Боя за коса - Вlondе 31 - Клуб на блондинките

• 89 697
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, да ви се похваля, че все пак ще оправим някак положението. Звъннах пак на моята фризьорка за една консултация да ми види косата и да ми каже какви бои да си купя и да ме маже и тя каза, че в магазина до тях продават всякакви бои - и професионални на Алфапарф, Бес и някакви други (сигурно от по-евтините). Обаче каква радост ме изпълни само! Та се разбрахме да отида да ме види и да ми каже какви бои да си купя и да ме оправя.
Аз казвам, че цветът ми не е зле ама пак си го погледнах - много е зле. Отпред и отгоре дето съм се мазала е сравнително екстра, но отзад едни лилави кичури, едни шарении - ужас отвсякъде! Пепелното поне е паднало наполовина, вероятно след още 1-2 измивания няма да има и помен от него та поне за това съм спокойна (за разлика от виолетовото - и аз къде ли го взех тоз професионален коректор, пък и толко много сложих, а мъжът ми не ме е мазал добре отзад с деколора - ужас отвсякъде!  ooooh!) Не знам дали ще може да стане що-годе сравнително равномерен цвят, но поне малко от малко да стане по-добре. Силно се надявам и косата ми да не се изтощи прекалено, но сигурно ще се изтощи. Вероятно ще се купуват ампули, но ще видим. Дано поне цветът се получи що-годе!  Praynig
Та съветът ми е - ходете на фризьор да не стане трагично положението!

# 571
HAPPY_QUEEN, успех! Дано да ти издържи косата без много поражения. Peace
(То на мъж не се дава май да върши женска работа - толкова маловажна му се струва, че я претупва. Laughing )
sise7o, По-добре да се смесят 2 тона, отколкото 3. Но наистина това, колко рижаво ще излезе, зависи от основния ти оттенък (моята коса се оказа със силен червеникав пигмент, та добре, че ми ходят по-топли нюанси на русото) и разбира се от боя и коректори.  Wink
Кога ще те прави тази фризьорка? Да кажеш какво се е получило, че ми стана бая интересно. Thinking

# 572
  • София
На мен са ми смесвали и 4-5 цвята и се е получавало много добре. Тайната на тогавашната ми фризьорка за хубаво русо беше да добави малко 5-ца към сместа  Peace Даже си изкопах една снимка от тогава, интересен цвят се получаваше

# 573
  • В мечтите
-Alien- ами супер цвят...направо се замислих за следващия експеримент с малко 5-ца  Crazy

# 574
-Alien- ами супер цвят...направо се замислих за следващия експеримент с малко 5-ца  Crazy

Не само цвета,  косата като цяло е страхотна. И аз се замислих за петицата Mr. Green

# 575
  • София
Ако решите да експериментирате, доколкото съм я наблюдавала какво смесва 5-цата беше количество колкото коректор - около 3 см, но останалото какво точно беше не знам  Hug

# 576
Мацки, ще ви кажа после! В понеделник ще ме боядисва!   Praynig   Heart Eyes  bouquet

# 577
-Alien-, цветът наистина е разкошен!

Аз сега се връщам от фризьор и ми се ревееее.  newsm45 Поне си затвърдих мнението, че професионалните бои правят много по-тъмни цветове от непрофесионалните. Казах й че искам малко по-тъмен цвят понеже с този светлия лицето ми се сливаше с косата и решихме да ме прави с 8-ца - 1 тон по-тъмно от цвета, с който бях. ИЗбрахме натурална 8-ца без оттенъци, защото казах, че не искам нито да жълтее, нито да оранжавее, нито да е пепелна. До тук добре - точно така стана - цветът е напълно естествен и без оттенъци, но в никакъв случай не е рус, по-скоро светло кафяв.  newsm45 Да знаех, че така ще стане щях да искам да ме прави с 9-ка.  newsm45
Като се прибрах веднага влязох в банята, измих си косата 2 пъти със шампоан и сложих силна маска. Сега още не е изсъхнала, за да видя дали малко боя е паднала, но доколкото виждам на мокра коса май няма много ефект. Това не харесвам на професионалните бои, че не падат. Ако беше някоя купешка, щеше да падне до 2 седмици, а като се сетя предния път 6-цата върху основа 10 не падна изобщо и като си представя, че и сега ще стане така...  newsm45

Та ви моля да ми кажете как точно се прави тази маска с киселото мляко и зехтина - в какво съотношение и как се маже - като боя с четка ли? И колко време се стои?  На суха или на мокра коса се маже и след това измива ли се със шампоан? Благодаря.

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 15:31 от HAPPY_QUEEN

# 578
Alien, прекрасен цвят,а и коса! Heart Eyes Heart Eyes

Момичета, при мен новото е, че последно се боядисах с Диалайт на Лореал- 8.34, цветът стана страхотен, точно както исках. Само можеше да е една идея по-светъл.  Simple Smile
Ще видя другия месец с какво ще се направя, за да стане по-светличко.  Rolling Eyes

# 579
  • Parsberg
Дано да падне боята HAPPY_QUEEN  Praynig
Напълно ти съчувствам защото и аз исках малко по-тъмно и се наклепах с 8 на Велатона и станах кестенява със зелен отенък.Ужас,още си ближа раните.Вече се поизми не съм слагала никакви маски и разни там неща,но моята боя не е професионална.Чудя се защо пишат изобщо нещо от рода на умерено русо,тъмно русо и разни там руси нюанси като стават почти тъмно кестеняви,а моята основа беше мнооого светла.Сега се чудя какво да направя с косата си защото съм все още шарена.Мислих за кичури но не ми е равномерен цвета отгоре тъмно в корените а по дължините светла може би 9 като цвят.Но мисля да взема Макадамия.

# 580
  • София
Благодаря, момичета   bouquet

Sassie траен ли е цветът с Диалайт?

# 581
Alien- ка, ами честно казано учудващо за мен се оказа доста траен, като за безамонячна боя.  Peace

# 582
  • София
Имате ли отзиви от боите на Yunsey? Днес видях, че на Женския пазар са открили техен магазин - имаше бои, маски, реконструктора (харесвам зеления за суха коса).

# 583
HAPPY_QUEEN, ще се отмие боята. Не е вярно, че професионалните бои не се отмиват. Аз се боядисвам с професионална боя и се отмива.

# 584
  • В полите на Пирин планина
HAPPY_QUEEN, ще се отмие боята. Не е вярно, че професионалните бои не се отмиват. Аз се боядисвам с професионална боя и се отмива.

Абсолютно  Peace

HAPPY_QUEEN, според мен е хубаво да се спреш за малко с боядисването, да изчакаш развитието на настоящия си цвят и да дадеш малко глътка въздух на косата си. С това постоянно боядисване рискуваш не само да изгориш косата си, но и да предизвикаш косопад  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт