Не обичам празниците.......

• 29 259
  • 529
  •   1
Отговори
# 195
Нещата ни изглеждат идилично, защото сме били деца или дори да сме били големи, не са ни въвличали съвсем пряко. Я си представИ какво е сега да започнеш да колиш прасе, а жена ти да се занимава с  цялата хамалогия - не стига, че ще трябва да готви, ами и да е за поне пет човека, да не говорим за цялата мръсотия покрай начинанието "колене на прасе"! Идилията е по рекламите, а в действителност коленето на прасе е доста мръсна, миризлива, трудоемка работа на студа, и за много хора.
Иска се и организация, иска се и хората да "умеят", а не само да чакат да се сложи масата.  Peace

# 196
  • гр. София
Не обичам празниците, защото винаги нещо се обърква, винаги се изнервям, а за капак - ревна като магарица и ме навяват суицидни мисли  no. За мое най-огромно съжаление в момента дори не мога да се напия и препуша подобаващо  Embarassed.
А коледните и новогодишните винаги са ми действали изключително депресиращо, защото признавам си, имало е периоди, в които съм се наредила за хляб на опашката (с последните стотинки - буквално), а хората около мен купуват ли, купуват. Да, наистина съм завиждала. Ето, от години насам мога да си позволя много неща, но буцата в гърлото я има.

# 197

Нещата ни изглеждат идилично, защото сме били деца или дори да сме били големи, не са ни въвличали съвсем пряко. Я си представИ какво е сега да започнеш да колиш прасе, а жена ти да се занимава с  цялата хамалогия - не стига, че ще трябва да готви, ами и да е за поне пет човека, да не говорим за цялата мръсотия покрай начинанието "колене на прасе"! Идилията е по рекламите, а в действителност коленето на прасе е доста мръсна, миризлива, трудоемка работа на студа, и за много хора.

Не беше точно така  Laughing.. да хамалогия е ако не знаеш какво точно правиш.  Peace
Жените бягаха защото изпитваха ужас и съжаление.. но на масата няма капка милост.  Mr. Green
Готвенето.. че какво готвене бре.. режат се няколко вратни пържоли и всичко на скарата.  Laughing
Жените си месят погачите и баниците с късмети.. мъжете си оправят прасето и всичко влиза у фризера.  Hug
Ся ни е лесно.. у магазина кво ли нема... само вкуса от домашното никъде не може да се купи.  Crossing Arms

# 198
Не разбирам еуфорията и изкупуването на магазините. След 2 седмици ще викнат, че нямат пари.

Бързо оздравяване на болните.
Е какво толкова купуват? Аз не съм забелязала такова нещо. Това че се мотаят по магазините никак не означава, че купуват.

Всичко- козметика, парфюми, дрехи, играчки, телефони. Вчера в 10 сутринта имаше опашка от поне 20 човека, които чакаха Праймарк да отвори. Лудост някаква. Имам приятелка, която работи в магазин на един мобилен оператор. Каза ми, че на ден продават поне по 20 ай фон 5 , без договор. Ами това са 650 евро за телефон.

# 199
Вчера гледах няколко новинарски емисии, в които имаше репортажи за райони, останали без водоподаване. Всички засегнати от проблема се вайкаха как ще си приготвят празничната трапеза...нито един не се оплака, че не може да се изкъпе, примерно. Или да ползва свободно тоалетната Sick
Непонятни са ми тези страсти за храна- все едно във всички останали 364 дни не е възможно да се консумира храна, само един ден в годината има, подходящ за целта, и то- провален от ВиК несгоди...

Все пак това е монтаж...Хората може да са казали и за къпането, и за други неща, но те просто не са интересни.......Къде по-драматично е да спретнеш репортаж - няма вода за да си наготвя за идващите празници....Много малко от разговорите влизат в него....

А и  хората чакат гости, най-близките хора, нормално е да се притесняват за това как ще ги посрещнат......

Не съм присъствала на свинска сватба, но около мен от средата на декември доста познати спретват свински сватби....И всички са въодушевени - и малки, и големи....Не знам на какво се дължи.....Мен ме отблъсква картината.......

# 200
Не съм вярвала, че някога ще напиша това,  но за първи път не ми е нито празнично,  нито коледно. За мен годината беше изключително трудна. И просто не ми останаха никакви сили нито да мисля за подаръци,  нито да вярвам в каквито и да е вълшебства.

# 201
  • София
Да, бе, да, аз не съм виждала какво се случва при коленето и кой какво върши! Прасето да не е само едни вратни пържоли? Черва, стомах, със съответния "пълнеж" и кръв няма ли? Може жените да не държат прасето при самото колене, но след това колачът парцелира прасето, но жените се занимават и с миенето, и с червата, и с всичко. И после почистването на самото място. Абе, гадна работа! Ти може да си видял само вратните пържоли.

# 202
Не съм вярвала, че някога ще напиша това,  но за първи път не ми е нито празнично,  нито коледно. За мен годината беше изключително трудна. И просто не ми останаха никакви сили нито да мисля за подаръци,  нито да вярвам в каквито и да е вълшебства.
Една голяма виртуална прегръдка от мен.

# 203

Прегръдки, Царина! Да, не си редовна във форума....Липсваш ми.......Дано лошото е вече зад гърба ви! Дано Новата година бъде изпълнена само с положителни емоции и хубави дни! newsm51

# 204

Да, бе, да, аз не съм виждала какво се случва при коленето и кой какво върши! Прасето да не е само едни вратни пържоли? Черва, стомах, със съответния "пълнеж" и кръв няма ли? Може жените да не държат прасето при самото колене, но след това колачът парцелира прасето, но жените се занимават и с миенето, и с червата, и с всичко. И после почистването на самото място. Абе, гадна работа! Ти може да си видял само вратните пържоли.

Ей.. ма много си черногледа значи  Laughing... погледни от приятната страна.  Laughing
Минало заминало Andariel.. само спомените ни останаха.
Участвал съм във всички дейности дето си описала.. на жена ми преди години и предоставих честта да свари главата и тя и това не успя да свърши.. щото я гледала странно като отвори капака.  Joy
Да не разваляме темата... весело посрещане на Коледа ви пожелавам на всички.. повече усмивки и добро настроение.  Hug

# 205
  • София
не съм черногледа, а наблюдателна и анализираща.  Grinning
Мен не са ме карали да участвам активно в тези дейности, защото бях ученичка, но винаги  съм съчувствала на баба ми, леля ми и всички жени, които биваха  въвлечени в подобни начинания, защотто виждах как на тях се падаше по-голямата част от работата.
Темата по-скоро е реалистична, а не за приповдигнатото настроение. Празникът си е празник, приятен е. Коледата е утре, а тази вечер чакаме Влъхвите и раждането на Исус и времето на родилните мъки на Дева Мария.  Peace

# 206
Пак съм аз, мили Снежанки. Аз винаги съм била заредена с настроение за Бъдни вечер, Коледа, Нова година и всякакви празници. чак до инфантилност и от цялото си сърце се радвам на празниците. За мен те са част от детството ми, помагат ми да го запазя, да запазя част от дядо ми в себе си. Голямо семейство сме и винаги искрено сме се радвали на празниците.
Това разбира се не ми пречи да разбирам хората, на които им е тъжно, самотно, които са изнервени, които просто не обичат суматоха, но се чувстват добре, които не споделят общата еуфория. Но искам да пожелая на тези, които са тъжни, болни, това да отмине и да се зарадват на следващите празници, дори и с идиотски усмивки, както съм аз понякога.  

Няма да ви пожелавам във вашата тема повече Весела Коледа, а нещо, което си разменяме между приятели - Весела Лечева и Мерри Попинз Wink

Hug

# 207
  • София
 Hug Hug Hug
Благодаря ти!  bouquet

# 208
  • София
Имам коледен дух, купувах подаръци - все с желание и от сърце, но вече ми се драйфа от елхички, кухи пожелания и малоумното повтаряне през интервал от 5-10 минути "Днес празнуваме Коледа" по всички телевизии (знаем, мамка ви, стига повтаряхте като за кретени!)... За капак са изровили семейства с по много деца, които са в затруднено положение и живеят с по 100-200 лв на месец. Когато се стигне до репортажите от коя-да-е празнична литургия, вече прецъквам канала!

Бляк.

# 209
  • София
Честита ви Коледа, мили ми другарки!!! Laughing Laughing Laughing
С дух или без - тя си настъпва всяка година, като освен коледното бебе, родило се преди 2012 години, носи купищата тъпотии, заради които тази тема съществува....
Днес отивам у свеки да плюскам....И трудно да се понасяме..... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт