Боя за коса - Вlondе 31 - Клуб на блондинките

• 90 741
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Чукарландия
 Hug Мога ли да смеся безамонячна боя Матрикс с обикновен окислител? Дали ще се получи нещо или няма да стане? newsm78

# 511
Можеш,но е за предпочитане оригиналния  Peace

# 512
Никога не съм се боядисвала, а искам да постигна цвят нещо като медено русо (много светло кафяво).. В салон горе долу колко ще ми излезне? И какво ще ми правят на косата? Косата ми е кестенява.

# 513
emerald_eyes, ама ти наистина си много хубава! И естествения ти цвят е много хубав. Според мен също е 6-ца. Моят естествен е с 1 тон по-тъмен от твоя, затова си правя извод, че тази боя Макадамия не изсветлява много. Може би защото е по-щадяща, знам ли?!  newsm78

fastu4ka, на мен цвета ми беше точно като този (преди да сложа пепелната боя; сега е малко по-пепелен), който искаш, но да не ти казвам по какъв начин се сдобих с него без да искам.  Laughing На мен обаче не ми отива толкова светъл цвят, дано на теб ти отива.  bowuu Нека момичетата те посъветват, че моята е по-сложна, сама не знам как стигнах до този цвят.  Laughing

sise7o, ако търсиш цвят медно русо, се боядисай с Garnier color sensation номер 8, на мен с първото боядисване ми се получи точно медно русо.  Laughing Моят цвят е кестеняв, номер 5 по фриз. стандарти - водят го светло кестеняв, но в реалния живот никой няма да ми каже, че ми е светло кестеняв. Но пък 4-ти номер е по-тъмен от моята коса. Но за да не ме псуваш, ходи на фризьор - така най-добре става - най-равномерно.

# 514

sise7o, ако търсиш цвят медно русо, се боядисай с Garnier color sensation номер 8, на мен с първото боядисване ми се получи точно медно русо.  Laughing Моят цвят е кестеняв, номер 5 по фриз. стандарти - водят го светло кестеняв, но в реалния живот никой няма да ми каже, че ми е светло кестеняв. Но пък 4-ти номер е по-тъмен от моята коса. Но за да не ме псуваш, ходи на фризьор - така най-добре става - най-равномерно.
Хихи мерси, а фризьорката дали ще ме догоди?   newsm78

# 515
  • София/Дружба
Здравейте момичета, много бързо ги изписахте тези 10 страници Laughing, кога съм изтървала толкова много, все пак много полезна информация получих от последния си пост насам, за което ви благодаря.
Но тъй като не знам къде да намеря професионалните бои, за които става дума се спрях на Чифели 10.1, дали ще се получи според вас, отзиви, изсушава ли косъма, много сиво ли става ако някой има опит с пепелните тонове. Да припомня това http://tinypic.com/view.php?pic=210ewxx&s=6 е цвета ми сега боядисвана е досега с 10.09 на Ехо желания цвят е това http://www.schwarzkopf.de/dam/sk/de/home/haarfarbe/blondes_haar/ … 270_134593850.jpg но може би малко по светло.

Поздрави на всички блондита. Simple Smile)

На мен корените ми станаха жълти от чифели 10.1. Естествената ми коса е 7-ца, имам кичури, боядисвам се предимно с номер 10.1, независимо от марката на боята. Дължините в никакъв случай не мога да кажа, че са станали пепеливи, а в корена - жълто. Използвах само половината боя, другата така си седи. По-добре продължавай с Echo, по-добра е, и не е толкова агресивна, с 10.1 ми се получи супер цвят.

# 516
solley аз също много харесвам ECHO като боя защото си има и балсам и шампоан, а и цената и е добра, но просто искам да стане поне с още 2 тона по-светла от сега, а не мърда, боядисвах я вече три пъти с ECHO 10.09 може би трябва да пробвам с пепелното 10.1 както ти казваш, но ми се струва че с професионална боя по-лесно ще изсветля до желания тон. Може би при теб се получава защото естественият ти цвят е 7 а моя е между 4-5, но както казах очаквах на  2-3тото боядисване да изсветлее с още 1 тон поне, а то не мърда, така че реших да се обърна към някоя по-професионална боя. Ако тази на Chifelli не е добра чакам предложения, но на Kюн и Колестон незнам от къде ще намеря в Търново, а и като цена не знам как ще се справя.  newsm78
ПП. Относно смесването на безамонячна с обикновен оксидант е малко рисковано, но пак зависи от безамонячната, защото например на Pallete безамонячната няма оксидант до колкото помня, а направо се боядисваш.

# 517
  • София/Дружба
Пробвай с по-светла боя - ниво 11, 12, така ще стане по-светла. 10-ката изсветлява до едно ниво и повече не може Simple Smile . Моята естествена коса е светла и почти никога нямам жълто в корените - това чифели ме учуди  Shocked
Последното ми боядисване е с боя Елеа 12.0, смесена с една четвърт Елеа 7.1 - разкошен цвят, сивото се отми сравнително бързо, но пак си остана студения нюанс.
Аз всеки път се боядисвам с различни бои, обичам и да смесвам, защото мисля че като смесиш поне 2 бои се получават много красиви цветове. От масовите бои съм доволна от Ехо, Лореал преференс, Велатон (в никакъв случай не взимай мус), останалите все с нещо не са ме впечатлявали, някои не съм ги и пробвала

# 518
  • Чукарландия
Можеш,но е за предпочитане оригиналния  Peace

Благодаря, Jassyebouquet

# 519
  • София
Обещах да споделя отзиви за боя Paul Mitchell.
Натъкнах се на най- странния метод в целия ми блондински живот. Според фризьорката, жълтите корени са в резултат на 12 и 9% оксидант и за моя огромна изненада ме направи с 6 %.
Изрусявам се от 10 години, сменила съм много салони, но за първи път ми се случва подобно нещо.
Очаквах, след като съм с най- ниския оксидант да стоя повече с боята, но и тук изненада, стоях 30 мин. вместо обичайните 50 мин.
Сега за резултата, фризьорката ме предупреди, предвид че съм нов клиент и не познава косата ми, как реагира на тази боя, не гарантираше перфектност.
Получиха се преливащи корени, никакви жълти нюанси, но отново бяха по- тъмно русо от дължините.
Според фризьорката, следващия път щяло да се получи по- светло, защото ще промени пропорциите на боята.
За момента съм доволна от супер щадящия метод, но ще очаквам да се получат светлите корени, които желая.

# 520
Обещах да споделя отзиви за боя Paul Mitchell.
Натъкнах се на най- странния метод в целия ми блондински живот. Според фризьорката, жълтите корени са в резултат на 12 и 9% оксидант и за моя огромна изненада ме направи с 6 %.
Изрусявам се от 10 години, сменила съм много салони, но за първи път ми се случва подобно нещо.
Очаквах, след като съм с най- ниския оксидант да стоя повече с боята, но и тук изненада, стоях 30 мин. вместо обичайните 50 мин.
Сега за резултата, фризьорката ме предупреди, предвид че съм нов клиент и не познава косата ми, как реагира на тази боя, не гарантираше перфектност.
Получиха се преливащи корени, никакви жълти нюанси, но отново бяха по- тъмно русо от дължините.
Според фризьорката, следващия път щяло да се получи по- светло, защото ще промени пропорциите на боята.
За момента съм доволна от супер щадящия метод, но ще очаквам да се получат светлите корени, които желая.
Ако искаш много светло русо ,това с 6% окислител няма да се получи. Аз самата съм го пробвала и след два месеца само не можех да се гледам. Освен жълти избиха и оранжеви нюанси. За себе си знам защо експериментирам ,но не мога да разбера фризьорката ти. По добре я смени.

# 521
  • София
Ако искаш много светло русо ,това с 6% окислител няма да се получи. Аз самата съм го пробвала и след два месеца само не можех да се гледам. Освен жълти избиха и оранжеви нюанси. За себе си знам защо експериментирам ,но не мога да разбера фризьорката ти. По добре я смени.

За първи път съм при тази фризьорка и не бях и чувала дори за такъв метод при положение, че се целя в светло русо, за това и реших да рискувам.
Благодаря ти, че сподели вероятния резултат след още едно подобно боядисваме, не мисля да рискувам повече.  Hug

# 522
Иля, браво на теб! Ето че при фризьор става най-добре!

Аз преди малко се гледах с едно огледало отзад и изпаднах в потрес - мъжът ми изобщо не ми е мазал една част от косата отзад с римувъра и лилавото си стои! За моя радост не е мазал много и с боята там, та по-скоро стои като оттенък отколкото като боя. Тоя моя мъж все гледа да претупа работата и нищо не ме маже като хората! Сега имам какви ли не цветове по косата си! Положението е трагично! Мислех да отида другата седмица при моята фризьорка обаче като се заговорихме за бои, тя каза че вече не работела с професионални бои, а само с бои на клиента.  Cry Така е в кварталните салони - явно всеки си носи боички. Сега много се чудя какво да правя, мислех сама да се мажа, но изглежда положението ще става все по-трагично.
Пред мен стоят 2 варианта: или да търся нов салон, в който да ме правят, но като се сетя през какви перипетии минах преди да намеря тази фризьорка, хич не ми се ще да си правя експерименти.
Другия вариант е като вас да си поръчам някоя професионална боя и да ходя на фризьорка да ме маже. Може би ще се спра на втория вариант, но се чудя на коя боя да се спра.  newsm78
Мислех за Макадамия, защото е голяма, а по моята коса върви много боя, но пък ми се струва, че не прави много хубави цветове.  newsm78 На Лореал не искам бои - хем ми идват много скъпи, хем не е кой знае какъв ефекта. Гледах някакви Lakme, сега за тях се чудя. Обаче косата ми сега е пълна с толкова различни цветове, че много се чудя дали с един цвят трябва да се мине навсякъде (без кичурите) или с различни?! Може би пък трябва да отида на една консултация при фризьорката и да изчакам известно време белким виолетовото отзад ми падне. Ей, домашното боядисване все не става като хората, а и излиза много по-скъпо! Стигам до този извод след последните си експерименти.

Та ми е интересно вие сами ли се боядисвате и ако да - как се мажете отзад или някой ви помага?

# 523
HAPPY_QUEEN,винаги съм се боядисвала сама и не мога да се доверя на никой друг за косата си. Лесно става ,но ти трябва малко сръчност , четка за боядисване , неметална купичка за сместа и гребен с широки зъби. Най-добре е да почнеш отзад ,че там по-бавно хваща боята. Аз започвам от темето. Хващам горната част на косата (като детско кукуриго) и почвам да разделям пластове. Опипвай с пръсти дали си намазала ,мажи обилно ,но само в корените. За разделител използвай дръжката на четката. Обръщаш нагоре следващ пласт ,мажеш ,после следващ... Ако е необходимо разнасяш с гребена ,но само до средата на косата ,не реши докрай. След това пускаш кукуригото и мажеш отпред по същия начин. Лесно е ,ще видиш. Като свикнеш ще става много бързо.  Hug

# 524
Здравейте момичета  bouquet ,
от окло 1 година се боядисвам с Палете C10(знам че е по-увреждаща,но с нея ми ставаше светло русо без предварително обезцветяване,а и косата ми не се изтощава).Онзи ден отидох пак да си я купя и  опаковката беше сменена,но аз си я взех.Когато я отворих видях,че оксидантът е 9% и беше в тубичка,а досега беше в пакетче и сигурно е била 12%(защото изсветляваше хубаво).Този път не изсветли добре и даже стана по-сиво. Искам да питам дали ще има проблем ако си купя отделно оксидант 12% и го смесвам с тази боя(защото тя не е професионална)и дали ще изсветлява повече.

Общи условия

Активация на акаунт