и много, много парфюмни удоволствия, задето ми отвори очите!!  love001
След Feminite du bois, това беше най-успешната ми покупка на сляпо Mr. Green
Сега ще си пия конячето и ще притварям очи от кеф. bowuu
Ако не се появя до Коледа, да знаете, че не е дошъл края на света, просто съм се размазала от удоволствие. Heart Eyes

# 99
  • Germany
Годес, радвам се, че съм помогнала и съм доставила радост newsm51
Аз от мъже може да не разбирам, но от мъжки парфюми имам самочувствието да разбирам Mr. Green Mr. Green
Сънче, благодаря за поправката, права си, и миналия път питах, но пак запомних грешно концентрацията на КМ ooooh!, важното е, че на детето стои разкошно, може да го купя само за да го душкам върху нея. Аз от няколко дни съм с Еликсира на Ермес Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Отново си го усещам, даже сутринта още като отворих очи и ме изпълни с удоволствие. Обичам го този парфюм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И  понеже Калина спомена за предколедно умиление, а Мадам Оче още не се е появила Whistling Thinking Naughty Mr. Green, да запълним тишината в темата без тема с отговор на въпроса: "Какво ви докара до този хал да пишете в тази тема"
Мисля, че винаги съм обичала парфюми, още от малка си спомням, че чакахме чинно със сестра ми татко да свърши с бръсненето, за да ни парфюмира с неговия парфюм зад ушите Mr. Green. Сигурно от тогава е любовта ми към мъжките аромати Wink. Майка ми имаше и ползваше прекрасни парфюми и винаги тайно посягах и към нейните. Нейните любимци бяха класическото Чарли (сигурно е изпръскала половината количество на света) и Диорела. Част от магията на Чарли открих отново в Жестоката гардения, но въпреки парфюмната ми памет, Диорела посмъртно не мога да си спомня как мирише Thinking Майка ми още въздиша за него. Обожавах да мириша коженото й палто, напоено с аромата на мама Heart Eyes Моя първи парфюм ми беше подарен на рождения ми ден в шести клас, като майка ми лично ме заведе в Корекома на Жданов и ми даде пълна свобода да избера който парфюм искам Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Избрах Фатал на Коти, който дълги години беше голяма моя любов. Когато го придобих отново тази година, се оказа, че е бъкан от тубероза Mr. Green и замина директно към Атти Mr. Green, определихмо го като близък роднина на Вендета. Следващата ми голяма любов ме сполетя изневиделица, като ми подариха Палома Пикасо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes То не бе любов, то не бе чудо, тя бе за мен като слънцето и въздуха за всяко живо същество Mr. Green. Излях върху себе си около 3-4 стотици, докато го сменя. Тази година се разделих окончателно с него, много ми е носталгичен и ме връща там, където не мога да се върна...След него изредих де що има гурме на небосклона, докато не се запознах случайно с виал на Ангела на ТМ Crazy Crazy Crazy OMG, това беше Парфюма за мен, моя подпис и голяма любов. Отново около 4 100-ци изхабени. Тази година се разделих и с него. Вече не мога да го нося Sad. Остана празнина в душата ми, но просто вече не е мой Sad. В един прекрасен период от живота ми в Барселона се запознах с For Her на НР. Отново голяма любов, този път избрана от ММ. И от него съм изхабила 3 бутилки, а четвъртата държа от сантимент още при мен. В търсене на поредната бутилка, този път в българското интернет пространство попаднах на тази тема Heart Eyes Heart Eyes. Бутилката още си стои, а аз съм част от тази тема вече няколко години и е от малкото ми удоволствия, останали ми още. В последно време света ми се преобърна, но въпреки всички несгоди, не мога да се лиша от удоволствието на ароматите. Просто запълват всички онези липси, които ме съпътстват. Харесва ми и духа в темата и ми е тъжно, когато няма движение по нея. Затова СПОДЕЛЯЙТЕ! ВИЕ СТЕ!

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 18:53 от kovatcheva

# 100
  • GYM
О, Ковачева, прекрасно си го описала  bouquet
Аз на крехката възраст от 4-5 годинки изпръсках маминото Чарли из хола Mr. Green Толкова ми харесваше, че пръсках, пръсках, не можех да му се наситя. После си сърбах попарата. После мама имаше един Сайлънсис на Джакомо. Помня, че и аз го носех в крехките си години. Следва Анаис-Анаис на Кашарел Crazy Толкова нежен и цветен. Истински се потопих обаче, когато заживях на един от Канарските Острови Flutter Там всичко е безмитна зона и можете да се сетите за какво иде реч. Безпаметно се влюбих първо в Жадор, после в Обсешън КК, последваха Шанел5, Ермес 24 Фабург, Пюр Пойзън. Най-голямата ми любов си остава Шанел5, може би, но аз съм непостоянна Crazy Всеки ден си има настроение и сутрин стоя през шкафчето и се чудя как да допълня това настроение. Последната ми придобивка е ТФ - Черната Орхидея. И да, на сляпо я взех, че и 100-тица. Бях решила да я имам Crazy Носи ми съвсем ново усещане, предчувствам, че предстои нова любовна история Heart Eyes

# 101
  • София
Просто запълват всички онези липси, които ме съпътстват.
Не ползвам чужди думи, но отговорих по същия начин преди да стигна до това изречение. Нямаше как да не те цитирам.
И знам, че не звучи оптимистично като равносметка около Коледа, но е искрено и все пак това е само в отговор на "Какво ме води насам"

# 102
Просто запълват всички онези липси, които ме съпътстват.

Ех, и аз се припознавам в тези думи за съжаление...  Sad Напоследък купуването на парфюми, четенето и ровенето във Фрагрантика е единствения начин да избягам от гадната реалност в която се намирам в момента. Sad

Иначе страстта ми към парфюмите и намирането на темата започна покрай това, че търсех най-красивия жасмин, такъв какъвто бях мирисала в Дамаск.. Доста жасминови аромати смених, последния ми неуспешен опит в тази посока беше с A La Nuit, след него вече приключих с търсенето..

# 103
  • София
kovatcheva, goddess - Благодаря Ви от сърце за споделинте мнения за M7 Oud Absolu  Simple Smile
Този нов вариант ми е много любитен, особено след като малко по малко научавам как ухае Oud като съставка...Всички марки напоследък пускат такива Oud аромати...наскоро си купих  арабски парфюм с подчертано присъствие на Oud, хареса ми как стои и предполагам този YSL M7 Oud Absolu ще ми допадне много и дори повече от класическия M7...Иначе тази съставка Oud  ми се струва далеч по-подхядаща за мъжки парфюми, защото дава плътност, лека горчивина, и усещане за натурално дърво...разбира се, всичко зависи от това как е  забъркан с други нотки, но поне за мен Oud  има специфично присъствие и определено не е за всеки нос  Simple Smile

хубави емоции по празниците желая на всички в темата   bouquet

# 104
Ароматите за мен са ароматерапия. Носят ми уют и спокойствие. Понякога вдъхвайки аромата на парфюма си, толкова много го харесвам, че се улавям как му се усмихвам! Blush
Нямам много детски спомени от парфюмите на майка ми, но до днес някъде у дома пазя шишенце от 125 мл сплаш от един парфюм, който ползваше години наред - Amazone Hermes.
От детските си години помня също и зеленото Fa - дезодорант, който го имаше само в Кореком. Никога повече не открих нещо, което да мирише така. Червената Рексона и CD бяха другият хит. После се появиха Чарли, Кобако, Евазион, Клин д'Ойл, Кобра... След тях по-скъпите и класни Палома, Диорисимо, Талисман, Ж'Адор и любимата ми дълго време Лагуна на С.Дали, защото ми я избра ММ съвсем сам. Laughing От него редовно получавах парфюмите на Ив Роше. Любими ми бяха Shafali за зимата и Vie Privйe за лятото. Някога имаше и големи бутилки от 50 мл, а сега от повечето се срещат само миниатюри. Shafali всъщност беше първата ми размяна тук! Мисля, че отиде в Русе. Grinning
По същото време се влюбих в 8e jour, който ми ухаеше толкова великолепно и класно, че просто умирах от удоволствие когато го нося. Много години след това, нашата Наталка ми достави неимоверното удоволствие и радост като ми направи щедър подарък от цяла бутилка от 50 мл 8e jour, който вече се води very rare.
Стотици парфюми ми минаха през ръцете... Малко от тях се задържаха по-дълго време, а още по-малко се превърнаха в истинска любов! Някои ще останат завинаги, други ще си заминат, оставяйки някакъв спомен за себе си завинаги. Промени се вкусът ми към едни съставки, към други остава непроменен. От пълна непоносимост към ванилия, сега е едно от любимите ми ухания. Тубероза, обаче, няма как да заобичам. Помня аромата ѝ още от детски години, тогава ме втрисаше от дезодорантите с тази миризма и до ден днешен е така. Мирише ми на соц, на евтин дезодорант и на минало. Никой друг нюанс в парфюмите не ми действа по този начин. Blush
И тук ме доведе интересът ми към ароматите и удоволствието, което ми носят до ден днешен!  Heart Eyes
Благодаря на всички Hug Дори и остри реплики да сме разменяли понякога, пак се чувствам като у дома си тук.  bouquet
И на домоуправителя благодаря! Laughing  bouquet

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 20:48 от Бижy

Общи условия

Активация на акаунт