Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)

• 190 820
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Честно казано започнах от цената-разсроченото плащане без кредит,защото първо съм инвитро и оттам имахме борчове и после близнаци Simple Smile после започнах да проучвам кое е по-добре-банката да е тук или в чужбина и къде в чужбина.при кои банки е имало проблеми с освобождаване на клетките,дали е по-добре да се транспортират от англия примерно или оттук-по принцип ако се задълбочиш е доста сложничко. Тук има един форум за и против ствол.клетки-и него следях. И за финал решение ми помогна да взема колежка,киято е адвокат и е запазвала там и йаза че ги е тормозила цял ден с клаузи по договора и според нея всичко е ок и няма някакви вратички. Но пак казвсм-мнения всякакви,затова просто тр да имаш налко време да се поразровиш и прецениш...не искам това да звучи като рекламА,просто при мен така се развиха нещата.

# 661
Честно казано започнах от цената-разсроченото плащане без кредит,защото първо съм инвитро и оттам имахме борчове и после близнаци Simple Smile после започнах да проучвам кое е по-добре-банката да е тук или в чужбина и къде в чужбина.при кои банки е имало проблеми с освобождаване на клетките,дали е по-добре да се транспортират от англия примерно или оттук-по принцип ако се задълбочиш е доста сложничко. Тук има един форум за и против ствол.клетки-и него следях. И за финал решение ми помогна да взема колежка,киято е адвокат и е запазвала там и йаза че ги е тормозила цял ден с клаузи по договора и според нея всичко е ок и няма някакви вратички. Но пак казвсм-мнения всякакви,затова просто тр да имаш налко време да се поразровиш и прецениш...не искам това да звучи като рекламА,просто при мен така се развиха нещата.
Мерси за бързия отговор. Определено и доста сложно решението и за това така разпитвам.
И честито за бебчета  Simple Smile голяма радост ще е с две  Laughing

# 662
  • София
и ние замразихме стволови клетки в Надежда, то е Биорегенерация, ама са все те.
Организационно съм много доволна, постоянно ме информират разни работи, които не знам дори за какво са ми  Mr. Green
Аз раждах през нощта, обадихме се преди да тръгнем и вече ме чакаха.
На мен ми хареса също че ги съхраняват тук, не в чужбина, употребата ми се струва че ще е по-лесна.

# 663
А каква е цената в крайна сметка, бях питала, но съм забравила Wink

# 664
  • София
Дали някой,който е бил планово секцио, или знае,може да ми каже какво се случва с багажа ни?в смусъл като отодем за секцио тий къде остава (защото нали етажа се сменя),после в реанимацията кой ни донася водата дето сме я приготвили и телефон примерно? И как стоят нещата с посещенията на етаж с бебчетата?

# 665
Дали някой,който е бил планово секцио, или знае,може да ми каже какво се случва с багажа ни?в смусъл като отодем за секцио тий къде остава (защото нали етажа се сменя),после в реанимацията кой ни донася водата дето сме я приготвили и телефон примерно? И как стоят нещата с посещенията на етаж с бебчетата?
Kanari, не знам за багажа, но предполагам, че те ти го разнасят там и няма да има проблем. А за посещението  - до колкото разбрах от отворените врати, таткото може да ви посещава с бебчетата между 16.00 и 16.30 в стаята. През останалото време - само в трапезарията на етажа, без бебчета.

# 666
  • София
Благидаря:) аз мислех,че въобще не дават да се виждат бебоците,освен през стъкло. Дано е тка за багажае предния път кто лежах,а дори не жях
Бях на режим,едва ми позволиха да ди го кача,оставиха ми възглавницата долу в гардероба и трябваше да се моля за нея и ми се видя странно...

# 667
Хм..странно за багажа наистина. И аз помня, че първоначално нани пишеше, че бебетата само през стъкло се виждат, но сега на отворените врати каза, че едва са измолили този половин час от педиатрите.. Иначе при секцио, като извадят бебчетата първо ги показват за малко на таткото, да ги гушне и да направи някое фото..

# 668
  • София
бебетата може да се гледат през стъкло, като стъклото е на входната врата.
ако никой не гледа отваряте вратата и готово  Mr. Green
на мен ми отказаха да пуснат бащата дори като бях сама в стаята, пуснаха го само пурвия денкато не можех да ставам.
моя багаж си вървеше с мен, заедно с водата и телефона, на жената в стаята пък и го бяха заключили някъде и тя си го взе като можеше да стане, но си имаше телефон и вода.
сложете си ги отделно и не ги давайте  Mr. Green

# 669
  • София
И аз си мисля,че най-важното ще тр.да е отделно- на мен по същия начин ми го заключиха,като ми беше странно, защото ме питаха 100 пъти какво имам в сака (на който така държах)-а на мен там ми бяха кърпите, нощницата, чехли, сапун...в смисъл основните нщеа. Аз постъпих за задъжане, не е да кажеш директно за операция...както и да е,де, ще си взема в една торбичка водата и телефоните.
Иначе за посещенията на мен ми е все тая,аз не държа бебчетата да се виждат на живо от никой освен мен в болницата,а и бащата няма да ме чака на секциото,защото то е на другия ден и не виждам особен смисъл за едното виждане през стръкло.
И последен въпрос- трябва да нямаме лак нито на ръцете,нито на краката,нали? Защото аз направих една жестока грешка с маникюра си- пробвах шилак и под него ми влезе вода и сега 10те нокътя са ми зелени и малко ме е срам...

# 670
  • София
на секциото седи до операционната, има си диванче за него, и му ги показват бебетата почти веднага, може и да ги наснима.

# 671
Благидаря:) аз мислех,че въобще не дават да се виждат бебоците,освен през стъкло. Дано е тка за багажае предния път кто лежах,а дори не жях
Бях на режим,едва ми позволиха да ди го кача,оставиха ми възглавницата долу в гардероба и трябваше да се моля за нея и ми се видя странно...
моят багаж беше плътно до мен от операционната го свалиха в интензивното и после като ни качиха в стаята Simple Smile където съм аз там и багажа....а за свижданията наистина са в столовата,но между 16-16.30 може таткото да влиза,стига да поискаш да ти дадат стерилна престилка,която да облече и да нахлузи калцуни(които са задължителни и за посетителите,които идват в столовата)..

# 672
Надявам се ,че пиша в правилната тема Simple Smile Дали е отворен хотелът към клиниката? И може ли малко повече информация, може ли да се настанява там семейно?

# 673
Имам въпрос към nani_ или мамите, които вече са минали по този път.
Каква е процедурата за припознаване на бебето в болница Надежда, когато родителите нямат сключен брак? Четох, че в някои болници дават на място образец на декларацията за припознаване, таткото я попълва, заверява нотариално и после болничната управа я придвижва към общината. Така ли е и в Надежда?
Чудех се също майката попълва ли някакво заявление, че няма нищо против припознаването - пише нещо подобно в сайтовете на някои общини. И също в коя община се пращат документите, когато постоянният адрес на родителите не е в София - надявам се тази, на чиято територия се намира болницата? Абе много объркващо ми се струва всичко, което открих в нета по темата... А пък ми е супер важно да получа възможно най-изчерпателна информация, защото таткото ни е чужденец и от сега се е запритеснявал как ще се пребори с бг администрацията Laughing

Огромни благодарности!  bouquet

# 674
  • София
аз да попитам родилите вече нещо  Rolling Eyes
подариха ми дърво на изписването, обаче още се чудя как да се погрижа за него, не можах да го идентифицирам какво е точно, за да потърся информация.
мислех да го засадя някъде, ама дали му понасят студовете през зимата, дори се чудя в по-голяма саксия да го сложа, но се притеснявам да не го уморя от ентусиазъм  Crazy
та какво направихте с вашите дървета   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт