Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 628
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София, Борово
Margi,  това че Дари е хипер активна, като се измори става нервна и още по-хипер активна. Аз също съм пила сарженор много години, когато тренирах... винаги около състезание го пиехме. Освен това той помага за психическата умора.
Не и изписаха ноотропил заради хиперкативността и.
Дони, аз също не го пращам никъде теста, само пускам да се изчислят точките за моя информация.

# 616
  • София
Ами ще пусна и аз информативно значи Simple Smile

# 617
  • София
За АТЕС теста. Пускайте го спокойно, като отбележите отметка на мястото където питат искате ли да ви пратят мейл с резултата - най отдолу беше тази отметка. И ще ви пратят резултата изчислен на посочения мейл. Така ще го имате в пощата резултата винаги под ръка. Аз още пазя всичките си тестове АТЕС правени през годините в пощата си. Пращате го всъщност за да ви изчислят те точките и крайния резултат, а не за да ви архивират някъде.

Относно ваксините, ето личното ми мнение. През 2006 год. разбрах за теорията, че аутизма се причинява от ваксина. От този момент уведомих личната лекарка, че отказвам поставяне на ваксини в бъдеще за двете ми деца. И не слагам. В картоните им за училище пише - не са поставени ваксини по желание на родителя - подписала съм се. Нямам проблеми никъде за нищо. Е, не получавам детски за каката, но за малкия не се изисква бележка за ваксини, и неговите си ги взимам.
 А, защо не слагам - ами не искам да рискувам, ако теорията е вярна. Прецених рисковете за и против и надделя неслагането на ваксини. Личната ми обясни рисковете за неслагане на ваксини, обясни колко са защитени в момента и колко процента би ги предпазила евентуално ваксината, ако я постави - 30% предпазва.

Успех на всички деца  Hug

# 618
svinia007,
Не се съмнявам, че намираш конференцията за много информативна. Сигурно това се отнася най-вече за презентацията на Кери Р., значителна част от която е посветена на ДАН терапията.
Но си пропуснала моменти от презентациите и на Кери, и на "русото парче" за добавките и специално за вит.В12 (не в отговор на въпроси).

В един от слайдовете на Кери се казва:

"Добавките са и за патогените

- Трябва да имаме предвид, че като даваме добавки на нашите деца, ние също така подхранваме патогените и паразитите.  Важно е да имаме контрол в/у патогените/паразитите чрез добър контрол за парзити преди да започнем да даваме добавки.
   - Витамин В12, цинкът, витамин А и желязото подхранват паразитите.
   - Причината, поради която много деца имат ниски нива на цинк, витамин В12 и желязо е, че паразитите ги изяждат"

Не коментирам, както и слайда "Ограничете фенолите". Сред изброените храни, които не трябва да консумират нашите деца са  доматите, ябълките, фъстъците, бананите, портокалите, бадемите, медът, мандарините, ананасът, черешите, пъпешите..."  newsm78 Cry Cry

Ето един материал за фенола и аутистите -

Попаднах на някакъв материал за един ензим - phenol-sulphotransferase
за който нищо не знам, но в материала пишеше, че много аутисти имали
проблем с този ензим. Не знам нищо за този текст, който намерих, но
явно е обобщена информация за този ензим phenol-sulphotransferase от
някаква yahoo дискусионна група, така че не знам информацията колко е
акуратна, но искам да го постна, защото там пишеше, че билката
Milk Thistle се препоръчва само за краткотрайна употреба при хора
с проблем с phenol-sulphotransferase. Аз имам много интересен опит с
Milk Thistle - понякога се чувствам добре от нея, а понякога напарво леко ми
се гади, значи не е толкова невинна

Това е материалът, който намерих и в който се говори за phenol-sulphotransferase проблема -

http://www.newtreatments.org/ga.php?linkid=252

This is a condition that affects 80% to 90% of the children with
autism. It is vital that you understand the symptoms, and if they
affect your child, you must "unload the donkey". PST (phenol-
sulfotransferase) is a Phase II enzyme that detoxifies leftover
hormones and a wide variety of toxic molecules, such as phenols and
amines that are produced in the body (and even in the gut by
bacteria, yeast, and other fungi) as well as food dyes and chemicals.

"human sulfotransferases, a family of phase. II enzymes responsible for the formation of sulfated metabolites..."

деф: Phase I metabolism - (bioactivation or inactivation)
oxidation, reduction, hydrolysis

деф: Phase II metabolism - (bioinactivation) conjugation

Phase II е биоинактивация - може би нещо като "изчистване" / свързване, доколкото
схваща мозъка ми на любител (ал)химик

В този текст пише хубави работи за папаина - ензима от папая. Ние редовно го папаме,
но изпразних поредното шише, а го нямаше в магазина, сигурно защото
са го изкупили за да си облекчат коледното преяждане.

Whistling

Ето как парзита hookworm води до желязо-дефицитна анемия -

http://www.neglecteddiseases.gov/target_diseases/soil_transmitte … okworm/index.html

Symptoms

Hookworm infection may be associated with a skin reaction (dermatitis), an increase of a certain type of white blood cell (eosinophils), a pulmonary reaction (pneumonitis), and skin rash (urticarial). Gastrointestinal symptoms include mild abdominal pain, nausea, vomiting, and anorexia. Iron-deficiency anemia due to blood loss is often associated with hookworm infection.

Hookworm-associated blood loss results from the destruction of capillaries in the intestinal mucosa; however, the level of iron deficiency and anemia depends on three major factors: worm burden, type of hookworm (A. duodenale causes more blood loss than N. americanus), as well as overall patient nutritional status, including the person’s iron reserves and diet. Iron deficiency signs will be found in a host with a high load of hookworms and include fatigue, poor concentration, and shortness of breath. Increased maternal and neonatal mortality has been found to be associated with hookworm iron-deficiency anemia.

Whistling

Известна е връзката между Tapeworm и дефицит на B12 - има много материали за това -

http://www.parasitesinhumans.org/diphyllobothrium-latum-fish-tapeworm.html

Whistling

Има връзка между цинка и паразитите също, правено е изследване, което потвърждава,
че хората с добро ниво на цинк по-лесно се освобождават от паразити.

Zinc Deficiency Impairs Immune Responses against Parasitic Nematode Infections at Intestinal and Systemic Sites1,2 - -

http://jn.nutrition.org/content/130/5/1412S.full

От друга страна, има предположения и за обратното - някои паразити биха могли
да намалят нивото на цинк, ако има някаква кръвозагуба във връзка с това, че
паразитите "гризкат" мукоза. Може би това се разбира под "ядене на цинк".

Аз MMS няма да давам, защото не виждам причина да давам такова нещо, но съм любознателна,
интересно ми е и за това се интересувам от въпроса, така както съм се интерсувала и от
фенола и например този ензим - phenol-sulfotransferase - копнах материала за този ензим
от моя стара тема.

Кери Ривера може да е казала, че добавките са бизнес, но нейният протокол е пълен с такива!
Тук жената си противоречи.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 17:11 от svinia007

# 619

ЗОВ за помощ! Знам че Хриси е горе-долу колкото моят син. Ходих да вземам един профилактичен талон и ми казаха, че понеже е навършил 6 г. синът ми подлежи на ваксинация с някаква си там тройна ваксина ( казаха й името но аз имена не помня ) за Коклюш. Дифтерит и Детски паралич.
Моля споделете- правихте ли, не ли , имахте ли някакви колебания.
Ще се радвам ако всеки, който е информира,н се включи с пояснения и най-важното лично мнение.

Това е действащият имунизационен календар http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm, а на този линк може да се види официалният документ на Изпълнителната агенция по лекарствата за ваксината Тетраксим, която се прилага на 6 годишна възраст. От документа се вижда, че производителят я препоръчва за възрастта между 5 и 13 години. http://www.medicine.bg/lekarstva/tetraxim Това означава, че няма проблем да се направи на твоето дете.

Всички ваксини, които се прилагат у нас на децата съгласно календара са еднодозови, т.е. нямат консервант (нито Тимеросал, нито каквото и да е било друго). Не съм убедена, че това важи за българската ваксина ТетаДиф, чието приложение започва от 12 годишна възраст. Ако е в многодозови флакони, има Тимеросал. Трябва да се попита GP-то и да се гледа.
Аз лично бих предпочела Тетраксим, френската ваксина, която е в еднодозови флакони.
Тази комбинирана ваксина съдържа убита ваксина с/у полиомиелит, два токсоида - срещу дифтерия и тетанус и безклетъчна коклюшна ваксина.

Нашето дете има абсолютно всички имунизации и реимунизации съгласно календара. Виждала съм всичко - детски паралич, тетанус, дифтерия и у нас, и в други страни и искам то да е предпазено от тежка инвалидност (Полио) и мъчителна смърт (дифтерия/тетанус). Що се отнася до коклюша, страшното е при кърмачетата. Така че, човек може да помисли и за отделни ваксини - убита полио и ТетаДиф.

Надявам се, че няма да започваме отново дискусия. re_ge поиска лично мнение и това са моето мнение, информацията, която аз имам и моят опит.  Hug

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 17:24 от констанца

# 620
Дорка,

В сферата съм от почти 9 години и никой никъде до сега по света не е показал възстановено дете.

И по принцип се избягва показването на деца.

Кели Ривера също не показва нейното и то не е възстановено.

Понякога, когато диагноза се постави твърде рано, е възможно закъснение в говора, което също създава естествено комуникативни проблеми, да се диагностицира като аутизъм и ако такова дете ти представят за възстановено, не вярвай.

Знаеш ли какво казват истинските лекари и истинските специалисти: Ако някой ви говори за излекуване, трябва да се съмнявате в почтеността на намеренията му към вас!

И как ще коментираш децата, които познавам и вече повече от 10 години са подложени на всички мъчения, които описват твоите "доктори" и "златотърсачи"- тук имам пред вид Хъмбъл заради заниманията  и хобитата му- и всички тези деца нямат никакви наченки на възстановяване?

Аз лично ако бях на мястото на техните родители, шях да го направя достояние на цял свят и да кажа: Хора, от 10-11-12 или еди колко си години детет ми е е унищожителна диета, минавало е курсове на хелация през еди кои си години, от 2 години му давам и ММС и няма наченки на възстановяване, не вярвайте на това...

И след като го казах, се сетих, че съм чела в блога на един баща от Обединеното Кралство точно такова споделяне- как след години тормоз на детето е осъзнал измамите, но наистина са малко родителите, които го правят.

И още Дорка,

Как ще коментираш, че познавам аутисти, социализирани, студенти, някои  от които дори терапия почти не са посещавали, да не говорим за методите на твоите "доктори"?

Разбира се, вниманието и приемането е оказало най- сериозен ефект!

Тези, към които ме препращаш да ми покажат напълно възстановени деца, дори няма да си направят труда да ме излъжат, защото са изключителни психолози и усещат безпогрешно къде има почва за развитие и за промиване на мозъци.
И няма да сбъркат, че не могат да ме зарибят, и тъй като не съм им потенциален обект, няма да си правят труда и се целят в мен.

Ти направи ли MAP test /Organic Acid Test? Питай Ламбовски как да ги направиш, ако не знаеш.

Ето един много хубав тест -

NutrEval® FMV - http://www.gdx.net/product/10051

DESCRIPTION:  Unlike any other nutritional assessments, NutrEval FMV® provides a framework of core nutrients in 5 key areas: Antioxidants, B Vitamins, Digestive Support, Essential Fatty Acids, and Minerals. In this test, the Amino Acids are measured in a convenient first-morning urine collection.

Жалко, че е скъп, ако не беше скъп бих го правила на себе си и детето през няколко месеца.

Ти много тичаш по обществени задачи и освен това работиш и няма кой да дава добавки на
детето ти, а то е от високо функционалните и неверието ти в медицината и силата на захранването, а добавките са точно това - едно бавно захранване, спъва много възстановяването,
да - пълното възстановяване на това хубаво високо-функционално дете, което имаш.  

Много се равяваш насам-натам, но сигурно така си свикнала, тогава си наеми
витамино и добавко - давач (пенсиониран фармацевт или фармацевт с наклонности към
готвенето, консервирането и правенето на сокове и да знае какво е процент, милиграм,
микрограм и грам и разреждане, абсорбция и адсорбция, осмоза и електролит).

Аз, а доколкото разбирам и Икеа имаме намерение да възстановим децата си напълно.

Whistling

Можеш да питаш Margi_Z_Margi_Z  как вървят "изтезанията" и как прилага ето това мъчение:

итат на: Margi_Z_Margi_Z в Нед., 27 Ян. 2013, 09:42
Добро утро.Много ви благодаря,че сте ми отговорили.
Аз също видях тези продукти,които са за мазане,но надали ще се спра на тях.
Намерих едни на фирмата NOW,те са дъвчащи,но момето момченце,изобщо не ще да опита бонбони. ShockedТа ако взема от тях ще трябва да ги режа и да ги слагам в манджата.
А специално тези:
http://www.diasporal.de/en/products/diasporal-300-direkt-granules-for-direct-use
стават ли за деца над 5 и половина години?
Прахчета ме устройват Blush

Диана и аз съм склонна да пия магнезий,за де се поуспокоя ConfusedТи какви пиеш?

Това е добре - половин стикче е детската доза, а едно стикче е дозата за възрастни,
даже и една трета от стикчето върши работа за дете - 100 мг. е една трета,
а 150 мг е половината стикче.

Прави паузи от време на време от магнезия. Този прах може и да може добре да се
смесва с нещо с ябълков или цитрусов вкус, давай и достатъчно вода, защото
magnesium citrate е кисел. Например вземаш половин бебешко шише вода и доливаш с
някакъв сок и после добавяш прахчето и разклащаш шишето, а ако има
видимо от праха в сока - прецеждаш сокчето със ситна цедка. Да ви е сладко!
Аз така процедирах с моя magnesium citrate, можеш да добавиш и стевия
за да го направиш по-сладко сокчето.

Мда, при хора със сърдечни и бъбречни проблеми не се препоръчват високи дози
магнезий.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 17:40 от svinia007

# 621
  • София
Доника
ЗОВ за помощ! Знам че Хриси е горе-долу колкото моят син. Ходих да вземам един профилактичен талон и ми казаха, че понеже е навършил 6 г. синът ми подлежи на ваксинация с някаква си там тройна ваксина ( казаха й името но аз имена не помня ) за Коклюш. Дифтерит и Детски паралич.
Моля споделете- правихте ли, не ли , имахте ли някакви колебания.
Ще се радвам ако всеки, който е информира,н се включи с пояснения и най-важното лично мнение.
Не реваксинирах Embarassed Аз бях на кантар, а мъж ми учудващо против Grinning Когато ми се обади личната и казах, че няма да реваксинирам или по-точно ще отложа, а докога ще реша аз. Тя не ми противоречи. Подписах се на някакъв лист, но дори и не прочетох какво точно пишеше (което е нетипично за мен). Личната ми винаги е била против слагането на излишни ваксини. Питала съм за противогрипна - каза, че не ми препоръчва - децата ми не са от болнавите. Навремето, когато Хриси беше на няма и 2, а аз и понятие си нямах, че ще се сблъскам с аутизма, исках да слагам допълнително за хепатит А и тя пак ми каза да си трая Simple Smile
Детски не взимам, защото сме "богати" #Cussing out За детските от ТЕЛК бележка за ваксини не трябва. Разпитвах познати и на никой не са искали бележка, за да го запишат в училище. Това му е конституционно право да посещава училище Wink

# 622
 svinia007,
да, има много писано за опаразитяването с тении и дефицита на витамин В12. Но слава Богу, анкилостомозата, за която пишеш, не се среща у нас. Ти имаш повече основания да се интересуваш. И понеже си много любознателна, можеш да прочетеш това  http://en.wikipedia.org/wiki/Hookworm Simple Smile

# 623
svinia007,
да, има много писано за опаразитяването с тении и дефицита на витамин В12. Но слава Богу, анкилостомозата, за която пишеш, не се среща у нас. Ти имаш повече основания да се интересуваш. И понеже си много любознателна, можеш да прочетеш това  http://en.wikipedia.org/wiki/Hookworm Simple Smile

Знаеш ли през едно пристанище или летище какви неща могат да се пренесат! В България има
пристанища - там работят хора, много хора, които имат досег с товари и моряци, а същото
може да се каже за летищата. За внос - износ на екзотични животни и подправки няма
какво да си говорим - стават през пристанища и летища. Наистина има неща в Америките,
които при нас ги няма. Едно от хубавите неща, които за първи път видях в Америка е
колибри. Много карсиво, трептящо, екзотично птиче, но освен разни красоти, има и гадости
като паразити и отровни животни, които в България ги няма Laughing

Последния път като си идвах от България видях една индийска нишка от шишета с подправки,
които индийците се опитваха да пренесат с багажа си, но скенера ги хващаше и като ги
извадят ги нареждаха едно до друго - направо един бюфет с подправки се беше събрал и
това само от няколко полета. Мене ме бяха строили с индийците да ми преглеждат багажа,
ама имах само книги, дрехи и плюшени играчки.

Китайците се опитват да пренасят части от животни, защото ги използват в традиционната
им медицина. След като видях бюфета с подправки на летището, имам си едно на ум, че
се пренасят разни неща през континентите.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 18:22 от svinia007

# 624
Хора, сринах се психически. Обаче май безглутеновата диета действа. Защото когато яде нещо с глутен и полудява. В събота яде торта - после вечерта скача, дивя, лудя и прочие до след 2 часът, после през нощта се будеше и веднъж повърна. Тортата я яде сутринта. Вчера вечерта яде малко хляб и днес беше неудържим. Върха на аутуистичното държание ако мога така да го нарека. Ходихме при една жена - той се качва на масата, под масата, скача, пърха с ръце. Направо такъв не съм го виждала.
Още нещо наблюдавам - и при него и при баща му аутуистичното поведение се засилва много в края на зимата.

# 625
Хора, сринах се психически. Обаче май безглутеновата диета действа. Защото когато яде нещо с глутен и полудява. В събота яде торта - после вечерта скача, дивя, лудя и прочие до след 2 часът, после през нощта се будеше и веднъж повърна. Тортата я яде сутринта. Вчера вечерта яде малко хляб и днес беше неудържим. Върха на аутуистичното държание ако мога така да го нарека. Ходихме при една жена - той се качва на масата, под масата, скача, пърха с ръце. Направо такъв не съм го виждала.
Още нещо наблюдавам - и при него и при баща му аутуистичното поведение се засилва много в края на зимата.

Точно така, в края на зимата се усилват аутистичните прояви, защото в края на зимата и началото на пролетта се активират някои вируси, например този на морбили е такъв. Точно сега
е много добро време да се направи титер за морбили. Можеш да си намериш хубав витамин D и
можеш да му даваш до 1000 IU на ден или през ден, което е два и половина пъти повече,
отколкото съдържанието на витамин  D в обикновените витамини.
Мисля, че в обикновените мултивитамин една таблетка съдържа 400 IU витамин D.

Може в България да проверяват за витамин D статус, става с кръвен тест -

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003569.htm

The 25-hydroxy vitamin D test is the most accurate way to measure how much vitamin D is in your body.

In the kidney, 25-hydroxy vitamin D changes into an active form of the vitamin. The active form of vitamin D helps control calcium and phosphate levels in the body.

The normal range is 30.0 to 74.0 nanograms per milliliter (ng/mL).

За аутист нивото на витамин D е желателно да е над 50 ng/mL.

Масово хората имат около 30.0  ng/mL при измерване, което е ниско, при това е измерено
посред лято. Лято, зима - няма значение, много често витамин  D им е на ниската страна.

Това е моето емпирично наблюдение от съседката и мъжа ми Laughing Съседката е по цял
ден навън, но витамин  D и беше 29 ng/mL, също като на мъжа ми, който не обича да
излиза навън.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 19:03 от svinia007

# 626

[/quote]Не реваксинирах Embarassed Аз бях на кантар, а мъж ми учудващо против Grinning Когато ми се обади личната и казах, че няма да реваксинирам или по-точно ще отложа, а докога ще реша аз. Тя не ми противоречи. Подписах се на някакъв лист, но дори и не прочетох какво точно пишеше (което е нетипично за мен).
[/quote]

С нашето GP се познаваме от 40 години. Той беше педиатър на двамата ми сина, а сега им е GP, а също и на внука ми. Той е съгласен с всичко, което му кажа по отношение на ваксинациите и дори се изненада, когато му пратих синовете за реваксинация с ТетДиф, която се прави на 10 години. Детето не имунизираме срещу грип, но ние се ваксинираме почти всяка година.  Grinning Laughing

# 627
Кои добавки предписаха лекарите?

Диетата ли?
Аминокиселините ли?
ММС ли?

За кандидата, ако са показали изследвания на изпражнения, че има, трябва да са ви изписали пробиотици?
Но кандида има всяко 2- ро дете, без значение дали има някакъв друг проблем и се изчиства, нормално е.

Ако сте се доверили на Холиста, разбирам желанието ви да изпробвате всичко, но за тях мога да кажа, че са чели съветите на мъдреците, които казват:
"Ако търсите голяма възможност, огледайте се за голям проблем"

Добавките, които ви изписват лекарите, няма как да са по- различни от тези, които на нас ни изписват: Мастни киселини- Омега 3 ( за по- добра мозъчна активност), витамини B16 и B 12 дозирано, имуностимуланти и балансирана здравословна храна.

Всички добавки дозирано и редувам, давам вече 9 години, те подпомагат функционирането и работата с детето.

Витамин Е от рaстителен източник, а не синтетичен.

d-alpha topherol e pо-добрата форма на витамин E (извлечена от
растителен източник- полу синтетична форма). С dI като dI-alpha topherol се означава синтетичната
форма на витамин Е. Където има само едно d, вместо dI е формата на
витамин Е, която е извлечена от растителен/естествен източник.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tocopherol

Аз ако съм на тебе много ще внимавам с Омега-3, защото
тя може да предизвика окислителен стрес и тогава ти е нужен витамин Е.
Ти знаеш ли какво става с фолатния метаболизъм на детето ти, направи ако искаш хистидинов
тест на детето си за да си сигурна, че няма тъканен дефицит на фолат и го провери
за MTHFR мутация. Аз докато не оправих въпроса с фолата имах едно супер хиперактивно
и избухливо дете. Нас тази форма на фолат ни оправи - 5 - MTHF (5-methyltetrahydrofolate).

При фолиев дефицит – положителен перорален хистидинов тест.

Whistling

The Painful Truth About Polyunsaturated Omega 3

Polyunsaturated omega 3 and 6 are potentially harmful to the body in 3 primary ways:

Through very rapid lipid peroxidation and free radical damage
    Through the formation of pro-inflammatory prostaglandins
    By forming trans-isomers and other ultra-unusual fatty acids

Not only will omega 3 fatty acids cause a rapid and substantial loss of vitamin E in the body, omega 3 will rapidly oxidize, even before entering the blood itself. Omega 3 consumption can result in liver spots on the skin known as Lipofuscin, and this is especially true if vitamin E levels are low. -

http://metabolichealing.com/key-integrated-functions-of-your-bod … ga-3-fatty-acids/

Когато сложиш окислителния стрес под контрол и детето се подобри, ще е по-толерантно
към Омега-3, тоест Омега-3, ще му помага повече, отколкото ще му пречи.

Това може да стане с хубав витамин Е и антиоксиданти като екстракта от самбукус нигра -
Sambucol/Sambucus. Мелатонин от време на време и т.н. Малко глутатион и др.
Витамин А, С и др.

Ето как можеш да провериш дали детето ти има окислителен стрес:

Излследваш Urine Lipid Peroxides

Lipid peroxidation during n-3 fatty acid and vitamin E supplementation in humans. -

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9168460

Горното изследване на липидната пероксидация по време на даване на ОМЕГА 3 и Витамин Е
е правено със синтетична форма на витамин Е и е използвано идиотско количество
витамин Е - 900 IU. Моят любим витамин Е е от естествен източник и една доза е само 30 IU.
Пуснала съм връзка към този слаб витамин Е в един постинг, където изреждам добавки,
ето го - Biotics-Research-Bio-E-Mulsion-Forte-1oz - http://www.amazon.com/Biotics-Research-Bio-E-Mulsion-Forte-1oz/d … esearch+vitamin+E

В излседването е използвано и идиотско количество Омега-3 и се доказва, че идиотското
количество Омега 3 причинява окислителен стрес, който не може да бъде suppressed (подтиснат)
от идиотско количество синтетичен витамин Е.

Това идиотско количество, което са използвали в изследването е към "3 X 2 капсули" Омега 3
за възрастен, не е чак толкова много, а витамин Е е по 400 IU или 200 IU и те са дали
към тройна доза - 900 IU (предполагам не на веднъж) . Значи, искали са да са едно към едно да видят какво прави
синтетичният витамин Е и той не е можал да спре окислителния стрес причинен от тройна
доза Омега 3.

Ако си падаше по биологията и медицината, какво славно бъдеще можеше да имаш!

Да си падаш по медицината е различно от това да си биолог или медик. Ето, аз си падам
по медицината ... напоследък, но след два месеца може да си падам по нещо друго...

Ако давах само това, което изреди  детето ми щеше да е много хиперактивно и щях да
живея в ужас!
--- "Добавките, които ви изписват лекарите, няма как да са по- различни от тези, които на нас ни изписват: Мастни киселини- Омега 3 ( за по- добра мозъчна активност), витамини B16 и B 12 дозирано, имуностимуланти и балансирана здравословна храна.

Всички добавки дозирано и редувам, давам вече 9 години, те подпомагат функционирането и работата с детето."

Къде ти са минералите - цинк, магнезий, селен, манган, молибден, хром, калций, boron, vanadium и др. ???

Къде са inositol, choline, лецитин?

Къде е витамин D - по 1000 IU на ден или през ден, и следене на статуса на витамин D, чрез тестове.

Къде е витамин Е - най-малко по 15 IU на ден?

Къде ти е ензима, най-малкото папая!

Къде е специалната форма на фолат - 5-MTHF или фолинова киселина???

Къде ти са амино киселините - най-малкото по 150 мг. таурин трябва (трябва, а при някой не трябва) да взема чат-пат.

Как го снабдяваш с желязо?

Как с йодин?

Как с холесторол?  MCT oil в много малки количества също става.

Къде ти са полифенолите -  Luteolin, Quercetin и Rutin?

Как го снабдяваш със сулфити и сулфати? - има такива кремове със magnesium sulfate

Къде са витамин B1 и В2?  Като стана въпрос за B-групата, къде са B1 и В2, защото ти спомена само за B6 и  В12, а витамин B1 и В2 са много важни за аутистите.

Как го снабдяваш с витамин А?

Как го снабдяваш с витамин К (ако е нужно, а при някои е нужно)

Как го снабдяваш с електролити  sodium chloride, potassium iodide (горварска сол) ?

Забелязах подобрение след употреба на  vitaminwater или gatorade,
които са електролитни напитки.

Можем да си направим домашна електролитна напитка с вода, сол и цитруси, ето как -

How to Make a Homemade Electrolyte Drink -

http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/ … rolyte-drink.html

От това, което изреди разбирам, че ти само си му усилила оксидативния стрес ...
Ми то гладно това дете! И с окислителен стрес! Да не говорим, че за аутистите
трябват специялни форми н а B-vitaminite - Riboflavin 5'-Phosphate, Adenosylcobalamin,
Methylcobalamin, hydroxocobalamin,  Pyridoxal 5'-Phosphate, Folinate, L-5-Methyl-tetrahydrofolic Acid

Моето също има проблеми с апетита и не виждам друг начин, освен горния - това е лично мнение.

P.S. Искам да си запиша, че непоносимостта към сулфити може да се дължи на дефицит
на молибден
.

Sulfite Sensitivity: Low levels of molybdenum can lead to increased allergic reactions to sulfites. -

http://www.ndhealthfacts.org/wiki/Molybdenum

Това е във връзка с предишните разсъждения за молибдена.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 00:39 от svinia007

# 628
  • София, Борово

Диетата ли?
Аминокиселините ли?
ММС ли?

За кандидата, ако са показали изследвания на изпражнения, че има, трябва да са ви изписали пробиотици?
Но кандида има всяко 2- ро дете, без значение дали има някакъв друг проблем и се изчиства, нормално е.

Кандида лекуваме с пробиотик и candida clear, освен това диетата без глутен и казеин помага също.
Ето симптоми при кандида

кикотене, неподходящ смях

потене, 

Промяна в движенията на червата (фал / мая миришещи изпражнения), газ,

и подут корем

Мая обрив / пелена обрив, бяло покритие върху езика, червен пръстен

около ануса, трихофития,

Нощно напикаване или аварии

Нарушения на съня или нощно будене

Хиперактивност, махане с  ръце, ходене на пръсти

Глад за захар

# 629

Диетата ли?
Аминокиселините ли?
ММС ли?

Кандида лекуваме с пробиотик и candida clear, освен това диетата без глутен и казеин помага също.
Ето симптоми при кандида

кикотене, неподходящ смях

потене, 

Промяна в движенията на червата (фал / мая миришещи изпражнения), газ,

и подут корем

Мая обрив / пелена обрив, бяло покритие върху езика, червен пръстен

около ануса, трихофития,

Нощно напикаване или аварии

Нарушения на съня или нощно будене

Хиперактивност, махане с  ръце, ходене на пръсти

Глад за захар

Какви амино киселини ви е изписал психиатъра?

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт