Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 701
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Д-р Божанова,

Силно ме впечатлихте!

И се замислям, дори Ви питам: защо образовани професионалисти и знаещи, които боравят добре и с езика, не споделят публично..в ефир такива неща.
Може би тогава ще стане и по- лесно, хора несигурни и колебаещи се, в смисъл- да не засегнат, обидят, като мене например и други, може да се мобилизират и сезират институции като Държавната агенция за закрила на детето.
Това, което казвате и начина, по който го казвате, звучи изключително сериозно и провокира.

Защото в днешно време, за нещата за които трябва да се говори, се говори и се използват различни ефири- медийни и информацията достига бързо до хората, а също е и от най- големите ресурси, затова- защо не споделяте подобни неща по подобаващ начин- вие и гилдията ви, с което метафорично казано, се създава предпоставка различни религии да преминават в секти...

А и когато става въпрос за световна конспирация, винаги е някак стряскащо..Simple Smile

# 181
Мами,
доскоро се чудех, как разни предимно селски бабички се хващат на телефонни измами. Чудех се и на хората, които се обаждат на ТV гадатели и очакват да им кажат какво да правят в даден момент от живота си само по едно име или дори по нищо. От известно време започнах да си мисля и за лековерието на хората, купуващи всякакви хранителни добавки  по интернет. Това ми чудене не е конкретно във връзка с ММС, но ми се иска да запитам Поли дали познава лично българския гуру в тази област? Разбрах, че са нещо като затворено общество и нямам никакво желание да надничам в него. Но все пак, когато става въпрос за децата ни, трябва да сме много, много внимателни на кого и доколко да се доверим. Rolling Eyes Confused

# 182
  • София
Хайде да започнем да си надничаме първо в собствената паничка, пък тогава в чуждата  Wink

Хайде да започнем да се интересуваме от своите грешки, които правим със собствените ни деца, и след това да се огледаме в чуждите.

Казахте, дадохте линкове, предупредихте.

Поли е направила своя избор. Ако можете я подкрепете, ако не - замълчете.

Поли, желая ви успех   bouquet

# 183
  • София
Аз искам да благодаря на д-р Божанова за линковете към мненията за ММС на FDA и за разясненията за паразитите. И на всички, които ни показаха и възможните негативи.

Мисля, че вече има достатъчно информация, да си направим изводите. Като написах, че темата трябва да е умерена и с възможност да се чуят различни мнения имах предвид да може винаги да попитаме нещо в нея и да се даде отговор. Не е нужно да съдим твърде строго. Липсата на информация подвежда, като човек има повече информация, може да избере по-добре.

Успех на всички!    bouquet

# 184
Здравейте мили майки,
аз преди 2 седмици започнах темата за ММС.Защото се хванах като удавник за сламка.Но с прочитането на доста материал и гледане на клипове,се отказах.Защото ме е страх.
Ако излязат от здравното министрество и кажат,това е нормален продукт,безопасен,давайте го на вашите деца....добре.Но има толкова за и против,че страхът надделява.
Лутам се в различни крайности,емоции,диети.
Един ден хвърлих толкова пари за безглутенови и безказеинови храни.....а на другия си казах,тази отврат и аз не мога да я ям.А камо ли детето,което си обича толкова малко неща.А пък да опита други е невъзможно....по-късно ще продължа

# 185
От друга страна досега не е имал проблеми с разтройство или запек Tired
Имал е разтройство някой път през лятото,но не е системно.
Навремето имаше нещо като запек,но то беше защото ядеше бурканчета Хип и тези купешките.
Но откакто яде сготвена храна,няма проблеми.
Вярно е ,че не може да каже дали го боли нещо,но поне щеше да покаже по някакъв начин.Той напоследък доста думи казва,даже някой път ги реди по три думи като изречение.Но нямаме диалог Confused
Аз го питам,как мина в детската градина,а той си играе нещо и все едно не ме чува.И не може да ми отговори.
Но ако изведнъж кажа примерно "шоколад" или "гсм" тогава чува Laughing
Чува си,разбира си...но диалог нямаме.
Не знам и какво се случва в детската.Напоследък не желаят да общуват с нас учителките.Всеки път като го вземаме,все казват Добре е с половин уста и веднага се обръщат Sad
Нямам и с тях комуникация.Какво се случва вътре....не знам за жалост.
Психоложката която започна да го занимава ноември и тя се прави на дръпната,вчера като я видях.Явно не го желаят.....какво да направя аз.
По едно време ми хрумна тази вечер,да дадем пари на някоя готвачка или лелка да ни каже малко информация,какво се случва с него вътре.Защото може и да го изолират сам в стая.....само предполагам.Може да се изнервя,да иска да удря децата.Но ако е така защо не ми кажат.
Говорих с директорката преди празниците,тя първо не искаше да ме приеме.После ме прие ,беше студена.После омекна.Опитаха се да ми кажат,че бил невъзпитан CryА той просто е аутистично дете.....
Честно да ви кажа,не знам какво да правя.Къде да ида.

# 186
Margi_Z_Margi_Z, много от нещата които описваш сме ги изживели и ние.
Благодарна съм на всички пишещи в темата, защото така получавам разбиране, съвети и подкрепа. Hug
Хриси получава диария, когато прекали със сладките храни.Затова гледам да не купувам много бонбони, Kinder Penguin и др. Peace

# 187
Мерси Алекс,
за това и аз ще пиша тук,защото ще имам подкрепа.И ще чета съветите на майките.
Ако мога и аз да помогна с нещо,с удоволствие ще го направя.
И мойто дете хапва някои сладки неща,но след това няма разтройство.
Аз често му давам ябълка.Той много обича.Тя му регулира стомаха.

# 188
Искам да ви кажа, сина ми по принцип не обича да си играе с други деца или поне преди не обичаше. Но първото дете с което си игра хубаво беше друго неговорещо дете, от по-голяма група в градината. Двамата се разбрали явно.  Rolling Eyes

# 189
Искам да ви кажа, сина ми по принцип не обича да си играе с други деца или поне преди не обичаше. Но първото дете с което си игра хубаво беше друго неговорещо дете, от по-голяма група в градината. Двамата се разбрали явно.  Rolling Eyes
Миличките.
АЗ това забравих да допълня в разказите си,откакто пиша тук.
Моето дете изобщо не търси контакт с деца.Поне като излизаме по градинки .В детската не знам как е.Нищо не ми казват.Дори и да питам."Еми предпочита да си стои сам"-това отговарят.
И се чудя защо не се опитват да го приобщят......? Може би и на тях им е трудно или не им се занимава.

# 190
Цитат
Защото в днешно време, за нещата за които трябва да се говори, се говори и се използват различни ефири- медийни и информацията достига бързо до хората, а също е и от най- големите ресурси, затова- защо не споделяте подобни неща по подобаващ начин- вие и гилдията ви, с което метафорично казано, се създава предпоставка различни религии да преминават в секти...

Здравейте! Аз съм от тези, които четат вашата тема, но не пишат в нея  Simple Smile И тъй като и на мен ме вълнува ММС-темата и точно този цитат на Кезая ме накара да ви споделя, кое ме убеди, че това е точно секта. В страницата на ММС-България са публикувани дипломите на господина, който разпространява това вещество и като ги поразгледах и настръхнах:
http://www.mmsbulgaria.com/p/blog-page_6.html

Ето тези надписи : „Certificate of Minister of Health" и  "Genesis II Church of Health and Healing", както и подписа отдолу „ Bishop James Humble"!!! В клиповете никъде не се спомена, че това е църква или че г-н Хъмбл е бишоф. И като вярваща християнка това ме кара да смятам, че това си е чиста секта, а гореспоменатия г-н е измамник.
Не искам да засегна никого, а само споделям за тези малки „дреболии“, като човек с опит и препатил от истински секти в зората на демокрацията в България!!!
Разбирам и тези, които въпреки всичко искат да опитат и вече изпробват това вещество, може би не са обърнали внимание на тези документи. А може и това да не се е отразило за взимането на решението им, но за мен това беше нещото, което ме смути.

Аз също бих опитала всичко, за моето дете, повярвайте ми, и дори съм правила грешки и веднага съм споделяла за тях, за да може други да не ги повторят. Имам предвид един друг метод, по украинска методика, с някакви вълни се диагностицираше, ама айде да не навлизам в другата сектанска тема...
Приятна вечер на всички   bouquet

# 191
Margi_Z_Margi_Z честно казано вместо да се притесняваш за в детската, по добре е всяка свободна минута да го водиш на места като "Слънчогледи",детски центрове и разни арт терапии и прочие. Струва ми се, че за нашите деца именно повечето контакти и социалност дава ефект. Поне при сина ми е така. Иска ми се и тук да имахме толкова голям избор за деца на тази възраст. Аз съм с малко бебе, та сега изчакваме студените месеци, но в момента в който се затопли тримата няма да се прибираме. До обяд на детска и след това всеки ден ще е нещо различно.

# 192
Преди време много се ядосах на доц.М.Маркова, която прави паралел между поверията за сменени деца в западноевропейския фолклор и методите за изгонване на извънземното дете с днешни практики на майки на аутистични деца, като дава примери за различни опасни "лечения", включително екзорцизъм и бях тръгнала да й отговарям. Бях убедена, че средностатистическата българска майка е по-образована, по-интелигентна и по-разумна от средностатистическата майка другаде по света (да не обиждам с примери). Дано наистина е така.

Ето линк със субтитри към филмчето, за което дава линк Поли. http://www.mmsbulgaria.com/
Аз го изгледах, но нито там, нито в някакъв друг материал видях нещо, което да потвърждава "излекуването" на 39, 70 или не знам колко аутисти и 300 000 болни от рак, както се казва в някои сайтове!

Не знам дали това е разказ на действителна майка или наета от някой заинтересован, актриса, която да прочете нещо, отричащо всичко, което правят майките за децата си - от биохимичния подход, ДАН, диета, барокамери до АБА, но някои неща са откровени глупости. Например, продължавали да се изолират по 2-3 микроба от фекалиите на детето й. Ами какво да се изолира от фекалии, ако не микроби? Те си живеят в дебелите черва и както казва д-р Божанова, това, че някои (мисля над 70%) са анаероби, не ги прави "лоши".  

А ето нещо, което е написано вероятно от химик - коментар на някой с ник Olyphantman в публикация на М.Маркова http://mayamarkov.wordpress.com/2012/12/10/is_mms_bleach/

Това е протокол, тоест вземат се и други неща! Тези неща са доста и е доказано, че помагат!
Протоколът на Кери Ривера според мен изглежда много добре и дори да махнем напълно от него MMS този
протокол, ще помага! Така че с  MMS или без  MMS този протокол работи hahaha
Възможно е да се възстановят много деца с този протокол, независимо дали в него има MMS
или няма Joy

Протоколът на Кери Ривера го преписах от видеото в тубата за да не говорим празни приказки - http://www.youtube.com/watch?v=SKC4dVnrZ_I&feature=youtu.be

The Protocol - Поясненията/предположенията в скобите са  от мен.

Step #1

Diet (gfcfsf) - (gluten-free, casein-free, soy free)

Step #2

MMS
Theralac - (probiotic)
Quinton hypertonic - (pure marine plasma, минерали)

Step #3

Parasite Protocol

Step #4

L-Carnitine
Omega 3 and 6 Vegan
GABA
Enzymes
P5P (vit. B6)

Step #5

Biofilm defence (Kirkman)
Herbs
Carnosine

Step #6

Biochelat - (? Bio-Chelat)
Bentonite clay baths
5-HTP (not for long term use)
L-Theanine

Step #7

Hyperbarics

Seizure Protocol

Pycnogenol
Magnesium
P5P
MCT oil
Gaba
Taurine
L-Carnitine
Carnosine

Parasite Protocol

Diatomaceous Earth (DE)
Mebendazol
Albendazol
Combantrin
Neem
Rompe piedras
Enemas: cloves, calendula and DE
Pumpkin seeds
Ocean water (Quinton)
Coconut water
Papaya seeds
Artemesia
Epazote/apazote  (dysphania ambrosioides)

Както виждате това е ПРОТОКОЛ, че даже са три протокола, защото освен главния има един
протокол за епилепсия и един протокол за паразити. Дори само магнезий, папая, минералите, В6
и MCT oil да дадете от тези протоколи, ще има подобрение! Представете си да направете целия
главен протокол и другите два към него, ама без ММS! Какво ще стане? Ще има подобрение
по тези протоколи, независимо дали дават ММS или не, защото от опита на ДАН е установено,
че тзи добавки помагат, особено така подредени в протокол по стъпки! Това е чист ДАН, а това
че има ММS го прави малко по-различен протокол! Констанца, ти се разграничаваш от ДАН,
разгарничаваш се от това, което казва доктор Блейлок, че или трябва да се увеличи витамин D
или да се ограничи консумацията на продукти съдържащи глутамат, а сега се разграничаваш
от един протокол, който като цяло е много добър протокол, незвисимо дали в него има ММS или не!
Разграничи се от всичко в което има нещо смислено и това не е за първи път ... Помисли
малко, защото от всяка теория може да се извлече нещо полезно. Peace

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 08:33 от svinia007

# 193
svinia007,
Ако имаш предвид коментара ми за клипчето, аз казвам, че въпросната майка отрича всичко това (ДАН и пр.). Пробвала ги, нищо не помогнало и тогава й помогнал ММС. Изгледай клипчето, има и субтитри на български, където това е написано.
За останалото, никога не съм се намесвала менторски на това, което правят майките с изключение на този път. Дори съм им пускала линкове към нови материали, какъвто е този на проф.Адамс (на 6.01.), който е синтез на биохимичния подход.
Аз се разграничавам дотолкова, доколкото казвам от време на време, че не прилагам никое от тези неща. Не се хваля с постиженията на детето си, но те са значителни във всякакъв план - физически, умствен и поведенчески и се дължат основно на работата на баща му с него и на два центъра, които посещава за около 2 години (2 пъти седмично) преди да тръгне на училище. Grinning

А това откъде ти хрумна:  "разгарничаваш се от това, което казва доктор Блейлок, че или трябва да се увеличи витамин D или да се ограничи консумацията на продукти съдържащи глутамат." Изобщо не знам, кой е този доктор. Бъркаш ме с някоя друга мама, която има отношение към глутамата.   newsm78

Сетих се какво визираш - твое включване в тема 19 с клипове на този доктор и понеже си цитирала линк, пуснат от мен, аз съм ти отговорила, че се дистанцирам от неговите клипове. Не, миличка, не познавам  дотолкова неговите виждания, че чак да се разграничавам.  Peace Party

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 09:47 от констанца

# 194
Катина , благодаря ти много ,точно от такава подкрепа имам нужда   bouquet ,не е нужно да ме разбирате ,дори да одобрявате ,едно успех пълни душата !
Констанца ,не знам кого визираш /кой гуру/ , но искам да знаеш ,че аз детето си без специалисти не съм го оставила ,както и аз сама постоянно работя с него ,но няма специалист в момента,който да ми каже защо детето ми е развило маниакална автостимулация/ и определено му пречи за развитието в интелектуален план/ ,която го поглъща напълно  и  не желае да прави абсолютно нищо освен нея/споделяла съм неведнъж и тук -подхвърля си предмети ,предимно малки от ръка на ръка /. Радвам се ,че твоето внуче се развива така добре ,е при моето дете не се получават нещата и за мен си има причина за това,която категорично не е невнимание от моя страна или липса на работа със специалисти,а камо ли липса на любов към него !
Желая най-сърдечно успех на всички специални дечица ,които отглеждаме с много любов  Hug !!!

Общи условия

Активация на акаунт