Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 776
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Поли,

Не ми благодари:), но и аз те подкрепям.

Мотивът ми е силният респект към борбата, надеждата и всеотдайността у родителя, най- вече майката.

Знам, че всяко дете стига в развитието си до там, до където си позволи да го види най- близкия му- родителите и особено майката!
А за нашите деца това е повече от предизвикателство- все едно пред червен светофар, да се изправим група луди майки и да викаме, че е зелен...и затова ние казваме поне- "жълт"..Simple Smile

Защото лесно е да повярваш в детето си.., споделяла съм и преди, когато е в абсолютна норма и с постижения и пак, ако имаш проблем със себе си, можеш да направиш грешка да изискваш още от него, да си недоволен и не вярваш, с което и на супер типично дете можеш да нанесеш вреда върху бъдещото му развитие, какво остава да повярваме в нашите крехки, несигурни и оценяващи непълноценността си в нашия социум деца.
Как да повярваме в тях, когато близките ни гледат, като избягват погледа ни и казват "Горката ти.., Господ сили да ти дава.."

И психологически обосновано е, че човек за да вярва по- силно от корабни въжета, се нуждае от нещо, за което да се хване.

Не за всеки родител е достатъчно да търси вярвата си и я вика дълбоко в себе си, като се абстрахира от действителността.., аз за себе си мога да кажа, че успявам нерядко, поради което особено от близките си, а и не само често чувам "Слез на земята, стига си летяла.."

И затова е нужда сламка, като ММС, или диета...

Познавам те, вярвам ти, ценна си и затова съм убедена, че това ще ти послужи за надежда и вяра и детето ще дръпне по- бързо, благодарение на нея и знам, че ако усетиш и най- малкия проблем- чревно разстройство или какъвто и да е , ще го спреш...
знам също, че ще го изпробваш първо върху себе си..

знам и , че ще ти послужи да повярваш повече в детето си...

а това е важното и лично за мен- това е целта- да подсилиш и подклаждаш вярата в детето си и в себе си..

иначе всички добри добавки, които са заложени в протокола, мисля че ние всички ги даваме на децата си, почти от деня, в който са диагностицирани.., не ги смятаме за протокол, но си даваме смeткa, че с тях подсилваме организма и мозъчната активност на детето, което е предпоставка за добро развитие- даваме и мастни киселини, Омега-3, витамини B6 и B12, през лятото регулираме приема на витамин D, аз съм много доволна и от една добавка за мозъка Брейн Бустер, за която за съжаление повечето родители споделят, че не им влияе положително..., важно е да оценим и индивидуалността на детето..., налага се и на принципа- проба- грешка, но когато става въпрос за хранителни добавки, не е проблем, а отново както казвам, храним вярата си.., а това е най- важното- да вярваме в малките си непълноценни душички, че растат и стават все по- пълноценни..,
трудно е, но е възможно

И Поли,
знам за теб колко е важно някой да те разбира точно с твоето дете..
разбирам , че имаш нужда от това, но това не е напълно възможно, дори и заради това, че никой няма същото дете..
дори и родител, който има дете с много идентични дефицити

не забравяй, че детето ти обаче има и възможности и те са в твоите ръце , сърце и най- вече- в твоя мозък...

затова според мен добрият начин е да намериш сама за себе си разбирането и вярата.., това е малко объркано, важното е, че знам какво искам да кажа:))

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 10:35 от Kezaja

# 196
Поли,
имам впечатления от твоята борба за развитието на детето, наистина я оценявам и ти желая с цялата си душа да имаш повече и по-бързи успехи. Разбирам те прекрасно.  Който не е изживял нашето страдание от нарушеното понякога до невъзможност общуване с децата ни, не би могъл да ни разбере. А автостимулациите са присъщи на абсолютно всички хора от спектъра и са трудно изкореними, защото според някои схващания служат освен за успокояване и за усещане на света (преодоляване на някой СИД). Като явление те могат само да се тушират, но не и да се ликвидират напълно.
Още веднъж, успех с диетата и каквото друго решиш, но не и това, което обсъждахме. Не ми се сърди.   Hug Hug Hug

# 197
И едно успокоение за австостимулациите, понеже по едно време бяха моя най- голям кошмар..

Установих, с помощта на една АБА терапевтка- Венета Димитрова, че като отида на едно летище например и си задам план- да оглеждам хората един по един и да си отбелязвам автостимулациите на всеки от тях, намирам, че няма нито един човек без автостимулации, но на повечето са социално приемливи..

много жени си въртят кичур коса, много мъже обаче се клатят напред- назад, въртят кутии цигари..

така вече не съм вманиачена в автостимулациите на сина ми.., проблема ми беше знаете, че те са основно това, което причлича внимание и създава неприятно и отблъскващо впечатление за околните...

оцених, че целта е стимулациите на детето, с моя помощ да преминават във все по- приемливи, като стискана и въртене на топче например..
но също така установих, че няма да стане аз да му кажа с какво да замени грозните и неприятни мятания на ръцете пред лицето и крясъците от всяка емоция...

Обаче, точно 3 дни, след като Венета ми говори и осъзнах, че нямам причина ама изобщо да се притеснявам от автостимулациите, спрях да му правя забележка и игнирирах този проблем, приех за  въпрос на време, той каза "Аз реших, стария Мартин дето крещеше и мяташе ръце остава в старта година и през новата- 2013, новия Мартин няма да ги прави"

разбира се, все още ги прави, но се забавляваме заедно, като го погледна усмихната и той се сеща и ми казва "Покажи ми, моля те, как въртя ръцете и как крещя" и аз показвам, но добронамерено и заедно се смеем...и не му забранявам вече нещо, което и без друго не мога да забраня.., най- важното е, че не го приемам като тежест и като нередно, а като нещо,к което с времето, когато той реши, ще премине в нещо приемливо..

децата ни усещат нашето усещане и се влияят от него повече от всичко...

# 198
Мами,

Клатенето на стола напред-назад и махането с ръце не пречат на Бил Гейтс да е един от най-богатите и да е приеман от всички като полубог. Можете да видите клипчета, илюстриращи това в интернет.

Пускам линк към "Десетте най-големи постижения в областта на аутизма през 2012" според добре познатата ви организация "Autism speaks". На девето място е препаратът Арбаклофен, който изглежда обещаващ. Ще прочета внимателно написаното и ще ви го резюмирам в 10-ина изречения. Simple Smile

http://www.autismspeaks.org/science/science-news/top-ten-autism- … rch-advances-2012

# 199
„Certificate of Minister of Health" и  "Genesis II Church of Health and Healing", както и подписа отдолу „ Bishop James Humble"!!! В клиповете никъде не се спомена, че това е църква или че г-н Хъмбл е бишоф. И като вярваща християнка това ме кара да смятам, че това си е чиста секта, а гореспоменатия г-н е измамник.
Съвсем кратко пояснение за значението на думата minister, за тези които не са навътре в англиски език. Minister означава още пастор, служител, свещеник. Най-малко този човек е последното. Сертификата не се дава от мин. на здравето. Той се е самопровъзгласил в пастор на здравето Wink.
Пастор идва от библейските притчи и означава на БГ пастир. А който е офца нарочно го пиша с ф, вече е официално поканен на конференция в София в нач. на февруари, не с един, а с трима пастири.

# 200
Доктор Божанова,

Виждате ли проблем в това, нещата, които споделяте тук, да изложите в телевизионен ефир, за предпочитане в тв предаване с медицинска насоченост и в още едно- сутрешно магазинно предаване, което се гледа от много родители, основно майки.

Струва ми се, че като лекар и професионалист, бихте предотвратили евентуална вреда на много деца.

Защото, нали разбирате, като излезете с лицето и професионализма си, ще има много по- серизона тежест и по- голяма аудитория.., анонимен всеки може да е и с различни подбуди...

Аз лично ще съм Ви много благодарна и ще съдействам, в случай, че се съгласите да излезете от анонимността.
В същото време ще поканим като опонент и Светослав Стаматов, който популяризира информацията за третиране с Хлорен Диоскид (ММС) и който се обявява за първият човек в България, който официално станал част от екипа на Джим Хъмбъл . Който е и щастлив съм, че има възможността да помага на хората.
Той е и вносителят на MMS (Miracle Mineral Solution) за България .

Давате си сметка за отговорността, която стои пред вас, особено като предстои и конференция следващия месец и много хора в търсене на възможност, могат да се зарибят и попаднат в сектата....

Ще съм Ви много благодарна и приветствам, в случай, че решите да излезете на светло!
И помислете, бихте могли да спасите много хора!

# 201
д-р Божанова,
Смисълът на казаното от Вас нямаше да пострада, ако бяхте спрели на изречението, завършващо с "пастир". А закачката с произношението на думата "овца" е "българска дума от 4 букви с 4 грешки" - "уфсъ".  #Crazy

Подкрепям предложението на Кезая. Вярвам, че говорите така добре, както пишете. Grinning

# 202
  • София
А който е офца нарочно го пиша с ф, вече е официално поканен на конференция в София в нач. на февруари, не с един, а с трима пастири.

Браво !!! И офци станахме вече  ooooh!

Д-р Божанова - тези конференции се правят за да могат хората да се срещнат с лекторите и да зададат своите въпроси. И да преценят как да постъпят. Много майки имат желание да присъстват и затова положиха много усилия и лични средства за да могат да дойдат в Бг. лекторите или пасторите или каквито и да са там. Офците не биха се старали толкова много да поканят и платят разходите на тези лектори, а ще лочат илачи без да проучат и попитат и поканят и изслушат.

# 203
На този сайт с дата 9.01. пише нещо друго относно организацията, поканата на лекторите и пр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=bulinusa&Number=1 … amp;view=&sb=
Признавам, че прочетеното ме изуми. Затова предпочитам да замълча.  Embarassed

Ако някой от вас знае, дали това е така, моля да каже, тъй като на сайта на фондация "Аутизъм" няма никаква обява. newsm78

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 14:11 от констанца

# 204
  • София
Не разбрах ???
Какво те изуми? Информацията за конференцията, която е копи - пейстната от друго място или цялата тема в Дира със засилено участие на Дорка???

П.с. Разбрах те сега след като добави уточнение. Да, така е. Асоциацията не си обновява много редовно сайта. Подсещам те Асоциация аутизъм е асоциация от родители на деца с аутизъм, а не е асоциация от хора изписващи името си с д-р отпред.

# 205
Катина,
Благодаря за информацията. Този път аз не те разбрах, защо ако някой е доктор, да не поставя пред името си "д-р", но няма значение.  Simple Smile

Мами,
Бях обещала да преведа нещо, но моментът е неподходящ.

Пожелавам на всички ви успех във всичко, което си пожелаете. Heart Eyes

# 206
Наистина е интересно защо Радослав Раев е пуснал съобщението за ММС конференцията от името на асоциация "Аутизъм", която посочва за организатор.
Радослав е треньор по сърф, който страдаше от депресия преди време, беше доста отслабнал и според него, откритието ММС му е помогнало да се възстанови.
Дава го и на децата си, на приятели и е доста обсебен от ММС.

Според Светослав Стаматов, вносителят на ММС за България, организатор на конференцията на 2 февруари и на която и той ще присъства, е Марк Гренъм, човекът който е най- близко до Хъмбъл, който е в Смолян и ръководи център за рехабилитация и лечение с ММС в Смолян.

Всичко изглежда като конспирация, както и самият метод:)

И отново призовавам д- р Божанова да приеме и още преди конференцията да участва в гледани телевизионни предавания с опонент, защитник на метода.
Говорихме със Светослав Стаматов, но той не приема той да е опонент, защото не е медицинско лице, а само разпространява ММС за България и не може да застане срещу медик, нямало да изглежда сериозно.

А е важно дебата и дискусията да започнат още преди конференцията, защото нещо толкова важно, което може да преобърне живот и свързано с толкова щукотлива тема- забранено е в Амрика, Канада, редица Европейски страни..опасно ли е, може ли да е грешка, дето е забранено в толкова развити страни..,какви са причините да е забранено, може ли да промени живота на хора и децата им да оздравеят..., за такова нещо не може и не бива да се шушука и анонимно да се пускат разни въдички и обиди към хора, които са в невъзможност, борбата за децата им не угасва и се хващат за всяка сламка, за всеки лъч, който им подава светлина на небосклона....

Призовавам и други лекари- като д-р Ал, Костанца.., не може така да се криете като мишки и анонимно или полуанонимно да пускате въдици и обиждате достойни майки, а когато стане сериозно и ви призоваваме да излезете на светло и говорите с професионализма си, може би да предпазите и защитите.., но да се даде яснота на обществото, да се криете....

Важно е да започне дебата и дискусията преди конференцията, без значение кой я организира....

Очаквам подрепа...

# 207
  • София

Важно е да започне дебата и дискусията преди конференцията, без значение кой я организира....

Очаквам подрепа...

А  кому е нужно да се прави такъв цирк по медиите. На конференцията ще присъстват тези, които се интересуват от тези методи. Тези, които нямат желание да прилагат протокола на Кътлър и ММС няма да са там, защото не ги интересува. Това е среща на определен кръг от хора с определени интереси и нито ти, нито аз имаме място там. А още по малко има нужда от поредния медиен панаир.

Интересно ми стана как точно подкрепяш Поли и другите мислещи като нея по този начин???

Пак си провери информацията кой организира конференцията  Wink

констанца, Асоциация от родители с общи интереси. Това не са доктори и имат право да имат немедицински интереси. Тоест независимо дали медицината одобрява или не, родителите си имат свои интереси и разбирания по различните му там въпроси, които ги вълнуват. Сега разбра ли ме? Сори, че употребих думата интереси сто пъти, мързи ме да и търся заместители за да е правилно граматически.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 15:15 от Катина

# 208
Подкрепям Поли както го казах, че уважавам борбата й за детето, включително да опита всичко, по този начин.

Подкрепям я, защото знам, както казах, че ще го изпробва първо на себе си и знам, че при най- малкото съмнение, че причинява нещо не добро на детето си, ще го спре.

Подкрепям Поли, защото за мене, тази й проба, подсилва надеждата й, с което става и по- силна вярата в детето й, което е истински ценното за мен.

Буквално ли разбираш, че за да я подкрепям, означава, че е метод, който приемам.
По същата логика и за тебе би трябвало да важи, защото както каза- ти и аз нямаме място на тази конференция:)
макар че, може да се наместим, за да питаме...Simple Smile)

# 209
  • София

Буквално ли разбираш, че за да я подкрепям, означава, че е метод, който приемам.

А ти достатъчно ли си запозната с този метод, та да имаш адекватно мнение за него. Нали това е идеята на тази конференция да се представи метода на интересуващите се от него.

Когато вървят конференциите организирани от Тацитус обсъждаме това, което всички чуем по медиите - дава им се достатъчно гласност, защото някой е преценил, че това е нещо, което си заслужава да му се отдели медийно време.

Тази конференция не ангажира цяла България, а само хората, които наистина желаят да чуят за тези методи - нали? Защо трябва да се организират медийни дебати и спорове и дискусии с опоненти. Какъв е смисъла и за кого ще се прави. Ако някой има въпроси относно ефективността на метода - входа за конференцията е отворен и може да се запише за участие всеки, който желае и да си зададе въпросите там.

Общи условия

Активация на акаунт