Коледа на вратата чука, а след година СЕПТЕМВРИйче в креватче ще гука!

• 24 664
  • 707
  •   1
Отговори
# 165
Супеееррр ставаме все повече септемврииските мамчета!!! Радвам се да чуя, че има и други без симптоми, че и аз бях започнала да се чудя дали няма нещо нередно.
Ще попитам пак аз за фолиевата киселина от колко време я пиете и пиете ли някакви други витамини или добавки...моят час при докторката е на 10.01 и имам много въпроси за нея, но до тогава да попитам тук:) Ще ме гледа др Ковачева от Тина Киркова ходила съм само на няколко прегледа при нея, но чета все хубави неща.
 Simple Smile Simple Smile

# 166
  • София
Честита нова година, мили бъдещи мами - с пожелания за леки и безпроблемни 9 месеца на всички, които са  видели две чертички (че и с рима го докарах)  Wink
malka maimunka, аз се следях в Щерев и родих там при д-р Коновалова. Много съм доволна, ако имаш въпроси с радост ще ти отговоря  Hug

Благодаря   bouquet Аз съм ходила при Коновалова на профилактичен прегледи бях мнооогооо доволна и аз Simple Smile но после клиниката си смени политиката за профилактичните и не повторих. Но се надявам политиката им при бременни да е по-добра. Добре, че ме подсети за нея, направо ще си запиша час. Тя води ли ЖК по ЗК, или само е на частно? За прегледа какво да кажа? Първи преглед за проследяване на бременност, или си се води рутинен преглед?   bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря Мама на Рали4ка  bouquet ще го имам в предвид,но нямам търпение вече!                         Soho doll нямах предвид това Wink  и аз направих 4 теста и бях сигурна,но друго е да видиш нивата на HCG сега съм почти сигурна че са  twin_neutral  Rolling Eyes При коя лекарка ходиш там?

Колко хубаво! Пожелавам ти го от сърце да са двечки  Heart Eyes  Praynig

# 167
Здравейте момичета! Честито на всички с две чертички! Лека бременност и прекрасно раждане!
Аз така се надявях да се включа официално днес при вас... но за съжаление втори тест за бременност е отрицитален, въпреки че ми закъснява 6-ти ден. От 3 дена почнаха Дзверски да ме болят гърдите, както беше и при предишната ми бременност, така че още вярвам  Rolling Eyes
Надявам се и аз де се включа утре-другиден с прекрасни новини.
Хубава вечер!

# 168
malka maimunka първия е рутинен за установяване на бременност и може вече на следващия да си носиш направление за избор на проследяващ лекар! Води се направление 1 - още помня как се кефех като четях, че пише 1 - първото и най-важно нещо в живота  Flutter

naninita пиеш си само фолиевата киселина засега - тя докъм 3-ти месец се пие - после ако ти препоръчат и искаш, може да започнеш някакви витамини за бременни!

Честито на присъединилите се мами!

# 169
malka maimunka, аз се водех на ЖК тук в Благоевград и там ходех на частно, не знам дали водят по ЗК  newsm78 За прегледа, щом си ходила и преди, значи имаш здравно досие при тях, направо си записваш час с ЕГН-то и ще говорите вече с лекарката за бременността, ще те разпитва и записва разни неща. Отделно имат пакети за проследяване на бременност, може да погледнеш в сайта им за цените и какво включват и ако решиш да се възползваш от тях. Аз лично си плащах всеки път и така май ми излезе по-скъпо  Blush

naninita, аз пиех Биозин мама в началото. Не знам дали те ми помогнаха, но не успях да се разболея зимата. Все пак се консултирай с лекаря, какво ще ти препоръча той. И фолиевата задължително продължавай с нея.

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 19:33 от chiki

# 170
Супеееррр ставаме все повече септемврииските мамчета!!! Радвам се да чуя, че има и други без симптоми, че и аз бях започнала да се чудя дали няма нещо нередно.
Ще попитам пак аз за фолиевата киселина от колко време я пиете и пиете ли някакви други витамини или добавки...моят час при докторката е на 10.01 и имам много въпроси за нея, но до тогава да попитам тук:) Ще ме гледа др Ковачева от Тина Киркова ходила съм само на няколко прегледа при нея, но чета все хубави неща.
 Simple Smile Simple Smile
Aз пия от ноември ФК и за сега е това. Питах за витамини но казаха ,че нямам нужда ако спазвам режима от здравословни храни. До 12 седмица е много важна ФК,по опасно е предозирането  от липсата на нещо. Аз се доверявам на тялото си:искам мляко ям мляко   food002 По нататък ако има нужда ще ми изпишат нещо Wink

# 171
  • София
Аз пия фолиева киселина от два дни. Пих я три месеца до септември, после така се бях отчаяла, че не си взех повече.

# 172
Аз ФК пия от октомври.На преглед мисля да ида другата седмица,без направление,и след 8 ма седмица на ЖК.И тряба да почвам да си спазвам хранителния режим,че заради хормонално нарушения,съм повечко кг.От 2г си ходя се гладна и се дебела. Mr. Green

# 173
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
ФК и аз пия от 1,5 месеца вече, предния път (въпреки че си беше планирано, я почнах чак в 5-6г.с.). Сега пия Хип Мама - отсега, защото адски се задъхвах и нямах никакви сили, но то е защото май организма ми е източщен малко - все пак до преди 2 месеца кърмех яко Simple Smile Иначе тези витаминки ги препоръчвам, но след 4-я месец.
Iridesa, стискаме палчета скоро да се включиш  Hug
naninita, запиши си всички питанки към доки на листче - така няма да пропуснеш нищо Simple Smile Мен все ме питаше от вратата - "колко е дълго писмото за днес"  Joy
Хубава вечер дами! Сега започва почивката за мен, че дребчо заспа  Heart Eyes

# 174
ФК е хубаво да се пие поне два три месеца преди бременността и да се пие до към третия месец  Heart Eyes тя е важна още в самото начало, когато се развива ембриона.
Иначе витамини не е хубаво да се пият сега ... те са за по късните месеци. аз в началото бях само на ФК и пробиотици  Hug

Добре дошли на новите бъдещи мами  Hug

# 175
  • София
Честита нова година  Hug

Аз ги подкарах сериозните симптоми-много силно гадене, предимно вечер, повръщане и т.н. Много ми е странно, защото със сина ми нямаше такова нещо. А сега, хем ми е гадно, хем се усмихвам и се радвам, че е така.. Луда работа  Laughing 
Дано не се усилва, че не знам как ще издържам до края на работния ден  ooooh!

И аз съм при Кълвачева- миналата година записах за първия свободен ден- 15-ти  Laughing

# 176
Здравейте, надявам се да приемате още попълнения - терминът ми е 6 септември.  Simple Smile
За прегледа при гинеколог мисля да отида чак след 15 януари, защото с дъщеричката ми отидох много рано и дори не поискаха да ме прегледат на видеозон   Confused

# 177
  • София
Здравей,  Juli. nikolova
Добре си дошла.

Да, при Кълвачева винаги е трудно да се докопаш  ooooh!

Момичета, има ли пушачки сред вас и ако да как се справяте? Аз ги спрях веднага след като видях тестчето, но вече съм + 1,5кг.

# 178

Момичета, има ли пушачки сред вас и ако да как се справяте? Аз ги спрях веднага след като видях тестчето, но вече съм + 1,5кг.

И аз така направих  и първите три месеца бях + 5 Crazy но после качвах нормално. За цялата бременност качих 14 кг  Whistling

# 179
  • София
О, силно се надявам и аз да съм така

Общи условия

Активация на акаунт