Не обичам празниците.......

• 29 306
  • 529
  •   1
Отговори
# 75
  • Най-сетне у дома
Сега, ако кажа, че обичам Коледа в тази тема, дали ще ме наритате дружно  Mr. Green

Няма, разбира се, защо да те наритваме, просто ще си извън темата, която не е "Обичам Коледа"  Wink и малко офтопик ще дойде.

# 76
  • в очите на дъщеря ми
Насилвам се да украсявам и да правя разни неща по тези празници само и единствено заради децата.Имам много неприятни  и самотно изкарани Коледи преди години,че и Нови години, въобще дойде ли декември ми става едно такова чоглаво,макар че в него и аз и щерка ми имаме рожденни дни.Много ми се иска не само в тези дни да се събираме заедно на масата,да си поговорим мило и спокойно едни с друг ,с децата,но уви.Ей затова мразя и препълнените молове и вериги хранителни магазини,всички пазаруват като луди,все едно ,утре няма да остане една трохичка хляб за никого.
И аз като  Вашата Богиня! мразя насилното "добро настроение". Confused
Хубавото е ,че вече поне не рева,а преди що сълзи и рев е падало от декември до януари не е за приказване newsm45

Peace  И аз така!!!!/само без личните празници/Хубаво е човек да не и "сам" в
тези според повечето хора "еретични" чувства и мисли.  Hug Единственото което ме изпълва с оптимизъм, е че "празниците" вече са на прага и слава богу ще отминат.... Crossing Arms

# 77
Приемате ли още членове? Аз обичаХ празниците....до преди няколко години. След като майка ми почина, всичко се завъртя на 180 градуса. Сега свързвам празниците само с много, много нерви! Живеем в град различен, от тези в които живеят роднините ни(те също са в два различни града) и на всеки Великден, Коледа и тем подобни ние започваме луди схеми кога ще пътуваме, къде ще сме първо и кога отиваме при вторите роднини! Общо взето празниците ни минават по пътищата, събирайки багажи (после разопаковайки), нерви по пътищата с натовареното движение, бране на голяма доза студ (именно по КОледа), пренасяне на чанти нагоре-надолу, спане в не особено привлекателни условия, теснотия......общо взето повече пътуваме от колкото да седим на едно място!
 Това не е представата ми за празник, в никакъв случай!

# 78
Сега, ако кажа, че обичам Коледа в тази тема, дали ще ме наритате дружно  Mr. Green

Няма, разбира се, защо да те наритваме, просто ще си извън темата, която не е "Обичам Коледа"  Wink и малко офтопик ще дойде.

Абе аз уж да се вмъкна с малко добро настроение, за да ви стане мъничко по-хубаво....  Hug
И аз съм имала периоди, в които мразех празниците и знам за какво става въпрос  Peace Но пък скоро ще минат - за едни хубаво, за други лошо  Wink

# 79
  • София

И аз обичам Коледа, много при това!

# 80
  • София
  Тази година и ние не обичаме празниците и не ни се празнува.Предполагам,че и занапред ще е така.

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 12:52 от Тайна

# 81
Когато бях дете, не обичах празниците. Сега обаче обожавам декемврийските празници и всичко около тях толкова много, че и аз се питам дали *ми хлопа дъската*...

# 82
  • волно калдъръмче
Абе аз уж да се вмъкна с малко добро настроение, за да ви стане мъничко по-хубаво....  Hug
Настроението си ми е много добро, въпреки Коледа  Peace  Лошо е за някои, които не могат да си представят как е възможно това, а все пак е Коледа  Flutter

# 83
  • Най-сетне у дома
Treisy,  Hug много си мила!
Само, дето аз съм в чудесно настроение, след малко скачаме в колата и отиваме към Германия и така ще бъде всеки ден от отпуските за празниците.
Ще ти прискърцам по-следващата Коледа, когато ще има натиск да се занимавам с глупости  Wink

# 84
Питайте ме когато след по-малко от 2 години заживеем в родината на мъжа ми, гъсто населена с роднините му и чуя "е, как няма да дойдеш, няма да е удобно"... и ми бъде предложено да пропусна почти двайсетгодишното непразнуване на "светлите празници". Тогава сама ще пусна тема по повода  Laughing

В това отношение ние сме се намерили - и двамата не обичаме нарочените празници и роднинските сбирки, че не се налага някой някого да уговаря за да не се обидят нечии роднини.

Преди години по такива "светли" празници се събирах с други себеподобни, непразнуващи и не празнувахме - тя си работи /превежда/, аз шия гоблен.

Не се депресирам, нито съм мрачна, просто не празнувам - ден като всеки друг, без излишни суетни.

За детето има, естествено, елха, подаръци, сурвакница, печене на коледни сладки при баба, но акцентът не е върху "пукницата".

Досега за Великден не съм боядисвала яйца по простата причина, че не обичаме да ядем варени яйца и не виждам смисъл заради една традиция да си губя времето.

Единственият празник в годината за мен е рожденият ден на детето.

# 85
  • Ямбол
Настроението си ми е много добро, въпреки Коледа  Peace  Лошо е за някои, които не могат да си представят как е възможно това, а все пак е Коледа  Flutter
Нещо такова ми се върти и на мен из главата и не зная как точно да го изразя. Хем си имам настроение, което не е заради Коледа, а по стечение на обстоятелствата е заради друго, както писах заради отпуската. Нещо като лятното ми настроение, но това да кажем е една пета заради малкия обем и студеното време и липсата на естествени витамини.

# 86
  • Пловдив
     Уау, колко сродни души.  HugА аз си мислех, че съм единствена. Всички около мен се въртят ухилени до уши. А на мен ми се иска да се скрия някъде с книга в ръка. В къщи съм сложила елха само заради децата и подаръци само за децата. Не харесвам лудостта около празниците. Всички харчат като за последно, а като дойде 2 януари започват да кършат ръце с какво ще си платят разходите и данъците.
     Единственият любим празник освен рождения ден на децата е Великден. Тогава сякаш живеца отново се заражда в мен и с радост угаждам на синовете ми и племенницата, за украси и веселби.

# 87
Treysi, аз няма да те наритам, защото имаше времена в които обичах празниците.  Hug

Saule,  Hug
Наистина имам нужда от гуш

# 88
Аз покрай Коледа имам настроение само поради следните причини:
1. Не се работи и не се учи, съответно се спи до късно, и
2. Купоните драстично зачестяват.

В това се изразява за мене коледния дух. Още не съм украсила елха, последно обещах за днес, но ще видим.

# 89
  • София
Уютно мий на душата...като ви чета... Mr. Green
С помощта на голямата група сладки хейтъри, тази Коледа ще вземе пък да ми хареса Laughing

Общи условия

Активация на акаунт