На море в Турция - тема 21

• 93 488
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • sofia
ivelina666, ти направо ми затвърди желанието за този хотел!   bouquet

И аз се присъединявам  bouquet

# 181
kork, бяхме в Атлантик от 06,09,2012 до 14,09,2012, 2-ма възрастни с дете на 9 години.
Плюсове:
1. Голяма площ - зеленина, тенис на корт, голф, 2 големи басейна, 1 бебешки, 3 водни пързалки, 2-3 бара.
2.Стаите са доста прилични - чисти, почистват всеки ден, чаршафи сменят на 3 дни, не сме имали потрошени мебели, течащи душове и т.н. съвсем прилично
3. На мен ми се наложи хирургична намеса - връчиха ми абсолютно безплатно една малка чантичка с антибиотици и мазила и др. такива нужни за мен
4. Нета е безплатен във фоайето, но ние го ползвахме и в стаята 4 дни и не ни искаха пари
5. Храната е обилна и вкусна
Минуси:
1. Плодовете бяха единствено диня и сини сливи
2. За да си хванеш шезлонг на плажа трябва да станеш рано около 7 часа за да си проснеш една хавлия

И все пак хотела е 3 плюс звезди - не очаквате лукс нали?  newsm03

Доволни сме, детето 2 месеца по-късно говори за тази почивка.

# 182
Още един минус - яко комари! Комари колкото врабци!  #Crazy #Crazy Но това е по-скоро местната фауна, та хотела не е виновен  Mr. Green Mr. Green

# 183
nefertari30, мерси за коментарите за хотела,бяха ми от полза,в понеделник ще го  резервирам  за 9нощувки.
Вие в стандартна стая ли бяхте?Големи ли са?Морската вода и тази в басейна ставаха ли за деца по това време?Аз се чудя да ли да резервирам от 14 или 27юни. newsm78

# 184
nefertari30, благодаря за информацията. Относно комарите - стаите имат ли противокомарна мрежа? В кой корпус бяхте? имате ли представа дали условията са еднакви във всички корпуси. С коя агенция пътувахте?

# 185
аз да попитам според вас пропуснала ли съм ранните записвания на Емералд,че от няколко дни ги гледам и офертата със собствен транспорт до Бодрум ми показва да се резервира до 28.12.12 дали ще направят компромиси ако резервирам тази седмица

# 186
  • София
Здравейте!
Насочили сме се тази година към Турция (за първи път) .Харесахме си Батихан .Четох доста ,но не срещнах мнения за Караджь Турс, че тяхната оферта е най-приемлива.
Пътували сме с тях до Истанбул,но все пак ,ако някой е пътувал с тях до там, да сподели-автобуси,екскурзовод и пр.
liani, защо решихте, че офертата на цитираната фирма е най-приемлива?
Погледнах и офертата с ваучера. Ами тя е за 5 нощувки - възрастен в двойна стая за 364 лв. (по 73 лв.) За същия период потърсих оферта и намерих за 7 нощувки - 450 лв. (65 лв.).
Ми поне това което гледах за периода около и след 15 ти юни и за 2 възрастни и 2 деца така ми излязоха сметките Simple Smile Но ще поразгледам и още и без това не знам дали ще мога да излезна отпуска,че започвам нова работа Rolling Eyes

# 187
А някой знае ли нещо за Какао Турс?Пътували ли сте  с тях? Embarassed Мисля да резервирам там,но ги чувам за пръв път,а не намирам мнения в нета.

Ние сме пътували с тях до Турция миналата година и останахме изключително доволни. Мадамата, която работи там беше много любезна и ни даде страхотни съвети. Това беше единствената агенция, която се постара да ни намери това, което търсим, а не това, което искат да ни продадат за разлика от редица други фирми. Резервирай спокойно  Peace Коя дестинация си избрала?
Вие къде и за колко лв  бяхте?Аз избрах Виста Хилл в Кушадасъ , но все още не съм сигурна дали ще резервирам през тях,макар че с другите агенции ми излиза около 300 лв по-скъпо,но предпочитам да съм сигурна.Чакам още мнения за Какао Турс както и за хотела! newsm78

# 188
vi-ko,според мен не са си оправили новите цени,новите ранни записвания в Емералд са до 31януари,обади им се или им пиши.

# 189
liani,
Видяхте ли, че в офертата не е включен превоза...
Затова попитах дали това е най-изгодната оферта.

# 190
Още един минус - яко комари! Комари колкото врабци!  #Crazy #Crazy Но това е по-скоро местната фауна, та хотела не е виновен  Mr. Green Mr. Green
За Атлантик ли става въпрос?

# 191
и аз звънях на Емералд за да попитам за цени до Онурия със собствен транспорт защото на сайта има само с автобус.Казаха ми че още обработвали новите цени и до ден два щели да ги качат.Дали ще има изобщо  такива,понеже аз и преди това проверявах(старите им цени) и до Кушадасъ имаше само автобусни програми.Дали да чакам?Страх ме е да не се заемат за избрания от нас период.

# 192
  • София
liani,
Видяхте ли, че в офертата не е включен превоза...
Затова попитах дали това е най-изгодната оферта.
Да, и дори с доплащане на превоза за 4 човека излиза пак с около 250-300лв по-малко Peace

# 193
Днес резервирах в Емералд,но междувременно бях писала и на Како турс,отговориха ми след като направих резервация обаче .Тези дни ще излязат и техните оферти.Останах впечатлена от отзивчивостта им.Много подробно ми беше разяснено всичко в писмото,предложиха ми и помощ за да се ориентирам кой хотел  да избера,също и подробни допълнителни данни.
За тези,които още не са резервирали и се чудят,могат да изчакат и техните оферти.Май трябваше да изчакам няколко дни,но така е като все бързам.Вярвам обаче и ,че от Емералд ще остана доволна. Hug

# 194
Здравейте! Нова съм тук и това е първото ми писане.

Интересувам се от мнения за хотел Пигал в Кушадасъ на някой, който е бил там през 2011 и миналата 2012 г. Ще се радвам, ако получа конкретна и полезна информация относно плажа, състоянието на стаите, храната, околността и др. 

За да съм полезна и аз, разказвам за хотела, в който семейно и с приятели почивахме през май 2012 г. С радост ще отговоря на допълнителни питанки.

От 18 до 25 май 2012 г. бяхме в хотел Атлантик Холидей Клуб в Кушадасъ. Останахме много доволни от хотел с 3 звезди. Действително хотелът е ремонтиран през 2012 г., както пишеше в сайта на агенцията, която използвахме. Без лукс и блясък, но чист и обновен с нови мебели, включително всички парапети на терасите. Градините с палмови и други екзотични растения са прекрасни и създават невероятна атмосфера и условия за разходки. Басейните са два: единият има три пързалки, подходящи за малки и вече пораснали "деца", а другият е подходящ за плуване. Плажът разполага с чадъри и шезлонги, пясъкът е като в България, морето е "до колене", а водата - кристално чиста, дори плуват рибки. Предполагам, че в активния сезон шезлонгите не са достатъчни. Отброихме около 200. Има основен ресторант на 2 етажа със закрита и открита част (Fogo Restaurant) и лоби бар (Lobby Bar, 9:00 – 23:00) в централната сграда; два бара при двата басейна (Atlantis Pool Bar – при басейна до плажа, 10:00 – 23:00 и Maio Pool Bar – при басейна с пързалките, 10:00 – 17:30); бар за бърза закуска (Rocas Snacks Bar) и бар на плажа. Храненето е обилно, напълно достатъчно и въпреки многото хора - не свършва. Вероятно тези, които са почивали в 4 и 5-звездни хотели няма да останат доволни от разнообразието.

Храненето:

7:30 – 10:00 Закуска – Fogo Restaurant

10:00 – 11:00 Късна закуска – Fogo Restaurant

12:30 – 14:00 Обяд – Fogo Restaurant

14:00 – 17:00 Следобедна закуска – Rocas Snacks Bar

17:00 – 18:00 Кафе пауза – Lobby Bar

19:00 – 21:30 Вечеря - Fogo Restaurant

23:00 – 00:30 Midnight Soup

Аниматори организират различни игри и забавления - аеробика, степ аеробика, водна гимнастика, уроци по ориенталски танци,  дартс и други състезателни игри.

В комплексът има спа център (сауната и турската баня са безплатни, масажите са платени), магазин за сувенири (цените са нормални), 

Безплатни спортове - тенис корт, тенис на маса, фитнес зала, билярд, мини голф, мини футбол, волейбол, баскетбол, бадмингтон.

До центъра на Кушадасъ се стига с минибусче №6 за 2,75 лири. Може да се хване от две места: на 300 метра от централния вход, около 5 минути пеш и на 50 метра от плажа в дясна посока. Когато види пешеходци шофьорът намаля и ако махнете с ръка спира, за да се качите.

На 10 минути пеш от хотела се намира супермаркет 101. От там купихме минерална вода 5 литра за 1,2 лири, тъй като водата от чешмите не е подходяща за пиене и не ни беше удобно да пълним шишета от диспенсърите. На 30 минути пеш се намира супермаркет Кипа и аутлет магазини на известни марки. На 2 минути пеш от хотела (от плажа в дясно по посока Кушадасъ) има магазинчета за плажни играчки и основни храни и вода.

По отношение на плащанията:
винаги плащайте с валутата, която официално е обявена за съответната  стока или услуга. В противен случай ще ви обърнат парите по курс, според настроението и желанието на продавача или сервитьора.
(същата информация публикувах във форум на пътешественика, в случай, че ви се стори познато)

Общи условия

Активация на акаунт