Не обичам празниците.......

• 29 272
  • 529
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Установих, че не ние мразим Коледата, а тя нас! Joy
Като онзи виц сме точно:
-Защо бе, боже, защо все аз бе.....
-Мразим те бе, копеле, мразим те....

Mr. Green

# 181
Аз малко ни в клин ни в ръкав, ама-аз просто си ги спестих тази година.Сама, у дома.Правя си каквото си искам, не готвя, не търча за нищо.Дори се моткам по пижама на този тъй светъл ден, телевизора не работи, мълчи, мъжа спи, децата си играят.Ако трябва филии ще мажем, ама да тъча на сто стана-мерси съм.И аз душа нося. Grinning
На болните-да оздравяват! Hug

# 182
  • Ямбол
Наказани сме, така ли?
Знаех си аз. Сега ще се пържа в собствен сос - буквално, все пак съм с хрема.

# 183
  • в очите на дъщеря ми
Някой назад писа, че му е болно детето. Винаги това ме е държало нащрек през празниците, особено като се съберат много почивни дни като сега - ЛЛ почива и той, има уж договор с център или нещо друго да му поема болните, обаче дежурният ни го знаеш, ни го  познаваш, а и баш тогава става навалица; всичко е затворени, включително и аптеките, и да се чудиш откъде да купиш лекарства като се наложи. И като се случи така, съвсем се обърква всичко, сякаш не е достатъчно, че някое дете се е разболяло!

Ние сме, ние Sadтака се кашля цяла нощ, че сега просто се чудя към кой МЦ да тръгвам....а като  ги знам дежурните. Rolling Eyes....и аз съм съм Т. и болки в бъбреците, а не знам какво ми е......бе все съм знаела, че са гадни тези празници, но тази година "надминават" себе си......а ТВ бълва призиви за всенародна радост и веселие, трапези и традиции Close..народни носии и ухилени баби направо ще ме удавят....... и после "бъдете щастливи и радостни", заразете се с "коледния дух"....айде нЕма нужда...

Ще ти се да ги взривиш, нали!  #2gunfire Аз затова мразя телевизия по празници, че ме влудяват с тези глупости, и ако изобщо гледам нещо, то са обичайните заподозрени - НГ, Хистори и подобни.

Хич не чакайте, а отивайте някъде на преглед,, особено ти с бъбреците! Може Т да е от вирус, ама може и да е бъбречно, а едва ли ти се влиза в болница. Колкото и да е, поне ще ти изпишат антибиотик, да се пресече инфекция. И детето ще видят. Иначче ще се пържиш още три дни в собствен сос от притеснения, че не знаеш какво става. Днес все още и аптеки има отворени, а утре ще е мъртвилка.   Hug

На мен "болести по време на дълги празници+ ми е един от най-голеите кошмари.
Hug Аааа още от вчера съм на антибиотик/ нали знаеш здравеопазване по телефона/ иначе "Вита" ни зове...а дано минава по-бързо, та да мога поне в добро настроение да плюя "най-светлите празници" Naughty

# 184
Ето я моята тема  #Silly

Факт е, че от малка хич не си падам по празници- тълпи и софри ме карат да бягам с писъци.
Идеалният празник за мен- да си легна на дивана с хубава книжка и меки пантофки. Надявам се да успея да "празнувам" така и тази година.

Последна редакция: пн, 24 дек 2012, 11:46 от Елиас

# 185
Едно е сигурно, у нас ще се ядат сарми. Празничното е, че цялата къща мирише на кисело зеле и лук Simple Smile,но пък за сметка на това, липсва коледна украса (ако не броим прането, което се мотае навсякъде - полуприбрано). Съчувствам искрено на всички болни - деца, майки и други домашни - и искрено ви желая скоростно оздравяване и никакви пневмонии и прочее гадности!

Последна редакция: пн, 24 дек 2012, 12:39 от Прекрасната свинарка

# 186
Идеалният празник за мен- да си легна на дивана с хубава книжка и меки пантофки. Надявам се да успея да "празнувам" така и тази година.

И аз това казвам, празникът е такъв, какъвто си го направиш.
И аз цял ден смятам да "празнувам " на дивана, децата гледат детско до откат, довечера ще хапнеме каквото Бог дал, ще си отворим подаръците и ще изгледаме някой друг филм.
Програмата е точно според моя вкус и съм я чакала дълго време.

# 187
Аз си усмихнах празника с една чудна, хубава поръчка на намаление от www.pumpkinpatch.co.uk. )))
Еххх, добре че са тези сайтове, та да кажа, че и аз имам празник. ))))

# 188
Вчера гледах няколко новинарски емисии, в които имаше репортажи за райони, останали без водоподаване. Всички засегнати от проблема се вайкаха как ще си приготвят празничната трапеза...нито един не се оплака, че не може да се изкъпе, примерно. Или да ползва свободно тоалетната Sick
Непонятни са ми тези страсти за храна- все едно във всички останали 364 дни не е възможно да се консумира храна, само един ден в годината има, подходящ за целта, и то- провален от ВиК несгоди...

# 189
Не разбирам еуфорията и изкупуването на магазините. След 2 седмици ще викнат, че нямат пари. Но сега се купува като, че края на света пристига.
Умишлено отидох сутринта на 21,12 до супера. Ами не лудницата беше пълна. Представям си вчера и днес какво е.
На всичко отгоре последните 3 години имам изпити почти до коледа. Как да усетя коледното настроение.
Тук Коледа е на 25,12.
24 си нормален работен ден и всяка година трябва да искам почивен ден за да приготвя вечеря.
Въобще обстоятелствата не предласполагат коледен дух у мен.
С нетърпение очаквам разпродажбите не 26,12 обаче.

Бързо оздравяване на болните.

# 190
Не разбирам еуфорията и изкупуването на магазините. След 2 седмици ще викнат, че нямат пари.

Бързо оздравяване на болните.
Е какво толкова купуват? Аз не съм забелязала такова нещо. Това че се мотаят по магазините никак не означава, че купуват.

Ние в къщи сме толкова Оядени на всичко, че повече се радваме на постната трапеа на 24ти, отколкото на пържолите, сърмите и капамата след това.

# 191
Купуват и още как- тонове храна и боклуци.

# 192
Слушайте какво ще ви кажа.. преди десетина години докато дядо ми беше жив, празника беше според старите разбирания.
Точно на Коледа ставаше големия екшън със заколването на прасето.. то това си е цяло събитие  Laughing греяната ракия, виното и мезетата дет ги няма в магазина... екстри дето са на изчезване.
Да не говорим за селската идилия, зимните пейзажите... събирането покрай камината.
Сега и да ида там.. поне три дена ми трябват да подгрея къщата само.  Mr. Green
Така го разбирам празничното настроение.. тук в тези кутийки дет сме се навряли.. тц.. скука до полуда.
Не ми се стои пред телевизора.  Crossing Arms

# 193
Купуват и още как- тонове храна и боклуци.
Те хората така си пазаруват целогодишно, не само сега.

# 194
  • София
Нещата ни изглеждат идилично, защото сме били деца или дори да сме били големи, не са ни въвличали съвсем пряко. Я си представИ какво е сега да започнеш да колиш прасе, а жена ти да се занимава с  цялата хамалогия - не стига, че ще трябва да готви, ами и да е за поне пет човека, да не говорим за цялата мръсотия покрай начинанието "колене на прасе"! Идилията е по рекламите, а в действителност коленето на прасе е доста мръсна, миризлива, трудоемка работа на студа, и за много хора.

Общи условия

Активация на акаунт