Мама много се вълнува - НОЕМВРИйче първа Коледа празнува! - тема 1.

• 28 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета,

Весели празници на всички и много хубави подаръци (въпреки че ние си получихме по-рано най-хубавите подаръци Grinning)!!!

Искам да питам момичетата, които си правят чай от сминдух какво трябва да си купя-семе, билка или смлян? Намерих този сайт http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&tursene=%D0%A1%D0 … D0%B4%D1%83%D1%85 , но нзн от кое се прави чая.

# 211
Здравейте на всички!!!
Аз имам един въпрос към ЛЛЛ : Не кърмя, защото кърмата ми намаля в болницата и съвсем спря като се прибрахме вкъщи. Снощи под душа реших да проверя има ли още кърма в гърдите ми и потекоха капчици. Съвсем слабо и малко са и се чудя какво мога да пия, за да я спра? Гърдите ми са меки, не са болезнени. Дали може да възникне проблем ако нищо не пия и сама ли ще си спре?

# 212
  • Varna, Bulgaria
  Да ви почерпя и аз виртуално за месечинката ни bigdance2 smile3510
Днес бяхме и на консултация, биха ни ваксина и милата ми за първи път плака със сълзички. Направо ми се скъса сърцето Sad
За наддаването пак ме притесниха. В нормите било, ама можело и по-добре. И както уж иска още да да наддава, така ми вика, че трябвало нощното хранене да го махна. Вечерата като съм я нахранила към 9 после вече към 5 ????????? Ако не я нахраня към 12 тя ще ореве света. Педито вика да й давам и глюкоза, ама аз казах, че не искам. И каза, че трябвало тогава да слагам захар в чая за коликите, защото още била жълта. Даже иска след Нова година да види колко е билирубина Sad Дано най-сетне да  й мине тая жълтеница на Еличка.

# 213
  • София
Кокомеле,билирубина се отделя с изпражненията,а захарта няма да ги увеличи.Ще се изхожда повече,ако яде повече.Не спирай нощното хранене и заради това.Ние вече сме ок,но Никола до преди седмица още му жълтееха очите,а утре тава на 2м

За 90 дневната и аз знам,че има за кърмачки,но не смея още да я пробвам.Може би след 2м. поне,ще видим..

# 214
Ох, момичета, днес цял ден Смърфовинка ми виси по гърдите. Подозирам, че кърмата е намаляла заради недоспиване от моя страна. Просто толкова мн ми се спи, а 1 мама беше споделила, че като е недоспала се случва същото с нея. Сега баща ѝ ѝ дава изцедена кърма, а аз лягам да спя, че не издържам.
Имам въпроси към ЛЛЛ.
1. Имах разранени зърна и това на лявата гърда беше изкл. зле. Наложи се да правя 2Х2 дена и после веднъж още 3 дена почивки, докато ми минат раните. През това време давах само от дясната, в следствие на което тя тече по-добре и лактацията е по-засилена, при това видимо. Гърдата ми стана по-голяма. Какво мога да направя в случая, за да порасне и лявата?
2. Все още изпитвам болка при засукването на малкия млечен вампир. И при 2-те гърди. Вчера беше разплакана и докато викаше "Уааа", аз ѝ набутах цицата в устата Mr. Green и при засукването не изпитах абсолютно никаква болка, дори дискомфорт не изпитах, от което ме навежда на мисълта, че тя не засуква добре. По мои наблюдения не си отваря устицата достатъчно. Как да я накарам да го прави без да плаче? Иначе, търкам ѝ зърното в устните, обаче не си отваря устата като при "Уааа".

Много благодаря предварително за отговора. Hug

# 215
Здравейте! Весело посрещане на Новата 2013! Нека е успешна за всички ви!
Въпрос към ЛЛЛ
Успешно се кърмим от самото раждане. Напоследък изпитвам болка в началото на кърменето, а и по време на него. След приключване на храненето, зърната ми са бели в долната част, по периферията. Прилагам поза люлка от самото начало. Пробвах биологичната, но не ми е удобна, понеже ми е трудно преместването от едната на другата гърда, а и докато суче, Алекдандра е със забито в съответната гърда носле и трудно диша. Иначе детето е добре, жизнено е, 4 700 кг изписано 3 300,няма млечница. Просто не знам къде греша, досега всичко беше наред. Къде според вас е проблема?

# 216
Nadinkapl,според мен е по-добре да предлагаш първо по-слабата гърда,т.е.дясната,защото когато беб е гладно,то суче по-активно и така ще стимулира по-добре лактацията от тази гърда,пък после му дай да си дояде от по-пълната. Peace
Хетера,не се тормози-и да искаш,не можеш да огрееш навсякъде,просто е невъзможно.В този труден период трябва да гледаме да се съхраним физически и психически,за да бъдем максимално полезни на децата си,затова лично аз не отказвам помощ от другите.Мъжа ми върши почти цялата домакинска работа,за мен остава да гладя,да подреждам и да бърша прах,а свекито готви.Така ми остава време да проверя домашните на каката,да поиграя футбол с големия и да си кърмя бебчо Heart Eyes.
Шушулче,вярно е това,че като се наспиш и отпочинеш,кърмата се засилва;това го забелязах по себе си,а после го чух и от една мама.Така че гледай да си почиваш,ако може да оставяш Смъфриетка на някого от време на време,е най-добре. Peace

# 217
  • На брега на морето
Запис.
Имам да пиша много, обаче няма да е сега, с температура съм и ми е супер зле. добре, че мъжът тази вечер е вкъщи.
Някой знае ли колко парацетамол  мога да пия за  ден?

# 218
Запис и от мен!Компа ми се счупи и до днес беше на ремонт,връщам се да чета и после ще пиша Simple Smile

# 219
//Герито//, би ли споделила тази диета за кърмачки? Мисля след празниците малко да се поконтролирам....тъкмо ще станем на 2 месеца и е време и на себе си да обърна внимание, че както плюскам сега ме е страх да не стана 100 кила  Embarassed

Момичета, искам да ви питам нещо...вас сърбят ли ви гърдите??? защото мен много...от стриите ли е, от опъването ли (моите бая порастнаха....по принцип са ми мънички и скромнички, а сега се чувствам като крава) newsm78 Чудя се с какво да се мажа за да облекча сърбежа, но се притеснявам все пак като кърмя...... newsm78

# 220
  • Варна
Здравейте,
Въпрос към ЛЛЛ: Бебетата преяждат ли с кърма? Храня Невена с изцедена кърма от шише. Храни се на всеки от 3 до 6 часа( най-често на 4ч), т.е й се събират или 5 или 6 хранения на ден. Храня я на поискване. На ден изяжда по 800-900мл. кърма. Всеки памперс е наакан. На 23тия ден след раждането беше качила 1 кг. Сега месец и 6 дни след това е 4  700, което е 1700 отгоре след раждането. Притесняваме това, че на ядене яде по много (от 100 до170), а са по-малко храненията. Пренатоварвам ли коремчето й така? Стигала е за час и 30мин да изяде 200мл.
И другият ми въпрос е за изцедената кърма. Вечер когато се цедя (около 3ч през ноща) имам много кърма - около 250мл. Гърдите ми стават на буци. Как да намаля кърмата по това време от денонощието? Изцеждам докрай винаги. (цедя на всяко хранене на детето). От болницата така ми бяха казали.
Благодаря предварително!

# 221
  • София
Герито, и аз искам от 01ви да почна 90-дневната, имам да свалям поне едно 14кг. Бях я правила преди време, но мислех, че сега с кърменето няма да е удачно, но ти казваш, че има вариант за кърмачи - сподели сайта плиз, да почетем какво точно се различава.

# 222
  • Varna, Bulgaria
Ivaneliq, на мен ЛЛ на детето ми каза, че не е много хубаво да се пие парацетамол до 2-рия месец, ако се кърми детето. Но пък с тази температура... Може да се обадиш на педиатъра да питаш.

# 223
Neli___ Не съм от ЛЛЛ, но да ти кажа, че и моята кукла яде така на 4 часа и по 1 час яде от мен ( понеже тя пък не яде от шише, не знам колко яде)
Нощем нивата на хормона отговарящ за производството на мляко е най-много. Най-добре си се изцеждай тогава дори и да хвърляш кърмата. Ако има тогава ще има и през деня.
Да ви се похваля имам нова помпа авент. Братовчедката, която ми даде на заем нейната е бременна в 6 ти месец. Новата помпа си е нова друго си е. Simple Smile

# 224
По въпроса за отслабването, за протокола аз съм качила 5 кг. Кърмя не кърмя след празниците съм си казала, че ще започна да се ограничавам, че ще стана 100 кила  Sad . Ама и на мен ми е слабост сладкото. Незнам как ще се лиша от него. Ако трябва да избирам между пържола и торта познайте какво ще избера? Тортата разбира се хи хи  Laughing
Незнам как спят вашите дребосъци по коремче. Не мога да си го представя. Нашия младеж даже не иска да стои по коремче. Вие по колко време и по колко пъти на ден ги слагате по коремче?
Помпа на Медела и аз ползвах в болницата. Еми, страхотна е верно, ама мн скъпа. Иначе аз съм с на чико ръчна и съм доволна. Имам и електрическа, но е страшно болезнено с нея. Тя само дърпа без да отпуска и не я ползвам изобщо
Sinapovaaya добре, че сте отишли на време. Милото детенце. Нищо, че няма да плува, важното е да е добре
//Герито// и coucoumelle честити месечинки на патерици
ние вчера ходихме на ваксина. сложиха ни 2 наведнъж - в двете крачета. Ники се държа като мъж и не плачка много, обаче към 16,30 като се разплака и не мога да го успокоя. а нямаше температура. на някой случвало ли се е да плачкат така слд ваксината? нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт