Парфюмни размисли и страсти - 167

• 43 347
  • 713
  •   1
Отговори
# 450
Честита нова 2013 парфюмни феи!   bouquet

Пренасям много парфюмни желания от миналата година, но най-на сърце в момента и най-нетърпелива съм за Burberry Women и Nu  Heart Eyes

бульовче, мисля беше писала, че има Krizia Donna Istinto - имам питанка - как е като трайност?
На пирамида много ми допада и не знайно защо съм му хвърлила око.
За много години, дами  Hug

Бульовче е съвсем права, имам тази Криция (както и тестер на My Afrika) Peace  С удоволствие бих те запознала и с двете, ако проявяваш интерес да разносиш  Peace
На мен носенето на парфюма ми действа странно, споделяла съм, че вади у мен тази пантерка от опаковката  Embarassed Или посягам към нея в невъздържани моменти и затова я свързвам с тях, или просто си отговаря на името на 100%  Simple Smile А като композиция за мен е приятна изненада, слънчогледът в началото няма нищо общо с арденския (суховата ми е кожата, ако има значение), а последващата цветна сърцевина стои по-леко, отколкото човек очаква, но все пак има присъствие. Базата при мен е приятно приглушена и ми е трудно да усетя кога точно спирам ясно да го усещам, но бих казала, че едни 5-6 часа поне има трайност върху мен при две, максимум три пръскания от флакона.  Peace Наистина ще ми бъде приятно, ако мога да съм ти полезна и с преки впечатления от аромата.  Peace

П.С. Аз забравих какво още исках да пиша  Crazy
Тествах на кожа набелязането на мемори рефреш Клое едп, дори му направих и паралелен тест с интензивната версия. От двата аромата инензивният ми хареса подчертано повече, но и двата не са това, което търся, а то е определено усещане, което да ми носят, не конкретна нотка. Търсенето продължава, надявам се да съм все така дисциплинирана.
Пробвах и Very Estee http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Very-Estee-16211.html  и върху мен е чист белоцветен сапун, а пирамидата ми се струваше много обещаваща. Бях с парфюмно неизкушена приятелка, която от раз силно хареса малката черна рокля, явно подценявам привлекателността на този аромат за повечето хора. В тази връзка, срещали и чували ли сте за парфюм, който има в състава си подправката карамфил? Тя прояви такъв интерес, а аз съм много на Вие с ориенталците. Blush

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 10:11 от Обич Синеока

# 451
Вчера бях в Олфактив, да поздравя за Новата година и бях много щастлива, защото освен неочакваща среща със скъпа, парфюмна дама и приятелка пробвах отново Bois Noir Robert Piguet и Oud Robert Piguet.
Много ми харесват и двата парфюма. Oud особено е феноменално добър за мен и вкуса ми. За пореден път разбрах, че аз съм си страшен фен на oud и все такива парфюми харесвам напоследък. Привлича ме, въпреки че е суров, със зелени жилки и мъжки парфюм. Сух, горчив и няма рози, това го отличава от ползваните от мен удове и го прави желан.

Bois Noir Робърт Пиге е овладян, дървесен аромат. Не крещи и не е бурен, доста мъжествен е, но и на жена приляга добре. Дървото е добре опушено, но меко и с хубав тамян. Църковен, но на малка, поддръжана църква на място със сух климат. Усеща се непрекъснато дори в стресов, работен момент, където обонянието и миризмите са последна грижа на човек. Базата му е за моя вкус отлична.

Нямам желания пренесени от миналата година и въобще нямам никакви парфюмни щения към момента.

# 452
  • София
Снощи се прибирам и ме лъхна една невероятна миризма. Заогледах се и гледам мъжа ми с някакви парфюми се кипри и пробва. Тъй като имаше работа към летището взел за него си едно gucci-guilty innosense, което не е зле, изобщо даже. Напомня ми на giorgio armani - aqua di gio, който обожавам, защото ми напомня на детството ми когато баща ми се пръскаше с него. А след като станеше от леглото аз много обичах да лягам на неговото място и да му душа възглавницата. Ехх... Simple Smile
Но голямата ми изненада беше един унисекс на Paco Rabanne - Paco. До колкото разбрах е пред изчерпване и го продават само по летищата. Няма такава цитрусова наслада. От първото пръскане по китката се влюбих, а 15-тина минути след това аромата става един мек, свеж и дървесен ииии  невроятен  Sunglasses
Съжалявам, но не мога да се обяснявам на дълго и широко колко ми е харесал даден аромат, но с този си легнах вечерта и сутринта пак си го помирисах и пръснах на китката.  Crazy
Мисля да си го присвоя парфюма  Party

# 453
  • София
Милейди, огромно благодаря за страхотното описание!   bouquet  Сега съм още по-заинтригувана, признавам си.  Mr. Green

# 454
  • София
fede, този Пако ли http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Paco-1487.html  Rolling Eyes
Преди време го бях взимала за моята половинка и помня, че много ни харесваше.. благодаря за припомнянето, ще взема да го преслушам пак  Hug

# 455
  • София
fede, този Пако ли http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Paco-1487.html  Rolling Eyes
Преди време го бях взимала за моята половинка и помня, че много ни харесваше.. благодаря за припомнянето, ще взема да го преслушам пак  Hug
Пак заповядай Елица   bouquet
Същия е да. От сутринта си мисля за него и душа китката. Определено си го присвоявам в моето шкафче с парфюмите  Laughing

# 456
  • Германия
За много флакони заедно! Живи, здрави, красиво парфюмирани и през тази!  Hug

Едва снощи изпроводих гостите си, много моля да ме извинят феите, които ме чакаха да отговоря на ЛС. Сис, драсни, ако не е късно, насреща съм!

Празниците изкарах с едно изненадващо откритие - Cuoio (Pal Zileri). Парфюмът е бюджетен двойник на Tuscan Leather (Tom Ford). Еднояйчен близнак, не просто първи братовчед на тосканската кожа, на една шеста от цената му. Същият сух, катранено кожен и дрезгав, като да гълташ пушилката на изцепил се на едно колело Харли Дейвидсън. Екстравагантен, колкото си може. Seemly, ако ти попадне, непременно тествай - помня, че харесваш скъпия вариант от Private Blend. Cuoio не е ерзац, а практически същият аромат.

На връх Нова година така се бях вкожила, че ми трябваше промивка. Полях се с Lotus Sake (Tokyo Milk Parfumarie Curiosite) и ми просветна. Тези пък камъни са в градината на Обич Синеока. Синеочке, ако правилно съм запомнила, ти издирваше добри аромати на лотос. Е, този е най-добрият и кристално звънлив, на който съм попадала - съвсем достоверен и свеж, без да е акватичен. И понеже не можах да ти отговоря и на теб на ЛС, ти обещавам да ти дам да го помиришеш  Whistling, ако се мотивираш, без да ти нашоквам репата на ЛС /Синеочка ме чакаше да я мотивирам за нещо си/ Hug Hug

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 15:02 от Натали Никол

# 457
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Много ми е уютно тук, но нямам какво да напиша. Нито пък да се похваля.

Бижу, взе ли си нещо на Тезори?

Аз днес отново душих аромати от серията, но от един си пръснах. Е, вече го искам.  Crazy

Скрит текст:

Намерих и останалите от марката в нета, чета и се чудя като отида в парфюмерията от кой още да си пръсна. И от кой да си взема. Има изгодна оферта - ТВ + душ-гел за 14 лв.

Интересува ме трайността им как е. Другото е ясно, харесвам ги.

Скрит текст:
а и една малка парфюмна зарибителка така ми замая главата с мнението си, че... Heart Eyes

Натали, хубаво е като си тук!  Hug Спохождай ни по-често, орисвай ни!  Simple Smile

# 458
  • Стара Загора
За много години, парфюмни.  Heart Eyes Hug

Нели, какво го мислиш. Грабвай един.  Hug
Муска е хубав, но май беше унисекс и затова не съм се интересувала от придобиване - не са мой тип. За мъже според вкуса ми стават. Mr. Green В момента съм дала на баща ми този - http://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Africa-7558.html и той не е никак лош (макар че го дават дамски, за мен не е  Joy), а този е най-добър от трите, които познавам http://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Legno-di-Guajaco-7557.html

Снощи се изкъпах с душ гела от тази линия http://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Fiore-del-Dragone-7561.html и  Crazy Ако нямах достатъчно бройки и имах място бих го отнесла, но се опасявам, че ще ми омръзне бързо. Стигам до половината и се озовава на тоалетката на майка. Joy
Така стана с Орхидеята и Лотоса. От време на време минавам да ги душа от капачките, колкото да ми мине мерака. Mr. Green

# 459
  • на североизток от Рая
Ивче, виж как знаеш кога да се появиш.  Whistling

Чакам и още мнения.  Simple Smile

# 460
  • Стара Загора
Ивче, виж как знаеш кога да се появиш.  Whistling

Чакам и още мнения.  Simple Smile

Аз рядко отварям темата, че да не се лепна пак (сега съм в затишие Mr. Green), но в правилния момент. Grinning

# 461
  • София
Нелка, аз като виден почитател на чисти парфюми, ти препоръчвам с две ръце (поради липса на повече) белия муск.. Страхотен бял (чист) аромат, а по трайност не остъпва на адаша си на Монтал. Кремът (маслото) за тяло също е невероятен, в момента ползвам трета бутилка от парфюма и втора бака крем за тяло.

Ако харесваш хипнотичната отрова, пробвай Fiore dеl dragone. По едно време имах и орхидеята, но много бързо ми омръзна и я изпръсках като ароматизатор по стаите  Whistling Другите нещо не са ме грабвали досега  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 15:59 от Elitsa_z

# 462
  • на североизток от Рая
 Ели, значи съм убедена, че до дни ще го имам. Hug

Ама не познавам хипнотичната отрова. Сега и за това ли да мисля. ooooh!
 Ще подуша Fiore dеl dragone. Явно няма само с един да мина.
 Аз освен хубав аромат, търся и трайност. А тук и парите не са много, така че ще си позволя това удоволствие.

Скрит текст:
Януари ми е черен откъм разходи.  ooooh!

# 463
  • София
Не пречи да си вземеш един сега, пък да продължиш да си тестваш и другите  Hug
Ако харесаш още някой - хубаво, ако не - предполагам още по-хубаво  Joy

Скрит текст:
Януари ми е черен откъм разходи.  ooooh!

Аз пък съм решила след предколедното освинване оливане попрекаляване  Mr. Green този месец да го дам малко по-спокойно. Досега (вече 4 дни) се справям добре с финансовата дисциплина  Laughing

# 464
Натали, казваш Тусканската кожа newsm78 Направо се замислих, цената му каква е, че нещо не го намирам? ooooh!
За другото имам още два дни да мисля, ще пиша на ЛС, ако ми се прииска на душата. Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт