Боя за коса - Вlondе 31 - Клуб на блондинките

• 89 660
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, момичета! Много се чудех дали да пиша в темата и да потърся съвет, да не би да сте обсъждали подобни положения. Много търсих и в интернет и след съвет с Lady Brinne относно боите за коса, реших да пиша и тук да споделите отзиви и да ме посъветвате.
Та моята история е следната: до преди няколко месеца си правех руси кичури, които хем ми омръзнаха, хем в момента финансовото ми състояние не е много добро, така че се отказах да ходя на фризьор и реших да се боядисвам в домашни условия. Цветът, който искам да постигна е естествено светло рус. Тук идва и финият момент да спомена, че се "радвам" на точковидно оплешивяване (алопеция ареата) и заради това заболяване скалпът ми е много чувствителен. Не понася бои като Лореал, Вела, Гарние старите, Палет, Алфа парф ( с които по едно време ме боядисваше фризьорката), така че бях минала на кичури. Оказа се обаче, че вече има боя, която не ми щипе на скалпа и не ми го гори. Тя е Garnier color sensation, пробвала съм  номер 8. Тук идва и моментът да не смея да я сменям, но въпросната потребителка Lady Brinne ми похвали боята за коса Макадамия.  Tук идва моментът да споделите отзиви щипка ли ви тази боя на скалпа, защото това е основното, което ме притеснява. Не искам да взимам висок процент окислител, защото от силните окислители скалпът ми страда особено. Естественият ми цвят е кестеняв. Боядисвах го 2 пъти с Garnier color sensation 8 като втория път включих и Garnier color naturals 8.1 в съотношение 1:1, за да се убие рижавия оттенък на 8-цата. Цветът се получи доста по-тъмен от очакваното, но след няколко измивания стана светъл. В момента изглежда подобно на това, направо е почти същото:

Искам да постигна това:

Не искам по-светъл от този цвят, защото лицето ми е доста бяло и с по-светла коса изглеждам сякаш съм болна и ще умра всеки момент  Laughing, губят ми се чертите на лицето. Но толкова светла ми изглежда много добре, сякаш е естествената ми коса. В момента на светлост почти е докарана и не искам да изсветлявам косата си с повече от 1/2, най-много 1 тон, но искам да е мааалко по-друг нюанс, не такова карамелено, въпреки че всички ме уверяват, че ми отива много. Та какъв цвят боя ще ми посъветвате да си взема Макадамия, който да убива рижавите нюанси, но да не е прекалено сивкав, защото сивкавото ме състарява и загрозява. Също така окислител може би 6 трябва да взема?! Боядисвам си само естествената коса (която вече 2 пъти е боядисвана с нюанс 8 ), кичурите не ги боядисвам, за да не си хабя косата, а и боята не ги хваща тях или пада много бързо. В момента те много естествено се преливат с боядисания цвят отгоре на косата ми и стои много хубаво, сякаш на естествено светла коса съм си правила малко по-светли кичури, но идеята ми е моята си коса да я боядисвам в естествено светло русо, а кичурите лека-полека да израснат и да ги подстрижа. Какъв цвят боя или смес от цветове ще ми препоръчате, както и окислител?

# 286
  • Чукарландия
Момичета, коя беше темата за размени? Не мога да я открия.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686779.0

Иля,   bouquet!

# 287
Благодаря за споделеното по моя въпрос!

# 288
Изглежда днес съм една от малкото без работа.  Laughing НО има малка промяна в плана. Преди малко излязох на разходка и се оглеждах по витрините, също така ходих на фризьор да ми резне връхчетата и установих, че на дневна слънчева светлина и на изкуствена светлина през деня (във фризьорския салон) косата ми изглежда доста светла. Явно у нас е по-мрачно понеже ми изглежда с поне 1 тон по-тъмна отколкото е в действителност.  Laughing Та установих, че по-светло от това ще ми е прекалено светло и не искам да изсветлявам повече косата си. Но остава въпросът с нежелания оттенък. Имах чувството, че всички ми гледат в косата, защото не е както трябва и се възмущават от цвета, който съм постигнала. Е, може и да не е точно така, но нали знаете, когато човек си въобрази нещо как е, най-важното е, че карамеления цвят не е този, който исках да постигна. Та сега се чудя дали има смисъл да си боядисвам отново косата, след като съм докарала това светло, което исках. Или само да матирам по някакъв начин - примерно с балсам "Ледена зора" на Престиж или да поръчам коректор на Макадамия, който да сложа към боята. Може би виолетов коректор, който да коригира нежеланите карамелени оттенъци?! Не мога да кажа, че косата ми е точно рижава, защото е по-скоро медна или карамелена, т.е., не е някакво отблъскващо рижаво, но целта ми е да постигна русо без оттенъци. Вероятно ще си купя първо балсама на Престиж и ако не стане, ще пробвам с коректор към боята или с боя от Макадамия. Вие как ще ме посъветвате?

# 289
Анч, аз не се сещам даже за коя боя говориш... Не съм я виждала. Thinking

HAPPY_QUEEN, няма смисъл от ново боядисване, при положение, че си си изсветлила косата. Тонирай я с балсам или коректор. Най-лесно е наистина да пробваш първо с Престижа и чак тогава да поръчваш. Успех и да се похвалиш. Peace

# 290
  • Варна
Здравейте, признавам че не съм изчела темата,влизам с бърз въпрос-мама се боядисва със 7.1  на Гарние, казва че е доволна от боята/макар за мен да е кофти боя/, но адски много зеленее след първото измиване,направо придобива блатен цвят. Чудех се дали да не вземем нещо с червен оттенък, или..?
Благодаря предварително!
Пробвайте с натурална седмица= 7.0  Peace

Okаза се, че боята е била натурална 7-ца. Друг съвет?

# 291
Здравейте, признавам че не съм изчела темата,влизам с бърз въпрос-мама се боядисва със 7.1  на Гарние, казва че е доволна от боята/макар за мен да е кофти боя/, но адски много зеленее след първото измиване,направо придобива блатен цвят. Чудех се дали да не вземем нещо с червен оттенък, или..?
Благодаря предварително!
Пробвайте с натурална седмица= 7.0  Peace

Okаза се, че боята е била натурална 7-ца. Друг съвет?
Натуралния цвят почти винаги избива в зелен отенък, на мен ми се е случвало и със 8.0 и 9.0 и то на Мажирел.Харесвам или де е след основния тон .13/7.13/ или .31/7.31/

# 292
  • Parsberg
Здравейте,след като станах зелена след един неуспешен опит да си потъмня косата сега започвам на ново да я изрусявам #Crazy
Вече ми се изми зеленото и по дължините стана горе-долу добре светъл цвят ,но в корените е тъмна мисля че е около 7.За това реших да си взема от Макадамията но не сам решила още какъв цвят .Когато си избирам боята трябва да си избера и оксиданта там пише и цена,това значи ли ,че се плаща отделно 15.90лв боя +2лв оксидант.И друго аз искам два различни оксиданта преди някой ми беше отговорил ,че понеже боята е двойна и мога да си поръчам два различни оксиданта с една боя.Но не виждам как ще стане.Вие как процедирате?Например аз искам да си взема 9.3 или9.32 с 3%и9%

# 293
Оксидантите са две шишенца. Можеш да си поръчаш два различни.

# 294
  • В мечтите
Mомичета,търсих из нета и форума цяла сутрин,но...така и не мога да намеря..та ще попитам.10-ката като номер по-принцип с кой % окислител я ползвате?6 или 9  Rolling Eyes?

# 295
Гледам, че има много въпроси и не можете да смогнете с отговорите, но да попитам още нещо. Спрях се на варианта досегашната боя, от която съм доволна + коректор. Четох в по-старите теми, че някой беше ползвал коректор обаче като не му писах веднага, сега не мога да се сетя кой беше.  newsm78 Та въпросът ми е относно коректорите - като се добавя коректор към боята, увеличава ли се количеството на окислителя или не?

emerald_eyes, много благодаря за вниманието.   bouquet Днес ще потърся тониращ балсам, а до края на седмицата мисля да поръчам коректор, защото следващата седмица ми предстои боядисване. Дано до тогава някой ми отговори за коректорите.  Simple Smile

# 296
HAPPY_QUEEN, потърси в нета някой онлайн магазин, където има описание на самите коректори - някъде бях чела че пак се добавя, но за колко, наистина нз...  Thinking Успех! Simple Smile

Belloslava, 6 мисля, че е слабо, особено за 10-ка. Не знам какъв е естественият ти цвят, но мисля, че с 9 ще е по-подходящо.  Peace

# 297
  • sofia
Mомичета,търсих из нета и форума цяла сутрин,но...така и не мога да намеря..та ще попитам.10-ката като номер по-принцип с кой % окислител я ползвате?6 или 9  Rolling Eyes?
Зависи от основата , по дължините може и с 3% ако са светли.
Корена какъв е?

# 298
  • В мечтите
Цвета ми е на ниво 8..с 8.04 на Мажирел се боядисвах,после 8.34 Иноа и сега се опитвам малко да я изсветля до 9ка и повече към златно русо.За това и постнах тази снимка на Бионсе по-горе.Един куп бои съм накупила,смесвам с 9% окислител,но нещо от това 8.34 ми тъмнее косата и спрях да се боядисвам Rolling Eyes.Иначе корена е на ниво 4ри.

http://prikachi.com/images/875/5826875k.jpg Toва ми е цвета в момента.Ако някой има идеи.. както да постигна по златно русо,приемам всякакви  Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 12:24 от Belloslava

# 299
Момичета, заповядайте топли снимки от снощното боядисване. Комбинацията писах.    Wink

http://prikachi.com/images/814/5826814k.jpg
http://prikachi.com/images/815/5826815L.jpg

Общи условия

Активация на акаунт