Боя за коса - Вlondе 31 - Клуб на блондинките

• 89 655
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
HAPPY_QUEEN, направи си маска с жълтък, мед и зехтин. Аз си направих една такава домашна протеинова се води (тези 3те + бирена мая, бира и желатин) и ми свали много от боята. Чак ме е яд, че си изгорих косата да я изсветлявам (боядисах я цялата и ми стана тъмна). Сега си ми е екстра цвета, но поскъсих косата, връхчетата бяха зле.

# 586
Sassie, честито за хубавия цвят,  от който си доволна.

Момичета, много благодаря за съчувствието и съветите. Аз обаче не дочаках и търсих в интернет рецепта за съответната маска, но тъй като не намерих, намерих нещо друго, в чийто ефект се съмнявах, но ми свали поне 1 тон от боята!!! Настроението ми се оправи. Та направих следното: счуках 1 лист с витаминчета С (добре че ми се намираха) и разбърках с бебешки шампоан - колкото да се намаже косата. Мацнах я, изчаках 40 мин, измих, сложих маска и воала - 1 тон от боята беше паднал, ако не и повече. Наистина не вярвах, че ще се получи, но определено има ефект! Рецептата беше с 80 витаминчета, ако не се лъжа, но аз все пак нямах да махам кой знае колко тъмна боя, а и имах само 1 листче, но се получи. Момичето, което пишеше за този метод на сваляне на боята беше си махнала черна боя!
Обаче след този злополучен опит първо с професионалния виолетов коректор, после с професионална боя 8-ца и нещо се наплаших от тези професионални бои. Определено не са за такива вързани в ръцете като мен. За хора, които си разбират от работата са. Мисля засега да продължа с масови бои, поне като стане гаф, знаеш че след 2 седмици поне половината боя ще е паднала.  Laughing За другите професионални бои не знам, но за Алфапарф мога да гарантирам, че не пада дори и след 1 месец. А и много силна ми идва - хем ме щипкаше, хем ми поизсуши косата. Масовите бои дето ползвам са много по-нежни към косата и скалпа. Може би занапред бих пробвала единствено Макадамия от професионалните, защото е по-нежна или Иноа, но Иноа е доста скъпа и вероятно ще се размина с пробата. Но да не се заричам.  Simple Smile
Иначе косата ми не се къса и не е много изтощена, но е малко по-суха от преди. Е, то след толкова третиране има си хас.... С двойния балсам-маска на Alverde косата ми става много хубава - мекичка и блестяща. Препоръчвам го, а и не е скъп.

Naraia, според мен най-добре си направи едни кичури, които ще прикрият шарената коса. Аз между другото кичурите не си ги боядисвах сега, така се разбрахме с фризьорката - те са си кичури и не ме бъркат.  Wink Но поне като стане по-шарена косата, минава като ефект - голямо спасение са кичурите.  Grinning

Ако търсите боя, която издържа много дълго - това е Алфапарф - преди фризьорката като ме боядиса с номер 6 на основа 10, не мръдна за 1 месец и след това минах на кичури. Тъмната боя така и не мръдна.

# 587
  • В мечтите
Всяка боя се поотмива рано или късно.. било то и професионална.Тъмните малко по -трудно,но ако е на светла основа ще падне сигурна съм поне с 2 тона. Peace

# 588
И след като ме направи в такъв светло кафяв цвят въпроса ми е как ще си поддържам цвета? Само в корените ли трябва да мажа?

# 589
  • В мечтите
И след като ме направи в такъв светло кафяв цвят въпроса ми е как ще си поддържам цвета? Само в корените ли трябва да мажа?
Ако ти е била руса основата,ще се измива.И докато ти се насити цвета,според мен цялата коса трябва да се маже.При мен се измиваше и нямаше помен,че съм светло кестенява...и за това пак минах на светлите руси цветове  Wink.

# 590

Според мен - корени до уеднаквяване на цвета и после разнасяш малка част от боята върху останалата коса - като шампоан я омазваш цялата, ама хубаво, за да няма небоядисана част. Майка така я боядисваме от години вкъщи и всичко става както трябва. Peace

# 591
Благодаря Ви!
Ами честно никога не съм я боядисвала... И ще искам пак съвети! Утре ще попитам и фризьорката!   bouquet

# 592
Всяка боя се поотмива рано или късно.. било то и професионална.Тъмните малко по -трудно,но ако е на светла основа ще падне сигурна съм поне с 2 тона. Peace
Аз от опит казвам, че специално за Алфапарф не е така. Не се отмива изобщо или в най-добрия случай да изсветлее с половин тон, което за мен не е задоволително. Както писах на почти бяла коса стана кафява (от номер 10 на 6) и не се отми за 1 месец и не избледня, а после като ми прави кичури, тъмната боя си остана пак тъмна там дето нямаше кичури.

А си мисля, че боята става толкова трайна заради метода на фризьорката. Вчера забелязах, че ме потъмнява с 9% окислител и я попитах защо с толкова силен и тя каза, че ако ме намаже с по-слаб (примерно 6%) нищо нямало да стане. Та така разсъждавам, че може да идва трайността и от окислителя и заради по-силния окислител цвета да става по-наситен и по-траен. Предполагам, че ако се потъмни с по-слаб окислител (да кажем 6%) цветът ще падне по-бързо и няма да е толкова наситен. Вероятно и затова боите в магазина са по-слаби, защото са със 6% окислител, предполагам с изключение на силно изрусяващите. Може би ако се боядисва с 9% окислител, независимо от процеса (потъмняване или изсветляване), боята ще е по-трайна. Та предполагам че и затова като се боядисам при моята фризьорка цветът става винаги по-траен и наситен отколкото като съм се боядисвала другаде.  newsm78

Иначе от махането на боята с витамин С съм много доволна - не 1 ами поне 2 тона, да не кажа повече, ми свали.  Grinning

# 593
  • В полите на Пирин планина
Задържането на цвета зависи не само от боята, а и от състоянието на косата. Също от последващите боядисването грижи. Аз пък от опит ще кажа, че потъмняване със силен оксидант не се прави - това си е чисто съсипване на косата. Целта на оксиданта е да отвори косъма и да извлече пигмен, след което той да бъде заместен с пигмента в боята. Какъв пигмен още ще се дърпа от изсветлена коса с тия 9%? Освен това при вече боядисана коса не е ясно какъв ще е резултатът върху боядисаното.
HAPPY_QUEEN , много често при ползване на римувър при следващото боядисване се получва по-тъмен цвят. Затова се избира по-светъл от желания тон.
И накрая има и много агресивни масови бои - например Палете, а за мен и Велатон крем/мус, също. Масовите бои на ниво 8 и над него мисля, че са с 9 % окислител, но и в това не можем да сме сигурни, защото обикновено не пише ...Възможно е към безамонячна боя да се прояви реакция - например PPD е силен алерген. А да не говорим, че безамонячните бои целят да са меки към скалпа предимно, а не към самата коса.

# 594
Sassie, честито за хубавия цвят,  от който си доволна.

Благодаря!  Simple Smile

Аз повечето бои, които съм си купувала от магазина все с 9% окислител са били, но не са били изобщо трайни.  Naughty Така, че предполагам не е от това. Може би самата боя на Алфапарф си е трайна.  Peace

# 595
Задържането на цвета зависи не само от боята, а и от състоянието на косата. Също от последващите боядисването грижи. Аз пък от опит ще кажа, че потъмняване със силен оксидант не се прави - това си е чисто съсипване на косата. Целта на оксиданта е да отвори косъма и да извлече пигмен, след което той да бъде заместен с пигмента в боята. Какъв пигмен още ще се дърпа от изсветлена коса с тия 9%? Освен това при вече боядисана коса не е ясно какъв ще е резултатът върху боядисаното.
HAPPY_QUEEN , много често при ползване на римувър при следващото боядисване се получва по-тъмен цвят. Затова се избира по-светъл от желания тон.
И накрая има и много агресивни масови бои - например Палете, а за мен и Велатон крем/мус, също. Масовите бои на ниво 8 и над него мисля, че са с 9 % окислител, но и в това не можем да сме сигурни, защото обикновено не пише ...Възможно е към безамонячна боя да се прояви реакция - например PPD е силен алерген. А да не говорим, че безамонячните бои целят да са меки към скалпа предимно, а не към самата коса.

+1.      Peace

# 596
Да, сигурно сте прави за написаното. И аз много се чудих защо ме прави с 9% окислител, но каза, че със 6 нямало да стане нищо.  newsm78
За масовите бои на Палете съм съгласна, че са агресивни - аз не ползвам сега такива, пробвала съм много отдавна и помня, че бяха ужас някакъв. Имах по-скоро предвид Гарние новата, друга масова не съм пробвала скоро.  Simple Smile И на Лореал Преференса ми се стори сравнително щадяща, е не колкото Гарние сензейшън, но и падна за 2 измивания, а някъде и не хвана, така че Гарние сензъйшън за мен е по-добра.  Алфапарф е много силна боя, така я определям според другите, които съм ползвала. А преди да я открия са ме боядисвали в скъпи салони с Лореал и други дето не мога да им помня името (първия път се правих в Магама и там не помня с какво ме правиха, но за тях е номер едно марка, но не е от тия известните като Лореал, ВЕла и т.н.) и цветът падаше още на първото измиване и като се сетя колко пари давах (в Магама над 100 лв - добре, че имах пари тогава), в другите салони - по 50-60 и все ставаше или рижаво, или много жълто и боята падаше още с първото измиване и не бях доволна. Само моята фризьорка ме правеше добре с Алфапарф за много по-малко пари. Та вероятно тази боя е по-силна от другите, а може и заради ремувъра да ми е станал по-тъмен цвета сега, но нали вече се боядисвах с Лореал Преференс номер 9 и стана точно толкова светло, колкото е показано? Затова си мисля, че професионалните бои правят малко по-тъмни цветове, но може и да не съм права или поне не за всички професионални бои.  Rolling Eyes

Иначе въпреки високия процент окислител и многото третирания, косата ми все още е добре, не мога да кажа, че е съсипана - мекичка е и блестяща, но това по-скоро се дължи на двуфазния балсам на Алверде, който похвалих и по-напред. Без него може и да е по-суха, но не цъфти и не се накъсва.

# 597
  • София
Мен до скоро ме боядисваха с Алфапарф. След първото измиване веднага ми падаше и ставах рижава, точно по тази причина започнах да се оглеждам за друга боя и се спрях на Вела Колестон. Така, че не съм съгласна, че Алфапарф пада бавно, напротив. А, че е силна и не щадяща , спор няма.

# 598
Не мога да сдържа радостта си от факта, че скоро-скоро ще мога да пробвам Кюн. Спряла съм се на натурална 9 със син коректор и 9%.
Ще споделям, когато има развитие.      Hug

# 599
Мен до скоро ме боядисваха с Алфапарф. След първото измиване веднага ми падаше и ставах рижава, точно по тази причина започнах да се оглеждам за друга боя и се спрях на Вела Колестон. Така, че не съм съгласна, че Алфапарф пада бавно, напротив. А, че е силна и не щадяща , спор няма.
Много интересно тогава защо на моята коса не пада?!  newsm78 Може би наистина фризьорката я маже така, че да не пада. А и сега погледнах и се замислих за нещо:
Целта на оксиданта е да отвори косъма и да извлече пигмен, след което той да бъде заместен с пигмента в боята. Какъв пигмен още ще се дърпа от изсветлена коса с тия 9%? Освен това при вече боядисана коса не е ясно какъв ще е резултатът върху боядисаното.

МОже би като извлече повече пигмент от косъма, повече и боя ще навлезе в него и по-трудно после ще се отмие? Така почнах да мисля.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт