Отговори
# 150
  • София
Изтарикати се, носи си стол4е и се катери като маймуна навсякъде, и по равтовете на секциите.

Нашият синковец вече и без столче се катери.  ooooh!
Използва дръжките на чекмеджетата в кухнята за стъпалце, набира се и е отгоре на шкафа.
Другият му номер е, че ползва чекмеджето за олиото и оцета (които от години не седят там, защото бяха многократно разливани из цялата къща) за стълбичка - вади си го, слага крака, набира се и е отгоре на кухненския плот, непосредствено до плочата с  котлоните.
Преди около година махнахме пейката, която беше предназначена за кухненския бар-плот, защото решихме, че е прекалено опасна. Да, ама имаме едни дървени декорации по стената на бар-плота, които са идеални стъпалца за господина, излизат не повече от 1см напред, крака на декорация едно, ръцете на бара и да живеят мускулите, набира се за секунди. Сега се е научил като започна да готвя и се набира и настънява седнал на самия бар "да ми прави компания". (Ида никога не пропуска и тя да се нареди на седянката  ooooh!)
Столче ползва, за да се качи в гардероба на сестра си и да започне да й мята бельото от горния рафт.
Да изброявам ли още магарии?  ooooh! Joy
Избутва кошарата си (тя е от тези, сгъваемите) до спалнята, скача на спалнята и после с кълбо се мята в кошарата. Голяма веселба!  Crazy
А преди няколко дни избута кошарата на сестра си, която е дървена, до прозореца и се кльопна на перваза, дори се опита да си отвори самия прозорец. Добре, че бях там, направо ми изкара акъла!!!  #2gunfire

Бобче, между другото, стискам палци на конкурса! Всички тук много се гордеем с теб!!!  Peace Hug

Черната ряпа с мед и на мен ми я препоръчаха за кашлица и мисля да купя и да пробвам, че моите още отхрачват. Утре ще ги водя на преглед, дано пед. каже, че са здрави и поне Ида да си тръгне на градина!!!  Praynig Praynig Praynig

# 151
  • Sofia
bob4enka, _илка поне ме успокоихте, че не само моя е див.

bob4enkaдокато гледах племенника и той така се заключи в банята с автоматична брава. Аз се развиках отвън, че ще бъде ошамарен здраво като влезна вътре. Той на 2 години и 4-5 месеца не му дойде на ум, че аз няма как да мина през вратата и отключи. Не го бих, но заплахата подейства  Laughing

hailie в началото се ядосвах, а сега гледам да го опазя да не се нарани. Щетите са поправими стига детето да е живо и здраво, а пролетта ще оправим последиците които не сме успели да оправим в момента...

# 152
  • София
Хей Бърди, и аз се чудех къде изчезна! Виж колко много хубави неща са ти се случили, а не си споделила с бандата   Simple Smile
Леле Бобче, аз да съм пукнала от шубе на твое място! Каква е тази нечовешка Т, ужас! Добре че Йована е по-добре и дано Мила не лепне тази гадост! Пази се и успех на твоите си битки  Hug
Хейли, как си днес? Симката как е?

Момичета, чета ви и много се забавлявам с пакостите на децата ви, но тайничко си мисля добре че Ева не ги върши такива  hahaha Отстрани е забавно, но мога да предположа на вас какво ви е...

За снега в София може да обвинявате мен - аз го поръчах, точно такъв пухкав и мекичък  hahaha Ама защото вчера ни монтираха ветрозащитата и сега се кефя, че балконът ми си остана чистичък и затвореничък  Simple Smile

# 153
Арим, честита ти ветрозащита! Чудесна придобивка е това!
Гледам за магарии си говорите. Моя нещо напоследък дупето му натежа и едвам се катери, но това хич не го отказва - голям смях ми е като го гледам, докато се качва  hahaha  Засега повече го влече да отваря шкафовете и да разглобява холната масичка и да влиза вътре и да си играе  Mr. Green Най-лошото е, че започна да слиза от количката в движение като не му изнася посоката - решава и слиза - обикновено като пресичаме. А като реша да сложа коланите изпада в истерия  Crazy Сега обмислям вариант за противодействие  Thinking Още не заключва, но наскоро братовчед му /на 3 год./ държал майка половин час на терасата, докато склонил да отвори вратата  ooooh!
Утре го пращам дребния на ясла - днес беше първия работен ден след ваканцията, но ме убедиха, че било студено първите дни и си го оставих. Иначе уж се радва, че ще ходи при децата, ама ще видим утре след паузата как ще е.
Бързо оздравяване на болните!

# 154
Ние сме още болни,сега започна и кашлица и сополи,добре,че поне Т няма.Много ми е кофти така,а и аз съм болна и се гледаме двамката,дано бързичко да минава и да не се влошава Tired

# 155
Ееее,Бобинка, защо така се предадохте и вие? Дано наистина бързо да минава. Praynig
И аз се забавлявам с щуротиите на вашите деца, защото съм се уредила с едно кротко дете. Не знам доколко има значение това, че вкъщи нямаме кака или батко, които да го "обучават", но Гого е кротко дете. Издивява,ако не му се обръща внимание, например,ако се заговоря с някого на кафе, или искам да видя нещо по телевизията. Гледам да  му уплътнявам времето, че баща му не е склонен да гледа как руши мебели и стени Mr. Green
Ние бяхме за събота и неделя малко при нашите, а днес и утре разполагам с дядо вкъщи, та малко си почивам следпразнично.
  Иначе нищо ново при нас, чакам да мине днешния празник и почвам да свалям украсата.

# 156
  • У дома
Привет, бандааа   bouquet

Смехиии, много, много благодаря за изненадата в пощенската кутия. Много се зарадвах. Благодаря ти от сърце  Hug  Hug  Hug

Много болнички има, бързо оздравявайте  Hug

Бобче, стискам палци детенце да се оправя, а ти да се представиш блестящо и да те оценят подобаващо  Hug

При нас нищо ново, децата са добре. Аз ходя да избирам външна врата за апартамента, че нашата е много стара и духа много, а сме на първия етаж в средата.

Весели празници на именниците  Hug

# 157
  Здравейте и от мен, Мишел е доста кротка като ви чета  Crazy Вече и говори доста, та има комуникация. Сега се мъчи да използва АЗ ТИ и тн и е много смешна. Вчера ме гледа аха да каже нещо и мълчи и по едно време ми вика *аз спинках*, тооолкооова ми стана хубаво  Laughing До скоро казваше Мими нани. Растат си децата..
  Тук май не писах, че имаме огромен проблем с къпането, голяма истерия...Дано скоро отмине, ако имате идеи давайте.

# 158
Е, Бобинка, ... много гадно Hug . Дано скоро се оправите! Praynig

Цвети, Симеон като ми беше в такъв период на истерии процедирах така - две вечери къпане с драма, една вечер почивка. На 2рата седмица разбра, че няма да я бъде неговата и от тогава никакви проблеми. Дано минава бързо това, че като се сетя при нас какво беше ooooh!

И Симеон, забелязвам, от няколко дни използва АЗ, че и родовете се опитва да оправя. Вече говори за "Мони" само като казва "Браво Мони" Laughing . Засичам от време на време и "на" на правилни места сложено.

Позитив, как ми трябва и на мен нова врата, ама скоро няма да ме огрее Crossing Arms . Да си изберете най-хубавата и много да ви е топличко!

Милото забавлява Симеон, перланята и съдомиялната ми вършат работата, свеки ми е наготвила Mr. Green , аз на комп. си почивам smile3531

# 159
Като каза мис Файн къпане, да ви питам колко често ги къпете дечурлигата? Ние ги къпем веднъж седмично, иначе всеки ден мием дупета и производни  Crazy  Файнче, просто й намали къпането или де да знам, къпете се заедно  newsm78 при Мая истерията беше с влизането на вода в очите, но я научих да си държи главата назад - къпах се с нея...  Peace

Мъжа ми закачи люлка на тавана в хола и тя ни спасява от зулуми с катерене и т.н. лошото е, че е една, и се бият постоянно за нея. А Мая се научи да се люлее права  ooooh! или по корем (люлката е от ония, дървените, от едно време).

# 160
   Не ми дава сърце да я къпя насила, тя сериозно я е страх много, не е като да плаче после, направо се тресе от страх и засинява преди още да сме отишли към банята, страх я и на втория етаж да седи, сакън да не я изкъпя. Мия и косата един два пъти в месеца вече, като стане трагично, дупето го мием всеки ден и истерията ми стига. Последния път като и мих косата и аз ревах, толкова гадно беше, все едно буквално я колим, много гадно. Сега и водя политики с всякакви играчки, пускам и клипчета на бебета, където се кефят, че се къпят и тн. Къпане заедно не става, тя няма да дойде изобщо, само се събличам  Crazy Та мърляви ще си ходим, докато мине и това чудо...

# 161
Симеон го къпя всяка вечер, рядко пропускаме. Но той много си играе, по един час е във ваната. Прави се, че плува Crazy , имаме малки лодки и с тях много си играе.

Момичета, колко повече Симеон пораства, толкова повече се отказвам за второ бебе. Вече толкова много се разбираме с диалог. Помага ми във всичко почти Heart Eyes . Е, сега - пералнята изпрала, той извади дрехите, после ми помага да простираме или да обираме сухото пране. Днес сам си прибра играчките Party Heart Eyes Heart Eyes .
Вярно е, че става по-палав и непослушен, но все пак расте...

# 162
За много години, момичета! Направо не помня от колко време не съм влизала:) Ние бяхме малко към Родопите, чист въздух, силна храна... Днес за първи ден беше на градина малкия, добре беше - все едно не е прекъсвал. Аз - на работа, в петък съм на изпит, за който грам не съм чела и така...
Гледам болнички има, дано се оправят скоро и да им е за последно за цялата година!
Бели моя не прави, не се катери, не чупи, не вика, слуша като му кажеш нещо и всичко това, докато дойде (или срещнем) някой и тогава не пропуска да покаже една-две магарии Rolling Eyes Редактирам, за да го похваля, че и той помага докато готвя или се занимавам с прането - преди само пречеше, сега прави каквото му кажа. Най-големия му гаф беше като ме затвори на терасата, той се разрева, а аз нали съм "инжинерин" - веднага впрегнах едни мои гащи и прът от антена, та през горното прозорче (за щастие - отворено) си дръпнах бравата нагоре ( така се отваря).  Crazy
Къпем го 2 пъти на седмица, но в екстремните студове и по един път на седмица. Той обича водата, макар че напоследък не му харесва докато му поливам главата и с удоволствие се къпе, така че, Файнче не знам какво да те посъветвам. Мисля, че си на прав път с филмчетата и играчките.
За говора смятам, че напредва много бавнооо... Определено двуезичната среда много го обърква. Даже си мисля, че това е причината да започне да си измисля неговите думи. Иначе казва "аз" и "на мен", за "мое" не се е сетил Laughing
Лека вечер, аз отивам да чета, че се стресирам вече Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 21:13 от bubolechence

# 163
Буболече, и Нико не говори много, но почна да повтаря и на този етап много меши езиците.
Ние му говорим на български,но Мила много често на холандски, филмчета само на холандски.
Забелязвам, че ако думата е по-лесна на съответния  език - използва нея.  Laughing Хитрец...

Цвети, и при нас има драми с къпането, преди се радваше и играеше във водата,
но сега плаче и излиза бързо. Аз косата май 2-3пъти я мия седмично. според зависи.
Много му е гъста и къдрава и е страшна мъка, пък ме е жал да го подстрижа. Blush

Магарии много прави, копира кака си яко и заедно ми вдигат кръвното.
Не знам как успява винаги да измисли беля...
Иначе е много концентриран в игрите и обожава цифри, хехе. Може цял ден да брои и подрежда пъзелчета с цифрите.

Краси, що се отказваш от второ?

Има ли деца, които още пият адаптирано мляко, използват биберон и/или са с памперс? Tired

# 164
Малее, на всяка манджа мерудия съм тая вечер Laughing

Симеон е с вечерен памперс само, но 2 вечери го вдигам към 1ч да пишка и спи без памперс и нямаме пропуск.

Цвети, за къпането исках да ти пиша още - аз моя го подложих на това, защото той преди това много обичаше да се къпе и една вечер от нищото започна да пиши, да врещи! И за това не позволих да се наложи.
Сега мием главата като го научих да си гледа пишлето, така силно наведена напред глава не позволява избщо да му се мокрят очите и само като кажа "мия главата" веднага се свежда.

Аримче, честита придобивка Party Hug

Общи условия

Активация на акаунт