На море в Турция - тема 21

• 93 502
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • sofia
pupi80 ,цени за Веноса имат Ориент99,Турс клуб ,Емералд..... и още други сигурно. Peace

# 151
Да Ви попитам къде има цени за хотел  Веноса Дидим,че нещо ни ги намирам?
Ориент 99. През 2011 резервирахме чрез тях, но пътувахме със собствен транспорт.

# 152
и аз с няколко въпроса.Спряхме се на Онурия Кларос,най вече защото е с аква парк и ще е по интересно за децата,а и четох добри мнения.В аквафентъзи сме били и искаме да разнообразим.Предният път не можахме да посетим Памуккале но сега смятаме да го сторим.Ще бъдем със собствен транспорт.Интересува ме колко км.е от Кушадасъ до Памуккале.За колко време се разглежда там и има ли нещо друго в околноста което може да се види.Чудим се дали да преспим там навръщане (предполагам че има хотелчета)или да се изнасяме като разгледаме и да спим в някой друг междинен град.Айвалък например.
Ще съм благодарна за повечко информация.
Пътя от Кушадасъ до Памуккале е около 3 часа с кола. Близо до Памуккале се намират развалините на Хиераполис, древен римски град.  Изворът на Клеопатра е другата забележителност в района на Памуккале.  Мисля, че един ден е напълно достатъчен да се види всичко интересно. Но не разбрах, повреме на почивката ли ще ходите до Памуккале или след нея. Имайте впредвид, че цените на рецепция на "малки" хотелчета, могат да се окажат по-скъпи от пакетните цени чудесниия Онурия Кларос. Айвълък не е по мой вкус, но ако искате разгледайте Измир. Хубав град е.

Мисля да се се насладим изцяло на почивката в Онурия и след това да отидем до Памуккале.А за Айвалък просто така го избрах защото ще ни се удължи много пътя а децата няма да издържат.Приемам и други предложения за преспиване в някой по интересен и междинен град.И без друго Айвалък сме го разглеждали.Но предпочитаме да е някъде по средата за да си разделим разстоянието.Измир е по близо.В букинг намерих разни хотелчета на Памукккале нощувка със закуска за 4-ма е около 45 евра, много ли е това.

# 153
Пътя от Кушадасъ до Памуккале е около 3 часа с кола. Близо до Памуккале се намират развалините на Хиераполис, древен римски град.  Изворът на Клеопатра е другата забележителност в района на Памуккале.  Мисля, че един ден е напълно достатъчен да се види всичко интересно. Но не разбрах, повреме на почивката ли ще ходите до Памуккале или след нея. Имайте впредвид, че цените на рецепция на "малки" хотелчета, могат да се окажат по-скъпи от пакетните цени чудесниия Онурия Кларос. Айвълък не е по мой вкус, но ако искате разгледайте Измир. Хубав град е.

Ние сме пътували до Памуккале от Мармарис и пътя е доста, но си заслужава. Това едно от чудесата на света (природни), които изчезват постепенно и задължително трябва да се видят. Много красиво.  Peace

Хиераполис, Памуккале и изворите на Клеопатра са ситуирани в един парк (мисля е национален и под защитата на ЮНЕСКО) с единна цена на входа. Влизайки минавате покрай изворите и басейна. Можете да се потопите, макар ние да се въздържахме виждайки множеството вътре.  Mr. Green

След това е Памуккале и после доста навътре е Хиераполис, като най-накрая е гробището/некропола на града. Това доколкото си спомням е най-голямото струпване на саркофази от елинския и римски период в света.

Града всъщност е основан от жители на Пергам, след това минава през елински период и накрая ранно-римски. Римския амфитеатър е много добре запазен и си заслужава да се види.

За християните интерсното е че един от апостолите свети Филип е бил разпънат в Хиераполис по времето на император Домециан.

Хубаво си изберете времето за посещение и си вземете вода и шапки. Ние бяхме през юни, но жегата беше ужасяваща.

И след тази кратка историческа разходка да ви кажа, че бяхме на Нова Година в Роял Холидей Палас. Много ни хареса. Питайте, ако нещо ви интересува.  Peace

# 154
"И след тази кратка историческа разходка да ви кажа, че бяхме на Нова Година в Роял Холидей Палас. Много ни хареса. Питайте, ако нещо ви интересува. "

Бихте ли споделили вашите впечатления,но малко по-подробно, от Роял Холидей.Стаи,обслужване,територия,плажна ивица и т.н.

# 155
  • София
Здравейте!
Насочили сме се тази година към Турция (за първи път) .Харесахме си Батихан .Четох доста ,но не срещнах мнения за Караджь Турс, че тяхната оферта е най-приемлива.
Пътували сме с тях до Истанбул,но все пак ,ако някой е пътувал с тях до там, да сподели-автобуси,екскурзовод и пр.

# 156
"И след тази кратка историческа разходка да ви кажа, че бяхме на Нова Година в Роял Холидей Палас. Много ни хареса. Питайте, ако нещо ви интересува. " Бихте ли споделили вашите впечатления,но малко по-подробно, от Роял Холидей.Стаи,обслужване,територия,плажна ивица и т.н.
Не съм Bliss, но бях на почивка през м.септември миналата година в този хотел. Имам и снимки, но за сега все още не съм се научила да качвам тук, може би малко по-нататък newsm78 Хотелът е много импозантен като архитектура, малко наподобява хотел Спайс в Белек. Интериорът е в мавританско-арабски стил, леко азиатски - нещо е ползвано от Роял Драгон в Сиде, става въпрос за лоби ареата. Е, на някои места, както съм писала и преди има малко повече "златничко" и, поне за мен, елегантния стил на ресторанта не се връзва много с джапанки и бермуди на обяд, но се свиква. Стаите са много просторни, баните също, беше изключително чисто. Има балкончета, изгледът е за какъвто си платите. Нашите приятели гледаха към съседния корпус, ние - към друг хотел, но не беше много шумно. Персоналът е изключително любезен- Храна - в изобилие, разнообразна и вкусна. Много, ама много турски сладкиши. Открита тераса към ресторанта, не знам при много пиков сезон дали стигат местата, но вътре е прекрасно и огромно, можеш да се загубиш между островите с храна. Плажът - много голям ивица, винаги имаше шезлонги, много голямо разстояне между тях и брега на морето. Относително чист. Морето - постепенно става дълбоко, няма камъчета на влизане. На обяд има снек-барове, само това малко не ми хареса, защото ние не обичаме да ходим до основния ресторант - храната не беше много разнообразна, но явно това е стандарт на веригата, така беше и в Роял Драгон. Има малък луна-парк - виенско колело, нещо с колички, люлки, но тъй като не сме с деца не съм се заглеждала много, но предполагам, че става голяма лудница, когато го отварят, също не знам и дали е безплатен или не - трябва да се провери, ако ви интересува. Наблизо има доста голяма шопинг ареа за разходка и зяпане след вечеря. За анимация много не мога да кажа. Големи басейни, а, да, имаше и три пързалки, ролба, не си спомням за детския басейн - ние по начало не ходим на басейните, а и в момента ми се преплитат спомените и от един друг хотел, където бяхме през юни. Ако мога ще кача снимки Embarassed

# 157
juli1993,
обичам така систематизирани въпроси Simple Smile
Аз бих препоръчала хотел Palm wings в Дидим.
Отговаря на изисквания 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9.
По т. 4 - басейна е само един.
По т. 10 - не е на атрактивно място. Но ако имате време и желание да се разхождате извън територията на хотела, има условия за това.
По повод цената - погледнах в едни оферти, които имам за 2012 г. Цената за стандартна стая, за възрастен за 29.06. е била 789 лв.

Някой посещавал ли е хотел Majesty Club Tarhan Beach 5* в Дидим? Ако - да, моля да напишете вашите отзиви за него, че ще ходя там на почивка.

# 158
  • София
Албена е далеч от представите ми за почивка...1000 на човек  или общо?
Ааа, за двама няма проблем, за човек и то с автобус. Някакси тъпо ми се вижда да се кандилкам за тия пари на майнинген с автобус, да се изкривя две денонощия без сън, само да отида в недотам луксозен хотел. Говоря за българския стандарт и то за този на голяма част от обществото ни. Ако получавах 5-6 хиляди поне, нямаше да ми е никакъв проблем да се кача на самолета и да отида на място, което ми е по сърце. Ама на, не взимам толкова.  Crazy

# 159
cska_kazanlak , питам  Grinning  Имаш ли предложение за хотел в Дидим, който е:
1.за края на юни или края на август с цена около 700лв. (евентуално с ранно записване) на калпак за 7 или по-добре 9 нощувки
2.с хубав, широк, пясъчен и собствен плаж (за хапещите риби разбрах, но камъни по дъното са ми в повече)
3.с обширна територия - зеленина, цветя, палми... Simple Smile
4.с хубави големи басейни и ролба
5.с различни атракциони, сауна, турска баня, фитнес, влизащи в цената
6.с голям, хубав ресторант, тераса и добра храна
7.с прилични чисти стаи, в които мебелите да не са от времето на баба ми
8.всекидневно почистване на стаите и смяна на кърпите през ден, а на чаршафите поне 2пъти за престоя
9.с приятна анимация, най-вече вечер.
10.на атрактивно място, където могат да се правят разходки вечер
Ако и някой друг знае за друг курорт, в който има хотели с такива условия, ще бъда благодарна за информацията   bouquet

Сега видях тази систематизация на нещата, които те вълнуват при избора на хотел. За Роял Алхамбра Палас мога да отговоря така -

по т. 1 - цената - мисля, че ще бъде доста по-висока
по т. 2 - плажа - за мен е много добър
по т. 3 - територия - обширен, цветя, малко палмички подрастващи
по т. 4 - басейни и пързалки - да, хубави са, няма ролба
по т. 5 - никъде няма безплатни спа процедури, не само в този хотел, в турската баня безплатно може само да се поливате и сами да си се търкате
по т. 6 - ресторант, храна, тераса - да, много е добре
по т. 7 - модерни стаи, много чисто, хотелът е чисто нов
по т. 8 - сменя се бельото и кърпите - или всеки ден, или през ден
по т. 9 - анимация - вечерно време има, предполагам и през деня, но на басейните
по т. 10-атрактивно място - колко да е атрактивно - шопинг ареа, барчета, ресторантчета - не сме ги заглеждали, просто 2-3 вечери се разхождахме за час-два

# 160
"И след тази кратка историческа разходка да ви кажа, че бяхме на Нова Година в Роял Холидей Палас. Много ни хареса. Питайте, ако нещо ви интересува. "

Бихте ли споделили вашите впечатления,но малко по-подробно, от Роял Холидей.Стаи,обслужване,територия,плажна ивица и т.н.

Хотела е огромен и беше доста пълен. Като външна архитектура е доста импозантен (не по мой вкус), прилича на мавритански дворец.  Въпреки пълнотата на хотела, в ресторанта не се усещаше лудницата.  И на мен ми беше в повече златничкото, но се свиква. Изключая златните елементи хотела беше прекрасно обзаведен. Еталон за кич ми е Макси, Велинград и още никой не го е стигнал.  Mr. Green
Много добър сървис (изключая настаняването в друга стая, но това вече са почти дежурни номера, които преодоляваме или с бакшиш или с разправия). Храната в основния ресторант беше великолепна и рог на изобилието. Не сме пробвали ала карт, защото нямахме време, а и по това време работеха само 2.

Има дискотека, игрална зала (в която видях боулинг и тенис на маса), СПА, пиано-бар (освен лоби бара). През лятото има и още външни барове и ресторанти. Сега работеше и Турската палатка - за разни типични тестени хапвания. Има 1 тенис корт, голяма водна пързалка за възрастни, малка водна пързалка за деца ( с два детски басейна около нея с различна дълбочина, единия беше за абсолютни бебета), виенско колело, въртележка, голяма люлка (от тези страшните), блъскащи колички и още подобни атракциони, голям детски кът с навес отгоре. Басейните са от хотела почти до плажа. Има амфитеатър с всякакви кътове за хапване - кафе, пица, печени картофи, дюнери.

Плажа е много широк с тенти, черен ситен пясък, има 1 метър камъчета точно преди водата (насипани от водата), личи си че е плитко на влизане. Има понтон за бар в морето.

Първоначално ни настаниха в двойна, уж супериор sea view - гледаше към мръсния двор на съседния хотел и като се обърнеш на ляво и частично морето  Mr. Green. Стаята не е никак тясна с двойно и единично легло и е перфектна за 3-ма. Разправяхме се и ни настаниха в много по-широка стая с директен морски изглед - вероятно това при тях се води sea side. Беше пак с двойно и единично легло, но и с кът с ниска мебел(диван и фотьойл) и бюро. Малко ни видяха мрачни заради не дотам силното осветление, но лятото мисля няма да има този проблем. И двете стаи бяха с много широка баня с вана и отделена с врата тоалетна.  Според мен ако искате морски изглед единствена опция е sea side иначе няма смисъл да плащате повече за частичен морски изглед от съседния хотел. Mr. Green

Приятелите ни бяха с децата и ги настаниха в нещо като мезонет. На долния етаж са 2 отделни легла, а на горния (без да е отделено със стени от долния етаж) - родителска спалня. И на двата етажа има широки бани, като горе е с вана, а долу с душ-кабина. и двете помещения са много широки.

П.С. На връщане ходихме с автобуса да вземем хора за самолета от Мардан Плас. ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ нямате си представа колко злато - Версай, Петерхов, Шонбрун и още, още в едно само че заменете познатите статуи с разни типове със саби, мустаци и чалми (от камък разбира се).  Joy

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 16:03 от Анонимен

# 161
Здравейте, включвам се и аз. Ние вече избрахме за лято 2013 почивка в Дидим, хотел Дидим бийч Елеганс 5*, ще пътуваме с Емералд. Не търся мнения за хотела - просто споделям. Чета мнения за хотелите по света от www.tophotels.ru и до сега не сме бъркали. Мога да дам мнение за Атлантик в Кушадасъ от 2012 година. Ако някой иска мнение да ме попита. Много ви е интересна темата! Поздравления, момичета!  Peace

# 162
А някой знае ли нещо за Какао Турс?Пътували ли сте  с тях? Embarassed Мисля да резервирам там,но ги чувам за пръв път,а не намирам мнения в нета.

# 163
  • добрич
Здравейте
Тази оферта е много примамлива , но някой дали може да сподели мнения за хотела Дидим-Majesty Club Tarhan Beach

http://www.deals.bg/Turtsiya-Didim-5-noshtuvki-Ultra-All-incl-5- … lv-na-chovek_7120

# 164
Здравейте
Тази оферта е много примамлива , но някой дали може да сподели мнения за хотела Дидим-Majesty Club Tarhan Beach

http://www.deals.bg/Turtsiya-Didim-5-noshtuvki-Ultra-All-incl-5- … lv-na-chovek_7120
Аз закупих ваучер и дано да не съжалявам. Офертата е много изгодна и не е за изпускане. Не знам как е климата там по това време на годината, но дано имаме късмет че мъжа ми ще мрънка ужасно. Който знае нещо за кимата и хотела нека да сподели, моля...  перода е 30.04-06.05.2013

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 18:32 от MAMMA66

Общи условия

Активация на акаунт