Не обичам празниците.......

• 29 006
  • 529
  •   1
Отговори
# 210
  • в очите на дъщеря ми
Добро утро, мили дами!!!!Честита Коледа!!/ ама дойдоха ще отминат Mr. Green/

# 211
  • София
   Направих всичко,което се прави, но за първи път тази година, почти нищо не стана както трябва.Когато се прави без желание е така.

И все пак Честито Рождество Христово!На всички пожелавам много здраве и късмет!  Hug

# 212
Хайде честито....)
Един празник по-малко....) мина и си замина и тази Бъдни вечер. )
Сега ми е маааалко по-спокойно.)
Нова година е друго нещо обаче, за нея обикновено имам друго настроение...)

# 213
Аз също вчера изпаднах в някакво настроение, беше крайно тъпо, предвид незначителната причина, но цял ден бях кисела, плаках... и всичко стана ужасно. Боба - воднист, със сармите можехме да си счупим зъбите, а питката (която правих 3 пъти пробно) залепна за тавата и стана бляк - слепната, глетава... (маята беше виновна). Яденето изобщо не се получи, защото не го правих с кеф. Но пък вечерта беше много хубава, бяхме си двамата с още един наш много близък приятел (да не кажа брат  Hug), чието семейство е в Америка, а приятелката му не е от България и я нямаше (тези дни си идва завинаги тук, но сега я няма). Не искахме да го оставяме сам, изкарахме си страхотна семейна вечер и храната, с която се опитах да ги убия, нямаше никакво значение  Peace Така, че и лошо започналите празници могат да свършат добре!

Обаче днес е Коледа и дори да прецакам баницата с късметите - няма значение, пък!  Mr. Green   madnoel

# 214
  • София
Трейси, Hug
И аз правих всичко без мерак но пък стана по-добре от всяка друга година....
Просто понякога и да искаш - не става..... Laughing

# 215

Днес отивам у свеки да плюскам....И трудно да се понасяме..... Mr. Green
Ха-ха и аз това ще правя... дано да е сготвила нещо, което умее, че като експериментира, плюскането отпада и остава само да се понасяме Simple Smile.
За несполучливите кулинарни опити, забелязала съм, че като се старая и имам желание всичко да се получи идеално, става точно обратното, почти винаги.

# 216
Нова година е друго нещо обаче, за нея обикновено имам друго настроение...)

И аз, и аз, и аз........Имаме и рожден ден Party.....

Хубави, уютни и топли зимни празници ви желая!!!!!

# 217
Вчера съвсееем инцидентно се домъкнаха 4 броя роднини в къщи плюс майка ми и баща ми. Последните поне бяха планирани. Двама от роднините даже останаха да спят в нас. Ей сега си тръгнаха. Бррррррр! В края на тази седмица мъжът ми и синът ми имат рожденни дни.

Отивам с детето на разходка в Морската и Коледата мисля да я пропусна.

# 218
Споко, не ти хлопа дъската .
Аз почти винаги  изпитвам подобни чувства и настроения . Дори по-зле -мразя Коледа и Нова година . Ей така, без  причина . Не зная защо  newsm78 . Просто не чувствам дните като празници  , не ме кефят. А , виж -Велик ден  е единствен  , който чувствам като празник , едно ми  е  широко на душата , щастливо някак  ,  просто  го  обожавам .
У дома са свикнали  с това  ,  не ги  заразязам с тъпото си настроение ,    пък и  аз полагам усилия  да не го показвам.
Единствено  ми допада  да посрещам гости  в тези  дни , когато се  събираме с моите родители .  Тогава забравям  меланхолията и тъпотията .

Нямам идея защо ви кефи нечие възкресение предхождано от смърт. Споменавам го,  защото все пак Великден не някакъв пролетен празник, който е  просто цветен, а реално е съвсем религиозен. А, същевременно се втрисате от Рождество свързано идването на нов живот. Хлопа ли ви дъската? - на пръв поглед да, определено. На втори обаче е добре да си разграничите личните терзания от всеобщите религиозни. Защото великомразената Коледа всъщност е едно Рождество с дълбок религиозен смисъл.  Втрисането от коледната паника си я дръжте за екстремни тържества и погнуса от нарастващатавсеобща суматоха.  О, Честито Рождество! Весела Коледа!

Последна редакция: вт, 25 дек 2012, 16:27 от Fortune

# 219
  • София
Според мен е заради това, че смъртта е неизбежна, и възкресението е надежда, че смъртта не е окончателна. А раждането на дете винаги е предизвиквало умиление у хората, особено у жените. Предполагам, че всяка жена се припознава в образа на Дева Мария.
Един свещеник преди време ми каза, че за нашата църква големият празник е Възкресение, защото на Коледа какво толкова се случвало, родило се едно бебе!

# 220
Не не обичам, ами направо мразя Коледа. Откакто е почнала да се празнува официално. Преди това ми беше хубаво, предвкусвах Нова година, която като дете обожавах. Правеше се содена питка с късмети, колачета, сядахме около масата всички, а на другия ден - на работа или на училище и с очакване на новогодишни подаръци. Откакто почна около всеки 25 декември да ме залива инфо за светостта, тайнството и ням си кво  Sick Sick направо ми се ще да заспя на 20 декември и да се събудя на 8 януари (да са минали и първите именни дни!)От има няма двайсетина години която и станция да пуснеш на радиото - "Ой, Коледо, мой Коледо", която и телевизия да потърсиш - или влъхви се разхождат по екрана или някакви недоносени опити за коледни комедии или още по-ужасно - драми. Няма друг ден, в който толкова силно да усещам, че сме смъртни, преходни, безсмислени, колкото усещам това на Коледа. Суета, материализъм и всеки се затворил в черупката си, тъй де, нали е семеен празник, удряш ключа на вси врати и празнуваш ли празнуваш... семейно... Всичко замира, не стигат гореизброените коледарски песни и табиети от всеки ъгъл, ами и по сто почивни дни дават! Отврат! Ноооо... слава Богу, всяко нещо отминава, ето, мина и тазгодишната Коледа и от утре животът продължава. Нова година е малко по-друго, има живец тогава, не е като коледното мъртвило. Та, да бъдем оптимисти - хубавото е, че дори един толкова тежък и дълъг празник като Коледа отминава!!!  Hug

# 221
  • Варна
Направо ми писна от "празнична" програма. Вчера е била Лили, днес ни облъчват с В.Маринов Mr. Green Само глупости по ТВ, добре че беше "Чъки" да ми оправи леко вкуса.

# 222
Пуснете си Топ 100 на The Voice........Тепърва са първите 30.....спомага за добро настроение, определени песни ми носят емоции и спомени......

# 223
Пуснете си Топ 100 на The Voice........Тепърва са първите 30.....спомага за добро настроение, определени песни ми носят емоции и спомени......
Ц... има реална опасност да се депресирам още повече.  Naughty

# 224
Ц... има реална опасност да се депресирам още повече.  Naughty

Ще потанцуваш тогава.....

Общи условия

Активация на акаунт