Мама много се вълнува - НОЕМВРИйче първа Коледа празнува! - тема 1.

• 28 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Честита Нова Година и от нас Simple Smile Бъдете живи, здрави, много обичани и ценени Simple Smile
Влизам да кажа, че малкия май е по-добре. Днес е последния ден от антибиотика и силно се надявам да не се налага да го продължаваме, че имам чувството, че го изнервя адски много и много го боли коремчето от него. Вчера, например, не е спал от 7 сутринта до 8 вечерта. Беше рев....направо ад....днес е малко по-добре положението. Сега се опитвам да го приспя....спи много леко и се буди на всеки 5 минути, но поне не реве (за сега). Тези дни ще водим малкия и на ехограф ( педиатърката иска да го погледната, понеже иска да види дали от коремчето не е дошъл целия проблем)...Ох, да минават тези тревоги, че ще лудна...
Искам да се похваля, днес ходих да му взема акта от общината, че нали се оставя за помощите. Е одобрили са ни за еднократната помощ от 2880лв. Казаха, че до края на месеца ще ни ги преведът Simple Smile

# 406
Ортопед За Митко ми бяха дали направление на 3 навършени месеца. Мисля че има значение дали детето е родено секцио или нормално. При нормално раждане на първата консултация дават направление за ортопед при секцио на 3 тата консултация Simple Smile

# 407
  • София
Здравейте, момичета,

Puphi, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве и щастие и много да се радваш на малкия бонбон Simple Smile

Pupii, и ние имахме проблема с разстройството, когато спрях Саб Симплекс капките и почнах с Колийф. Малкия започна да ака много често, течно и без никакви бели частици, почти подобно на пяна. Обадих се на педиатърката и тя каза, че до 7-8 пъти на ден не било проблем. Но все пак започнах да редувам Колийф със Саб и се нормализираха нещата. Сега акаме по 2-3 пъти дневно.

Sofia_shi82, да вземеш да дойдеш да попееш и на малкия за следващата консултация, че много плачка, а гледам, че следващите два месеца имаме все по две ваксини  Wink

Днес бяхме на консултация, биха ни и двете ваксини. Малкия толкова много плака, че чак не можеше да си поеме въздух. Сега е спокоен, но ни казаха да му направим компрес с риванол и вода. Изписаха му и 3 ампули Калциев Глюконат, но от притеснение покрай малкия забравих да питам за какво точно му го изписват. Някоя от вас знае ли? Иначе е наддал повече от добре, за месец и 5 дни - 1460 г и 5 см или общо 3060 г и 10 см от изписването. Добре, че преди няколко дни сам успя да си махне нощното хранене и вече се храним 6 пъти на ден, че иначе щеше да ми се наложи аз да го мъча. Лекарката каза, че не е хубаво да наддава толкова много, ама какво да направя като се роди малък и иска да си навакса Simple Smile. Аз да ви кажа се опитвам да спазвам 3 часа пауза между храненията, давам залагалка или по някоя глътка вода, гушкам го, защото яде повече от достатъчно, между 120 и 160 мл на хранене и се опасявам, че му идва в повечко храната.

# 408
  • На брега на морето
аз се чудя да се тревожа ли, да не се ли тревожа.... newsm78
ваксината мина добре, но то си е 2-ри прием, не очаквам проблеми.
за 2 седмици Вики е наддала 300 гр., на мен малко ми се струват сякаш. педи каза, че са ок, ама все пак....вие как мислите?
иначе е пораснала на височина и мерките на гърди и глава. педи я похвали как държи главата.
вече е 5300 и 59 см т.е. откакто са ми изписали е качила 1250 и 6 см, което беше преди 5 седмици.

# 409
puphi  Честит рожден ден! Да си жива и здрава!
 Почерпете се за нашата 2ра месечинка!
 Ние на 10 сме на ваксина. Ще видим как ще се представим.
Иве добре е наддала Вики според мен  Peace

# 410

angels_zg как изпрахте пеещото лъвче? Чудя се  как да го запера, засега само с една четка за зъби потърках. Но незнам дали е достатъчно. И играчките за кошарата как ги чистите? Ние днес  си взехме това  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11483&cat=92 и пише само с мокра кърпа да се почисти. newsm78 И за лепенките би ли споделила пак как се казваха, че забравих и кога ги поставяш-преди или след ваксината?

# 411
  • На брега на морето
Деиза, лепенките са Куул Пач, поне тези които нашето педи препоръча. Аз само ги занесох, педи й я сложи след ваксината. Каза да ги нося на всяка ваксинация. Успокоявали боцнатато.

# 412
puphi честит рожден ден. бъди много щастлива и обичана   bouquet
lilitu честита 2-ра месечинка на патерици. да ти е жива и здрава малката сладурка
deiza честита 2-ра месечинка. да е е жива и здрава малката и да расте весело и щастливо дете
ние на 11 сме на ваксина, а видим тогава как ще се представим. на 28 бяхме и не плакахме много мака, че бяха 2 ваксини. сега на 11 пак били 2. направо ужас

# 413
  • София
Забравих да кажа, че питах и медицинската сестра днес на консултацията и в аптеката дали капките Витамин Д на Джеймисън трябва да се сменят всеки месец и отговорът беше отрицателен.

Относно Колийф - аз го давам с около 15 мл кърма преди хранене с лъжичка.

Направление за ортопед ни дадоха днес на консултацията. Било препоръчително прегледа да се направи между 2 и 4 месец, макар че аз бях чела че е най-добре още в първи месец. Ако лекарят не ви го е дал сам, по-добре попитайте, защото е добре известно, че повечето се стискат за направления.

# 414
Здравейте момичета  Heart Eyes
Честито на всички месечинковчи! Пупи честит рожден ден и на теб, да си жива и здрава и много щастлива!
Надявам се всички бебковци с каквито и да е проблеми да се оправят бързо,както и всички болнички  Hug Аз си ви чета редовно, обаче понякога не зная точно с какво да се вкюча.. Гледам си говорите за растежа на бебоците. Аз мога да кажа само, че въпреки там всички норми които слагат според мен все пак всяко дете си се развива индивидуално. И ние иначе сме със силни колики от 2 дни  Sad Беба е много нервна, до сега от коликите никога не е плакала чак само пъшкаше и пръцкаше. Сега като я  гушна и се изпъва като пружина и плаче та чак почервенява. Давам си упорито капките и се моля да отмине този период, че не може да се наспи и става още по-крива..
Прегръдки на всички  Hug
Искам да питам ЛЛЛ Първо да кажа, че ние не сме само на кърма. 1 или 2 хапвания са си на АМ. Не я дохранвам при всяко кърмене, а додавам кърма, когато знам че нямам за цяло ядене го замествам с АМ главно вечер се случва. Та въпроса ми е следния възможно ли е беба да има повече колики от кърмата ми? Не ям храни образуващи газове, не пия безалкохолни, не пуша.. Напоследък забелязвам , че след като яде АМ е в пъти по-спокойна отколкото когато е яла кърма.. Кърмата я яде от шише изцедна и изключвам това да е гладна, освен ако кърмата ми не е хранителна, а това как мога да го разбера не знам.

# 415
  • Варна
Честита Нова Година и от мен, да е пълна с детски смях и много тихи нощи  Hug

Пухи Честит Рожден Ден, много здраве и късмет.   bouquet

На ортопед ние ходихме когато малката беше на 1м по препоръка на педиатърката. Било хубаво да се отиде профилактично още в началото. Записахме си час за Др. Живков в Майчин Дом. Прегледа е платен - мисля 50лв и трае около 10-15 минути. Следи за реакциите на детенцето и му гледа тазобедрените стави на ехограф. Доктора е много приятен и с чувство за хумор. ( За прегледа съм писала и в някоя от предните теми). Лекаря каза, че може да сяда чак като стане на 6м, а на 8м в проходилка. Също и на контролен преглед в 8-я месец.

На нас първите ваксини от серията по две ще ни ги слагат на 11, като знам как плака Вяра на предната, направо не ми се мисли. Добре, че сме взели освен лепенките и лидокаин да й намажем крачетата. Дано по-леко да й понесе болката на слънчицето.

Покрай всичките празници забравих да се похваля, че моята глезла ми направи най-хубавия Коледен подарък. От Бъдни вечер суче и само като излизам се храним от шише. Още не мога да повярвам, като знам, как се дереше преди това и не искаше и ни да види ни да суче от гърда. И в този ред на мисли, ние за 1 месец сме качили около 600 грама, така, че Иве мисля, че и вашите 300 са в реда на нещата. В крайна сметка всяко бебче различно качва, някои повече други по-малко. ВАжното е децата да са енергични и с настроение.

Ейджълс - Поздравления за доброто представяне на малчо с ваксините и хубавото наддаване, дано да е все така занапред. Лъвчето, което взехте за Коледа пее ли дълго? или са кратки песничките?

pupii, чела съм, че се получава така ако бебето приема повече foremilk, така нареченото предно мляко. И при нас се случва понякога.
Аз колко се чудих на какво се дължи това зеленото ако и така и не можах да намеря някакво логично обяснение. Благодаря  Hug

# 416
  • Varna, Bulgaria
На мен ЛЛ ми каза, че зеленото ако можело да бъде, ако са изстинали крачетата. Започнах да слагам по 2 чифта чорапи и вълнени терлички, но зеленото продължаваше. Така, че явно и при нас е от предното мляко.

# 417
Пупхи честит рожден ден!

Честити месечинки!

Шушулче да кажеш после как е минал прегледа при Арнаудов.

Ние днес също бяхме на консултация. За мое учудване Гого е наддал страхотно 1 350 гр и 3 см за един месец. Вече сме цели 5 600 гр и 58 см. Биха ни и ваксините. На едната плака доста, засега е добре. Дадох му профилактично половин доза Панадол и довечера пак. Чудя се дали да го къпя, сестрата каза да не го къпя ако има темп.  
Аз съм много доволна от лъжички на Нуби. Иначе за сребърните лъжички и аз съм чувала че било хубаво с тях да се захрани.

# 418
# 419
Здравейте и от мен.
За ортопед говорите - ми на мен още не са ми дали направление. Бебо като го обърна по корем рядко си вдига главата. Вдига я, ама за кратко.Иначе като спи си я върти и спи и на двете страни. Държим го и изправен и много добре си подскача и даже стои за кратко. Та не знам - това притеснително ли е с главата?
И да се оплача - аз съ с абсцес и пулпит на 2 зъба.От днес съм на АБ и утре трябва и снимка да правя да видим какво е полможението.Абе, страшна работа.

Общи условия

Активация на акаунт