Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)

• 190 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
# 691
Изнасят бебо, за да го покажат на таткото. Е, той таткото чакаше до коридора пред операционната, т.е. и теб ще те види. Много беше смешен - опакован в шапка, калцуни и престилка, с фотоапарат, огромна усмивка и просълзен. хихихих

# 692
Имам въпрос към Нани : Какво стана с хотелската част? Очаква ли се скоро да заработи?

# 693
Здравейте, момичета - родих в Надежда преди 10-тина дни - нормално - и уж с дула, но тя не успя много да се включи, поради главоломното ми раждане  Mr. Green

Ако има някой с въпроси за прясна информация, да заповяда.

Какво държа да споделя:

- АБСОЛЮТНА и ТОТАЛНА некоординираност между отделните звена (родилно, следродилно, бебешкото отделение,...), че понякога и между отделните хора в едно и също звено - един ти казва едно и само след 2 минути чуваш напълно обратната информация от следващата смяна да речем.

- битовите условия са си супер, макар че се налагаше да си искам някакви неща и да питам; поне на мен не ми обърнаха особено внимание - подозирам, защото родих нормално (т.е. нямам за обгрижване операция) и имах някакви по-особени изисквания, което не ги зарадва особено  Mr. Green

- за БЕБЕТО - понеже се коментираше по-рано - НЕ ПРАВЯТ изследвания на всички - дори елементарна ПКК не пускат - отговориха ми, че се прави само ако се съмняват в нещо; ако всичко е наред - не се пускат изследвания стандартни. Имаше само някакво, за което бодат петата - за генетични болести или нещо от сорта - ако има проблем ще потърсят родителите като излязат резултатите.
Честно казано доста ме подразни това, защото нито съм в държавна болница да ми се оправдават с липсата на достатъчно отпуснати изследвания от касата и прочее, нито искам да ми правят грандиозни пълни изследвания. Говорим за някакви супер елементарни стандартни изследвания на кръв и урина да кажем. В крайна сметка, освен, че имах телевизор в стаята, с друго не усетих, че съм в частна болница и платих 1400 лв. за раждане (за което все пак не бяха изразходвали почти никакви консумативи по стечение на обстоятелствата  Grinning )

- В крайна сметка получих почти всичко, което исках и персонала (почти целия) беше любезен.

# 694
  • Sofia
Някой знае ли дали неонатологията има условия за много рано родени бебета. Искам да кажа примерно п реди 30 седмица, ако тръгне раждане, приемат ли те или те пренасочват към друга болница?
Може би е нормално нова болница да има проблеми с организацията, но все пак това, което споделя Загорка си е притеснително. Виждам подобни организационни проблеми и при следенето на бременността. Досега не се е случвало да не ми се обадят и да ми преместят часа по-късно или направо за друг ден, неудобен за мен. Не че е драма, важното е да ходя при моя док и всичко да е наред, но все пак тези неща взеха да се набиват в очи.

# 695
А-а-а, на мен ми се е случвало да ми местят часа, важното е, че все пак се обаждат  Peace

В неонатологията непрекъснато има бебенца в кувьоз. Техниката им е доста добра (мисля, че Нани беше казал, че е като на Токуда). Но ако все пак е много малко бебето, преди 30 г.с. имат договор с Детска педиатрия, където единствено могат да обгрижват такива бебета.

# 696
  • София
Загорка, честито бебенце и от мен! Да е живо и здраво и много да го обичате Simple Smile
Аз искам да попитам няколко неща, ако имаш време: Simple Smile
1. Ти по спешност ли постъпи, през деня или през нощта?
2. Бързо ли те приеха и таткото беше ли с теб освен дулата на самото раждане?
3. Имаше ли упойка или беше бързо Simple Smile
4. Успяха ли да ти направят всички кръвни изследвания, когато постъпи и заплати ли ги отделно или влизат в цената?
5. Кога идва служителката от Общината за името на бебето и прави ли някакъв проблем например с презимето (ако е без наставка -ов/ев) - ако знаеш разбира се?
6. По време на престоя ти в самостоятелна стая ли беше или с още някоя мама? Имаше ли още родилки?
7. На изписването ваш фотограф ли имахте или този, който препоръчват от болницата (ако сте имали де)?

Благодаря ти много, стана малко дълго!  Embarassed

# 697
Oтговарям:

1. По спешност, през нощта... и в приемния кабинет вече напъвах. Мно-о-ого лежерен господин за охрана имаше, докато ни отвори да влезем в гаража и да извика някой..... почти родих  Laughing

2. Бързо ме приеха, нямаха избор Wink Опитаха се да ми задават някакви въпроси, ама аз не можех вече да им отговоря  Joy Таткото докато паркира колата и изпусна "сеира"  Blush

3. Бързичко беше, а и аз не исках никакви "интервенции", така че добре ми се получи...

4. Нищо не съм плащала допълнително. Имах някакви кръвни изследвания след раждането.

5. При нас служителката дойде на втория ден да ми напомни, че трябва декларация за припознаване от бащата, а на другия ден дойде вече за докумемнтите по записването. Нашата фамилия е така и няма проблем, но за бащиното не зная.

6. Бях сама в стая. По начало не исках да съм сама, защото обичам да имам компания. После обаче разбрах, че е много по-удобно, особено, ако бебчо е при теб - кърмя си я, ходя си гола, не ме притеснява нищо... та в крайна сметка това единично настаняване добре ми се получи Wink
Имаше много хора по време на моя престой - беше си пълно, даже чакахме да изчистят накаква стая, за да ни приемат  newsm78

7. На изписването и аз очаквах да има нещо и не сме се потготвяли с наш фотограф, в другите болници винаги има. Но в крайна сметка се нащракахме с нашия апарат и толкова - получихме борче в саксия, да го посадим да расте с бебето - много сладко. Иначе обаче няма нищо като ритуал за изписването. Идва акушерката, облича го пред вас и си тръгва.

И моето стана малко дълго  Mr. Green

# 698
  • София
Много ти благодаря   bouquet Наистина много полезно ми беше, само тази суматоха и некоординираност и мен ме плаши...затова мисля да взема мъжа ми с мен, че е доста оправен и не търпи такива излишни суматохи Simple Smile Поне при приемането и раждането, а за после аз да му мисля хаха Simple Smile Още веднъж ти благодаря много  Hug

# 699
Много ти благодаря   bouquet Наистина много полезно ми беше, само тази суматоха и некоординираност и мен ме плаши...

E-e-e, то не е чак толкова неорганизирано, че да не могат да работят, дреболии са повечето, но не отива на точно тази болница с претенции  Peace

# 700
  • София
Много ти благодаря   bouquet Наистина много полезно ми беше, само тази суматоха и некоординираност и мен ме плаши...

E-e-e, то не е чак толкова неорганизирано, че да не могат да работят, дреболии са повечето, но не отива на точно тази болница с претенции  Peace

Да, така е, освен това вече има-няма 6 месеца, откакто заработи...остават ми още 4 месеца да се пооправят нещата до моя термин  Mr. Green

# 701
  • София
Посетих болницата в ден на отворените врати и нещата бяха представени от Нани, а и изглеждаха повече от чудесни за една болница. Разказите на някои от вас тук обаче, а и моят опит сочи, че системата в болницата май все още не е смазана и не работи перфектно.
Винаги чакам за преглед поне 1,5 - 2 часа, независимо от предварително записания час. Което не разбирам защо се получава, а е и доста изнервящо. Никое момиче, тръгнало да ражда, не иска да се сблъска с неуредиците, за които споменава Zagorka. Насочила съм се за раждане към болницата, защото докторът, при когото вече съм раждала и от когото съм доволна работи там вече. Но не би било редно това да е основният ми мотив. Много се надявам нещата да се наместят и да няма такива разминавания и неуредици с течение на времето. Просто си разсъждавам...и продължавам да следя темата за впечатления и на други мами, родили там.
Някой да знае защо Нани спря да пише тук, мисля че беше доста полезно.

# 702
  • София
или нещата не отиват на добре или на всеки се случват различни неща.
аз като раждах отидох през нощта, нямаше размотаване, неуредици не забелязах, въобще съвсем различно беше  Rolling Eyes

# 703
  • София
Може би зависи от персонала на смяна....  newsm78

# 704
  • София
Чудя се... няма ли практика човек да има връзка с даден лекар и анестезиолог там и да се процедира при спешен случаи така простичко-да им се обадиш? Както всъщност е навсякъде или поне когато аз раждах беше така Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт