Не обичам празниците.......

• 29 276
  • 529
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Форчън, продължаваш да дразниш, а аз дори те дадох за пример как дискретно си напуснала темата, защото си видяла, че постовете ти не са много на място! В момента си баш толкова неприятна като поведение, колкото и горещо! Преувеличаваш в реакцията си, защото нито тук хората са депресирани и се пържат в собствен сос от отчаяние или злоба, нито са тръгнали да дават акъл на другите как да празнуват. А на мен ми е любопитно да надникна как като си толкова хепи от всичко, празнуваш! И дали в действителност всичко е толкова хепи, колкото го представяш. Че и чак за пътища, намиране не знам какво говориш. Сега като проповедник ли се изживяваш?

# 391
Форчън, продължаваш да дразниш, а аз дори те дадох за пример как дискретно си напуснала темата, защото си видяла, че постовете ти не са много на място! В момента си баш толкова неприятна като поведение, колкото и горещо! Преувеличаваш в реакцията си, защото нито тук хората са депресирани и се пържат в собствен сос от отчаяние или злоба, нито са тръгнали да дават акъл на другите как да празнуват. А на мен ми е любопитно да надникна как като си толкова хепи от всичко, празнуваш! И дали в действителност всичко е толкова хепи, колкото го представяш. Че и чак за пътища, намиране не знам какво говориш. Сега като проповедник ли се изживяваш?

Имаш личното и неприкосновено право да не ме четеш. Ако желаеш диалог някакъв по възпитан, бих те помолила да се изразяваш на български/чуждиците не са ми по вкуса/. Дори и частица от мнението ми не е достигнало до теб, защо е нужно тогава да дебатираме това , което не разбираш. Просто не ме чети, така , както аз ще направя.

Saule, не съм те молила да четеш моят пост. Изразявам  мнение лично в тема, която е във форум за всички. Или може би е необходимо да поискам разрешение, за да напиша лични впечатления от прочетеното в темата и от много други в този дух? Трудно е да се прочете друго виждане, даже е досадно- знам. Но понякога е много положително, кара те да се замислиш, подразва те, буди ред други емоциийки, които те измъкват от досадата на рефрена- мразя празниците. Насочват ти вниманието встрани пък дори и да е в назидателен тон. Виждам имало е полза. Това ме радва, можело значи.

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 14:10 от Fortune

# 392
Какво ви става бе хора?, В България от десетилетия няма силна религиозност. Ако някой спазва княкаква традиция, то е по-скоро да си възроди детските спомени. Религиозните хора спазват канона. Ние тук мятаме сарми..
не е ли по-лесно да приемем, че това са празници = почивни дни и всеки да си ги прекара както му е угодно.

# 393
  • София
Защото дразниш бе, Форчън! Дразниш! Приличаш на проповедник, на някакъв сектант, който си е внушил, че трябва да отвори очите на "неверниците", пък ако ще да пролее кръв! На инат ли го правиш, или наистина не разбираш!

Не само, че религиозността е слаба, ами и всичко се върши на ниво битово християнство. Грам разбиране няма кое как и защо, ама като маймуните, да подражаваме, че е модерно! За моето семейство Коледа е личен и семеен пазник, а не толкова религиозен. Нито съм постила, нито съм се причестявала, нито нищо! Изобщо нямам "право", така да се каже, да извършвам ритуалите, защото не съм се пречистила. С девет постни манджи нищо не правя, освен да имитирам по най-глупашкия начин.

# 394
Стига с това не си молила този и онзи да ти чете постовете! Щом пишеш, то е ясно, че ще се чете. Нима теб някой те е молил за мнението ти?

# 395
Какво ви става бе хора?, В България от десетилетия няма силна религиозност. Ако някой спазва княкаква традиция, то е по-скоро да си възроди детските спомени. Религиозните хора спазват канона. Ние тук мятаме сарми..
не е ли по-лесно да приемем, че това са празници = почивни дни и всеки да си ги прекара както му е угодно.

Именно! Лесно е разбира се, но също така е удобно и да се оплачем как ни промиват мозъците. колко е тежък живота ни , но празници особено много. Вярно е, убедих се , че това повече обединява.

Касита? Това е игра на думи, видно е. Всеки пише каквото му бодне окото, нима не го знаеш ?  
п.п. а, да и какво общо има дали сме дълбоко религиозни или не, за да приемем празниците с усмивка, когато нямаме семейна трагедия разбира се. Това е съвсем друго.
Laughing

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 14:23 от Fortune

# 396
  • София
Приеми оплакването в тази тема като терапевтична група за самопомощ, нещо като на АА. Очевидно ти нямаш нужда от нея, така че не зная защо настояваш да обясняваш колко всички са зле. Ми, хубаво, зле сме! На този фон предполагам ,че ти се чувстваш още по-добре! Така че не си някакво изключение. Знаеш ли, понякога се наблюдава един интересен феномен - някои хора всъщност са толкова депресирани, че залагат на еуфоричната празничност и се самонавиват колко всъщност са добре, а другите са зле.

# 397
  • София
Приеми оплакването в тази тема като терапевтична група за самопомощ, нещо като на АА. Очевидно ти нямаш нужда от нея, така че не зная защо настояваш да обясняваш колко всички са зле. Ми, хубаво, зле сме! На този фон предполагам ,че ти се чувстваш още по-добре! Така че не си някакво изключение. Знаеш ли, понякога се наблюдава един интересен феномен - някои хора всъщност са толкова депресирани, че залагат на еуфоричната празничност и се самонавиват колко всъщност са добре, а другите са зле.

Еми и това си е вид терапия,  Mr. Green Mr. Green Бъдете толерантни към самолекуващите се  Mr. Green Mr. Green

# 398
  • София
Чакай сега, това за нас ли сме си го направили, или за страдащите от обратния синдром! То ще излезе, че и еуфоричните джингълбелси тук са същите като нас, ама с друго проявление на спектъра!  Wink

# 399
Fortune, не е така, Fortune! Аз споделих, че неблагородно завиждам на всички, които обичат, харесват и празнуват с удоволствие празниците. Само моля, не принизявайте чуждото нежелание/техаресване/необичане до едно просто хейтърство.
Хората са обединени повече в негативните си чувства, не от положителните.

# 400
  • София
Чакай сега, това за нас ли сме си го направили, или за страдащите от обратния синдром! То ще излезе, че и еуфоричните джингълбелси тук са същите като нас, ама с друго проявление на спектъра!  Wink

# 401
Приберете си тоягите и квалификациите. Ако сте прочели добре навсякъде писах ние и съвсем ясничко се поясних. Винаги ми е било интересно как се чете избирателно, само това, което не ни изнася. Та, какво друго ви е тагаво, идва Нова година? Да съм тон, щото нормален диалог с различни уклони освен основният едва ли ще има. Най-много да ме освидетелствате.
Толкова сте снизходителни, умопомрачително е, обаче и забавно. Благодаря ви. Wink

п.п. Джен сори. Темата е интерсна и от двете гл. т. , но тук не се приема другата , за да намерим златната среда.

Касита, а това добре ли да се обединяваме около отрицателното, отколкото около положителното. Пиша по принцип не конкретно за някого. Темата като се прочете това впечатлява общият отрицателен заряд. Нормално ли е това да ни обедини? Защо?

# 402
  • около Варна
Здравейте! Това се превърна в любимата ми коледна тема, искрено се забавлявах с вашите постове.

Аз не се причислявам нито към обичащите, нито към мразещите празниците. Обикновено по Коледа изпадам в някакво депресивно състояние и аз не знам защо. Натрапеното очакване на нещо необичайно прекрасно, пък то ден като ден, апелите за помощ и събуденото милосърдие или липсата на лекари в многото почивни дни....не знам кое по-точно ме кара да се чувствам така. Не ми допада също изкривеното виждане за празника, от Рождество Христово се превърна в Хо-хо-хо колко магазина ще изкупим. Обичам да се съберем със семейството,живеем близко и не ни е инцидентно по празниците, най-обичам доволните усмивки на децата получаващи подаръците си.

Не мисля, че е нужно да натрапваме на необичащите празниците  да обичат Коледа, защото така правят повечето; непушачите да влизат в темата за пушачи да им обявят гръмогласно как ще умрат в мъки и т.н. Имаме правото да избираме според интересите си в кой форум ще пишем и четем.

# 403
[i
Касита, а това добре ли да се обединяваме около отрицателното, отколкото около положителното. Пиша по принцип не конкретно за някого. Темата като се прочете това впечатлява общият отрицателен заряд. Нормално ли е това да ни обедини? Защо?[/i]

О, не, не е. Но такава е човешката природа. Какво да се прави. Има тема: "Днес съм щастлив, защото...."- пълнете я с позитимизми, заразно е, човещ да ви чете. Пък може и мен да ме хване добрата поличба и следващата Коледа да е най-щастливата в живота ми.

# 404
Не се излагайте...Едва двайсетина страници тема, като повечето постове са с анализ кой защо и какво мрази, а не по същество. Това не е масово обединение около мразенето на празника. Дори отчетните теми, около които се обединяват потребители са двойно по-дълги.

Общи условия

Активация на акаунт