Отговори
# 165
  • Sofia
Честит имен ден на днешните именници!!!

Ники го къпем всяка вечер. Сестра му и тя е с него под душа. С него нямаме проблеми с къпането, но с Тея имаше и то сериозни. Въпреки истериите къпането не беше пропускано. Само че тя сама отиваше в банята и ако няма мокрене на глава се забавляваше. Аз и вдигах главата назад за да не и влиза вода в очите. С доста уговорки успяхме да се справим...

Памперс не ползваме от края на юли. Ние махнахме и нощния заедно с дневния. Не го будя вечер, но той ми се е будил 10-тина пъти и е искал да го водя в тоалетна. В началото имаше истерия от светнатата лампа, но и на това му намерихме вариант - ходим в тъмното и всичко е спокойно...

Не пие адаптирано мляко и не ползва биберони. Със залъгалката се раздели окончателно средата на август и то доброволно без протести.

# 166
еми Цвети за къпането - не я мъчи, мисля че ще го израсте, пък и нищо няма да й стане, ако я къпеш рядко. аз всяка вечер не бих се жертвала, най-малкото екземите по ръцете ми не биха понесли толкоз вода и сапун  Peace

Днес имах приятна изненада в пощенската кутия - картички от Облачето, Злати, Съни и Мартакели! Благодаря ви момичета за пожеланията, невероятни, уникални картички сте сътворили  Hug  Heart Eyes

Арим, честита придобивка, много хубаво нещо е това, и ние сложихме преди първия сняг и наистина пази от дъжд, вятър и сняг. а ако го напече слънце, може и по бански да се разхождаш, става като сауна  Crazy

# 167
  • София
 Hug Ха, да ви е честите новата година! Здраве, щастие и късмет да ви донесе!  Peace

... докато ви прочета - и хоп, задрямвам и не мога и 1 редче да ви драсна  Laughing
сега ще се опитам да компенсилам  Mr. Green
Благодаря за всички прекрасни картички  Hug донесоха ни много радост в къщи!
между другого - пазим си и миналогодишните и тях си извадихме също да ги разглеждаме пак с децата  Hug много мили спомени остават така - записвайте ме от сега за догодина  Mr. Green

Ели-ст, предполагам, че Бърди е писала за тази детска пред нашия блок - сещяш ли се - точно отсреща  Peace за съжаление аз както винаги късно разбрах, че пускат там места и не я бях писала тази като желание... здраве да е! все пак нали сме записани на ясла, да няма да се ядосвам толкова...

с боледуванията - шашнала съм се направо - откакто почна ясла началото на октомври до сега 5 пъти боледува!!! 3 дни в яслата - и веднага сополите почват, оттам кашлица и айд 2 седмици в къщи, и после всичко отначало започваше... последното боледуване беше средата на декември - с конюктивит и Т бонус  ooooh! сега от коледа насам е в севлиево при майка ми, уж да смени малко климата и да поукрепне там, пък да видим... следващата седмица си я прибирам и ще я пробваме пак на детска да видим и този път ли ще изкара само 3 дни...  ooooh! Калинчо ми се разболяваше, ама в никакъв случай толкова често, колкото мартини... вече съм започнала да параноясвам, че в детската ги разболяват, защото са много деца  Rolling Eyes дано да не съм права  Thinking
...и като съм я подкарала да се оплаквам от детската - еййййййййййй, няма толкова сърдити и "страшни" сестри и лелички - амо то няма да се усмихнат, няма "добър ден" "довиждане" или изобщо каквото и да било, което поне аз категоризирам като "елементарна култура"-някакви "обноски"... просто ужас - гледат все сърдито и да не ги попиташ нещо... по-бързо да ги дръпнат децата навътре и после да ги "натирят" навън...  ooooh! Един ден се замотах да оправям на Марти дрешките в гардеробчето и чувам отвътре едно детенце плаче, ама много жално, а едната от лелките му крещи - "спри да ревеш, от теб не мога да си свърша работата"  ooooh! ами, то нейната работа не е ли точно да се грижи за това дете, дето явно нещо го притеснява...  Tired пфу! направоооооо.... колкото бях доволлна и щастлива от яслата преди 9 години с калинчо - сега съм толкова разочарована...
 пак се разписаписах много май  Sunglasses Mr. Green ами то щото навън едно студено и снежно, та за това  Mr. Green
и както съм започнала - да ви кажа как се опитах да напусна  Mr. Green подадох си молбата миналата седмица, за 1 месец предизвестие...  Crazy  Crazyтъкмо излязох наясно със себе си, че ми стигат 12 години едно и също и исках малко почивка, те не ме оставиха на мира... три работни дни + двата почивни междувременно, ей съсипаха ме от молби и увещания да оставам... какво ли не ми обещаха, само и само да си оттегля молбата...  Sunglassesта май утре ще си я оттеглям  Sunglasses Mr. Green много съм "мека Мара" Crazy ама и пък честно казано, изобщо не очаквах такова "внимание"  Thinking не съм допускала, че "ценят" това което правя... както и да е - утре ще реша окончателно като се събудя какво да правя - щото другата ми опция беше да правя торти хахахаха Mr. Green 

newsm78 лежа си и си мисля, какво да измисля, така че да взема да направя някаква организация,та да се видим малко - и мамите и децата да се съберем да се позабавляваме малко... но може би да попремине грипния период и тогава....

това с "аз-ът" Мартини започна някъде около рождения си ден и ни беше много смешно в началото  Laughing сега рядко казва "марти", ако говори за себе си  Laughing пораснаха диванетата, ейййййй....
много бързо лети времето... не занм при вас дали е така, но при мен - ужасно бързо  ooooh!
  bouquet и така, както съм се разписала - да не отлети и нощта, че трябва да се спи  Mr. Green
хайде, лека от мен  Hug

# 168
Тони все още е с памперс. В яслата, казват, ползва гърнето и понякога успява да свърши нещо в него. Вкъщи, обаче, засега категорично отказва и е изцяло на памперси.
Биберона го отказа лятото по неволя, когато хвана херпангина и се отврати от биберона. Адаптираното мляко отдавна го отказа сам, писна му явно Simple Smile
Къпем го всяка вечер, косата веднъж в седмицата. Харесва му къпането (освен когато мием косата), но докато стигнем до този етап мина много време. Откакто се е родил е ревял много по време на къпането. Много плавно свикна. Започнахме да му даваме колички (обожава всякакви) под душа и обърнахме къпането на автомивка. Голяма традиция стана - всяка вечер мием една-две колички, после спим с тях Simple Smile

# 169
Здравейте.
 Hug Радвам се, че картичките ми си пристигат и не са се загубили.

Марви, много мъчно ми стана заради тези гадни лели в яслата, егати.  Cry Слава богу ние имаме късмет и са ни много готини всички. Борко се чувства добре там.

За къпането - през ден го къпем, косичката - при всяко къпане само с вода , а със шампоан по два пъти в месеца някъде, или 3. Косата му ухае много хубаво.  Heart Eyes Разплаква се понякога, като му намокря главата, ама за кратко. Файнче, не знам какво да те посъветвам.  Hug Къпи се с нея, гушкайте се забързо под душа.
Скрит текст:
Как върви 90ддиетата   bouquet

За памперса - нощен памперс по два пъти сменям  ooooh!, че със това среднощно наливане с айран даже бодито си мокри и чувалчето. А през деня пак е с памперс вкъщи, но само като предпазна мярка, изпишквам го на тоалетната, а ака в гърне. Но има пропуски и затова.

Биберонка не е ползвал от двумесечна възраст.

Мая вече втори ден ме премята горката, болна е, ама си е съвсем в кондиция и преувеличава. Сутрин е в ужасен вид, не я пускам на училище и тя после живва. Но днес си говорихме много сериозно и си призна, че преувеличава и от утре ще тръгне. Неприятно й е заради проблемите с лидерката, тя все я заяжда за нещо. Преди ваканцията госпожата по английски раздавала някакви тестове. Децата ръкопляскали след всеки тест, но когато дошъл редът на Мая, започнали да я освиркват.  Confused Госпожата много им се карала, ама каква полза. Просто си представям какво й е на Мая, не че е нещо кой знае какво, ама си е всекидневно дразнение и разваляне на настроението.

Хубав ден ! Аз влизам в Джобса да си пускам СВ...

# 170
Ще чакам и другите да отговорят, ама май си отглеждам бебе още, хаха.

Нико от другата седмица, вероятно, ще тръгне на полудневна занималня.
Очаквам драми  Tired Дано не е прекалено зле пложението.
Че както не обича непознати....

Марви,  Hug

Облаче, тези подигравки са много зле и това се отразява на децата.
Учителката не може ли да се намеси в ситуацията?

# 171
Ей, Облак, иде ми да отида да я нашамаря тази "лидерка"! Горката Мая. Какво става с другите и приятелки от другия клас? Поне там вървят ли нещата?  Hug

Величкова, мога да ти препоръчам да пробваш с козирка. Тези прозрачните пластмасовите за слънце, ако се сещаш. Или очила за плуване. Сложи й ги на Мишелка и и обясни, че така водата няма да й влиза в очите и няма да я е страх.

Иначе е фаза и минава. Симона я мина сравнително леко, Радо сега я минава и той. Къпем ги и двамата 2-3 пъти в седмицата и допълнително ако са мръсни нещо. През другото време само дупе и подобни.

Мила, успех! Дано те изненада и няма драми.

# 172
Да се отчета и аз:
Биберона-залъгалка не ползваме, но още пие от шишета с мек накрайник /в яслата обаче е изцяло с обикновена чаша/, памперс ползваме денонощно - гърнето у нас тотално игнорира, но в яслата си го ползва. Изобщо ако продължава така ще искам частни уроци от учителките в яслата  Mr. Green
Фазата с нежеланието за къпане я минахме - помогна вземането за къпане на играчки - да се изкъпе и заедно с него да изкъпем и някоя играчка. Къпя го всеки ден - внушила съм си, че така не боледува. Преди го къпех през ден-два - като се застуди и не знам дали е съвпадение, но като го изкъпя и оздравява. Та реших, че може да има някаква зависимост  newsm78 И да няма - важното е, че откакто се къпе всеки ден не е боледувал /пу-пу/.
АМ от няма и месец заменихме с кисело мляко и сега пие денонощно мляко  Mr. Green
Облачето много ми стана мъчно за Мая. Децата могат да бъдат наистина ужасни  Sad Дано скоро Мая си намери средата и истински приятели  Hug
Marvina егати гадните лелки, на които сте попаднали в детската  ooooh! Още веднъж се убеждавам, че за някои професии трябва да има психотестове, особено когато става дума за деца.
Моя убавец днес ревна, като го заведох в яслата, но за да го вземе по-бързо учителката - явно 10-те дена само с мен са му дошли множко  Mr. Green Очаквам скоро да реве, за да не го вземам от яслата. Няма оправия, но пък ми харесва, че малко по малко става самостоятелен  Grinning

# 173
   Мерси за съветите, момичета, ще мине, няма къде да идем  Crazy
   Облаче, диетата отново ще я почвам, че празниците ме провалиха  Embarassed Около 5 кг свалих, но има още много  Crazy Дано нещата с Мая се оправят  Hug
  Мила с памперс е, без биба,биберони и млека. Пие соево мляко от чаша.
  Болните да оздравяват  Hug

# 174
Благодаря ви, милички!!  Hug Hug Мая вече не се впряга така много, защото си излиза с едни момиченца от другата паралелка и с още няколко от пети клас. Слава Богу, не е самотна. Дано всичко да е нормално по-нататък. А госпожата твърди, че Мая е прекалено затворена и че преувеличава. Трябвало сама да поема инициатива и да общува с децата, стояла си самичка и с никого не говорела. А аз много добре я разбирам, наистина е по-затворена и пасивна, наистина преувеличава, ама  при положение че те наистина се заяждат и я отблъскват , с какво настроение да се вре и да си общува с тях? Много са смешни, такива сплетни се вихрят. Момичетата твърдели пред госпожата по физическо, че миналата учебна година Мая писала във Фейсбук някакви обиди към лидерката, и даже цитирали конкретно какви, забравих вече. А Мая им отговорила, че не е така, че аз не съм й позволявала да си направи регистрация във фейса и тя има такава съвсем отскоро. Но момичетата казали, че тя била влизала от фалшив акаунт и от него пишела, преди да си направи свой. Бе изобщо....  ooooh! А пък едно от сегашните й приятелчета й е сърдита, защото се сприятелило с две момичета от класа на Мая и те й казали, че миналата година Мая ги била излъгала за нещо си там, техни работи.  Mr. Green

Файнче, диетата е много хубава, опитай пак.  Hug

# 175
Кви биберони бе? Теа деца на училище ще ходят още малко.  ooooh! Не ми се връзвайте, така говоря, защото моите и двамата нямаха особен интерес и сами го отказаха. Дребния от самото начало не поиска, а другата към 9-тия месец реши, че не я кефи.  Wink

Фазата с трето лице Радо май я прескочи. Не си говори на Радо, всичко е "асшшшшш".  Laughing

# 176
  • София
Файнче, и Ева се сърди като мием косата. Аз мокря първо откъм вратлето, после с ръка по-нагоре и като остане малко ненамокрено отгоре, тя вече се е настроила и предупреждавам че ще поливам водичка и и казвам да си затвори очите. Така пак се сърди, но не много. Ще пробвам методът на Диданка с главата назад (не съм се сещала че може и така  Simple Smile)
И аз къпя коса веднъж седмично през зимата (всяка вечер дупе, крачета, ръчички и муцунка), а лятото по-честичко, почти всеки ден.
Буболеченце, при двуезичните е така като неписано правило - по-късничко проговарят и си е нормално.
О Мила, Ева е с памперс постоянно. Понякога си иска мляко в леглото и давам прясно в шише с биберон, но само за да не олее. Иначе пие от обикновена чаша.
Марви, втресе ме твоя разказ за яслата  #Crazy Сменяй групата! Ева пък изобщо не боледува (да чукна на глава) и забелязах, че в групата боледуват само децата, които плачат сутрин, вярваш или не... Може и да няма връзка, но аз така си внуших.
Ох Облаче, много ми е мъчно за Майчето  Sad И аз идвам с Олето да я ошамарим тази лидерка  Twisted Evil Ако можеше Мая да демонстрира малко увереност и нахакано поведение, всичко ще спре, ама дали ще може.....

Най-честата реплика на Ева от последните дни: "Това къф фят е?" и се почва дълъг урок по цветоусещане  hahaha
"Киде са теките на мене?" вече звучи: "Киде са моите теки (чехли)?"
Оле, какво стана с твоята работа?

# 177
  • София
чета по диагонал, ама да се отчета по "анкетните" въпроси:
-къпя редовно, т.е. малкия почти всяка вечер (ако не ме домързи), вкл. косата, тя не е чак толкова много, тънка е и бързо съхне; косата я мия само с вода, веднъж на седмица с шампоана на кака му; каката я къпя и нея почти всяка вечер, но с нейната коса не винаги ми се занимава така че се връзват не повече от 2, рядко 3, измивания на косата за седмица, суша със сешоар напоследък.
-адапте никога не сме ползвали, но, Мила, Йоси изпива около половин литър соево мляко на ден напоследък.  ooooh!
памперса сме под нулата  ooooh! веднъж на две седмици успявам да го накарам да се изпишка на гърне и то по случайност, хич не ми се занимава, а и го виждам, че и той няма желание; надявам се само да не се наложи на пролет да купуваме по два номера памперси, едни за бебето и едни за по-голямото бебе  ooooh!

уф, моя синковец просто не ще да спи днес!  #Cussing out

# 178
Биберона махнахме началото на лятото!
Памперса в края на лятото,остана нощния ,но не искам да се стиска  и ще го махна пак лятото!
Нестле Джуниър 2+ пие сутрин към 6ч и вечер 22ч -с шише.Всичко друго през деня си пие от чаша или обикн.пластмасово шише!

Като се замислих април трябва да се записваме за градината ,ами то ми пораснало детето ... Heart Eyes
Като ви чета някои доволни,други не ...какво ли ще е при нас положението ..но ако не съм доволна няма да трая и ден ,ние живеем на една улица с градината ,познавам и директорката и повечето персонал ,та каквото има си го казвам.

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 18:04 от pashic

# 179
Фазата с трето лице Радо май я прескочи. Не си говори на Радо, всичко е "асшшшшш".  Laughing
БебОле, това ми звучи като последна фаза на пиянството Laughing
Гого пие от шише с мек накрайник, въпреки,че може да пие от чаша. Не го назорвам да го махаме, защото нощем ми е по-лесно като поиска вода, пък и през деня така сам си се обслужва.
Иначе и ние сме във фаза 'оле-мале, мият ми косата'. Къпем се по два пъти през седмицата, косата мия по-рядко. Даже заради ревовете имахме период, когато го къпех в един голям леген. така беше сигурен,че косата няма да се мие. Mr. Green
Облаче, аз пък изпитвам желание да дойда и да си поговоря с госпожата, докато Олето и Арим се разправят с лидерката. Съжалявам, че така третират детето ти, без дори някой възрастен да се опита да им промени гледната точка на тия пикли.
Марвина,   bouquet, ще те оценят те,ама дали няма да е късно. Я трака малко и финансово да ти обяснят колко много те ценят Peace

Общи условия

Активация на акаунт