Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)

• 190 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
И мен ме раздвижиха след 24 часа,всъщност никой не ме раздеижи,ми аз сама поех инициативата...2 пъти си исках болкоуспокояващи и нямаше проблем.

# 721
Не мисля, че е късно раздвижване след 24 часа, все пак си е коремна операция, не може да скокнете веднага, мястото е шито, има опасност да се отвори раната. А за инициативата няма лошо, но все пак не е желателно да си ставате сами, когато поискате, защото най-малкото трябва да ви махнат катетъра и да има някои до вас, ако ви прилошее....е, не че не може и без тези неща, но е доста неразумно.

# 722
  • София
Е да,аз вече като станах от леглото дойде една сестра да се движи до мен.

# 723
24 часа са си ужасно много  #Crazy, може и да бъркам, но когато бях на отворените врати ни казаха, че раздвижват след 6 часа и тогава местят в стая, което ме устройва повече. След първото ми секцио дойдоха да ми кажат да ставам след 12 часа.

# 724
Имам 2 секции, предстои ми трето, ужасно късно е раздвижване след 24 часа, предните ми операции, въпреки епидуралния катетър след операцията, ме раздвижиха 6-8 часа след това, особено второто секцио беше песен заради ранното раздвиждане  Hug

# 725
Аз бях спешно секцио през април в болницата и ме раздвижиха преди 24 ч- някъде на 16-18 час след операцията. Още едно момиче със секцио го раздвижиха дори по-рано.

# 726
  • София
Добре де,като ви раздвижат 6-7 часа след операцията,махат катетъра нали? newsm78
А после като ти се пишка ставаш самичка-боли-не боли ставаш... newsm78

# 727
  • София
На мен не ми го махаха-стоях си с него до края

# 728
  • София
На мен не ми го махаха-стоях си с него до края
Как ходиш с катетър- с тръбичката иди-дойди, ама с торбето newsm78

# 729
  • София
Носиш си я в ръчичка Grinning

# 730
  • София
на мен такива неща не са ми се случвали, да си разнасям карантията  newsm78
в 2 и нещо през нощта ме настаниха в реанимацията и сутринта към 8-9 ми махнаха всички работи, облякоха ми нормална нощница като седнах и ме разходиха до една чешма, там се понаплисках и се върнах до леглото, след десетина минути ме преместиха с количка в стаята и там си ставах сама, малко беше неприятно, ама то колкото повече се движиш толкова е по-безболезнено.
ставането след лежане се оказа най-трудно.

# 731
Момичета, моля споделете инфо за плащането на раждане/секцио при здравноосигурени - колко пари трябва да се платят на място - 1400 или цялата сума от 1750 и после ти възстановяват до 1400?

# 732
На мен даже ми казаха да се движа в леглото колкото мога повече и аз постоянно се въртях на ляво и на дясно. Секциото беше в 18 часа, в стаята ме свалиха около 19 часа (не си спомням в колко точно, но така предполагам). Сутринта дойдоха махнаха ми всичко и ме изправиха на крака, казаха да си ставам и да се разхождам, но не дълго. Бебето ми беше в детско отделение и аз ходех до там по няколко пъти на ден, за да си я виждам, а хич не беше близо стаята ми.
На следващия ден ми сложиха водоустойчива лепенка и се изкъпах.

Защо така при всички е различно, нали не сте имали някакви усложнения?

# 733
  • София
На мен при секциото/не в тази болница/ ме раздвижиха на следващата сутрин- т.е родих в 10 часа и на другата сутрин махнаха катетъра и станах, не мисля въобще че е късно раздвижване. Е ако някой се чувства готов да стане по-рано да стане-да го прави....аз си бях екстра на следващата сутрин Peace

# 734
Явно различията идват и от различните болници. При мен в друга болница секциото беше в 16ч, раздвижиха ме на другата сутрин към 8ч, но след молби и рев от моя страна, не искаха, че било рано, една сестра само сумтеше и ме се караше, че ще си докарам беля, но аз си викнах лекаря и се молех...чувствах се добре и разбира се мотивацията ми беше най-вече да съм си с бебето.
Не бях планирано секцио, всички други, които бяха планирани и съответни сутришни операции ги вдигнаха на следващата сутрин и аз не мисля, че е късно...айде 24 часа може би не, но поне половината...някак да скокна на 5-6 час не мисля, че ще се чувствам добре, но нека лекарите преценяват тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт